Recuperare poze de pe card formatat

Recuperare poze de pe card formatat | Autor: Ayla21

Link direct la acest mesaj

Mai pot fi recuperate pozele de pe card dupa formatare? Si daca da (sper) cu ce program?
Multumesc!

Light a candle for Alma

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sebicu spune:

Salut.

Se pot recupera datele dupa formatare. Documentele cele mai sensibile sunt insa pozele si documentele tip word si Excel. Programe de recuperare sunt mai multe. Preferabil pentru Card ar fi GetDataBack for Fat32 sau Easy Recovery. Dar preferabil e sa nu mai scrii nimic pe cardul respectiv.
Cand folosesti un program de recuperat date atentie la formatul cardului... Daca e NTFS sau Fat32. 90% dintre cardurile de pe piata sunt in format FAT32, deci vezi de un program pentru recuperat date de pe format FAT.

Sper ca te ajuta. Pentru eventuale legaturi spre un torrent unde poti sa faci download la respectivele programe, imi dai un mesaj.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Monica, ai formatat card-ul in aparat sau in computer?

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ErAs3R spune:

Automat dupa formatare, datele de pe un anumit mediu de stocare sunt sterse. Doar de pe hard-diskuri se pot recupera date sterse (prin functia "delete", nu prin fotrmatare).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Multumesc pt raspunsuri.
Nu am mai scris nimic pe card. Am incercat ceva programe, cauta si gaseste doar pozele care sunt descarcate deja. dar oare alea de ce? daca a fost formatat nu sters?
A schimbat sotul cardul in aparat foto, si fiind foarte mare a intrebat probabil neputand sa-l citeasca, daca doreste reformatare, a dat intr-o fractiune de secunda ok, si duse au fost.
Formatarea in aparat nu in computer, Roxana. Computerul avea ceva probl si nu deschidea Zoom Browser-ul, asa ca trebuia sa ii apara aparatul conectat si cu Microsoftsoft scanner and Wizard Camera sa caute pozele.
Nu prea am idee ce a facut...dar sunt tare necajita, aveam multe poze importante nedescarcate.
Acum nu fac nimic, il las asa, pt ca a spus un prieten mai priceput ca vine el.

www.glitter-graphics.com/users/monika21m" target="_blank">Monica, mommy blessed with my children Claudiu-Adrian(20.01.2005),Luana-Emilia(28.01.2009)
and my angels Alma-Lorena(28-30.01.2009),Maria-Alexandra(29.10.2009-13weeks)
My baby, my joy, my heart, my gift from God - Photo & Video
Light a candle for Alma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ErAs3R spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ayla21

Multumesc pt raspunsuri.
Nu am mai scris nimic pe card. Am incercat ceva programe, cauta si gaseste doar pozele care sunt descarcate deja. dar oare alea de ce? daca a fost formatat nu sters?
A schimbat sotul cardul in aparat foto, si fiind foarte mare a intrebat probabil neputand sa-l citeasca, daca doreste reformatare, a dat intr-o fractiune de secunda ok, si duse au fost.
Formatarea in aparat nu in computer, Roxana. Computerul avea ceva probl si nu deschidea Zoom Browser-ul, asa ca trebuia sa ii apara aparatul conectat si cu Microsoftsoft scanner and Wizard Camera sa caute pozele.
Nu prea am idee ce a facut...dar sunt tare necajita, aveam multe poze importante nedescarcate.
Acum nu fac nimic, il las asa, pt ca a spus un prieten mai priceput ca vine el.

www.glitter-graphics.com/users/monika21m" target="_blank">Monica, mommy blessed with my children Claudiu-Adrian(20.01.2005),Luana-Emilia(28.01.2009)
and my angels Alma-Lorena(28-30.01.2009),Maria-Alexandra(29.10.2009-13weeks)
My baby, my joy, my heart, my gift from God - Photo & Video
Light a candle for Alma

Le gaseste doar pe cele descarcate deoarece raman informatii despre ele in cache. Odata cu formatarea se sterge si cache-ul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Iti raspund prin intermediul Laurei. Aici Sebicu:))

Salut din nou.

Nu stiu ce programe de recuperare ai folosit tu, dar cred ca ai facut ceva gresit. Orice program de recuperare are 3 pasi.
1. Identificarea tuturor mediilor de stocare (hard disk, usb memory stick, card etc.). Dupa identificarea lor tu selectezi pe care din toate mediile gasite vrei sa rulezi programul de recuperare.
2. Programul de recuperare propriu-zis. Iti va identificare fisierele sterse sau pierdute prin formatare dupa "umbra" lasata pe card. Nu are nici o treaba cu CACHE-ul. De pe un mediul de stocare se pot recupera si date pierdute acum 2-3 ani, cu conditia cardul sa nu fi fost folosit ulterior pana la refuz. Trebuie sa intelegi ca un fisier care il scrii tu pe card sau hard lasa intotdeauna o urma reziduala, ca o urma in zapada. Daca nu s-a mai "calcat' pe umbra respectiva (adica nu ai mai scris alte fisiere sau ai mai facut alte poze ) atunci poti recupera acel obiect care a facut urma cu probabilitate de75-80%. Programele de recuperare cauta astfel de urme si refac fisierele pierdute, sterse. In postul meu anterior ti-am recomandat sa nu mai folosesti cardul respectiv pentru a nu acoperi acele urme, facand recuperarea dificila.
3. In ultimul pas, programul de recuperare iti face o lista cu fisierele gasite de el. Din aceasta lista poti sa iti alegi ce salvezi. Atentie... unele programe nu reusesc sa readuca un fisier in totalitate si vei recupera doar jumatate din poza, restul pozei iti va aparea negru. Daca nu reusesc sa recuperezi cu un program, nu dispera. Fiecare program de recuperare foloseste un alt algoritm de recuperare a urmelor, deci ce nu a facut unul, poate face altul. De aceea ti-am recomandat doua programe de recuperare date (GetDataBBack for FAT32 si Easy Recovery). Cu cele 2 programe am avut cel mai mare succes la recupera date de pe card-uri foto.

Sper ca te ajuta!

P.S.
Vezi ca unele programe de recuperare te vor intreba pe ce fel de format vrei sa faca recuperarea. Dupa ce selectezi cardul tau, va trebui sa introduci FAT32, asta in cazul in care programul nu identifica deja formatul cardului tau.

Bazar pentru Robi

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput