Viata de camin!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

Citat:
citat din mesajul lui DanaH

dar cozile la telefoanele cu fise de la metru, la grozavesti sau semanatoare?
eram in anul I, trebuia sa sun acasa la fiecare doua zile. stateam la coada si cate o ora. se elgau prietenii acolo, stiai ce a facut cel din fata ta, cand se duce acasa, la ce tren ii vine pachetul.

aveam cate un pumn de fise de 100, si ce repede picau in telefon. era "frumos" cand iti venea randul sa vorbesti si nu mai mergea telefonul....

dar verile pe malul dambovitei, cu bere si seminte?

dar painea calda de la fabrica? mancam una pana ajungeam in camera...

Dana - mami de Alexandru (15.03.2004) si Teodora (24.04.2008)
Poze

da' chiar ca am uitat!! painea calda luata noaptea dupa ce ieseam din R2 !! si telefoanele cu fiseeeeeeee, doamne ce cozi erau!!

pachetul la tren, cu banii ascunsi printre oua!

Mami de fetita si de baietel

Noi, 2 minuni:

www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg

www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helen75 spune:

Salut,
Prin '96-2000 camin Hasdeu, 5 fete in camera, wc-uri si dus la comun. 3 ani am stat 5 in cam si un an , 2 pesr. in cam.XIV. Sincer, cel mai fain a fost in anul I. Colegele, 3 anul I si una anul II, super Ok; nea-m impacat de minune. Si unde puneti ca eram ca turnul Babel : eu , suceveanca, 2 fete de mot din alba, o colega din Ocna Mures si una din Simleul Silvaniei ( vorbea romaneste cu accent ). Dar ne-am impacat ca surorile. Despre curatenie, n-a fost nici f.f. curat, dar nici mizerabil.

La oficiu, un aragaz mic cu 2 ochiuri la care se facea cafeaua si cei mai buni cartofi prajiti, si unde noaptea stateam la povesti si la o tigara.
Am avut si gandaci, culmea , la caminul cel mai curat si elegant de atunci, cam.XIV.
Dar au trecut, si sincer, ma cuprinde nostalgia acum ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jenn spune:

Pentru lara c-nu,sigur ca nu am stat gratis la camin.Pur si simplu astea era regulile.Si da,eram scutite d ela cursuri ziua respectiva.Uneori se mai si chiulea pe motiv de servici la cantina...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:
citat din mesajul lui jenn

Pentru lara c-nu,sigur ca nu am stat gratis la camin.Pur si simplu astea era regulile.Si da,eram scutite d ela cursuri ziua respectiva.Uneori se mai si chiulea pe motiv de servici la cantina...

ba, mai mult, serviciul de la cantina, alaturi de serviciul "pe camin" si o eventuala imbolnavire, erau singurele motive care te scuteau de prezenta la orele de armata...sa ne intelegem, vorbim despre perioada pana in 1989, pe vremea impuscatului asadar...ce-a fost pe urma, e alta treaba...

special ne alegeam ziua de marti la cantina (1 data pe luna), sa scapam de orele de armata...eram o gramada de ploiesteni martea la cantina, de serviciu...

colegele bucurestence nu aveau aceste portite...scapau de orele de armata doar daca aveau scutire medicala...

eu am stat in P 10 - Regie, in primul an am avut o colega de camera din Urziceni...doamne, super-imputita (scuzati expresia)...era fata de intelectuali, mama profesor, tatal inginer...daca va puteti imagina, nu facea niciodata dus (desi aveam camera cu grup sanitar propriu, faceam noi curat luna - chiuveta, dus, WC), facea baie doar in week-end cand se ducea acasa...indiferent daca era iarna sau vara...va imaginati in ce hal mirosea individa...abia asteptam sa se termine anul I sa scapam de ea...degeaba ii spuneam...dadea cu parfum sau deodorant peste jeg...si ce haine murdare avea...

insa, per total, viata in camin a fost super, m-a invatat ce inseamna traiul in comun cu persoane necunoscute, am invatat cum se face mancare, curatenie ca la carte, distractie, tot in Regie mi-am cunoscut actualul sot...a fost frumos, dar eram copii naivi, in comparatie cu generatia de astazi...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
Printesa mea este in concursul Pampers, aici
http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1068 si http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1043
Multumim pentru orice vot primit !

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui teo1970
pe la Shoreley mergeati ? moamaa, ce mai prestam pe-acolo !

Pe Shorley il cunosc ZECI de generatii de studenti!
Pentru ca a inceput facultatea prin anii '70 si a ... lasat-o balta ... dupa revolutie ... cand si-a deschis bar.

Secretul lui Shorley? Toata circa de militie din Regie servea cate o bere la Shorley in miez de noapte.

Edit: Shorley lucra industrial! In fiecare noapte, la usa laterala a caminului, aproape de camera lui, tragea camionul fabricii de bere de la Basarab. Ceilalti studenti care vindeau bere prin camerele de camin isi carau sticlele cu rucsacul sau geanta prin oras.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Dar bandistii, vi-i mai amintiti?
Cei care stateau la capatul benzii ce ducea tavile la debarasare.
Bandistii erau baietii (fete n-am vazut niciodata) care-si vindeau cartela de masa si-apoi ... mancau ce ramanea prin tavi nemancat sau mancat pe jumatate.

Incredibil dar adevarat! Tot timpul gaseai vreo 5-10 bandisti in fiecare cantina din Regie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Bandistii erau baietii (fete n-am vazut niciodata) care-si vindeau cartela de masa si-apoi ... mancau ce ramanea prin tavi nemancat sau mancat pe jumatate.

Incredibil dar adevarat! Tot timpul gaseai vreo 5-10 bandisti in fiecare cantina din Regie.

no, no, nu se numeau bandisti, ci "faceau banda"

sau stateau pana la finalul programului de masa si se rugau de bucatarese sa le dea si lor o portie-doua, iar ele ziceau "luati mama si mancati, ca sunteti morti de slabi" si le umpleau farfuriile, dar cu felurile de mancare ramase, "delicatesele" se terminau din primele minute...asa proceda sotul meu, impreuna cu colegii de camera, pana am descoperit ca e mult mai buna mancarea preparata cu manutele noastre...cand prajeam o tigaie de cartofi, isi faceau drum toti colegii din camerele vecine (in P 19), ca se ducea mirosul pe palier...

hei, dar cei care ati prins 1989 in Regie, va amintiti cum patrulau militienii cu securistii, pe cheiul Dambovitei si printre camine, in timpul ultimului congres PCR ?

sau cum se lua mereu curentul, iarna, dar nu la toate caminele in acelasi timp, ci pe sarite ? mereu injuram ca aia din P13 (parca) aveau lumina cand la noi pica curentul...si ce improvizatii se faceau la tablourile electrice - in loc de sigurante, gaseai cuie, sarme groase, clante de la usi...stiu ca intr-o iarna era gata sa ia foc un astfel de tablou...

cei mai tari, dupa cei care vindeau tigari si bere, erau cei care aveau copiator in camera sau aveau posibilitatea sa multiplice cursuri...se imbogateau in timpul sesiunilor, ca toata lumea avea nevoie de cursuri, pentru examene...

va amintiti primele magazine tip consignatie deschise in Regie, dupa '89? gaseai acolo fel de fel de chestii, din import sau de la "vaporeni", la preturi accesibile...

ce vremuri, domne', ce vremuri...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
Printesa mea este in concursul Pampers, aici
http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1068 si http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1043
Multumim pentru orice vot primit !

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Eu am prins sfarsitul la faza cu cei care faceau banda.
In 93-94, inca mai era viata in Regie, am prins o bataie generala cu apa de mai mare dragul. Inclusiv politistii, care venisera sa calmeze spiritele, erau fleasca. Si vara cand stateau studentii insirati pe malul Dambovitei cu sticlele de bere/suc in fata...
Eheee, ce fitze am vazut ultima oara in Regie si ce manele rasunau din camine:(

adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
about Eva

secolul XX la subiectiv

Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

chiar chiar!! se aruncau pungi cu apa din caminele din Regie! mama ce slalom trebuia sa faci ca sa scapi!

Mami de fetita si de baietel

Noi, 2 minuni:

www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg

PS eu nu am prins serviciul la cantina, armata, etc...am fost studenta intre 1995-1999

www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Eu am inceput viata de camin in '98, asa ca am ratat perioada comunista ...am prins ceva prin tabere, eram mai micuta insa pot sa imi imaginez cam cum era, totusi cand am mers eu in Regie inca mai existau sechele ale comunismului...

Am prins o razvratire , un meeting al studentilor impotriva taxelor de camin si a conditiilor, marirea burselor, imi aduc aminte ca la Romana ne-am intalnit toti din toate caminele, era B-dul Magheru plin, atunci mi-am dat seama ca o masa de oameni are o forta nebanuita si o scanteie devine o bubuitura...si am inteles ce i-a manat in starda pe cei care s-au revoltat de-a lungul timpului!- atunci totul a fost pasnic si calm si civilizat!

Sa revin la tonul vesel, ati prins vreun campionat mondial sau european de fotbal in camin....era delir!!!

Am prins si venirea Papei ...facusem un cantec :" poa sa vina cine o vrea sa vina / Daca nu e papa e in zadar....oh da" asta de disperare ca la stirile de la radioul autobuzului ( eram informati) sa pe la radiouri prin camine numai de Papa auzeai!

Am citi despre moartea lui Ratiu in ziarul unui cetatean care mergea cu metroul ( cetateanul bineinteles ca nu stia ca citeam si eu cu el)....citeam si presa...!

"Un parinte nu este cineva pe care sa tesprijini, ci cineva care te scapa de tendinta de a te sprijini !"

Mergi la inceput