BRAVO XELA!!! Pufuleti 2010 (118)
Raspunsuri - Pagina 9
amiss_zip spune:
Si eu zic tot asa cu programul de papa la san al celui mic. Ar trebui sa avem o pauza destul de clara si consistenta intre mese sa nu ii doara burtica.
Legat de programul celui mic de somn, cred, si am experimentat pe pielea noastra ca usor usor cel mic isi face singur un program de masa si somn, mai ales noaptea. Noi am ajuns relativ repede la urmatorul program noaptea: masa ora 1 si apoi iar masa la ora 4 si apoi pe la 6-7 probabil era cel mic activat si de lumina de afara.
Cat a fost foarte mica, nu am dormit niciodata cu fetita in pat(sa imi propun sa fac asta, ca uneori adormeam in timp ce sugea noaptea). Mie mi-a fost foarte frica sa nu se intample vre-un accident. Sunt prea mici sa se intoarca singuri, sa isi dea lucruri de pe fata jos sau sa te impinga mai incolo . Nu, am zis ca vreau sa dorm fara griji. A dormit excelent in patutul ei fara nici un repros. O mai uitam ce-i drept noaptea langa mine la san si de cel putin 3 ori am cules-o de pe jos (pana in 3-4 luni). Nu mai zic ca era si sotul in pat si nici nu se punea problema sa o culc la mijloc.
Dar, un mare dar, cum a inceput sa creasca, si sa vada ce si cum, sa se miste, sa fie mai mare si mai dolofana da, am mai culcat-o cu noi in pat si s-a prins ea cum sta treaba si de pe la 7 luni nu a mai vrut in patut deloc. Asa ca acum, cat sunt mici, e posibil sa nu faca mare scandal si sa fii mandra ca iti doarme in patut singur, dar vorbim pe la 7 luni asa cum mai sta treaba .
Ideea e ca nu am vrut sa ii arat fetitei ca e o problema faptul ca doarme cu noi si nu in patut. Cand voia sa doarma cu noi (de la 1 an in sus), scarsneam asa din dinti si ii faceam loc cu zambetul pe buze ...de la doi ani jumate cand a avut patul si camera ei, doarme singura din proprie initiativa. Dar la fel, o data sau de doua ori pe luni mai vine la noi si ...o primim zambind, explicandu-i totusi ca e patutul lui mami si tati nu al ei si ea zice: "da, stiu"
Lucia foarte ok ce ti-a zis medicul pediatru, eu as intari: in casa, niciodata caciulita. Niciodata.
Nici macar dupa baie. Eu ii faceam baie Petrei si o duceam pe sus in pielea goala in camera, unde de multe ori aveam geamul dechis (nu era iarna ci vara sau toamna). Nu mi-a racit niciodata. De fapt nu o sa va receasca niciodata puiul ca nu a avut caciula in casa sau dupa baie. Nici cu sosetele nu m-am omorat prea tare. O tineam mai dezbracata cand era mica dect eram noi imbracati in casa si parca mai dezbracata decat o tin acum cand e mare . Nu as putea sa explic de ce, asa simteam ca ea se simte bine. Acum Petra nu doarme niciodata invelita pe cand noi chiar si la 27 de grade ne invelim
37+
amiss_zip spune:
Am si eu o intrebare la mimicile care au nascut deja:
la internare au cerut toti adeverinta de la angajator cum ca ati platit asigurarile de sanatate etc?? Daca, da trbuie sa fac un drum la serviciu .
astept raspunsul vostru! si multumesc mult
cris_mario spune:
Citat: |
citat din mesajul lui amiss_zip Am si eu o intrebare la mimicile care au nascut deja: la internare au cerut toti adeverinta de la angajator cum ca ati platit asigurarile de sanatate etc?? Daca, da trbuie sa fac un drum la serviciu . astept raspunsul vostru! si multumesc mult Amiss |
eu nu am nascut inca,dar dr mi-a zis la ult control sa o am pregatita inca de pe akm,k atunci cand merg la spital,sa nasc(se poate oriknd) sa i-o dau
Andreea 36+ -Alexandra Elena +Mario Andrei 16.08.2005+Andrei Daniel 09.09.2000
www.flickr.com/photos/43981940@N03/" target="_blank">poze
Puiule sa vii cand trebuie,sa nu ne faci vreo surpriza!
AMR 3 saptamani !!!
amiss_zip spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui cris_mario
eu nu am nascut inca,dar dr mi-a zis la ult control sa o am pregatita inca de pe akm,k atunci cand merg la spital,sa nasc(se poate oriknd) sa i-o dau Andreea 36+ -Alexandra Elena +Mario Andrei 16.08.2005+Andrei Daniel 09.09.2000 www.flickr.com/photos/43981940@N03/" target="_blank">poze Puiule sa vii cand trebuie,sa nu ne faci vreo surpriza! AMR 3 saptamani !!! |
ugh...si eu care ma gandeam ca nu mai trebuie sa ies din casa...asa la drum lung...
lucia2000 spune:
citat din mesajul lui amiss_zip Am si eu o intrebare la mimicile care au nascut deja: la internare au cerut toti adeverinta de la angajator cum ca ati platit asigurarile de sanatate etc?? Daca, da trbuie sa fac un drum la serviciu . astept raspunsul vostru! si multumesc mult Amiss |
Mie la titan mi-au zis ca imi trebe doar buletinu.
Le-am dat adeverinta pentru ca o aveam oricum la mine.
DAr mi-au zis ca nu e cazul. Gravidele au serviciile gratuite.
Asta mi-au zis mie acolo.
ioana_fota spune:
Am si eu o intrebare la fetele care au nascut sau au experienta si ma scuzati ca este o intrebare mai....Eu nu m-am epilat acolo cu ceara sau alte chestii decat cu lama si am inteles ca treb avut mare grija la nastere mai ales sa nu fi iritat sau la ceza ca te poti infecta.Daca in mom in care te apuca nu esti cum treb e vreo problema?ca acuma sincer doar nu stau toata ziua cu lama acolo ca ma irit.....Poate par ciudata cu aceasta intrebare dar ma obsedeaza ca nu vreau sa le aud pe asistente sau doctori comentand .
32+ Alexandra
Doamne ajuta-ne sa crestem mari si sa fim bine
"formula magica": [ url = "..." ]poze[ /url ].
amiss_zip spune:
citat din mesajul lui ioana_fota Am si eu o intrebare la fetele care au nascut sau au experienta si ma scuzati ca este o intrebare mai....Eu nu m-am epilat acolo cu ceara sau alte chestii decat cu lama si am inteles ca treb avut mare grija la nastere mai ales sa nu fi iritat sau la ceza ca te poti infecta.Daca in mom in care te apuca nu esti cum treb e vreo problema?ca acuma sincer doar nu stau toata ziua cu lama acolo ca ma irit.....Poate par ciudata cu aceasta intrebare dar ma obsedeaza ca nu vreau sa le aud pe asistente sau doctori comentand . 32+ Alexandra Doamne ajuta-ne sa crestem mari si sa fim bine "formula magica": [ url = "..." ]poze[ /url ]. |
mai si eu am morcovul asta. Cu ceara nu se poate la mine ca nu suport si acum la 37 am facut o "toaleta" completa si probabil voi mai face una intr-o saptamana si voi mai face una imediat atunci inainte de a merge la spital... e mai rar si sper sa nu ma irit asa...
oricum daca nu esti in regula, te mai fac si asistentele in spital. La mine au comentat ceva parca desi ma facusem acasa dar nu am bagat-o in seama si gata...aveam lucruri mai importante in momentul ala, cum ar fi sa nasc...si am tratat cu indiferenta comenatriul ei. a mai folosit ea lama pt o miscare, maxim doua...ma rog...
amiss_zip spune:
inca o mica completare:
ai dreptate cu iritatiile, e bine sa nu fie. Dar ele oricum te fac in spital daca nu te faci tu acasa, asa ca e mai bine sa te faci tu cu cat e multa grija cat sa nu ai iritatii.
Nu mai zic ca in cazul meu, cu apa rupta mi-au facut clisma ceea ce e ... de-a dreptul interzis...
37+
amiss_zip spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui lucia2000
Mie la titan mi-au zis ca imi trebe doar buletinu. Le-am dat adeverinta pentru ca o aveam oricum la mine. DAr mi-au zis ca nu e cazul. Gravidele au serviciile gratuite. Asta mi-au zis mie acolo. Blogul lui bebe Teodor Blogul lui mami |
mersi de raspuns
...super pozele din blog