Pepenasi de iulie-august 2008 (169)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bobitamica spune:

Am uitat sa raspund...

MICKYCRIS...foarte bine ca mergi la medic...Sunt foarte naspa durerile astea de cap...
SI eu am vineri o programare la un gastroenterolog...tot am niste dureri...si am fost intr-o noapte la spital si cica as fi avut o piatra la un rinichi,dar cand am fost la eco nu au vazut nimic...Habar nu au astia ce sa mai zica...

GINI...noi suntem bine..Irina papa acceptabil...e foarte vorbareata...a inceput sa ii placa si la zapada...Suntem ok. Mai merge si la Maia in weekend..nu ma pot plange...sunt bine...

Bobitamica-mami de IRINA
16 iulie2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni_or spune:

Fetelor, dati-mi sfaturi, ce sa fac sa-l conving pe Luca sa manance si alte legume in afara de cartofi si rosii??? Nu vrea si pace! Ieri de ex. i-am facut legume la aburi: fasole verde, morcovi, cartofi, praz, ardei rosii si verzi, a mancat cu chiu cu vai 3 lingurite si atat a fost! Si aveau si un sos alb, bun, facut de mama, deci aveau gust... Acum sincera sa fiu si eu urasc legumele (eu urasc inclusiv cartofii), dar totusi, daca fac pt. el mananc si eu, nu mai stiu ce sa mai inventez ca m-am saturat de eterna carne cu cartofi. Brocolli nu-i plac, dovlecei nu (cand era bebelus ii adora, acum s-a dus vremea aia), doar in supa ce le mananca (in supa mananca si morcovi, patrunjel, fasole, ardei, conopida, cam orice, insa in supa nu stiu cate vitamine mai au, daca au fost fierte). El ar manca toata ziua paine unsa, biscuiti, covrigei, fainoase in general (dar culmea, paste nu, ca macar sa amestec pastele cu legume).

Asta ca mi-am amintit acum, citind ce zice Bobita de masa Irinei, cum mananca legume si inainte si dupa ce se trezeste. Pai asa da, asa ai de unde sa asimilezi vitamine, dar daca nu vrea sa manance, ce ma fac cu el?

Monica, mami de Luca Andrei (17.07.2008) si 23+ cu Alexandru Matei
Doamne, ai grija de minunea din burtica mea!

"Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmu ieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de neleguire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata." (1 Corinteni 13)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MIKYCRIS spune:

Multzumim pentru voturi fetele

Cine mai voteaza pentru o cauza nobila?

MIKYCRIS Album de familie
MAMI DE PRINTESE DELIA SI DILARA

Ne votati in fiecare zi? cate 10 stelute la http://fotostars.eu/user.php?id=452

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

mada eu nu tin vreun regim special,mananc trei mese pe zi:la 10-14-18 si fara grasimi,prajeli,fainoase,dulciuri si fara bauturi carbogazoase.Mananc dimineata:(ou fiert/cremvusti sau sunca din piept de pui/cereale cu lapte),la pranz:( gratar cu salata/peste fiert/branza cu rosii) si seara:(iaurt/branza de vaci dietetica/fructe sau legume).Intre mese nu mananc absolut nimic,beau multe lichide:apa,ceai,compot,cafea si le indulcesc cu zaharina.
moni nu stiu ce sfat sa-ti dau pt ca am noroc ca Ralu mananca de toate.

Mergi la inceput

Fetele care ati fost la carrefour...e pe bune chestia cu reducerile?
Adica vreau sa spun k am citit pe alt forum ca sunt reduceri de 75% la hainutele de copii,cata calitate este?
Merita drumul pana acolo?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flo1980 spune:

Hello

Si eu i-am dat fier in urma analizelor la sange (din vena) - el a apucat programul de analiza gratuite, fix cand a implinit 2 ani. Era la limita inferioara, i-am dat picaturi profilactic. Se constipa atunci si nu avea pofta de mancare.

Doctora mi-a zis sa fac cate o cura/an. Mi-a dat sirop acum, de constipat nu se mai constipa, daca se intampla sa nu faca o zi, sigur ziua urmatoare are 2 scaune...ii dau si suc de portocale mereu, ca banana e singura fructa care o mananca cu mana lui
Poate picaturile fiind mai concentrate constipa si iau pofta de mancare, nu stiu, am inceput cura cam de 2 saptamani, sa vedem cum evolueaza.
Deci AnnaBaby nu vreau sa te influenteze experienta mea!
Alex a stat cuminte, nici "au" nu a zis cand i-a luat sange din vena, poate si Ioana va sta.

El e un mofturos, asa ca nu are cum sa recupereze din spanac si alte chestii, cand el nu mananca fructe si legume proaspete
Mananca asa si asa, acum. Poate si vitamina C ajuta. Inainte cand i-am dat picaturi nu am folosit, nu stiam de combinatie.
Ce sa zic, poate difera si de la copil la copil....

Cert e ca nu trebuie sa-i privam de vitamine.
Nepotelul a luat vigantol, manca orice si tot avea inceput de rahitism,avea sternul curbat.
Probabil nu i-a asimilat organismul.

Acum nici excese nu se pot face, se pot forma calculi renali la varste fragede, Dumnezeu cu noi!

David servea masa de pranz la trezire, era prea obosit la 12 asa ca servea lapte si somn de voie.

Acum ii dau ciorbica inainte de somn, adoarme pe la 13.30-14.

Camy, cum au zis si fetele, stocheaza laptele la congelator!
Chiar, de cat timp nu a mancat de ai recurs la vizita la spital?
Eu zic sa stai calma, mai au si ei perioade cand fac pauza mai mari intre mese. Poate ai consumat carnita si laptele a fost mai satios...

Multumesc de urari, sunt mai bine puii, mucozitati in cantitate mai mica dar tot aspiram inainte de nani si dupa.
Tusea ma amaraste, e o tuse umeda, pare ca nu vrea sa se opreasca

Am dat o fuga la carrefour, dimineata, au inceput reducerile de 75%, angajatele erau buluc, inca se mai fixau preturi, haine reduse mai multe la fetite decat baietei, la bebelusi ... cam saraca oferta anul asta

_

Are mama 2 baieti: un fulguletz si un pepenash!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flo1980 spune:

Micky votat!
Reducerile sunt la gama tex, marca lor....sunt din bumbac 100%, acum depinde si de preferintele omului, eu am luat pantaloni de trening 25 lei (de la 50, asta saptamana trecuta), 2 bluzite de stat prin casa din bunmbac la 3 lei (azi)...nu prea am luat ca au primit treninguri tex de la bunici atunci cand au aparut, la inceputul sezonului, mai au hainute, nu m-am aruncat...
Incaltaminte mai era la reducere, de la papucei pana la ghete

Am o problema...la copilasii vostrii le miroase gurita?

Stiam de halena urat mirositoare cand au paraziti intestinali, din toamna nu am mai facut copro, cert e ca mananca bine, nu sunt fara vlaga, nu se plang de nimic.....

Chiar si dupa ce-i spal pe dinti tot se simte un miros, cam a acru, nu stiu sa-l descriu

_

Are mama 2 baieti: un fulguletz si un pepenash!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katalyna spune:

buna fetele!
flo multam de pont
am fost si eu in car4 si le-am luat hainute, mai multe lui david, dar si ioanei

mie mi se par foarte bune ca si calitate produsele lor, spal la ele de le sar capacele si nu se vede ca sunt foarte purtate. eu le-am luat multe pentru iarna viitoare, adica mai mari ca de-acum asteptam calduriliiii si mai avem de anul trecut cumparate tot la reduceri. desi e prima zi de reduceri de 75% era foarte multa lume acolo.

miky votat

mada mucii curgatori se transforma in muci verzi si mucii verzi indica infectie si nu prea ies fara ajutor i-am dat sinupret care ii fluidizeaza si acum mai avem putini muci aposi, deci si-a facut efectul.

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Scrisori pt Mos Craciun&page=1" target="_blank">k1.jpg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns estrella80 spune:

Buna fetelor!

Mikycris, am votat!!

Mai3 ai dreptate in privinta hemogramei din degetel. Insa e foarte greu sa sa iti chinui copilul pentru sange din vena, asa cum bine zice si Monica. Eu, din experienta personala, stiu ca hemoglobina se coreleaza cu fierul dar, de exemplu la Maya fierul a fost intotdeauna in parametrii normali, situat undeva la mijloc insa hemoglobina mica. La 3 luni, cand m-am internat cu ea in spital avea 8,5 hemoglobina iar la 8,0 se intervine cu transfuzie. A fost nevoie de 7 luni de tratament pentru ca Maya sa ajunga cu fierul la limita minima admisa. In conditiile in care alimentatia era diversificata.
Asa cum spunea si AnnaBaby nu e neaprat nevoie sa se asimileze din alimentatie. E complicat si pana la urma fiecare parinte face asa cum ii dicteaza constiinta.
Eu, in acest moment de exemplu i-am luat o hemograma din degetel acum vreo 2 saptamani si avea 12,3, pediatra a zis ca e f bine... dar nu sunt foarte convinsa ca e real, cel mai concludent e din vena. Cu toate acestea nu mai vreau sa o intep..si nici sa ii dau fier ca am eu o urma de indoiala. Asa ca stau in stand-by!!Pana cand!!Nu stiu!Pana cand voi crede eu ca nu e necesar.
Semnele de anemie nu exista. Poate doar sa zic paloarea copilului si lipsa poftei de mancare(care nu se poate pune exclusiv pe lipsa fierului).
Cat despre imunitate iarasi cred eu ca depinde copil. Cel mai bine ar fi sa lasi copilul sa si-o formeze singur, neajutat de nimic. Dar, daca el a trecut prin perioade grele si imunitatea i-a fost pusa la incercare si e la pamant eu zic ca trebuie ajutata putin. Cat mai natural, dar ajutata! De exemplu, mi se pare foarte buna metoda utilizata de Boti cu echinaccea, propolis si vitamina c. Eu am practic mai demult cura cu cate o doza de oscillo pe saptamana, intr-o anumita zi din saptamana, vreme de 10 saptamani. Nu pot da sfaturi mai amanuntite intrucat, multumesc lui Dumnezeu, Maya nu a mai fost bolnava de dinainte de varsta de 1 an. Nici macat secretii nazale, nimic. Speram sa o tinem tot asa. In iarna asta nu i-am dat nimic pentru imunitate. Doar ca i-am facut vaccinul Prevenar.Atat!

Annabay vreau si sa imi spui unde ai comandat protectia de pat!! Multa bafta la salon si sa sa imi spui si mie la ce dermatolog vrei sa mergi!Eu stiu ca e unul foarte bun, Nedelcu se numeste, de la Spitalul Militar.Am si eu cateva alunite ciudate.

Camy te cred ca v-ati speriat!Eu imi imaginez cum e sa te gandesti ca are ceva copilul de nu mananca!Cat timp Maya a fost alaptata exclusiv cu formula, a luat cel mai prost in greutate, desi ar fi trebuit sa ia cel mai mult. Bea cam 60% lapte din cat trebuia sa bea minim!Nu ma intreba cati pediatri nu au vazut-o!!Concluzia: toti pediatri au spus ca imi plang de mila, ca ea e perfect sanatoasa doar ca nu e mancacioasa!

Cat despre calciu eu nu i-am dat niciodata. Nici ca a avut nevoie nici profilactic.Iar la analize(Mayei i-am luat din vena de 4 ori sange, pentru verificarea Fierului si a hemoglobinei, inainte 1 an)l-a avut mereu ok.

Vigantol ii dau cand imi amintesc, dar ii mai dau.Pediatra la control ne-a spus ca s-a inchis fontanela, dar ii mai dau. In schimb nu vrea sa ia Vitamina D3, asa ca atunci cand mi se va termina sticulta de Vigantol.. nu stiu daca ii voi mai da caci D3 romanesc nu ii place.

Tecky bafta in continuare cu slabitul!Si tie Mada!

Mai stiti ceva de Capri si de Ilinca??

Sau deVicky si de Maya??

Mai vroiam sa va intreb: o mai punem de intalneala in martie cand zicea CAMY??

Si ca ultima idee, tin sa va spun ca m-am decis sa renunt la a cauta o bona pentru cand voi incepe serviciul si am decis sa sa o dau pe Maya la o gradinita privata care accepta copii de varsta ei, adica de la 18 luni in sus!! Asa ca, daca aveti sfaturi sa imi dati, ponturi despre gradinite, here i am!!

Gini mersi de pontul cu Milumil.

FLO sa stii ca si Mayei ii miroase gurita, in special dimineata. Nu are nicun simptom de paraziti, i-am facut acum vreo 2 luni si coprocultura, coprocitograma... toata gama si nu are nimic.Asa ca, stam in stand-by si cu asta!

Orlee de masa si si ordinea lor la fel cred eu ca depinde copil. Maya se trezeste la 9,30-10, prin urmare ia micul dejun la 10-10,30. Micul dejun consta de obicei in fructe cu branza, lapte cu orez, gris cu lapte, iaurt cu cereale, ou fier cu branzica... paine cu unt. Diverse combinatii dar preponderent fructe pentru ca am observat ca ajuta la o digestie buna.
In jurul orei 12-13 ia pranzul, pranz care consta in ciorba cu carne, ciorba de zarzavat, supa cu galuste.Atat!Nu poate manca si felul 2! Apoi la cel mult o jumatate de ora se culca de pranz pana in jurul orei 16.
Se trezeste si mananca felul 2 care de obicei consta in tocanita de legume, paste cu diverse sosuri(dar nu mai mult de 2 zile pe saptamana), mamaliguta cu branza si smantana, piure de cartof cu ou, mancare de masline, dovlecei umpluti, peste in diverse combinatii(dar nu chiar saptamanal) si lista continua.

In jurul orei 20,00 mai serveste o crema de vanilie sau un iaurtel si atat.
Se culca in jurul orelor 22,00 si isi bea laptele(8 masuri cu cereale) dormind , adica in stilul ei caracteristic. Si mai bea 6 masuri cu cereale la 6 dimineata. Cam astea sunt orele ei de masa si cam ce mananca! Incerc sa fac in asa fel incat zilnic sa manance si proteine si lipide si glucide. Cand are ciorba cu carne la felul 2 ii dau legume sau lactate.

Revenim!

Mergi la inceput

Multzumim ptr voturi

FLO dar aveau si hainutze de sezon la fetitze?ma refer la acrrefour...

Mergi la inceput