Nu stiu ce s-a intamplat cu copilul meu

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Si eu spun ca o excursie in Polonia e binevenita...am fost la Auschwitz anul trecut, in iarna...am plans tot timpul cat am stat inauntru in lagar...sentimentul pe care il ai cand vezi camerele de gazare(daramate dar ruinele lasate) cand vezi cum traiau oamenii aia, in ce conditii, mai rau ca animalele, toate pozele expuse cu gropile pline de oameni scheletici cu copilasii trimisi direct la camerele de gazare...nu se poate sa nu miste si cea mai rigida persoana...e un sentiment de nedescris, era si extrem de frig si imi imaginam tot timpul cum erau oamenii aia imbracati numai cu pijamalele alea, in gerul Poloniei, infometati tratati mai rau ca animalele...
Sa fi acolo e total diferit de toate cartile si documentarele pe care le vezi...ar fi bine daca ar vedea toate astea.

Aceeasi tristete m-a cuprins si cand am fost in casa Annei Frank...

Discutiie conteaza mult dar sa vezi cu ochii tai cat rau a facut nazismul e complet diferit si nu cred ca ar ramane inert la toate astea...

Adriana 9w si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

"May the fleas of a thousand camels infest the crotch of the person who screws up your day and may their arms be too short to scratch...AMEN"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Conchita, este multa necunoastere si rautate in romania.
iata ce spune Mirjam:

(la sfarsit, in italice, daca dau aici copy paste am probl cu diacriticele)

http://armonii.blogspot.com/2010/01/multumesc-miriam.html

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Mihaela, daca faceti excursia sa postezi poze pe net...tanar nazist in excursie cu mama. Cred ca aici se omite faptul ca nu vorbim de un copil de 2 ani ci de un tanar. El cauta sa impuna respect celor din jur, nu sa fie castrat...Cat despre a cere ajutorul vecinilor, prietenilor, intregii lumi...asta ar fi de-a dreptul isterizare...cea mai proasta idee e sa o iei pe aratura. E foarte important sa-ti pastrezi sangele rece si echilibrul, sa va respectati reciproc.

Mergi la inceput

accept, tu chiar nu intelegi cat de grav e sa ai conceptii naziste? serios, tu chiar NU pricepi?
Cum poate o femeie care e mama sa minimalizeze asa ceva?

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mihaela2323
Mi-a spus in felul urmator "Ar trebui sa mai vedem comedii! Data viitoare sa urmarim un film despre holocaustul comunist,din pacate nu exista"

Poate va uitati impreuna la "Doctor Jhivago" (cu Omar Schariff). Nu e nici pe departe un documentar despre crimele comunismului, iar la razvratirea si adolescenta lui ... s-ar putea sa i se para o vechitura caraghiasa si siropoasa.

In alta ordine, banuiesc ca a vazut seria Luciei Hossu-Longin "Memorialul durerii". a fost acum mai multi ani pe TVR (cred).
Asa ca macar ii poti replica () ca exista si documentare despre holocaustul comunist.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Off topic: Accept92, cand nu te pricepi, taci!

Mie mi se pare cea mai proasta idee ca mama sa nu faca nimic, ci doar sa stea impasibila, sperand sa fie doar o toana de moment! Cu asa ceva, nu te joci!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Conchita, Sabina va inteleg perfect revolta, dar masiva concentrare de forte, lupta dura, in nici un caz nu-i vor schimba parerile baiatului Mihaelei. Din contra! Ce-i spuneti voi sa faca insemna sa arunce gaz pe foc. Nu luptandu-se cu el il va convinge!
Trebuie ajutat cu calm, cu iubire. Mihaela e baiatul tau, in primul rand il iubesti si abia dupa aceea esti ingrozita de ideile lui, nu-i asa? Trebuie ajutat sa ajunga singur la concluziile sanatoase! Asta e cheia succesului. Nu-l poti obliga sa fie de acord cu tine, fiindca asa e drept. Pur si simplu nu functioneaza asa. Tinerii, mai ales cei inteligenti, nu se lasa schimbati. Din contra, se lupta, chiar intr-un mod masochist, sa-si pastreze dreptul la construirea propriei identitati.

Da, ideea cu mersul la Auschwitz este foarte buna.
Mihaela nu-l mai combate, sunt sigura ca i-ai spus deja de multe ori tot ce aveai sa-i spui pe tema asta. Nu a folosit. Poate chiar din contra... Fi calma. Du-l sa vada lagarul fara sa comentezi nimic. Lasa-l sa vada cu ochii lui. Daca nu va mai fi nevoit sa ti se impotriveasca tie va fi mai usor sa-si permita sa vada realitatea. Renunta la presiune, permite-i sa faca un pas in spate si sa schimbe perspectiva. Cand esti pe metereze nu-ti permiti sa te gandesti daca razboiul e just, risti sa fi doborat in timpul asta. Arata-i, dar nu mai comenta nimic.

Si eu m-as gandi serios sa aflu ce nevoie a lui l-a impins spre extremism. Fiindca sigur exista ceva fundamental care-i lipseste. Sufleteste vorbind. Odata ce va fi identificata si satisfacuta intr-un mod normal, apetitul catre extremism va disparea.
Mult succes!

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

n-a nzis nimeni ca lupta inseamna violenta, lupta poate fi subtila si blanda.

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Citat:
Si eu m-as gandi serios sa aflu ce nevoie a lui l-a impins spre extremism. Fiindca sigur exista ceva fundamental care-i lipseste. Sufleteste vorbind. Odata ce va fi identificata si satisfacuta intr-un mod normal, apetitul catre extremism va disparea.

La asta ma gandisem si eu, anume ca undeva pe parcurs ceva s-a rupt. N-am vrut insa sa ma hazardez in afirmatii despre o relatie (mama-fiu) despre care nu stiu mai nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Sabina m-am referit la lupta de idei, argument contra argument.
Incoltirea nu ajuta omul sa-si schimbe ideile.
Are nevoie de spatiu, de absenta luptei, ca sa se poata schimba.
Si de punerea in contexte care sa-l ajute sa se schimbe, prin propria lui vointa.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput