Dovlecei de septembrie-octombrie 2009 *61*
Raspunsuri - Pagina 18
raluk16 spune:
Vreau sa va spun ca m-ati speriat cu rinichii si alte probleme ce pot avea copilasii nostri. Asta pentru ca aici la noi "la tzara"... orice control al copilului, si in maternitate, si acum la pediatri, implica doar un stetoscop pus ici colo si un cautat in gat. Nici macar in urechi nu se uita, nu verifica reflexe sau ceva
.
Monikus ti-am zis ca si Alex e iritat la putzulica. Nu mai stiu daca te-am intrebat cum si-au dat seama ca e fimoza. Il durea cand puneau mana acolo? Ca la asta al meu eu as crede ca e doar pielicica de pe deasupra iritata de la scutec, pentru ca daca pun mana si la baie si cu crema nu reactioneaza...
Sper ca esti mai bine, mai intra sa ne spui cat de repede s-a calmat Rares si ce trebuie sa faceti in continuare
.
Tot in registru de "mai bine" ma bucur ca a intrat angelli sa ne spuna ca merge inspre bine 
Si sa fac mesajul asta pe teme de sanatate in continuare...
Santo sper ca e mai bine Andrei cu mucii.
Mie mai nou mi-e frica de batista bebelusului, ca s-a miscat o data de era sa i-o bag in ochi tija aia. Aveti ceva sfaturi in materie? Si daca tot cer sfaturi pentru scula asta, voi tot asa greu ca mine spalati capul acela?
Cristina abia astept sa-ti rezolvi alergia aia. Super sfaturile fetelor cu reflexoterapia si acupunctura.
Suede mi-a crescut tensiunea cu vizita la copiii raciti, imi venea sa
. Ce oameni, si ce doctor
Ma bucur ca nu are nimic puiul
.
Hepilica hehe, vorbeai de varicela. Ai mare dreptate!!! Si cu zona zoster. Si tu nu ai fost pe aici in primul trimestru de sarcina cand eu si Roxxy eram in pericol de a face varicela in sarcina din cauza altora... La mine venisera niste neamuri cu copii mici, ea e si educatoare la copilul mic si stia ca e epidemie de varicela la ei la gradinita. Si varicela e contagioasa si cateva zile inainte de aparitia bubitelor. I-au aparut bubele in seara in care au fost la noi si nu m-a sunat. Am aflat de la alte neamuri dupa 4 zile, 4 zile in care as fi putut sa-mi fac o analiza de anticorpi si sa iau o hotarare daca imi fac o injectie cu hemoglobina cu anticorpi de varicela sau nu, sa pun in balanta avantaje si dezavantaje. Am plans 3 saptamani continuu ca dupa ce am obtinut sarcina printr-un miracol eu nu am putut sa am grija de mine si sa nu primesc pe nimeni cu copii mici.
Diamar sper ca sunteti mai bine cu tusea.
Elle mancasem niste vinete la cuptor care nu mi-au picat bine, ca prinsesera gust de frigider... CUm sunteti cu raceala? Pupam familia mucoasa 

(apropo, ce m-am speriat de mesajul cu incalzirea taiata!!! E ingrozitor sa se intample asa ceva. Si la noi s-a luat intr-o seara curentul si deci nu a mers centrala. Deja ma gandeam ce ma fac daca nu vine in cateva ore...)
Katteryna Doamne ajuta sa se recupereze total printesa ta! Si sa ajungeti sa uitati prin ce greutati ati trecut. Pup
mamica asa de curajoasa!
Mami fericita de minune Alex (16 octombrie 2009)
raluk16 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Dana15 Hepilica recunosc cu mana pe inima ca ieri cand am vazut mesajul tau, eram ceva de genul acesta sau chiar asa ..Eu, dupa clasificarea ta, as intra lejer in categoria mamicilor demodate, cu conceptii invechite si pe deasupra si frustrate...dar vreau sa ma crezi pe cuvant ca nu este asa! nu ma uit cu invidie la pozele copliasilor inconjurati de jucarele..(de fapt, prima data imi atrage atentia fata copilului si apoi remarc gadgeturile din jurul lui)..nu imi spun in gand ca "uite si la astia! ce de chestii cumpara pentru copil"..nu!!! dar nici nu-i admir si nici nu-mi fac un model din ei..fiecare isi creste copilul cum doreste! chiar cred in treaba asta! adica, eu ce-as putea sa fac acum, daca nu imi permit sa-i iau anei jumper/bouncer/salteluta de activitati Fisher price?! sa intru in depresie?! sa sar la beregata barbatului?! nu-i voi spune copilului meu care plange in fata unei jucarii "lasa ca vei creste si fara ea"...inca nu stiu ce-i voi spune atunci, dar intr-un fel ma rog sa o pot creste frumos si sa nu fie nevoie sa-i explic de prea multe ori ca nu poate avea chiar tot ceea ce vede..mi-a placut cum a spus Diana ca il "premiaza " pe Petrut al lor.."mergem sa ne uitam la jucarii!" mi s-a parut fantastic! si, da! un copil poate sa fie fericit chiar daca il duci numai sa vada, sa admire, sa intoarca pe-o parte si pe alta o jucarie intr-un magazin..si apoi sa te ia de manuta si sa zica "putem sa mergem mami"...vai! ar fi minunat sa am si eu un copil atat de intelept! Vreau sa cred ca si daca as avea gramezi de bani, tot nu-i voi cumpara copilului meu tot ce isi doreste...ei au nevoie sa viseze, sa invete ca in viata, de cele mai multe ori trebuie sa alegi (si mai ales, sa stii sa alegi!), ca adesea trebuie sa muncesti ca sa obtii ceva; si mai cred ca un copil crescut astfel nu este unul frustrat..ci unul care se va adapta mai usor la realitate; cam asta este..nu am nimic cu parintii care cumpara copilasilor tot felul de gadgeturi!nu! go for it! dar nici nu as vrea sa fiu considerata din alta lume pentru ca am decis sa procedez altfel! ![]() Mamica de minune scumpa Ana Elisa -16.octombrie.2009 Thank God I'm a woman! www.flickr.com/photos/38426629@N04" target="_blank">Noi |
Am visat acest post al tau, cu aranjare in pagina cu tot, cu cuvintele bolduite, etc. Un deja vu extraordinar!!!

Revin si eu pe tema "mintenash"
raluk16 spune:
| citat din mesajul lui Dana15 yuhuu! a aparut si Raluk! imi pare bine ca esti sanatoasa..cu puiul care plange la eliminarea gazelor..sigur de la gaze? adica intr-un final iese bashi cea rea?! si Ana mai urla asa brusc, cand noi credeam ca a adormit..eu am zis ca viseaza ceva..de obicei, nu se trezeste si nici eu nu o iau in brate..eventual o mangai pe caput pana readoarme profund..dar poate ca la Alexutul nu-i asta baiul..cu visele;eu am vazut filmuletul ![]() ..cand se trezeste Ana si tati, il vedem impreuna cu sonor!trebuie sa mai punem si noi pozici astazi la semnatura..ca am fost ieri in vizita la prieteni si tare am mai fost admirate fetelor, nu ma pot abtine, desi stiu ca lui Ralu nu-i va place treaba aceasta..saptamana trecuta a venit totusi curierul la noi! dar nu erau oamenii dragi de la BM, ci un cadouas pentru Ana de la ei ![]() ![]() ![]() ..![]() Mamica de minune scumpa Ana Elisa -16.octombrie.2009 Thank God I'm a woman! www.flickr.com/photos/38426629@N04" target="_blank">Noi |
Hihihi, cand am vazut emoticonul cu trasul ochiului imi frecam mainile cu bucurie asteptand pozele

Cu dormitul se incheie cu un gaz urlatul lui. Dar mami a zis ca poate totusi de la dintisori i se trage. Nu stiu, studiem problema. Dar se comporta ca si cum as manca fasole la toate mesele

raluk16 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Dana15
ohoo! pai dileme si pitici din acestia avem si noi! dar cum vedem copilul voios si zambaret, cum mai impuscam un pitic! lasand gluma, nici fetita mea nu si-a dublat greutatea.. a avut 3400 si acum are undeva in jur de 5600-5700..alaptata exclusiv; cred ca de fapt, undeva la 6 luni trebuie sa-si dubleze greutatea..eu asa ma amagesc! ![]() Mamica de minune scumpa Ana Elisa -16.octombrie.2009 Thank God I'm a woman! www.flickr.com/photos/38426629@N04" target="_blank">Noi |
Si eu stiu pana la 6 luni dublare, pana la 1 an triplare.
Eu m-am mai linistit cu piticii astia de cand am citit ca ei mai fac pauze la greutate sa se ocupe organismul cu alte dezvoltari si intelectuale, psihice, si fizice, dar fara "extinderi". Important e, vorba ta, sa fie sanatosi si veseli.
Si am o prietena cu o printesa de 6 luni care mi-a zis ca desi o hranea cu lapte praf si tot timpul papa cum trebuia portia, nu avea zile fara pofta de mancare, totusi au avut doua luni in care a crescut doar 100 de grame fata. Deci e normal.
monikus spune:
| citat din mesajul lui raluk16 Monikus ti-am zis ca si Alex e iritat la putzulica. Nu mai stiu daca te-am intrebat cum si-au dat seama ca e fimoza. Il durea cand puneau mana acolo? Ca la asta al meu eu as crede ca e doar pielicica de pe deasupra iritata de la scutec, pentru ca daca pun mana si la baie si cu crema nu reactioneaza... Sper ca esti mai bine, mai intra sa ne spui cat de repede s-a calmat Rares si ce trebuie sa faceti in continuare .Mami fericita de minune Alex (16 octombrie 2009) |
Raluk, aveam impresia ca ti-am raspuns dar e clar ca sunt terminata. Am pierdut si ultimul neuron ramas in viata dupa sarcina.

De fimoza si-au dat seama dupa ce au verificat putzulica. La noi pielicica nu se desprinde asa cum ar trebui si de asta se chiama asa. Totusi, nu au gasit infectie deci e bine. Mi-a spus ca rosul ala poate fi de la faptul ca nu face bine pipi sau de la pampers. Oricare ar fi cazul cica trece cu rivanol pus acolo pe o compresa sterila de fiecare data cand il schimb si schimbat cat de des sa nu stea mult ud. In fine. Eu nu mai stiu acum daca el plange de la roseata aia sau nu pt ca oricum p;lange foarte mult. Chiar mai mult decat in luna a doua. Nu stiu ce sa mai zic. Noua inca nu ne-a trecut roseata de tot dar se vede o ameliorare. Tot ce pot sa iti spun e ca uneori plange cand ii umblu la putzulica, alteori nu. Mai am putin si o iau razna. Poti incerca si tu cu rivanol sa vezi daca merge. Cica ar trebui sa se rezolve in 3-4 zile. La noi nu s-a rezolvat nici in 5 dar mai speram inca. Deocamdata ma rog la Dzeu sa treaca timpul asta mai repede, sa crestem mari si sa nu mai plangem si sa nu mai suferim nici noi nici copiii nostri atat.

Monica, mami fericita de
Rares Andrei (16.10.2009) ALBUM RARES ANDREI BEBE
POZE BOTEZ
povestea nasterii puiului de om Rares Andrei
monikus spune:
Raluk uite si mesajul care se presupunea ca ti l-am trimis dar se pare ca a ramas pt dupa ce recuperam. Dat fiind ca nu apuc sa recuperez nimic, nu ti l-am mai trimis nici tie. 
Raluk, te imbratisez cu mare drag pt grija ta. Da, se pare ca de asta plange ca il ustura. Mi-a zis dr ca este o chestie frecventa la baietei. Eu trageam mereu la baita de pielicica dar se pare ca la noi pielicica e mai groasa. Asa s-a exprimat el. Infectie nu este dar e posibil sa-l usture iritatia de acolo. A zis ca fimoza se face de la sine, nu am gresit noi cu nimic. Ea se opereaza dupa 6 luni. Pana atunci ne-a explicat ca sunt 3 momente in care putzulica bebelului secreta o substanta care moaie pielicica si se poate decalota usor de la sine putzulica. La unii copii insa substanta asta nu apare si atunci trebuie operat. Sper sa fi inteles ceva. El inca plange foarte mult dar nu neaparat cand il ating acolo. Acum plange de cum il pun sa-l schimb. Sper sa ne revenim totusi.
Ma bucur ca a reusit si operatia tatalui tau.
Monica, mami fericita de
Rares Andrei (16.10.2009) ALBUM RARES ANDREI BEBE
POZE BOTEZ
povestea nasterii puiului de om Rares Andrei
vik-cj spune:
fete dragi!
Am intrat sa urez sarbatoritilor de azi Sanatate sis a creasca mari ! sa fie cuminti si sa isi bucure parintii!
La multi Ani Ioanna! Iti doresc de ziua tot ce mi-am dorit eu de ziua mea: sanatate mie si puiului meu si bucurii zi de zi!
Elle, Monique multam de reteta de tiramisu (sper ca am retinut bine, dar parca voi le-ati postat)...azi am incercat si eu..si a iesit o minunatie.
Cristina azi inaugurez si eu fiolele cu gingseng...sper sa se vada efectul si la mine rapid!
Aida...un gand bun...ca eu una nu am cuvinte sa iti spun ce am simtit cind am vazut pozele Emmei...

Dana
imi place foarte mult atitudinea ta! Si te admir pentru ca ai spus-o asa de clar si concis. Si eu gandesc ca tine! Un copil trebuie sa stie aprecia ceea ce ii ofera parintii...in primul rand timpul si disponibilitatea lor, dragostea lor neconditionata...nu ultimul racnet de jucarie sau toale de firma...cred ca astea sunt relevante dupa o anumita varsta si doar intr-un anumit anturaj!
Chiar daca ne putem permite sa ii luam orice in materie de gadgeturi si haine si nu de aici, ci de obicei din afara, nu o facem pentru ca oricum hainele le poarta de 2-3 ori iar jucariile isi au rolul lor doar daca ai timp si disponibilitate sa il inveti pe copil sa le foloseasca! Nu vreau sa am un copil rasfatat ci unul echilibat si intelept. Si nu cred ca va creste frustrat...frustrarile probabil le pot avea eu. Si acum...dati cu rosii ca imi asum ce am scris
.
Despre dublarea greutatii de la nastere, eu am citit in Capraru ca cei care se nasc cu greutate mica o fac pina la 4 luni, cei maricei la nastere o fac pina la 6 luni. Nu cred ca e relevant atita vreme cat copilul ia in greutate si e activ. Eu una nu mai vreau sa ma iau dupa tabele si curbe de crestere.
Mamarutza mea de doua zile face abdomene..e asa haioasa...incearca singura sa se ridice in fundulet...evident ca nu poate singura dar se lupta si se chinuie si e totala! 

Am vazut-o iar activa pe Raluk...
. Ne lipsesti!
Ma duc sa vad poze de David de Luto si altele pe care le am restante.
Va
, o seara faina!
de printesa mica
Isabela Maria - 15 septembrie 2009
Isabela
carinablanca spune:
Dana, sa-ti fie de bine tarta.
Monikus, multumim de urari si o
ca sa fie bebe de comitet cu mami.
Carina
de scumpete de
Maria (31.08.2009)
http://lb1f.lilypie.com/wr9Bp2.png

crocodana spune:
Ioanna la mult ani fericiti si din partea noastra, sanatate, noroc si multe bucurii de la dovlecelul drag!
Carinablanca, la multe multe lunite pentru scumpa Maria!
,
de
Amilici Crocodilibici
Maestrii se dovedesc in lipsa mijloacelor!
Ioanna81 spune:
fetelor va multumesc tuturor pentru urari. sunt asa e emotionata ca nici nu stiu ce sa va zic!
sunteti extraordinare!!!
Ioana mama lui
Carol Ioan
Pataniile noastre 

sau chiar asa
..