Sistem rooming la Filantropia?

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

e foarte logica si confirmata de neonatologi. Din 2 cati sunt de garda si 2 asistente pp ca e o ceza si o nastere vaginala in acelasi timp cine ar interveni daca exista 2 mamici care au pb cu bebelusii? mai pune si faptul ca salile de nastere sunt pe acelasi palier cu neonatologia pe cand roomingul e de multe ori pe alt etaj...nu e ca in filme!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui grati.ela

cine ar interveni daca exista 2 mamici care au pb cu bebelusii?

Pai cine ar interveni si daca bebelusii aceia sunt singuri, fara mamicile lor. Adica banuiesc ca te referi la o problema a bebelusului care ar necesita interventia unei persoane de la neonato. Sau poate ar fi mai bine sa fie singuri si nimeni nu ar sti ca au o problema(de exemplu ca se coc intr-un incubator) si deci nu ar fi nevoie de interventie. E si asta un punct de vedere.

Citat:
citat din mesajul lui grati.ela

roomingul e de multe ori pe alt etaj...nu e ca in filme!

Iti reamintesc ca primul copil l-am nascut la CFR2 deci ceea ce stiu despre roomning nu este din filme. Toata maternitatea CFR2 e pe un singur etaj. "Roomingul e de multe ori"...pai tu esti cea care vorbeste din filme avand in vedere ca in Bucuresti roomingul se practica la CFR2, la Municipal, la Cantacuzino si la Polizu. Deci nici macar nu e de multe ori, si din cate este, odata stiu sigur ca e pe acelasi etaj.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui selenytta

Acum nu zic, poate si mama a fost un pic inconstienta, dar stresul si socul provocat de faptul ca n-au vrut sa-i arate copilul, au facut-o poate sa actioneze numai conform instinctului de mama, care nu a dat gres.

Frumoasa poveste. Intr-adevar a fost inconstienta dar eu o inteleg si o admir. Dar nu trebuia sa se ajunga la asta, putea sa se termine rau. Si nu ar fi fost vina ei ci a celor care au adus-o in starea de a pleca din spital cu un copil prematur dupa doar o zi de la nastere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

La ce maternitate au copt copilul in incubator?

Vad ca s-a dus subiectul in alta directie, asa ca vin si eu cu experienta mea: la prima nastere fetita a primit in spital glucoza cu lingurita, din cauza ca nu se instalase la mine lactatia. Si, dupa vreo doua zile i-am dat lapte praf cu lingurita. Apoi a venit si laptele, doi ani a supt fara probleme. La a doua nastere, m-a trombonit neonatologul sa ii dau fetei laptele praf cu biberonul, ca sa verifice ei daca are copilul reflex de supt. Cu toata teama mea ca imi va refuza sanul, am spus da, laptele tot nu venise, etc. I-au dat lapte praf cu biberonul pret de 2 zile, a 3a zi a venit si laptele... insa 2 saptamani aproape a fost jale, pentru ca nu vroia sanul de nicio culoare. O puneam la san, urla din toate puterile, ma mulgeam si ii dadeam cu seringa. Si tot asa.... Asa ca exista un risc foarte mare ca dupa biberon sa nu mai vrea san.

Ioana, Rebeca (16.05.2004) si Sara (17.04.2009)
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Beca, faptul ca puiul tau a refuzat sanul dupa bibe nu certifica faptul ca exista riscul sa renunte la san daca a primit bibe...ozi a mea a refuzat sanul timp de 4 luni timp in care i-am pus laptele meu in bibe...cand s-a saturat piticul si a plecat a supt la san pana la 2 ani; Dudu in maternitate a primit lapte praf, acasa a mancat la greu tzatza si o face si acum, iar pe bibe nu a mai pus gurita deloc - de la 7 luni bea apa/ceai cu cana.

iar Accept, iti raspund aici la faza cu petitia: e plina tara asta de scandalagii...mai rau e ca-ti intra-n sange samanta de scandal si uiti ca esti acasa, pe strada...fa ceva util si civilizat! (off topic: mi-a murit bateria masinii si am blocat o straduta...toti soferii ma injurau, unii cu scandal cat casa...o femeie a coborat insa si s-a oferit sa ma ajute sa mut masina si a impins-o in vazul scandalagiilor...)... si lasa-ma cu dreptul de a-ti pastra copilul langa tine si a-l feri de incompetenta medicilor...poti naste acasa foarte bine si-asa nu ai nevoie de neonatologi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Pentru cine vrea sa vada ceva nasteri in UK (una cezariana pentru ca bebe avea intestinele in afara cavitatii si una naturala) puteti vedea www.channel4.com/programmes/one-born-every-minute/4od" target="_blank">AICI. O sa se deschida o fereastra si daca apasati PLAY e posibil sa trebuiasca sa acceptati "terms and conditions" si ca aveti peste 18 ani.

Emisiunea a inceput aseara si pe mine m-a impresionat profund sa vad iarasi doua nasteri, nasteri unde tatal asista, si la cezariana si la cea naturala, cum bebe e pus pe pieptul mamei la cea naturala, din pacate la cezariana bebe avand probleme este dus la incubator. Deci si aici se iau problemele in serios si se primeste ajutor de urgenta, insa noi vorbeam de bebelusi sanatosi care POT sta pe pieptul mamei, POT fi alaptati imediat, POT sta cu mama in salon.

Cine are timp, vizionare placuta. AICI momentul expulziei pentru cine n-are timp sa vada tot filmuletul.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Si AICI puteti vedea cum taticul imbraca bebe si il da mamei imediat dupa nastere, si uite ca nu trebuie sa stea in mediu steril. In dreapta sunt mai multe filmulete, ma gandesc ca le ajuta pe gravidute sa-si inteleaga starile si dorintele si poate sa negocieze cu doctorii ce si-ar dori.

P.S. sper sa se inteleaga ca nu am postat sa laud sistemul UK ci sa se vada ca se poate si altfel.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monamour spune:

Buna.

De cateva zile tot citesc aceste discutii in contradictoriu ale voastre.Mi se pare ca aveti chef de cearta si nu inteleg de ce.Unele spitale iti dau voie cu copilul in camera altele nu.De exemplu unde am nascut eu daca cereai copilul in camera ti-l dadea dar numai pe timpul zilei.Seara trebuia sa-l duci la asistente si sa ramana acolo peste noapte.Acum vreau sa stiu si eu ce faci cu copilul in camera daca nu ai lapte.Da,ok il iei in camera intre mese.Dar daca face copilul icter?Atunci trebuie sa-l lasi la ultraviolete.Mi se pare normal sa nu te lase sa intri la copil cand vrei tu pentru ca fiecare poate aduce diversi microbi sau diverse viroze cu care un nou-nascut nu ar trebui sa intre in contact.In plus in spital nu sunt numai mamici care se ingrijesc si au o igiena normala mai sunt si altele cu o igiena care lasa de dorit si atunci nu stiu daca ati fi de acord sa aveti copilul in preajma acelei persoane.
In maternitati nasc si femeile care traiesc pe strada,sau la case de copii(acestea fiind minore),nu exista spitale sau saloane speciale pt ele

Mergi la inceput

Apropo ,pentru cele care sunt asa de inversunate impotriva spitalelor care nu dau voie cu copiii in camera pot merge sa nasca la Euroclinic,acolo iti dau voie cu copilul in camera din prima secunda de cand ai nascut.
Va doresc nasteri usoare si bb sanatosi

Mergi la inceput

Citesc despre problema alaptarii.Eu am nascut prin cezariana si mi-a venit laptele dupa 4 zile si am avut decat 1 luna,dar colega mea de camera din spital era la al doilea copil,si ca si la primul,nu avea lapte deloc in conditiile in care nascuse normal.Ea era de 6 zile in spital si pana a plecat nu i-a venit laptele.Deci ce trebuia sa faca pentru a-i veni laptele? Sa tina copilul la piept si ii venea laptele? Nu cred si nici nu s-a intamplat,asa ca mai terminati cu discutiile astea gen "vai eu nu accept","nu sunt de acord" sau "trebuie sa suga imediat dupa nastere"

Mergi la inceput