Nu stiu ce s-a intamplat cu copilul meu
Raspunsuri - Pagina 4
denizel spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Sibylle in rest eu sunt de acord cu Sabina; acum cativa ani un grup de liceeni de familie buna din Tm, dar cu idei extremiste, au reusit sa sperie si sa faca un copil al strazii ( rom) sa se arunce in Bega ... copilul a murit. |
:((((
Sabina spune:
oh, Doamne :(
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
denizel spune:
Pai, da, asta e pericolul: aparitia unui context favorabil...
Chuny spune:
Si nici macar nu au fost condamnati ca aveau in jur de 16 ani... erau 3 baieti si o fata si invatau la unul din cele mai bune licee din Tm.
denizel spune:
| Si nici macar nu au fost condamnati ca aveau in jur de 16 ani... erau 3 baieti si o fata si invatau la unul din cele mai bune licee din Tm. |
Si toate astea sunt posibile din cauza indiferentei celor din jur.
Nu exista limite pentru nimic.
Atata timp cat nu esti direct afectat, nu iti pasa. Nici macar atunci cand cineva sustine ca altcineva nu are dreptul sa traiasca.
"Minoritatile", in cel mai bun caz, sunt privite asaaa ca o idee abstracta, oarecum exotica, nu ca un grup de indivizi facuti din carne si oase, cu drepturi egale cu ale oricarui om.
De aia istoria se repeta si se tot repeta. Din cauza indiferentei si a ceva hidos ce vrea sa semene cu dreptul la libera exprimare. Traim intr-o lume tare urata.
blackgirl0 spune:
Eu mi-as elibera cat de repede pot programul si as lua prima cursa care Polonia, cu directia Auschwitz. Dar tare mi-e ca daca filmul " Lista lui Schindler" i s-a parut comedie, campurile de exterminare din Polonia sa nu i se para parcuri de distractie 
Ah, si foarte, foarte serios, cauta un supravietuitor al Holocaustului sa stea de vb cu el: ce-a simtit, cum este sa-ti pierzi familia si toate ororile de-atunci. Si daca nici asa nu ai efect: cerceteaza in arborele genealogic al familiei, poate gasesti o ruda evreu/rrom/ungur/orice alta natie "impura", ca sa-i demonstrezi ca nu face parte nici de departe din asa zisa "rasa alba, superioara". Ce-o sa faca atunci? Se va auto-extermina? 

Multa grija cu copilul tau! Multa intelepcicune si multa rabdare! Sper, Doamnee cat sper, sa nu fie decat o toana de adolescent prost indrumat! 
conchita spune:
| citat din mesajul lui Mihaela2323 Nu cred ca exista persoane mature care l-ar putea influenta! |
eu cred ca existi tu. tu il poti influenta.
in primul rand, e o nebunie intreaga cu tineretul european, ba a ajuns si la rusi, cu noua dreapta revizionista si nazismul. cauza? economia mondiala. nu e asta mereu cauza extremismelor care prind aripi? cand functioneaza caruta, nazistii sunt minoritari rebeli, deobicei tinuti in frau.
in al doilea rand, spui un lucru super important despre copilul tau: ca e arogant si inteligent. foarte bine. aroganta iti poate servi tie. cum? disputandu-i sursele de informatie. pune-le la indoiala. nu trebuie sa citesti si sa te uiti la sutele lui de documentare, alege cateva titluri sau cativa autori, cauta pe wikipedia sau altundeva pe net la biografia respectivilor. sau da-ne noua lista, ca voluntariem sa te ajutam cu informatii si argumente. demonteaza-i sursele ca fiind necredibile, pline de bias, manipulative. la asa ceva, daca e arogant, va cauta singur sa se lamureasca. fiind inteligent, va accepta adevarul.
in al treilea rand, nu-ti fie teama de conflict cu el. conflictul nu trebuie neaparat sa fie ceva negativ. poti folosi negocierea. si poti incepe prin a-ti face tu un altar in memoria victimelor naziste undeva la vedere, eventual in sufragerie. cu fotografii grafice si tragice. caz in care ai doua solutii: fie ii arunci manusa pentru discutii directe si extinse ( eu le-as avea foarte dure, ca de la barbat la barbat, ca de la constiinta la constiinta, nu ca de la mama la fiu; dar eu sunt eu), tu fiind pregatita doi pasi inainte cu raspunsuri la raspunsurile lui; fie il provoci intr-un joc dureros, dar eficient - tu dai jos de pe perete o poza cu cadavrele evreilor ucisi, el da jos o zvastica.
ostentativ, continuu si insistent as discuta, aborda, provoca discutii, intalniri cu evrei, vizite la templu, as aduna dvd-uri cu documentarele MELE despre holocaust si le-as viziona absolut in fiecare zi. cd-uri cu interviurile supravietuitorilor. l-as abona la reviste, sa-i vina acasa pe numele lui. full throttle. stii de ce? sa dovedesti ca restul lumii este indreptatita la alt punct de vedere diferit de al lui, si MAI ALES, sa-l desfasoare cu tot atata forta ca si el. iti tine el discursuri despre hitler? tine-i si tu discursuri anti-hitler sau despre Iisus. gaseste un erou la anti-eroul sau.
in mod necesar ai nevoie de ajutor. prietenii, rudele, vecinii, nu stiu, toata lumea in care ai tu incredere ar trebui sa se implice. sa vada ca oameni pe care ii iubeste si ii respecta NU gandesc ca anononimii din cartuliile si documentarele lui.
il tine de un an de zile. e prea mult. deja nu mai e infatuare de adolescent, ci convingere maxima. daca dureaza in continuare, poate deveni un pericol pentru el insusi sau pentru altcineva. cauta pe net sa vezi cate cazuri exista cu adolescenti extremisti care trec la fapte. sute, mii. in toata europa. nu e de gluma. ia atitudine, nu exista cale de mijloc sau lasa ca-i mic si-i trece. e pe drum sa devina adult, nu-i trece de la sine, ca nu e gripa. trebuie ajutat sa iasa din fundatura asta. e mai greu de luptat cu idei, dar tu ai luptat sa-l nasti, ai fost eroina schimbandu-i mii de scutece, hranindu-l, avandu-l in grija permanenta ani si ani si ani de zile. deci, nu te subestima, esti puternica si, daca-ti pui mintea, il poti ajuta sa castige victoria asta cu iluziile din capul sau.
tolerarea unor asemenea convingeri deviante nu are nimic de-a face cu toleranta. si nici nu putem baga capul in pamant ca strutul. ma mai gandesc si-ti mai zic daca imi mai vin idei. m-a impresionat teribil destainuirea ta, asta chiar e o problema serioasa.
Luna1 spune:
Eu as cauta o persoana pe care el o admira (cantaret, actor) si i-as cauta in trecut, sigur as gasi ceva sange "impur" si i-as arata cate a realizat persoana respectiva fara a face parte din rasa alba superioara.
Ma inseala memoria sau citisem undeva ca insusi Hitler era "impur"?
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
anca_a spune:
| citat din mesajul lui casandra Cred ca ar trebui sa il asculti, sa il iei in serioa. Ce as face eu, cred ca as citi si eu Mein Kampf, si l-as lasa sa vada ca ma intereseaza si, daca vede ca sunt deschisa, la o discutie serioasa, in care as fi bine pregatita, as incerca sa ii demontez teoria.... Ideea e ca el sa vada ca tu il iubesti asa cum e, ca el e OK, dar teoria lui nu e buna. |
De acord cu Casandra, e important sa se simta iubit, ascultat si luat in serios.
Doar ca exista posibilitatea sa se inversuneze si mai tare, pe masura ce incerci tu sa-i demontezi teoria cu argumente.
Baiatul tau are prietena (iubita)?
conchita spune:
| citat din mesajul lui Mihaela2323 Am vorbit cu profesoara de istorie si mi-a spus ca este foarte bine pregatit, este cu mult peste colegii lui de clasa, dar este ingrijorata de obsesia lui pentru nazism! Nimeni nu ii poate schimba mentalitatea. Iar eu sunt pur si simplu depasita , cunostintele sun 0 pe langa ale lui. S-a certat si cu profesoara de civica pe tema asta(drepturile minoritatilor) ,a fost nevoita sa-l dea afara din clasa. |
trebuie sa recunosc ca asta m-a iritat la culme. cele doua profesoare, in frunte cu directorul si intreaga cancelarie ar trebui sa fie in alerta maxima ca exista un adolescent, inteligent si foarte bine pregatit, care idolatrizeaza nazismul. fiul tau este un model printre colegii lui, el poate imprastia convingerile astea foarte usor, adolescentii sunt inca niste maimutici care imita tot ce iese in evidenta, ce e contra-curentului, ce suna exotic, ocult, anarhist si revolutionar.
scoala ar trebui sa aiba un program serios de prevenire si disipare a ideilor astora. iar profa de istorie? pai daca nu ea, atunci cine ii poate face fata intelectual, avand cunostintele necesare?? sunt super revoltata. si profa de civica l-a dat afara din clasa, asta e solutie?!
Mihaela, tu ai vreun cunoscut asa mai deosebit, o ruda, un prieten, nu stiu...cineva de caracter pe care fiul tau il admira si cu care poate dialoga la acelasi nivel?