Bobocei de sept-oct 2008 (251)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nikolici spune:

Citat:
citat din mesajul lui Muuh

PENTRU MINE TIME OUT ESTE METODA DE DRESAJ AL COPILULUI

Pe internet MAJUSCULELE sunt echivalente strigatelor (zbieraturilor).
Ai fost deplasata in discutia asta!

Yo Miss www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=813a99ff4d721e97009477" target="_blank"> Karinutza(14.10.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

buna seara...

am luat si noi putin "time-out" de la forum si vad ca s-au incins spiritele.

Eu zic ca tot e bine ca suntem aproximativ pe aceeasi lungime de unda, toata lumea e de acord ca pedepsele corporale sunt baaaad baad bad thing.
(paaace?)

Sincer mie mi s-a parut exagerata remarca lui Joy, asa, cu dictionarul in mana;
indiferent ce ar fi spus Miruna, a subliniat, mi se pare, ca asa crede ea.
Ce mi se pare mai tare si mai tare la Miruna este ca ea asa si face, cum crede. O pentru asta.
Mare lucru, intotdeauna am admirat omul care spune ce gandeste, si face ce spune. E cam nasol pentru ceilalti, si cam greu de digerat.

Parerea mea este ca educatia chiar este un dresaj.
"normele" au aparut pentru a ii uniformiza pe toti cei ce doresc sa faca parte dintr-un grup. Cu cat mai elititst grupul, cu atat mai complicate si sofisticate regulile.
Mare parte din normele la care ne supunem este arificiala si prea putin tine de supravietuire&convietuire.
Idealul pentru mine este ca un copil sa accepte parte din normele grupului in care traieste observandu-si parintii si intelegand ce ii ofera integrarea.
Altfel e doar dresaj... un mic-mic exemplu: un copil de trei ani obligat de mama lui sa para extaziat la primirea unui cadou. Cadou care nu-l interesa catusi de putin. Primise trei maieuri.
Copilul, spontan, a spus "nu-mi trebuie, mai avem muuulte din astea"
Mama i-a explicat ca politicos este sa spui multumesc pentru orice ai primit. Pana aici, sa zicem, merge.
Mai departe. Spune acum "multumesc, sunt foarte frumoase"
(dar nu-mi plac...) Nu mai continui, copilul a fost certat si pedepsit pentru ca s-a incapatanat si nu s-a conformat. Just right...

Eu una recunosc, nu am rabdare intotdeauna cu copiii mei asa cum ar trebui, mi-as dori ca unele lucruri sa le "prinda" mai repede, alteori poate chiar incerc sa ii dresez si tot eu ma supar cand rezultatele nu-s cele dorite. Imi pare rau, si o iau de la capat... cat s-o mai putea.
Apropos de pedepse, problema mea cu Teo ramane deschisa si dureroasa. Il bate pe Radu. Am incercat inclusiv sa il amenint ca il bat/musc exact la fel cum ii face el lui Radu, de cateva ori am si facut-o (i-am smuls din mana jucaria exact cum i-a smuls-o el lui Radu, l-am tras de par cum l-a tras si el pe Radu sau l-am imbrancit, ma rog, la scara redusa, cat sa-l deranjeze mimica/atitudinea nu sa-l doara ceva). Mi-a spus ca nu-i place, a plans, si-a cerut iertare, a zis chiar "e foarte urat sa bati pe Radu" dar nu l-a tinut nici jumatate de ora... a luat-o de la capat. Ma intristeaza rau chestia asta, nimic nu-l poate opri, e cumva compulsiv... nu inteleg.
Am depasit de mult explicatiile cu "ma intristezi" "il doare" "o sa iti faca si el la fel tie" toate par a avea efect, cateva minute. Apoi o ia de la capat/ "trebuie sa-l lovesc pe R, trebuie sa-l bat pe R, trebuie sa-i iau aia din mana"
Acum suntem la conditionare cu stickere, mi-a dat Nikole o idee. Primeste un sticker cand face ceva deosebit, le strangem intr-un caiet. Nu mi s-a parut cine stie ce idee la inceput, dar dupa doua zile de stickere a inceput sa strige la mine: "am mancat tot singur!!!! primesc sticker?" Am incercat si cu "daca nu-l bati pe Radu pana diseara ..." dar cred ca "diseara" e cam impenetrabil pentru el, ca n-a rezistat decat vreo ora. Cum se repezea in R, cum ii aminteam de sticker si se oprea.
Nu-i asta dresaj? Eu zic ca e, dar daca functioneaza, why not...
Alta idee inca nu am...
Folosesc aceste stickere (cat o tine si asta) pentru a sublinia comportamentul care imi place, il consider bun. Imbratisari, pupaturi si "te iubesc" primeste si cand ma scoate din minti, nu, asta e relatia, nu-i pot da pupici doar cand e cuminte si mananca... nu?
Iar laude are pentru tot felul de achizitii, nu doar pentru cele sociale.
In fine... cred ca ma tenteaza niste cursuri de parenting, poate mai au ei idei ca eu nu mai fac fata.

Referitor la co-sleeping, noi nu dormim si cu tati. Ma scoate din sarite cum poate sa doarma indiferent cat haos ar fi in jurul lui, asa ca l-am trimis in alta camera. Oricum e mai bine asa, nu ma trezeste (si) ceasul lui (care pe el nu-l trezeste), iar daca avem chef de ceva, dupa ce dorm copiii, avem si camera, si TV si bucataria si baia la indemana fara sa deranjam pe cineva.
Eu dorm cu piticii in camera, si am nevoie de jumatate de ora sa-l adorm pe R, apoi il aduc si pe T si max inca jumatate de ora... apoi sunt free cel putin pana la 2am, oi fi eu free, dar cine are chef de stat pana la ora aia?!

p.s. nu stiu de ce, toata discutia asta imi aduce aminte de noua reclama la lays. O vezi pe fata aceea? Ea va castiga 2000 de eura, isi va pune silicoane, si-ti va fura prietenul.
WTF, pentru fetitele noastre tzatza tare si umflata va ajunge o norma de integrare.

Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Joy21 spune:

Citat:

Hai sa incercam sa nu ne mai simtim calcate pe coada inutil si sa nu scoatem din context. Sensul figurat exprima exact ceea ce incearca parintii sa faca prin time out. Nu este vorba de a-l invata ceva in general ci de a-l deprinde sa se comporte intr-un mod dinainte stabilit. Parca am spus ca nu am nimic impotriva celor care practica time-out-ul dar ca sa fie clar mai zic odata, PENTRU MINE TIME OUT ESTE METODA DE DRESAJ AL COPILULUI si nu o aplic la ai mei, cine o aplica are motivele lui.

Miruna, mama lui Alexei (13.07.2006) si a lui Dimitri (02.09.2008)

Iti multumesc pentru expunerea parerii tale. Tonul de superioritate, agresiv, literele bolduite si afirmatiile peiorative la adresa celor care nu iti impartasesc pe deplin viziunea ma lasa rece

Victoria, mami de Anna Sofia

mA fAc MaRe
Sofia, 1 an si 5 luni

"Nu-ti fie frica sa faci un pas mare. Nu poti trece o prapastie din doua sarituri mici."
David Lloyd George

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babymom75 spune:

pfiu!... m-ati lasat fara vorbe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _irina_ spune:

Pupici, vad ca sar scantei pe aici...
Eu zic ca asa cum un copil nu seamanan cu celalalt asa si atitudinea fiecareia dintre noi nu are cum sa fie identica, nici cu ce scrie in carti, nici cu ce e la televizor si nici cu ce spune una sau alta dintre noi.

Ce sa ii fac unui copil care daca face o tampenie, isi da seama, se opreste in secunda in care zic: Deea, nu! si incepe sa planga. Daca nu ii zic nimic se opreste dupa ce realizeaza ca a facut o tampenie si e pune pe plans. Asta nu inseamna ca a doua ora nu va incerca sa faca aceeasi prostie.
Si sa nu credeti ca tip la ea sau ceva, ii spun ca sa nu faca si ce sa nu faca pe un ton cat se poate de cald, am un calm ardelenesc in mine de parca m-as fi nascut aici.

Iar la capitolul tampenii includ atat faptul ca atenteaza in mod constant la cana mea de cafea si faptul ca insista sa bage ea beculetele de pom in priza si... exemplele pot continua.

Babytza bineinteles ca nu am rezolvat din prima cu actele.

... in schimb am gasit in Auchan I-Teddy si l-am luat. E cu 112Ron, daca intereseaza pe cineva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana27 spune:

N-am somn...

Am promis ca mai intru si pe aici si fiind niste discutii in derulare, imi exprim si eu parerea:
1. ai mei dorm la ei in camera de la 9 luni ale lui David (fara probleme, adorm amandoi la biberonul de lapte in jur de 20.30-21)

2. legat de cum "cumintim" copilul...la noi e mai greu(2 baieti cu diferenta de 2 ani si personalitati complet diferite) amandoi lupta pentru suprematia pozitiei...daca l-ati vedea pe david cum il impinge din bratele, mainile mele pe Dragos cand il imbrac dimineata..

Dragos, are acelasi comportament ca al lui Teo (il impinge, bruscheaza, ii smulge jucariile, il provoaca la tot felul de prostii si apoi el se retrage )
Am incercat cuvinte duioase, explicatii de ridicat in slavi "tu esti mare, mama" "tu esti fratiorul care-l apara pe David"... il lasa rece si se simte mai bine tragandu-i un ghiont, chiar daca apoi e certat...
Am incercat cu explicatii, pedepse (i-am scos toate jucariile), time aut, aplicat si lui acelasi tratamant, pe care el il aplica fratelui lui....totul tine pana la urmatorul atac.
Concluzia astept sa mai cresca ca sa inteleaga ca acest comportament NU trebuie sa-l aiba!

Mamica fericita de boboci de toamna:
Dragos Mihai (26 septembrie 2006) si David Gabriel (8 octombrie 2008)
Despre cei doi nazdravani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bitza2008 spune:

Poftiti la si RISE AND SHINE!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana27 spune:

ce bine prinde cafeaua asta

Mamica fericita de boboci de toamna:
Dragos Mihai (26 septembrie 2006) si David Gabriel (8 octombrie 2008)
Despre cei doi nazdravani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bitza2008 spune:

Sanziana atunci inca una pt tine! Nu prea ai dormit,huh?

Am ramas datoare cu si Musette, Luminita,baby boy,Nikolici,Cosmy,LAureta,300
Luminita sa nu uit sa zic...am vazut pretiosii si m-am bucurat tare ca inca ii deosebesc!
Lucas n-a mai iesit din casa de o saptamana si azi se anunta iar ger

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

Citat:
citat din mesajul lui Joy21

Citat:

Hai sa incercam sa nu ne mai simtim calcate pe coada inutil si sa nu scoatem din context. Sensul figurat exprima exact ceea ce incearca parintii sa faca prin time out. Nu este vorba de a-l invata ceva in general ci de a-l deprinde sa se comporte intr-un mod dinainte stabilit. Parca am spus ca nu am nimic impotriva celor care practica time-out-ul dar ca sa fie clar mai zic odata, PENTRU MINE TIME OUT ESTE METODA DE DRESAJ AL COPILULUI si nu o aplic la ai mei, cine o aplica are motivele lui.

Iti multumesc pentru expunerea parerii tale. Tonul de superioritate, agresiv, literele bolduite si afirmatiile peiorative la adresa celor care nu iti impartasesc pe deplin viziunea ma lasa rece

Victoria, mami de Anna Sofia

mA fAc MaRe
Sofia, 1 an si 5 luni

"Nu-ti fie frica sa faci un pas mare. Nu poti trece o prapastie din doua sarituri mici."
David Lloyd George

Sa zic ca imi asum cele spuse de tine dar iti mai spun odata ca nu am nimic cu cei care aplica aceasta metoda, eu nu cred in ea pentru mine si copii mei. Ca sa fie clar daca tu faci time out cu al tau copil mie mi se pare doar ca esti altfel decat mine, nu as empatiza si nu as simpatiza cu tine dar as accepta ca asta este metoda voastra. Ma intelegi? Vad ca te-ai infuriat foarte tare, cel putin asa am simtit de cand mi-ai citat dictionarul.

Mergi la inceput