"Fenomenul Avatar"
eu personal nu am vazut filmul,dar am citit destul despre el.se pare ca e filmul cu cele mai mari incasari si cel mai bine realizat,din toate punctele de vedere...dar nu asta m-a determinat sa deschid subiectul,ci faptul ca am citit multe articole cum ca vizionarea filmului ar duce la depresii si chiar la sinucideri...
am gasit articolul asta care m-a pus pe ganduri...cei care ati vazut filmul,ce parere aveti?http://www.click.ro/actualitate/din_tara/Medicina-Avatar-Filmul-studenta-sinucis_0_884311660.html
Raspunsuri
Lali spune:
Poti sa te duci linistita la film... ca sa vorbesti in cunostinta de cauza. Eu l-am vazut, e bun, dar la fel te poate duce la sinucidere si Peter Pan de exemplu sau orice film bine realizat care prezinta o lume perfecta ! De care noi nu avem parte in viata de zi cu zi. Iar ca si cum asta nu ar fi de ajuns mai are si happy-end.
Si daca un depresiv in prag de sinucidere vede filmul, are un motiv in plus ca sa faca pasul...
Eu l-am vazut intr-o seara la cinema IMAX in 3D. Efectul la mine a fost ca am visat frumos !
elizaj spune:
marius ,nu stiu daca aici trebuia mutat subiectul,pe mine nu ma intereseaza filmul in sine,sunt intrigata de efectele negative pe care am citit ca le are asupra tinerilor...
ardeiash spune:
ha ha.. si eu am multe de spus despre mutatul subiectelor. scuze ca am ras...
si scuze de off
s-auzim numai de bine! si
cosmi1975 spune:
am vazut filmul si nu mi a indus vreo stare de sinuciderechestia cu sinuciderea a facut o presafilmul este superb
Daria_Ioana spune:
Mie una mi-a placut acest film foarte mult .
Poate ca daca vezi filmul in 2d nu mai ai aceeasi senzatie...insa in 3D e ca un vis frumos din care iti pare rau ca te trezesti...e ca o evadare .
Te bucuri de fiecare animal , de o planta..e o lume noua pe care o descoperi prin persoanejele filmului....te gandesti la bebelusii pamanteni care vin pe aceasta planeta si e totul nou pentru ei...iar noi oamenii mari ii invatam despre lumea in care traim.
E plin de imaginatie filmul,iti prezinta o lume noua fata de cea pe care o cunosti ...noua nu numai din punct de vedere al aspectului , dar si ca gandire si valori morale...o lume in care nu conteaza banii deloc, nu conteaza faima ..nu conteaza nimic materialist.
O lume care se bazeaza mult pe suflet,intuitie, comunicare cu natura .cu mediul , cu fauna si flora...o lume care merge pe instincte si e fericita cu ce are...o lume spirituala ...atat de diferita de a noastra care e condusa de bani.
Peisajul de pe acea planeta ,Pandora este spectacular..si faptul ca noaptea totul devenea fosforescent ...planetele care se vedeau pe cer erau atat de fascinainte..e ca si cand intri in lumea aia si o simti si tu ...o vezi prin ochii lor....
Si ideea de iubire dintre un extraterestru si un pamantean e interesanta..in sensul ca iubirea nu tine cont de varsta, sex, specie ...de cum arati ...totul tine de suflet.
Sufletul e vazut ca o energie care se afla intr-un corp si poate trece dintr-o gazda in alta..energia este peste tot..in natura..in oameni..energia se imprumuta si trebuie data inapoi ...si ea circula ...e libera ..
Asa a fost posibila si trecerea sufletului pamanteanului in corpul de extraterestru .....si invers...deci corpul uman ,ca si alte corpuri gazde..sunt de fapt niste avatare care gazduiesc energia din noi, adica sufletele noastre...iar sufletul, energia pleaca in locul MAMA ...de unde a venit .
E interesanta ideea ca te nasti in corp uman pe Planeta Pamant si cand iti termini o singura viata "mori" in corp de extraterestru si practic ai amintiri din ambele specii...
Acest film te face sa nu mai privesti moartea ca un final al unei vieti ci ca o continuare, ca o regasire ... sa percepi corpul nostru ca un avatar facut de o forta mare ,de forta MAma care este Dumnezeu si noi suntem doar acea energie care se afla in corpurile noastre ...suntem doar o particica dintr-un intreg..
...si prin presimtire, prin instinct ..noi oamenii comunicam cu lumea ce ne inconjoara si cu Dumnezeu...prin puterea gandului ....gandul nostru reprezinta niste unde invizibile ca cele de radio prin care putem ghida totul...asa cum locuitorii de pe Pandora comunicau prin terminatiile pe care le aveau la coada.
Si poate ca atunci cand visam ,ne rupem de lumea asta si intram in alta lume,asa cum facea si personajul Jake cand intra in capsula si energia lui era transferata in corpul avatarului,in timp ce corpul lui uman era inca prezent fizic in capsula din laborator,dar el era prezent sufleste in corpul avatarului si "traia" prin el in alta dimensiune...
...e un film care oricum te face sa gandesti la multe...si la faptul ca locul tau NU e unde te-ai nascut ci unde inima ta este..unde te simti liber si fericit...si inteles.
Poate ca unii spectatori au inteles aceste lucruri mult prea acut , si depresati fiind sau neimpacati cu viata lor , au fost intr-un fel incurajati sa se rupa de aceasta lumea, sa se sinucida..iar sinuciderea pentru ei nu inseamna o moarte cu un final banal ci continuarea vietii lor in alt spatiu pe care multi si l-au creat inauntrul sufletului si mintii lor, o lume perfecta ,mult diferita de a noastra.
Pe vremuri Romanul lui Goethe "Suferintele tanarului Werther" a provocat un val de sinucideri in randul tinerilor...azi filme ca Avatar ofera celor labili psihic si neimpacati cu viata lor ,un imbold, o incurajare de a-si duce planul lor pana la capat....
, insa pana la urma Avatar e doar un film si atata tot,dar multi oameni care au cazut in "avtar blues" spun ca fimul pare atat de real incat nu pot concepe ca totul a fost doar o fictiune si ca nu exista de fapt o lume atat de minunata..si din acest motiv multi dintre ei intra in depresii...si fac comparatii intre Planeta noastra si Pandora...iar realitatea lumii noastre ii izbeste si ii intristeaza..adancindu-le depresia si nemultumirea fata de viata lor aici...
marumiha spune:
Daria_Ioana- acest film este intradevar frumos ,nu prea eram sigura ca vreau sa-l vad.Pina la urma am mers si nu-mi pare rau ,culorile ,peisajele superbe...si povestea de dragoste intr-o lume plina de culori nu pot sa nu ne placa.
Eu am vazut la cinema multi copii mici chiar f.mici de 4-5 ani.Am ramas surprinsa auzind ca persoana sau persoane care au vazut filmul au recurs la asemenea gesturi din cauza filmului ....eu cred ca problema era alta in nici un caz filmul.Ma rog...
Ayla21 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui elizaj eu personal nu am vazut filmul,dar am citit destul despre el.se pare ca e filmul cu cele mai mari incasari si cel mai bine realizat,din toate punctele de vedere...dar nu asta m-a determinat sa deschid subiectul,ci faptul ca am citit multe articole cum ca vizionarea filmului ar duce la depresii si chiar la sinucideri... am gasit articolul asta care m-a pus pe ganduri...cei care ati vazut filmul,ce parere aveti?http://www.click.ro/actualitate/din_tara/Medicina-Avatar-Filmul-studenta-sinucis_0_884311660.html |
Pai fata avusese probleme sentimentale, si se presupune ca un simplu film i-a adancit depresia?
Eu nu cred.
Am vazut filmul, in format normal (nu 3D), il am pe DVD, nu mi s-a parut nici atat de fenomenal pe cat i s-a facut publicitate, intr-adevar imaginile, peisajele, realizarea, sunt super...dar actiunea...am vazut si filme mai frumoase. Cred ca in 2D, 3D este fenomenal.
Deci te poti duce linistita la film...nu vad in el nici un motiv sa fie impins cineva spre sinucidere, nici macar daca ar avea o instabilitate emotionala... din alte motive.
...Parerea mea.
ps: Eliza, daca stateai in ro iti trimiteam dvd-ul.
www.glitter-graphics.com/users/monika21m" target="_blank">Monica, mommy blessed with my children Claudiu-Adrian(20.01.2005),Luana-Emilia(28.01.2009)
and my angels Alma-Lorena(28-30.01.2009),Maria-Alexandra(29.10.2009-13weeks)
My baby, my joy, my heart, my gift from God - Photo & Video
Light a candle for Alma
sunnyday07 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui marumiha Daria_Ioana- acest film este intradevar frumos ,nu prea eram sigura ca vreau sa-l vad.Pina la urma am mers si nu-mi pare rau ,culorile ,peisajele superbe...si povestea de dragoste intr-o lume plina de culori nu pot sa nu ne placa. Eu am vazut la cinema multi copii mici chiar f.mici de 4-5 ani.Am ramas surprinsa auzind ca persoana sau persoane care au vazut filmul au recurs la asemenea gesturi din cauza filmului ....eu cred ca problema era alta in nici un caz filmul.Ma rog... |
E potrivit filmul pentru copii atat de mici? Fata mea are 6 ani si imi tot spune ca vrea si ea sa-l vada (mai ales ca eu incerc sa ma fofilez si sa-l vad fara ea )
M-am uita si am vazut ca e AG - adica audienta generala, potrivit pentru orice varsta, dar pe de alta parte in 7 seri este la categoria "thriller".
merci