Maple-syrup babies (7)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Diana, poti sa introduci cerealele si mai tarziu. Eu inca nu-i dau, adica ocazional (odata pe saptamana cateva grame solide sa roada), dar eu stiu ca fierul si altele sunt adaugate. Pe mine nu ma incanta valoarea lor in alimentatie. Cat despre fenugreek e una din doo: ori e combinat cu vreo altceva care nu e indicat in alaptat, ca se foloseste si in alte afectiuni, dar cu alte ingrediente, ori ce scrie pe cutie e cumva... femei care alaptati, nu luati asta pentru altceva ca va afecteaza lactatia, tot in cazul in care e destinat altor afectiuni. Nu stiu, daca ma exprim cu picioarele, sorry.
Eu luam cate doua odata de 3 ori pe zi, parca, si e posibil dupa 1 zi deja sa vezi rezultate. Dupa 3 zile (sau cand incepi sa mirosi a maple syrup ) trebuie sa-l opresti. Daca nu mirosi, inseamna ca n-ai luat doza suficienta. Serios, daca nu se intelege, mai intreaba.

Simonna, barbita se implanta in partea opusa deschizaturii la colac, vezi ca are ca o aplatizare mica. Mai exersati, stai cu ea in vana prima data, de doua ori. Pe pepit l-au bagat cu capul sub apa la aquaplay vineri. Nici un bebe n-a plans, asa cevaaaaa!!! Parca-mi vine si mie sa mai "exersez" cu el acasa, dar mi-e frica sa nu-l "intarc" de baie. Bravos, abia astept s-o vad pe domnisoara cu cercei!

Ma duc, toata ziua de azi am uploadat poze la walmart ca au un deal "200 pt $35". Mare scofala de 3 lei, dar macar m-am motivat sa fac asta, sa aiba si mama ce duce inapoi.

pepit
Common sense is not so common...[Voltaire]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noce spune:

Citat:
citat din mesajul lui Diana2007

Asa, am citit aseara rezumatul despre metoda de diversificare a pepitelului, inclusiv practica si as vrea sa aplic unele chestii si cu Sonia.
Problema mea pentru inceput: cerealele
Nu ma simt prea confortabil cu biscuitii de cereale, am eu asa un pitic, vreau sa manance din astea facute cu lapte, dar din care ?
Dupa ce am auzit de cerealele alea de bebe de la Nestle care contineau nu stiu ce substanta toxica sunt complet debusolata, eu din alea i-am dat lui Victor, cica bio, dar nu mai cred nimic.
Plus ca daca te uiti la lista de ingrediente si asta doar la cele simple fara adaosuri de fructe sau mai stiu eu ce arome, de-alea nu m-am atins, am pus eu piureuri de fructe facute separat.
Ati vazut pe undeva cereale de bebei care sa contina numai ... cereale ? Ca uite eu acum mananc cu regimul meu, oatmeal care contine 100% oatmeal (pe el zice ca e ideal pentru gatit dar eu il gasesc acceptabil si facut cu lapte).
Si daca le gasesc, oare contin fierul ala de care tot zice nenea dr ca are copilul nevoie dupa sase luni ? Sau fierul este adaugat la cereale ? Pai asa ii dau supliment de fier si zic pas la cereale, nu ?
In sfarsit, ma framanta problema asta de inceput. Cu legumele si fructele am in cap ce si cum (eu o sa merg in paralel pe piureuri si finger food) dar nu concep un copil care sa nu manance cereale cu lapte de dimineata (poate din comoditate ca la mine asta se mananca dimineata, cui nu-i convine, adica lui S., sa-si gateasca singur altceva ).
Daca aveti sugestii, va rog, impartasiti-le !

Diana mama lui Victor Christian, 24 Iulie 2007 si Sonia Theodora 15 Septembrie 2009

"Life's a journey, not a destination"

Hai sa mai scrie si cititorii anonimi
Diana, eu ii dau cereale Topfer bio de ovaz deocamdata, exista si de orez si de alac pentru 6 luni. Au doar vit B1 adaugata. Sunt facute in Germania, daca nu se gasesc la voi, cred ca le poti comanda. Am mai luat Milupa 7 cereale bio tot cu vit B1 in proportie de 0,001%, tot facute in Germania.
Ca cereale poti sa-i mai dai mei (mamaliguta sau turtite) sau alac (cereale sau paste).
Si noi ne autodiversificam dupa teoria citita la mqqm si incerc sa-i fac cerealele cu cat mai putin lichid (eu pun apa) ca sa le ia cu manuta. Cand am timp vreau sa-i fac si biscuiti de casa din cerealele astea.

Happy-mami de Filip, 1 august 2009
Odiseea sarcinii
Travaliul

www.happyrooms.blogspot.com/" target="_blank">happy rooms
www.youtube.com/watch?v=WsDLEiVGqsQ&feature=player_embedded" target="_blank">25 de motive pentru a fi vegetarian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Multumim cititorilor anonimi ca ne-au scos din coada!:-)
Diana, ce spui tu de cerealele Nestle ca eu din alea ii dau lui junior, am cautat pe net si n-am gasit nimic, doar un recall din 2005 cu nr de serie? ai dreptate, mare saracie de branduri de bebei prin magazine, n-as sti ce sa ii iau in afara de astea.
Mie pediatrul mi-a zis la patru luni sa-i dau rice cereal daca vrea si el vrea tare, in general ii fac o lingura de solid cu apa si i le dau dupa laptele dinainte de culcare.
Sambata m-a mancat stiti voi unde si am luat un borcanel de sweet potato, i-am dat sambata un pic si ieri destul de mult vreo 50ml, i-a placut mai ales ca l-am lasat sa manance si singur (avea portocaliu si-n nas); drept pt care considera el sa nu mai pape lapte aproape deloc. Pa borcanel si cartof daca-mi face asa. Noroc ca azi cand am implinit cinci luni am implinit si sapte kile deci nu sunt in fibrilatii.
Pupam domnisoarele cu cercei sau fara, si domnisorii, si burticile bineinteles

Mergi la inceput

Haha, noce, anonimo! Acu musai sa ne dai si traducerea de roscove.

Llaura, ai baiet mare, mey! La multi ani!!! Ia lauda-l si tu un pic aici, ce face, ce zice, cum te joaca pe degete?
Ia zi aici cum a mancat singur din borcan, ca si eu as vr ea sa stiu. Am iaurtul pregatit, ii place, si-a muiat degetele, dar nu e spor.

pepit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noce spune:

Roscovele se mai numesc si carob (si in romana, dar pe punga scrie "pudra de roscove").
Am gasit pe wikipedia descrierea. De fapt, eu pe un site in engleza am citit despre beneficiile roscovelor/carob.
www.gilead.net/health/carob.html" target="_blank">L-am gasit

Despre cerealele pentru bebelusi Nestle am citit postul asta, care a completat neincrederea mea in nestle, pentru ca si cerealele pentru adulti sunt promovate ca naturale si sanatoase, dar de fapt sunt rafinate si dulci.

Happy-mami de Filip, 1 august 2009
Odiseea sarcinii
Travaliul

www.happyrooms.blogspot.com/" target="_blank">happy rooms

www.youtube.com/watch?v=WsDLEiVGqsQ&feature=player_embedded" target="_blank">25 de motive pentru a fi vegetarian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Magdone spune:

Hello, hello,

vad ca am ajuns cap de afis las ca-i bine:)

Simona, pai ai scapat ieftin cu 20 $ eu am dat vreo 60. Bine ca noi am fost la mall, nu stiu daca exista si dr care fac asa ceva.

tocmai ce m-am intors de la doctor si bebe nu e inca intors cu capul in jos, sta cu capul in ficatii mei , dr zice ca are incredere in mine ca se va intoarce la timp, sper si eu.

eu cu cerealele o sa vad ce mai fac de data asta, stiti ca data trecuta le macinam si i le dadeam asa fierte in putina apa, dar nu m-a tinut mult, oricum nici cereale de la mag n-a mancat Olivia prea multe.

hai v-am pupat, restul lumii nu mai zice nimic?

Magda, 33+ cu Razvan (19 iulie 2003) si Olivia (31 mai 2008)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Cristino, taman pe mine ma gasisi sa ma intrebi de borcan, care-s un caz de sindrom cioara-pui Ne-am jucat si noi cu cartoful ala, sunt si avantaje (e drept nu multe) cand ai gresie pe jos. Ii dau si lui o lingurita in mana (scade nr de manutze disponibile pt bagat direct in mancare), el o tine strans si ataca pe toate planurile. Cred ca i-a placut cartoful ala ca nu astepta sa-i vina lingurita in gura, facea miscarea aia de ridicare si tintea el papa cu gura. Ataca si cu mana/mainile (si lingura si farfuria) si apoi le suge foarte perseverent. Deci mancarea ii ajunge efectiv in gura pe doua cai: lingurita manevrata de mine si manutzele lui. Si sprancenele le avea portocalii, mancare si-n nas, dar cine s-a mai distrat asa de bine ca noi.
Nu mai stiu ce sa scriu, nici cum ma cheama nu stiu bine azi, junior se intoarce in somn si se trezeste si azi noapte am dormit f putin catre deloc.
Pupam!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Azi am vazut o bebelusa de 4 zile, m-a induiosat tare, micuta, frumoasa, delicata... mai ca-mi dadusera lacrimile!

Vroiam sa spun ca noi am folosit cereale Heinz, am inceput cu orez, apoi oatmeal, barley. Sunt din cele care nu au lapte adaugat, iar noi mult timp le-am preparat cu apa. S-au mancat foarte bine, mai tarziu le-am preparat si cu lapte sau iaurt.

magdone, Cristinelu' s-a intors foarte tarziu, cred ca in ultimele zile. Deci are si bebele tau tot timpul sa se intoarca. Tu parca ai zis ca nu vrei sa stii ce e?

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana2007 spune:

Mey, daca nu scria Donia de Heinz nu-mi pica fisa ca sunt dusa cu pluta ! Scuze Llaura ca te-am bagat in ceata, eu de-astea Heinz i-am dat lui Victor, am gasit acum si recall-ul aici http://calgary.ctv.ca/servlet/an/local/CTVNews/20091211/mtl_heinzrecall_121109/20091211/?hub=CalgaryHome

M-am mai linistit cu cerealele, multumesc Noce pentru sugestii, stiu ca in Europa sunt cu totul alte marci, cand am fost cu Victor pe la 11 luni, cred ca i-am dat unele de la Milupa (sper sa nu ma insele memoria din nou). Dar era deja mare. Si am mai primit o sugestie de o marca tot din asta bio sa ma uit la Health Tree, dar e clar ca daca iau de acolo o cutie trebuie sa ma tina doua saptamani ca au aia niste preturi !
Buna sugestia cu biscuiti din cereale facuti de tine, eu am incercat doua retete, una fara ou au iesit foarte sfaramiciosi aia cu ou a iesit beton (la propriu). Asa ca daca ies comestibili, da-ne si noua aici reteta.

Mqqm, am inteles ideea. La ingrediente nu apare decat Fenugreek si excipienti ca sa iasa pastila, ramane cea de a doua explicatie a ta. La mine, la doua maxim trei pastile pe zi, mi se umfla pectoralii si schimb tricourile intre mese, de-aia zic eu ca sunt un pic paranoia ca nu mai am lapte, dar lasa mai bine sa fie.

In asteptarea lui 15 martie (cand o sa faca Sonia 6 luni) am zis sa vad daca e fata interesata de ceva papica. Ea sta de la inceput cu noi la masa, de la vreo doua luni am pus-o in high-chair inclinat, chiar mi se parea ca plescaie cand ne vede pe noi mancand. Dar si ieri si azi i-am pus in fata cate o bucatica din ce mancam eu si nici gand sa se atinga. Doar face niste ochi mari si fixeaza acel "ceva", se agita acolo in scaun, dar cu mainile sub masa.
Eu zic ca trebuie sa manifeste ceva interes ca sa incepi metoda asta, nu ?
Oricum, eu o pregatesc, nu de alta, dar nu vreau sa fiu la fel de dezamagita ca de experienta cu lingurita la Victor.

Magdone, tinem pumnii sa se intoarca bebe, poate daca termini serviciul si o sa fii mai linistita o sa faca miscarea, mai e timp !
Si eu tot la asta m-am gandit, sa macin cerealele mele si sa le fac cu apa sau lapte pentru Sonia. Dar problema e ca ale mele nu sunt imbogatite cu fier si nu stiu ce minuni, si atunci, care e aportul ?

Diana mama de Victor Christian, 24 Iulie 2007 si Sonia Theodora 15 Septembrie 2009

+18 kg

"Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did" Mark Twain

Mergi la inceput

Noce, numai sa vad unde vanez asa ceva pe-aici.

Llaura, exact asa, distractie e ora de masa la inceput. Le stie cel mic ca un om mare.

Magdone nici D nu s-a intors pana in ultima luna. Mai e un pic de timp.

Donia, ce frumos, 4 zile, of...

Diana, trebuie sa fie pregatita sa incepi. Sa intinda mana, sa apuce, sa duca la gura. Ce ai vazut la ea, masticatia in gol e cum va imita. Ea nu are nici o idee ca ce bagati voi in gura are gust sau va tine de foame. Eu ii mai dau cate un biscuit de-ala farley, dar e cu wheat. M-am gandit sa ii fac eu, dar nu se mai termina astia pe care i-am cumparat... Si eu caut retete.

pepit

Mergi la inceput