Conditii pt iesirea din tara a unui copil de 15 an

Conditii pt iesirea din tara a unui copil de 15 an | Autor: LauraNicole

Link direct la acest mesaj

Rog moderatorii si adminii sa imi lase subiectul aici(unde poate fi vazut de mai multe persoane ) pana cand primesc raspuns pentru ca deja am postat la topicul cu pricina de cateva zile si nu am primit nici un raspuns iar problema este destul de arzatoare ! Cand voi primi raspunsurile necesare voi cere personal inchiderea subiectului!Multumesc !

Deci :nepoata mea implineste 15 ani in august si in martie va veni la mine insotita de parintii mei .Este copilul din prima casatorie a sora-mii (aceasta fiind acum recasatorita) si este incredintata acesteia dar tatal natural nu este decazut din drepturi .Ambii parinti sunt recasatoriti si si-au schimbat numele de familie ( deoarece in timpul casatoriei cu sora-mea individul purtase numele ei iar dupa divort a trebuit sa renunte si sa revina la numele lui ) .Copila va calatori destul de des Romania-Anglia si ma intereseaza ce acte/declaratii etc trebuie sa dea parintii (inclusiv sora-mea) pentru ca fata sa nu aiba probleme la iesirea din tara si sa fie intoarsa la aeroport .In martie va veni aici insotita de parintii mei dar apoi va calatori singura (sau cu mine dar asta mai rar ) .Ea poarta numele de familie al parintilor mei (nu stiu daca are vreo relevanta ) .
Stie cineva?A trecut careva prin asta?Multumesc anticipat de raspunsuri !

Laura

Life is something precious so enjoy it and try to take what s good from it!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

In locul tau eu m-as interesa la politia de frontiera (in scris)

In orice caz, din ce ai povestit, cred ca ii trebuie o declaratie notariala doar de la sora ta iar bunicilor (unuia din ei) le trebuie cazierul. Bunicii vor trebui sa aiba asupra lor documentatia lamuritoare (copie certificat de divort cu incredintarea minorului, copie certificat casatorie mama pentru schimbare de nume).
Pentru fiecare iesire din tara ii trebuie cate o declaratie (la notariat o pot sfatui daca exista vreo posibilitate sa includa mai multe calatorii in declaratie)

Pentru ca fetita este incredintata mamei, nu are nevoie de nici o declaratie de la tata.

Ar mai putea sa te ajute cu aceasta informatie si angajatii de la compania aeriana pe care o folositi.

Citeste cu atentie informatiile de aici:
www.politiadefrontiera.ro

la conditii de calatorie in strainatate, minori cetateni romani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

1. declaratie notariala de la mama in care mama isi da acordul ca in perioada x va calatori in anglia insotita de bunici.
2. declaratie notariala de la tata (obligatorie daca tatal nu este decazut din drepturi) prin care isi da acordul.

Aceste declaratii sunt obligatorii si se cer numai la iesirea din tara. Se opresc acolo.

Notarii stiu ce trebuie sa scrie in declaratie.

Am fost plecata asta-vara numai cu fata si mi-a trebuit o astfel de declaratie de la barbata-miu. Mi-a cerut-o la Otopeni si a oprit-o acolo. Am avut 2 copii si una am tinut-o la mine in permanenta.
La intrarea in tara de destinatie nu se cere nimic si nici la intoarcere.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Am si eu o intrebare la subiect: daca copilul nu calatoreste cu pasaport romanesc (dar are si cetatenie romana) este nevoie de aceste declaratii la iesirea din Romania?

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

bird 70nu, nu are atit timp cit calatoreste cu pasaport altul decit cel romanesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

[quote] citat din mesajul lui viviana
Am fost plecata asta-vara numai cu fata si mi-a trebuit o astfel de declaratie de la barbata-miu. Mi-a cerut-o la Otopeni si a oprit-o acolo. Am avut 2 copii si una am tinut-o la mine in permanenta.
[quote]

Declaratia tatalui este necesara atunci cand nu se prezinta vreo hotarare de divort prin care sa se dovedeasca ca minorul a fost incredintat mamei. Deci in cazul descris de LauraNicole nu este necesara.

De altfel, pe site-ul politiei de frontiera scrie clar cand este suficienta declaratia unui singur parinte.

In plus,pentru ca fetita nu circula insotita de nici unul dintre parinti, insotitorul are nevoie de cazier judiciar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraNicole spune:

Va multumesc mult la toate pentru raspunsuri !
O singura intrebare mai am :am citit undeva ca un minor poate iesi din tara NUMAI insotit de un adult dar ea va avea aproape 15 ani deci,poate iesi singura din tara?
Am sa le scriu celor de la Politia de Frontiera !
Multam mult inca odata !

Life is something precious so enjoy it and try to take what s good from it!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Picky_toto spune:

http://www.politiadefrontiera.ro/ aici gasesti ce te intereseaza.

Dar daca copila poarta numele tatalui ii trebuie o declaratie semnata de acesta ca este de acord cu iesire copilei din tara.

Dar mai bine ca sa fi sigura, suna si cere informati.

Picky, mamica fericita de printesa mica!!!!!
Alessia Stefania 05/05/2009

Inainte***Dupa...sa inceapa votarea

http://b1.lilypie.com/4v3op2.png

Printesa noastraStefi, mamitu' nostruStefi...creste...Stefi, buburuza mica Primul CraciunStefi, deja fetita mare :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Laura, un minor (adica sub18 ani) poate iesi din tara numai insotit de un adult.
In cazul nepoatei tale, adultul este unul din bunici si ii trebuie:
-declaratie la notariat cu acordul mamei (care este, inteleg, custodele) care cuprinde destinatia calatoriei, perioada si cine-l insoteste, cu toate datele de identificare ale insotitorului;
-copie dupa sentinta judecatoreasca care sa ateste ca mama are copilul in intretinere exclusiva sau acordul tatalui, la notariat, care sa cuprinda aceleasi date ca la mama (unde si pe ce perioada pleaca, cine-l insoteste). Din cate spui, copilul este incredintat de instanta sorei tale, deci nu trebuie acordul tatalui, indiferent ca pe fata o cheama ca pe ta-su sau nu.
-cazierul insotitorului, obligatoriu cand insotitorul este altul decat unul din parinti.

Toate actele se prezinta in original si copie; desi mie nu mi-a cerut niciodata originalul, in lege scrie clar ca trebuie si originalele la declaratii, cazier si toate actele care au dus la intocmirea acestora.

Prin urmare, dupa lege este exclus sa poata calatori singura pana la 18 ani, adica sa iasa din Romania, ca de intors se poate intoarce singura..

Gasesti toate astea la http://www.politiadefrontiera.ro/, conditii de calatorie cetateni romani, conditii de iesire din tara cetateni romani minori.
Bafta!

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deianira spune:

Eu am iesit din tara neinsotita de la 13 ani, asa mult s-au schimbat legile? Sigur nu poate calatori singura?

Explore. Dream. Discover.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

LaraNicole, fata va pleca din Bucuresti? Daca da, atunci intreaba la companiile aeriene cu care va zbura daca poate iesi din Ro cu insotitor de bord. O preda mama ei insotitorului si nu cred sa fie probleme.
Daca nu, atunci poate pleca din orice aeroport din alta tara, fara probleme, daca pana acolo o duce sora ta.

Fata mea de 13 ani a calatorit de doua ori singura spre si dinspre Ro, la tatal ei. A avut mereu insotitor de zbor, pentru ca nu e permis altfel. Incolo nu are probleme, ea zboara la Budapesta pentru ca tatal ei sta in NV Ro si acolo e aeroportul mai aproape. Asadar tatal ei o scoate din Ro cu declaratia de la mine data in fata notarului cum ca sunt de acord ca fata sa calatoreasca ccc cu tatal ei in Suedia. Iar in Budapesta nu mai intereseaza pe nimeni. O preda insotitorului de bord care o preda la randul lui altuia(fata schimba 3 avioane pana ajunge acasa) si insotitorul ultimul mi-o preda mie.

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput