Sistem rooming la Filantropia?

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui grati.ela

Luna1, lactatia si alaptatul nu cred ca au legatura cu faptul ca ai copilul langa tine din secunda doi.

Daca imi permiti, asta este o afirmatie facuta de mine si o sustin 100%. Are legatura, si prea puntine povesti de succes cu alaptatul cunosc de la femei ai caror beblusi au primit in spital lapte praf cu biberonul. Or fi si exceptii, dar pentru unii alaptatul este un lucru atat de important incat nu e loc nici de compromisuri nici de asumat riscuri inutile.

Citat:

e drept, doctorita care s-a ocupat de el imi este prietena buna si am incredere 100% in ea, dar cred ca toate mamicile se intereseaza daca e personal pregatit sau nu in clinica unde aleg sa nasca.

Si in tine cata incredere ai? O mama ar trebui sa aiba mai multa incredere in personalul spitalului decat in ea insasi? Personalul din clinica este pregatit pentru a ingriji bolnavi, femeia este pregatita sa fie mama...un copil nascut sanatos are nevoie de mama sa nu de ingrijiri medicale.

Citat:

Nu-l iubesc mai putin, nu ma consider doar 99% mama...

Asta nu a sustinut sau sugerat nimeni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Accept daca vrei sa aberam de dragul de a abera...cate povesti de succes cunosti referitor la alaptat? ai o statistica exacta sau asa a retinut urechea dreapta? Am 4 prietene care au nascut la Filantropia, nu au avut copilul in camera, 2 au nascut vaginal si au alaptat copilul cel putin un an pentru ca asa au simtit ca e mai bine pentru copil. Una dintre ele desi a avut mastita, probleme suficiente cu un san a alaptat exclusiv pana la 6 luni...oricum faza cu "pentru unii alaptatul e un lucru atat de important...." e de +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Gratiela ca sa nu mai aberam cum zici tu ca o facem... un bebelus nou nascut nu mananca fix la trei ore, probabil stii si tu asta, mai ales daca ai alaptat la cerere. Primul reflex al unui bebelus nou nascut (dupa tipat) e acela de supt, el doreste sa suga imediat, nu la trei ore cum vor asistentele. Si ce te faci daca bebe vrea sa suga dupa 2 ore, sau dupa o ora, sau dupa 4, asistenta ii impune sa suga la trei ore, ca asa vrem noi. Ma intreb oare degeaba a lasat natura dorinta bebelusului de a suge imediat dupa nastere, si la 30 min, si uneori si mai des?

Repet, vorbim de copii nascuti sanatosi, nu care au nevoie de terapie intensiva.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Citat:

...oricum faza cu "pentru unii alaptatul e un lucru atat de important...." e de +

Nu inteleg de ce. Nu ai avut niciodata ocazia sa te lovesti de femei care nu considera absolut deloc alaptatul un lucru important, ci dimpotriva - o forma de infometare a copilului? Nu ai pierdut nimic, dar avand in vedere faptul ca ne invartim pe acelasi forum chiar ma mir.

Editez ca sa adaug ca daca ar fi vorba numai de femei 'civile' ar fi fix problema lor...insa din pacate din foarte multe spitale din tara asta femeile pleaca acasa cu bebelusii lor si cu instructiuni de folosire in care sunt indemnate sa ofere copilului un supliment de lapte praf dupa fiecare masa de san. De fix 40 de ml - politica spitalului Elias de exemplu. Probabil ml astia difera de la politica de spital la politica de spital. Ori asta este inadmisibil in zilele in care traim si in care se platesc bani publici pentru campanii ce sustin alaptarea.

Mergi la inceput

Accept era pt modul de exprimare...s-ar deduce ca pt cele care nu se dau de ceasul mortii ca nu au copiii in rezerva pb alaptatului e ceva secundar... Stiu ca te-ai aprins in a-ti sustine punctul de vedere numai ca nu e nimeni dusmanul tau...si daca am o opinie diferita, care-i problema? Sunt un om rational dar prefer sa caut latura buna a lucrurilor... Acum eu militez pt calm pe frontul de...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns selenytta spune:

UIte ce stiu eu din povestirile mamei..In anul de gratie 1984,cand m-am nascut eu, la maternitatea Titan din Bucuresti , se proceda in felul urmator : Intri in sala de nasteri ( in luna a 7-a datorita unor complicatii )..auzi un "oaaaa" intr-un final, o asistenta mare si uracioasa iti spune: "e fetita doamna, e fetitza, dar e mica..n-are nici 2 kile", dupa care respectiva dispare cu tot cu copil si pe tine te expediaza intr-un salon si timp de 8 ore nu mai stii nimic de puiutz....Faci ce faci si te tarasti 2 etaje mai sus ( ! ) la neonatologie, unde nu te lasa nimeni sa intri...Am inteles ca numai dupa 1 ora de stat la usa respectivului salon si plans in disperare, au lasat-o pe mom sa intre - ca sa apuce sa ma zareasca doar 1 minut intr-un incubator unde se pare ca plangeam de mama focului.

Cu o stapanire de sine de care eu nu cred ca as fi putut da dovada ( si sprijiita si de faptul ca atat ea cat si tata erau juristi- deci isi cunosteau intrucatva drepturile ) a doua zi de dimineata, dupa un scandal de pomina,si sub amenintarile fataliste ale doctorilor si asistentelor ( de genu'..."daca o iei acasa nu rezista" ) pe semnatura, m-a luat acasa...si thanks God..probleme n-am avut pana la varsta asta ( abia acum la 25 de ani voi fi prima ora internata intr-un spital- cu ocazia nasterii ..) .

Acum nu zic, poate si mama a fost un pic inconstienta, dar stresul si socul provocat de faptul ca n-au vrut sa-i arate copilul, au facut-o poate sa actioneze numai conform instinctului de mama, care nu a dat gres.

Eu una cu asa istorie in familie, sunt hotarata sa-mi petrec prima noapte din noua noastra viata cu printzesa langa mine..si sper din suflet ca cei 25 de ani care au trecut de la intamplarile de mai sus vor fi insemnat ceva, si ca istoria nu se va repeta.

PS : Dezbatand cu fratele meu ( student la drept ) problema asta..ce-mi aud urechile..Cica in Codul Penal la noi s-ar sugera ca unul dintre motivele pruncuciderii este tocmai reunirea mamei cu bebelushul imediat dupa nastere- si ca ar fi indicat din motive de posibile depresii post-partum o separare de 24 de ore....??????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui accept92

Citat:

Luna1, lactatia si alaptatul nu cred ca au legatura cu faptul ca ai copilul langa tine din secunda doi.

Daca imi permiti, asta este o afirmatie facuta de mine si o sustin 100%. Are legatura, si prea puntine povesti de succes cu alaptatul cunosc de la femei ai caror beblusi au primit in spital lapte praf cu biberonul. Or fi si exceptii, dar pentru unii alaptatul este un lucru atat de important incat nu e loc nici de compromisuri nici de asumat riscuri inutile.

Si eu inclin sa fiu de partea Gratielei si imi pare ca sunteti putin prea patimase in problema asta. Eu am doua cezariene si copiii mei au fost hraniti cu biberonul primele 3-4 zile, dupa care au trecut direct la san, fara sa refuze acest lucru. Am alaptat cu succes dupa aceea ...
Inteleg dorinta unor mame de a avea copilul langa ele din prima desi personal am fost ceva mai rationala in aceasta problema - in sensul ca am tratat situatia realist, nu este nici un capat de tara daca nu sta in primele zile in salon si nu se intampla absolut nimic daca in primele zile este hranit cu lapte praf.
Sunt insa de acord cu voi ca optiunea asta de a sta sau nu cu copilul ar trebui sa fie libera in toate spitalele si nu impusa de nici un fel de politica interna. Pe de alta parte, ma gandesc sa nu fie cumva si o masura de protectie a tuturor pacientelor din salon - in sensul ca unele poate se resimt mai greu dupa nastere sau cezariana si pot fi deranjate de diversi bebelusi care plang in timpul noptii. In spitalul in care am nascut eu, erau doar 2 paciente in salon si m-au intrebat daca ma deranjeaza copilul celeilalte prezent peste noapte acolo - mi s-a parut fireasca intrebarea - eu am zis NU ca dorm destul de bine, eram si la a doua nastere care in general este tratata de mama mult mai relaxat ...dar banuiesc ca daca spuneam DA, nu se accepta acest lucru sau cumva se gasea o solutie de compromis.

Acolo insa unde este vorba de camere private individuale, chiar nu vad de ce o cerere de genul asta nu ar fi onorata.

Mergi la inceput

spitalele de stat nu au suficient personal la neonatologie, asta este principalul motiv pt care nu ofera sistem rooming.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Eu am doua cezariene si copiii mei au fost hraniti cu biberonul primele 3-4 zile, dupa care au trecut direct la san, fara sa refuze acest lucru. Am alaptat cu succes dupa aceea ...

Exista riscul ca bebelusul hranit cu biberon sa nu mai accepte sanul. Bineinteles, daca nu ti-l asumi nu poti stii cum ar fi fost in cazul propriului copil, poate ar accepta foarte bine sanul apoi. Personal nu sunt dispusa sa imi asum acest risc, nu merita. Pe langa asta, daca natura a lasat sa vina intai colostrul si apoi laptele cu picatura si nu cu x ml nu cred ca a gresit. Mi se pare destul de logic sa fie asa, si 10 ml de lapte praf dati unui copil nascut de cateva ore consider ca ii agreseaza organsimul.

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Inteleg dorinta unor mame de a avea copilul langa ele din prima desi personal am fost ceva mai rationala in aceasta problema - in sensul ca am tratat situatia realist, nu este nici un capat de tara daca nu sta in primele zile in salon si nu se intampla absolut nimic daca in primele zile este hranit cu lapte praf.

Nu este nici irationala nici nerealista dorinta unei proaspete mame de a fi nedezlipita de noul nascut. Apropierea fizica de acesta face parte din procesul de recuperare de dupa nastere, proces necesar atat mamei cat si copilului. Vorbim totusi despre nastere nu despre extragerea unei masele. Nasterea e o avalansa de trairi fizice si psihice care nu se termina in nici un caz dupa ce ai fost data jos de pe masa, nu stiu cine ar fi in stare ca dupa ce a trecut prin chestia asta sa mearga in salon sa citeasca si sa socializeze ca si cum ar fi venit la spital sa ridice un colet adus de barza.

Mergi la inceput

Citat:

spitalele de stat nu au suficient personal la neonatologie, asta este principalul motiv pt care nu ofera sistem rooming.

O presupunere logica, nu? E nevoie de mai mult personal la neonatologie atunci cand fiecare mama isi vede de puiul ei decat atunci cand toti bebelusii stau intr-un salon in grija personalului.

CFR2, care ofera sistem rooming avea 2 asistente la neonatologie si amandoua aveau in grija un singur bebelus prematur cand am nascut eu, restul bebelusilor fiind in grija mamelor. Sa inteleg ca la Filantropia e una singura pe tura?

Mergi la inceput