Viata de camin!
Raspunsuri - Pagina 5
inbox spune:
In vremea mea se descoperise o noua metoda de supravietuire...mancatul in cazinouri, era o intreaga strategie pusa la punct! Am primit invitatie de la niste colegi de camin sa mergem sa mancam la cazinou, dar nu am avut tupeu!
Ce am facut, si stiu ca nu am avut minte, i-ar cand i-am spus maica-mii era cat pe aci sa o incasez pentru prima data cat eram de mare ( eu imi povesteam maica-mii tot, iar ea saraca se ruga de mine sa o mai menajez-adica sa nu-i mai spun chiar tot ca o sa moara de grija mea)...jucam fotbal pe Dambovita, iarna, cand era apa inghetata!
"Un parinte nu este cineva pe care sa tesprijini, ci cineva care te scapa de tendinta de a te sprijini !"
aura_m spune:
Eu nu am stat la camin, cand am venit in Bucuresti am facut facultatea si am si lucrat in acelasi timp, am stat cu chirie impreuna cu o prietena,apoi m-am mutat la domnul sot, deci am scapat si de chirie, dar fratele meu a stat la camin, asta se intampla prin 2000. El a plecat mai devreme(chiar daca este mai mic cu un an ca mine) de acasa ca a luat din prima la faculatate, eu am mai stat putin, iar cand am venit eu in Bucuresti, la un an de zile fratele a plecat in Anglia, stabilindu-se acolo. Dar viata de camin l-a schimbat foarte mult pe fratele meu. O perioada a stat si el cu chirie impreuna cu un fost coleg de-al meu din cls I-VIII, mamele noastre erau prietene, apoi, fratele a prins loc la camin. Fratele meu era o persoana iresponsabila, visa numai bani, ca in desenele animate, cand in ochii personajelor apareau numai $$$, cam asa era fratele meu,isi cheltuia toti banii din buzunar, un pretentios la mancare, clasa 1, o teroriza pe mama mea saraca care ii spunea mereu ca vai si amar de femeia pe care o va lua de sotie, practic iti venea sa-i dai cu tigaia in cap. Mancarea lui preferata, cartofi prajiti cu oua in tigaie, dar cand le puneai in farfurie sa nu cumva sa se atinga cartofii cu ouale sau sa faci ouale prea cu crusta sau prea moi, practic cand le puneai in farfurie, cu o paleta bineinteles, te purtati de parca cine stie ce lucruri valoroase aveai in tigaia aia. Cand manca friptura cu piureu, la fel, sa nu pui carnea peste piureu, isi facea o gramajoara si acolo in spaiul ramas din farfurie puneai carnea, ce mai, dezastru, eram terorizate. Si pleaca domnul frate la Bucale, dupa cateva luni se intoarce intr-o mica vacanta. Ii fac mancarea preferata, dar sparg oualele la prajit, ma apucase deja tremuratul, stiam ce urmeaza, morala, ii spun cu o voce timida ca ii fac altele, el imi zice se stau linistita, ca sunt bune, sa-i pun sa manance, ca ce foame face el la Bucuresti, chiar daca mama ii punea in fiecare duminica pachet, pe miercuri se termina mancarea, atunci sa fi vazut ce paste cu sos isi facea, cartofi si ochiuri la resou, cand avea foamea in gat si bani putini, nu mai statea sa ia seama ca sunt asa si pe dincolo facute sau nefacute. Atunci am ramas uimita. Atunci si-a dat seama fratele valoarea banului, mama ii trimitea ceva bani de buzunar, dar ptr a mai avea in plus de tigari sau de o bere, a pus gazon, a facut diverse munci ptr a avea un ban in buzunar.
Atunci s-a maturizat cu adevarat fratele meu.
AURA
inbox spune:
aura_m am avut si eu o colega care dupa primele luni de stat in camin, cand s-a dus acasa si a intrebat-o maica-sa ce doreste sa manance, raspunsul ei a fost :" orice, mancare sa fie", mi-a povestit cand s-a intors de acasa, ca a ramas maica-sa socata...era super pretentioasa la mancare tipa asta, la ea pana sa vina in camin si cirba era facuta cu taietei de casa si painea facuta in casa toootul de la mamica!
"Un parinte nu este cineva pe care sa tesprijini, ci cineva care te scapa de tendinta de a te sprijini !"
laura_dimitris spune:
wow ce subiect
5 stelute pentru tine inbox pentru bucuria facuta prin aduceri aminte ![]()
ce amintiri mi-ati trezit cu povestile voastre..
in anul I am stat cu chirie intr-n apartament in crangasi cu 2 prietene. a fost bine dar... nu se compara cu viata la camin care, mie, mi-a placut la nebunie. 2 ani am stat in regie. anul II in P10 si anul III in P 11.
conditiile mie mi se pareau ca sunt " de lux"
am stat cu alte 3 fete, in fiecare an alte fete dar, foarte foarte misto toate, am pastrat legatura peste ani.
camerele erau curate - zugravite la inceput de an de parinti apoi, fiecare a participat la imbunatatirea confortului cu cate-un aparat, perdele, draperii... aveam frigider, televizor, chiar si un aragaz mare cu butelie unde o colega de camera din galati facea niste prajituri 
mi-amintesc cu atat placere de noptile din R3... seara de seara... 2 ani de zile in care seara de seara ( cu execptia unor nopti dinaintea examenelor din sesiune
) eram in discoteca R2 sau R3...
acolo l-am cunoscut si pe sotul din dotare...
mi-amintesc si de tigarile cumparate la bucata de la camera x...
mi-amintesc de serile de vara cand terasele erau pline ochi de studenti veseli si galagioasi,
mi-amitesc de galeria ce se forma din grozavesti si plecam cu sutele pana la univesitate dupa fiecare victorie a ROmaniei la mondialul din 94 din USA....nu eram eu mare microbista dar nici nu aveai cum sa stai linistit in camera in timp ce juca romania si apoi... ti se ridica parul pe brate cand auzeai ovatiile de dupa victorii...
mi-amintesc si de concursurile de patinaj artistic si viteza pe care le facea iarna pe Dambotiva inghetata... ( Doamne,... cum am avut curajul acesta ca acum imi igheata inima de frica cand imi amintesc...)
de noptile lungi si dese cand ore multe jucam rentz si whist cu baietii de langa camera noastra...
Dar... de trenurile personale din gara de nord in care intram pe geam pentru ca pe usa nu mai aveam loc va amintiti
???
eu duminica ma intorceam in bucuresti si in ploiesti sud, ca sa intru in tren intotdeauna trebuia sa ma impinga cineva din spate ![]()
Doamne ce viata...
ce m-am bosorogit... acum imi pute rau daca sunt nevoita sa iau vreun mijloc de transport in comun ...![]()
Laura - mandra mami de Dimitrakis - 25.04.2003
si Eleni - 05.02.2008
www.flickr.com/photos/21462816@N06/" target="_blank">poze
povestea nasterii lui eleni
iarna2009-2010
inbox spune:
laura_dimitris trenurile alea ticsite, doamne ce balamuc mai era si in gari, la ubn moment dat in Gara de Nord se pusese taxa d eperon ca sa evite blatistii :), da plecam cu personalul din Basarab, personalele alea in care era gheata interior exterior, iarna, si mirosea a fier incins in incercarea disperata de a baga ceva caldura in vagoane....uram mirosul ala de tren personal!
Da si viata avea asa un ritm, pana seara ziceai ca in Regie nu locuieste nimeni, iar seara inviau toti, era o forfota...aveam o prietena care statea cu chirie intr-un apartament si venea mereu la noi in camin ca se simte " ca la mare".
laura_dimitris spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui inbox laura_dimitris trenurile alea ticsite, doamne ce balamuc mai era si in gari, la ubn moment dat in Gara de Nord se pusese taxa d eperon ca sa evite blatistii :), da plecam cu personalul din Basarab, personalele alea in care era gheata interior exterior, iarna, si mirosea a fier incins in incercarea disperata de a baga ceva caldura in vagoane....uram mirosul ala de tren personal! Da si viata avea asa un ritm, pana seara ziceai ca in Regie nu locuieste nimeni, iar seara inviau toti, era o forfota...aveam o prietena care statea cu chirie intr-un apartament si venea mereu la noi in camin ca se simte " ca la mare"."Un parinte nu este cineva pe care sa tesprijini, ci cineva care te scapa de tendinta de a te sprijini !" |
si noi aveam un prieten bucurestean care venea in fiecare zi si manca cu noi din mancarea pe care o aduceam cu greu in genti odata la 2 saptamani
bineinteles ca nu aveam din ea decat o saptamana
Doamne, alte amintiri.... borcanele cu mancare si ciorba de la mama pe care le insiram la geamuri cand era iarna afara
nici acum nu-mi plac gentile de voiaj... imi amintesc cati ani am tras de ele in timp ce erau pline cu borcane, cartofi, mere, oua, paine etc....
Laura - mandra mami de Dimitrakis - 25.04.2003
si Eleni - 05.02.2008
www.flickr.com/photos/21462816@N06/" target="_blank">poze
povestea nasterii lui eleni
iarna2009-2010
capcaunul spune:
Dar practica agricola in inima Baraganului, 2 saptamani toamna, care ati mai apucat?
Fetele dormeau la o ferma, baietii la alta, distanta intre ele de vreo 2-3 kilometri. Discoteca ad-hoc se facea la fete, de unde ne-ntorceam noaptea peste campurile pustii. Sau ne abateam pe la podgorii, aventura ce se termina cu paznici fugarindu-ne cu saretele. Norocul nostru ca puteam s-o taiem prin randuri, pe cand ei cu saretele goneau doar pe randuri sau pe marginile viei.
Dimineata eram atat de obositi incat saream peste masa de dimineata si mai atipeam cate o ora prin tufisurile de la marginea ogorului.
Apa la ferma nu aveam decat intr-un rezervor suspendat care alimenta cateva chiuvete metalice ruginite, nici vorba de dusuri.
Era si-un televizor in sala de mese care mergea doar la masa de seara. La Telejurnal ![]()
pumba spune:
felicitari pt subiect!
va amintiti cartela de autobuz?- primesc pachet, trebuie sa merg la gara .....care aveti cartela?
ce bun era gemul pe paine
..
capcaunul spune:
Auditiile muzicale din camine (din epoca de aur) ...
In Regie, caminele din spate sunt cuplate doua cate doua, cu un corp de legatura ce are un hol si o sala. Auditiile muzicale se faceau in salile respective.
Venea cate un baiat mai dotat (cu scule deosebite - Akay, Technics, Sony - si discuri sau benzi magnetice) si ne servea cu un album de rock progresiv, jazz sau muzica electronica. Multa lume din camin cobora pentru o ora de muzica fina, fiind rarele ocazii de a o asculta la o calitate infinit superioara casetofoanelor si Maiak-urilor (
) oamenilor de rand.
"Baietii" cei mai dotati (precum Florian Pittis sau Mihai Godoroja) organizau auditii muzicale in Politehnica.
capcaunul spune:
Dar cutremurul din '86, din sesiunea de restante, care l-ati prins?
E pe-aicea restantiera (
) care a iesit din P-uri doar cu prosopul pe ea si a fost aleasa de toata Regia drept Miss Cutremur?
Tot in '86 Steaua castiga Cupa Campionilor. La fiecare penalty aparat de Dukadam ieseau zeci de zevzeci pe ferestrele caminelor si urlau ca disperatii. S-au spart cantitati industriale de borcane si sticle atunci (nimeni n-avea curaj sa circule pe aleile dintre camine pe durata meciului). La miezul noptii Regia s-a pus in miscare si-a marsaluit pe Cheiul Dambovitei, unindu-se cu Grozavestiul, apoi pe Kogalniceanu pana la Cercul Militar Central. Se facuse ora 2 noaptea si intersectia Victoriei cu Kogalniceanu avea zeci de mii de studenti plus alte cateva zeci de mii de bucuresteni stransi la un loc in cea mai mare manifestatie spontana de zeci de ani. Securistii si militienii erau depasiti de situatie si disperati sa nu lase multimea sa marsaluiasca pe Victoriei spre palat. Ca sa calmeze spiritele au vorbit niste generali (Steaua era a Armatei) de la balconul CCA. Militienii si securistii care blocau accesul pe calea Victoriei in ambele sensuri (spre palat si spre IGP) au fost din plin gratulati cu trivialitati la adresa echipei lor (Dinamo).