Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010 (34)
Raspunsuri - Pagina 11
rosanne spune:
Am niste informatii despre alaptat...vreti sa le postez aici sau pe mailul comun???
Alta idee...daca mai sunt burtici care doresc parola de la mailul comun si webshots, va rog sa-mi da-ti pm si va trimit parolele 
Zilele trecute una dintre voi spuneati ca a-ti luat a doua pastila de no-spa....eu pana acum am luat 168...deja mi se pare ca sunt bomboane 
Am cautat si eu mai demult perne pentru gravide...si pana la urma am gasit in casa o fata de perna lunga....140-150 cm in care am bagat o pilota...si gata perna...o calaresc in fiecare noapte si sotul cand o prinde....
Roxy
26+ cu
Diana
www.r.studio-x.ro/" target="_blank">Site-ul meu
www.studio-x.ro/" target="_blank"> Site-ul nostru
Crissy_C spune:
July si Alinutza, multumesc mult de raspunsuri! 

M-am lamurit acum, cred ca voi lua si eu din ala mai sport care se lasa pe spate de tot
Mai putina bataie de cap![]()
Cristina26, merci de raspuns
, sotiorul tocmai de gropi se temea, a zis ca daca dau de o denivelare in asfalt risc sa se rastoarne. Dar daca-mi zici ca l-ati folosit si pe munte si pe nisip (!wow), inseamna ca nu-i problema ![]()
Cristina, fericita
20+ cu
Patricia
Dienutza spune:
Ioana, La multi ani!!! 
cam cu intarziere pentru Philip si Yann 
Foarte interesante sfaturile despre alaptat. Am tot citit astazi incat nu am facut mai nimic pe la birou si nici nu am invatat pentru un examen pe care il am duminica (promit sa recuperez maine
)
Nu prea am inteles cum iti dai seama daca ai canale de alaptat formate. Poate explica cineva.
Referitor la pompa, eu nu pot vorbi din proprie experienta, dar am 2 prietene care au folosit pompa pentru alaptat si pe la 2 - 3 luni au renuntat epuizate fizic si psihic si au trecut la formula.
Ma gandeam ca poate exista un fel de "consilier in alaptat" pe care sa il chemi cateva zile si sa iti explice imediat dupa ce nasti. Ati auzit despre asa ceva? Inteleg din ce am citit ca este f important sa deprinzi pozitia. Si nu prea m-as baza pe ceea ce te invata la spital.
Corina rezultatul de la triplul test nu trebuie sa fie 3 valori ale analizelor, ci o interpretare a acestora corelate cu mai multi factori (ecografia facuta, varsta ta, eventuala medicatie luata, fumator / nefumator etc.). Unde ai facut TT? Sfatul meu este sa il refaci rapid la o clinica OK, care da aceste interpretari. Uite ceva preluat de pe un site : "triplul test nu inseamna valorile celor trei (AFP, E3 si hCG) ci reprezinta un risc exprimat ca un raport. toate datele (valorile sanguine ale E3, hCG si AFP, biometria fetala, translucenta nucala, varsta mamei, etc.) se introduc intr-un soft si acesta da valoarea acelui raport. acesta este triplul test. ati aruncat banii in vant si v-ati mai si stresat." Pun si site-ul aici:
http://reclama/intrebari.php?src=triplu+test&Submit=Cauta&cx=search
Alinutzaa ref la "wrap sau sling" - la ce sunt utile? Eu nu vreau sa car bb in brate in exces pt ca nu stau f bine cu spatele. Sunt utile in completare la carut sau care e treaba cu ele?
Diana,
23+ cu
Eva Alessia
Vivela spune:
buna ziua si de la noi.
am citit si eu din cand in cand, sunt cam aglomerata la serviciu in perioada asta, copilul cel mare (uau, cum suna, pana acum era cel mic) e in plina criza de 2 ani, deci imi face creierii tocanita.
vorbiti de alaptat...eeee, ce frumos. cam devreme, dar nu strica de stiut. eu nu prea ma informasem inainte sa nasc, am luat-o ca pe ceva firesc, ma gandeam ca toate mamiferele alapteaza si imposibilitatea de a alapta e doar exceptionala. deci nu mi-a trecut prin cap nicio secunda ca eu n-as putea. si la ce "sfarcuri" aveam...
...de fapt nu aveam deloc. nici nu le-am stimulat si pana la voi nici n-am stiut ca exista dispozitive de formare a mamelonului
. bebe a fost "formatorul", l-am luat din patutul lui, l-am tinut in brate, i-am dat cu sanul pe la gurita (nu mi-a aratat nimeni!!) si totul a fost asa natural, de parca facea asta de luni de zile...nu stiu daca am fost norocoasa sau nu, poate am avut "sansa" sa nu ma gandesc nicio secunda ca n-as putea alapta, am avut incredere in natura si totul a fost foarte bine.
am alaptat un an jumate, poate as fi continuat daca nu eram atat de obosita, daca n-ar fi trebuit sa-mi reiau jobul. am fost si sunt in continuare un sustinator infocat al beneficiilor alaptatului, probabil ca si bb2 va beneficia de acelasi tratament ca si David.
despre epidurala. n-am facut. eu personal n-am exclus-o din start, insa doctorul meu m-a convins ca e mai bine - in situatia data - sa nu fac. am nascut cu travaliul provocat la 41 de saptamani, bebe nu dadea semne ca ar vrea sa se nasca, lichidul deja se imputinase si se inverzise, deci clar trebuia intervenit. pentru cine nu stie, travaliul e provocat cu calciu intravenos si ocitocina si e mai dureros, contractiile sunt mai violente...din cauza asta, bebe a intrat in suferinta fetala (nu stiu cat de grava, cel putin asta era explicatia pe care o primeam cand ceream epidurala), iar epidurala ar fi incetinit ritmul travaliului. ceea ce era foarte rau in cazul meu, ar fi insemnat ca bebe sa sufere ore in plus sau sa ajung la cezariana. bineinteles, muream de ciuda ca eu ma vaitam si injuram de toti sfintii iar colegele de suferinta care facusera epidurala, desi erau in acelasi stadiu ca mine, citeau romane linistite in pat. tin minte ca tipa pe care o invidiam cel mai tare - si care era de un calm care pe mine ma scotea din sarite - a nascut exact in acelasi timp cu mine, pe masa alaturata
.
acum zic ca o sa fac epidurala daca travaliul se declaseaza spontan, insa daca ajung iar la provocare, cred ca o sa zic pas...oricum, cred ca e ultima nastere si ma consolez cu gandul asta
.
_
Mami de pui nazdravan (2/9/07)
+
xy 20+
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba
Ioana5255 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui rosanne Buna la toate burticile din nou La mine a fost oprit curentul de la 14.30 la 18...asa ca am profitat si am dormit.... Parca v-am mai zis ca eu mi-am luat deja ring sling de la Diana....eu are un stand la baby expo....am studiat problema inainte....wrap-ul este fix si pe marimi...eu am unul acasa si inainte de fiu insarcinata abia intra pe mine....asa ca ala poate fi folosit de o singura persoana. Mai exista si wrap-ul dintr-o bucata, dar mi se pare ca este mama prea infofolita... Ring-sling-ul are cam 2 m lungime si marime universala (sotul meu s-a aratat amator sa-si poarte bb-lina) Informatii mai gasiti www.bundlesofluv.ca/instructions.html" target="_blank">site 1, site 2, site 3, www.sling.ro/" target="_blank">site 4. Roxy 26+ cu Dianawww.r.studio-x.ro/" target="_blank">Site-ul meu www.studio-x.ro/" target="_blank"> Site-ul nostru |
Esti o fericita. Eu sunt cu mega nervi de ieri. Ni s-a luat curentul la 15.30 a revenit la 17.30 fix juma de ora, apoi l-au luat pana la 22 si apoi iar de la 23.30 pana la 3 dimineata. Era un frig in casa de crapau pietrele. Si colac peste pupaza toata dimineata nu ne-a mers netul, ca era curentul oprit jos in Cotroceni unde avem noi providerul. Deja nu mai suport
. Tara de doi bani.Sabina
27+ cu gemenele Ekaterina si Iustina si mamica Alexandrei
Vivela spune:
Dienuta, eu cred ca cele 3 valori pt TT de care zicea Corina nu erau valorile la analize, ci riscurile pentru cele 3 perechi de cromozomi (18, 21 si pt tub neural). adica eu asa am inteles.
eu nu am primit UN risc per ansamblu pe TT, ci riscuri pt cele 3.
oricum, Corina, nu te panica, stiu ca ti se pare usor de zis, insa eu cand am facut amniocenteza sa ma asigur ca totul e bine pana la urma, mi-au zis cele de la sanador ca pana in prezent ei nu au avut niciodata rezultate pozitive, deci in toate cazurile bebe era sanatos
.
_
Mami de pui nazdravan (2/9/07)
+
xy 20+
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba
gabriela_s spune:
Buna !!!
Am trimis pe mailul comun un material despre nasterea naturala.Pe mine m-a pus pe ganduri,mai ales vis-a-vis de prima mea nastere,pe care am considerat-o "ideala".
dienutza chiar la centrul Pro Mama unde intentionez sa merg la gimnastica exista un consilier in alaptare-eu defapt asa am descoperit site-ul lor,cautand info despre alaptare.
Uite aici info:
http://www.promama.ro/servicii/consiliere-in-alaptare/
Eu intentionez sa chem pe cineva acasa dupa ce nasc,daca nu ma descurc nici acum.
rosanne si eu am "mancat" vreo doua cutii de no-spa pana acum,la sarcina trecuta am luat doua pastilute in toate cele 40 de saptamani,asta e.fiecare sarcina cu problemele ei.data trecuta nu am avut contractii nici cand trebuia sa am,d-apai din luna a 5 a ca acum.
sotul meu saracul e foarte speriat,la fiecare durere de-a mea,vede ca ma schimb la fata,incepe sa imi puna o mie de intrebari.![]()
m-am programat la morfologie pe 5 februarie,sunt nerabdatoare sa vad ce mai face dovleacul meu
va pup
Alinutzaa spune:
Dienutza canalele sunt formate. Fac parte din...anatomia sanului ca sa zic asa. Este posibil insa sa fie infundate. Dar stai linistita, gurita bebelusului este un "desfundator" excelent.
Despre pompa - nu e musai sa fie necesara. Ar putea fi, la un moment dat, un instrument auxiliar util, dar asta nu e o regula. Eu la Tudor mi-am cumparat pompa in momentul in care am avut nevoie, in nici un caz inainte de nastere.
Slingul si wrapul sunt utile mai ales persoanelor care au probleme cu spatele. Dar ca sa nu iti fac eu teoria purtatului in brate, iti recomand www.sling.ro - aici vei gasi informatii si despre sling si despre wrap, plus blog, plus forum.
Vivela te inteleg cu crizele si cu creierii tocanita. Cateodata imi vine sa il agat in cui pe pici 

Despre alaptat, ai fost o norocoasa. La mine a fost cosmar. Iar despre mameloane....a tras copilul meu de ele de le-a facut franjuri la un moment dat. Si ce crezi? La...5 minute dupa ce ii dadeam sa suga, gata...dispareau. Erau plate la loc de nici nu zici ca le molfaise un fomist. La urmatorul alaptat o luam iar de la capat. A fost greu greu greu la mine. Sper ca de data asta sa fie mai usor.
Gabriela daca ai sti ce rau imi pare ca Pro Mama este la mama zmeilor iar eu locuiesc la ...ani lumina distanta de ei!!!!! Dar o sa apelez si eu la consilierul lor in alaptare dupa ce nasc, daca o fi nevoie.
Alina, mamica mandra a piciului Tudor si
23+
Handmade by Alina
maribell spune:
buna burtici liliachii....sunt noua pe forum, dar va citesc de mult.
de nascut o sa nasc pe la sf. lui mai
am o nedumerire...de vre-o 2 sapt ma doare rau jos la ovare....oare e de rau? ce ziceti fetele?
oricum marti am programare la doctor....dar pana atunci....mor de frica...
hai pupici si mai vb.
maria
22+ 
corinasmile spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Vivela Dienuta, eu cred ca cele 3 valori pt TT de care zicea Corina nu erau valorile la analize, ci riscurile pentru cele 3 perechi de cromozomi (18, 21 si pt tub neural). adica eu asa am inteles. eu nu am primit UN risc per ansamblu pe TT, ci riscuri pt cele 3. oricum, Corina, nu te panica, stiu ca ti se pare usor de zis, insa eu cand am facut amniocenteza sa ma asigur ca totul e bine pana la urma, mi-au zis cele de la sanador ca pana in prezent ei nu au avut niciodata rezultate pozitive, deci in toate cazurile bebe era sanatos . |
Burticutze dragi,
va multumesc din suflet pentru incurajari, m-au ajutat f mult!

Sunt intr-o stare de spirit mult mai buna azi (mi-a trecut panica initiala), sotul meu e un model de sustinere si intelegere. M-am topit aseara cand mi-a zis nici sa nu ma gandesc ca merg singura la medic saptamana viitoare. Se invoieste el de serviciu, face tot ce trebuie ca sa ma sustina, citez: "E suficient ca fizic tebuie sa suporti singura sarcina, este inadmisibil sa fii si emotional singura in momentele mai delicate". Cum sa nu-l ador?

Asa e, Vivela, cand spun rezultat, ma refer la riscul calculat pt una dintre cele 3 malformatii. Am facut TT la o clinica serioasa, se da si interpretarea aferenta, doar ca n-am reusit eu inca sa pun mana fizic pe rezultate (sunt la medicul meu acum, o sa le vad luni).
Cum spuneam, ieri la telefon m-am blocat un pic si n-am retinut exact despre care din cele 3 riscuri vorbea, insa mai tarziu mi-am zis ca e mai bine asa: daca stiam exact, mi-as fi petrecut weekendul citind pe net despre sindromul down sau malformatiile de tub neural si nu cred ca ar fi iesit ceva bun din asta...
Asa azi sunt mai calma, imi rezolv planurile de pe agenda si nu ma mai ingrijorez aiurea, ca oricum nu pot face nimic
In alta ordine de idei, am decis ca imi doresc sa nasc la Filantropia.
Ceea ce inseamna ca va trebui sa imi schimb medicul (dr mea e la CFR2). Nu ma incanta f mult aceasta idee, pt ca despre asta macar stiu din recomandari ca e buna. Totusi nu am reusit sa stabilesc o comunicare f buna cu ea (nici nu mi-am facut iluzii mari) - dupa primele 4-5 vizite la clinica ea inca nu ma recunostea ca sunt pacienta ei, trebuia sa-i reamintesc de fiecare data cine sunt...
Am reusit o programare la prof. Peltecu sapt viitoare, sper sa fie de acord sa ma ia in evidenta (medicul meu de familie mi-a zis ca marii profesori sunt foarte reticenti cand sarcina e mai mare de 8-10 sapt )

Vai, cred ca am scris prea mult si v-am plictisit...
Mai vroiam doar sa multumesc fetelor care posteaza sfaturi atat de bune despre alaptat, wrap/sling si carucioare.
Mie imi sunt f utile si ma ajuta sa vad lumina de la capatul tunelului
Va imbratisez,
Corina
18s+ cu Maria