Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (142)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mi_bebelina spune:

Neatza fetele!
Uite ca nu mai am timp nici macar o data pe zi sa intru pe forum, caci Delia si-a schimbat programul, la maxim 8.30 se trezeste si nu stiu ce are ca nu vrea decat atentie…..inainte ma mai lasa sa toc un zarzavat in mancare, sa arunc un ochi pe-aici….acum nu, trebuie sa ne jucam numai impreuna, iar daca ii spun sa astepte putin se pune pe un plans cu lacrimi de crocodil…..de aceea sunt si eu nervoasa si uneori mai tip la ea, imi dau seama dupa aceea si ma apuca parerile de rau….La pranz doarme maxim o ora….abia apuc sa-I strang jucariile, cel mult sa matur prin bucatarie si gata….s-a si trezit pitica. Cu constipatia inca ne luptam, ii dau in fiecare dimineata gem de prune, laptele i-l las 12 ore in tarate si ii dau fructe pasate ca de bebelusi cu seringa(am cumparat seringa de 20 ml, i-am taiat varful si am facut-o ca cea de nurofen si …dam “siropel” la greu).

Laura, succes la dr azi, asteptam sa ne dai vesti bune!

Gabitza, te inteleg perfect……trebuie sa fii si mama, si gospodina, sa mergi si la job…..E greu cand nu ai ajutor. Nici eu nu am si inca nu merg la job, oricum si atunci va trebui sa o iau cu mine pe Delia….e drept, n-o sa-i duc dorul, dar va fi mereu coditza mea…..

Dolloress, ma bucur ca Patrick e mai bine. Si Delia a avut pneumonie interstitiala la 7 luni, m-am speriat foarte tare, dar cu antibiotic, antitermice si infuzie cu cimbru am scapat. Sanatate multa va doresc!

Adriana, imi pare rau ca ai patit-o cu carnetul. Sunt sigura ca de-acum o sa fii de 10 ori mai atenta!

Ylari, nasol tare cu socrii tai….asta iti da putere sa terminati mai repede cu casuta…Cam asa ar face mama, bine ca nu o vizitam prea des, mai ales acum cand e frate-miu in sesiune. Nici ea nu ne rupe pragurile, uite acum e in vacanta(ea e profesoara) si a venit doar ieri s-o vada pe Delia. De multe ori cand ma suna si ma intreaba ce face Delia(a nu se intelege ca fix de asta suna)si ii spun ca face nazbatii imi zice s-o pedepsesc…..dar cine o asculta?

Luminel, si daca tot ati stat de vorba ati facut planuri de Paste?

Fug sa pun o varza la cuptor pana mi se trezeste pitica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mi_bebelina spune:

Alish, nu ingheata mai Vladi atata vreme in carut?

Deliutza Broscutza

Deliutza micutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

fetelor, repede cat am timp.

1. deci la cresa sau acasa, copilul TOT RACESTE. E deplasat sa fac o comparatie, dar uite - Sebastian versus Mara. Nu a fo mara mult mai bolnava ca el!
2. daca puteti duce 1-2 luni din primavara/vara la cres/gradinita, ar fi perfect. Program scurt, 2-3 ore, acolo, dar eu consider ca toamna e perioada mai cu risc decat primavara/vara. Cred ca se mai elibereaza locuri, etc.
3. nu duceti copilul la gradi dupa ce ati nascut. Duceti inainte. Psihologic vorbind...
4. noi am fo cu mara peste tot. Nu la film. Inca . nu e usor in supermarcket cu ea, fura de pe raft, plimba cosul, etc. Dar ii dau o piine/o punga de pufuleti in mana, o pun in cos cu fundul pe hartia igienica, rupe un pachet de servetele, tzipa la casa sa se mishte mai repede tanti. Ideea ca s-a obisnuit - cu cat izolezi copilul - cu atat amani si ii va fi mai greu sa se adapteze mai tarziu. Deseori facem cumparaturi pe jumatate, sau unu sta cu fata la raionul de copii, unde mara muta olitele, se ascunde etc. sau la chestii sportive unde mara testeaza mingile etc. Dar suntem o familie, si cred ca trebuie implicat in tot ce facem. Aproape...
5. mi-e foame.

o soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alysh spune:

Am venit din parc. Ne-am intalnit cu Laurita si Mirci, a fost superb. Am palavragit si ne-am rasfatat la soare, copii s-au jucat. Mirci l-a prins un pic pe Vlad la inghesuiala, l-a tras de obraz si zgariat nasul. Ce sa fac, al meu nu riposteaza deocamdata, vine si plange in bratele ma-sii. Blegu' lu' mama iubit. Asteptam sa ne puna Laurita poze.

Cleo, f bune sfaturile, mersi. Si noi l-am luat pe Vlad peste tot, mai putin in strainatate.
In legatura cu cresa, nu va merge imediat ce am nascut, ci la vreo 3 luni distanta. Nasc la inceputul lui iunie, vor sta impreuna, apoi Vlad va mai pleca cu bunicii la munte/ mare, poate si cu noi daca om rpinde curaj sa plecam cu copil asa mic.
Apoi din septembrie la cresa. POate ar fi fost o idee buna sa-l dau din primavara asta, asa cum spui, cateva ore, dar nu stiu daca mi-l primeste careva acum. O sa ma interesez, dar f putin probabil.

ALI, mami de Vlady si 20+ cu Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

A propos de crese cred ca cel mai important sfat este sa nu duceti copilul mare fix cand apare cel mic. Asocierea in capushorul lui va fi clara si nu veti reusi sa o scoateti. Ba chiar si dusul dupa ce se naste bb2 este destul de delicat. Un copil nedus pe nicaieri pana atunci va percepe asta gresit. Dusul la bunici nu se pune Orice schimbare majora este simtita altfel de pitici.

Eu cand ma gandeam ca poate ramasesem grea imi faceam calcule: bb2 urma sa vina fix cand trebuia sa inceapa Robert gradinita - hotarasem deja sa il aman pe Robert si sa il mai tin la cresa pana la 3 ani (nu il pot duce la gradi mai devreme, deci doar amanatul cateva luni imi ramasese ca varianta).

Si exemplu: Robert e cupil sociabil, obisnuit de mic cu alti copii, cu despartit temporar de noi. Ai zice ca pt el gradinita nu va fi mare lucru - gresit. Pentru ca am fost cu el in vizita la o scoala - a plans de numa! Credea ca o sa il las acolo. Desi era atras de copii etc. Va fi super greu si pentru el, pentru ca e un mediu diferit. daca l-as duce la gradi cand as naste un alt bebe ==> mama ma duce acolo din cauza de bb2 care uite, sta acasa cu ea :) Eu incerc sa evit asta. Oricum nu e cazul la noi acum :D Dar asa, ca idee.

Cu racelile - asta ma amuza nespuuuuus si nu comentez.

Simona cu Robertzel baietzel frumos

Cum a venit Robertzel in viata noastra

Poze cu noi toti si Poze cu bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alysh spune:

Am spus si repet: la noi vor fi 3 luni distanta intre nasterea lui bebe si dusul lui Vlad la cresa. Inainte de nastere nu cred ca mi-l primeste nimeni, e f tarziu si nu il duc imediat dupa ci mai tarziu. Cat trebuie sa fie distanta in timp ca sa fie ok?

ALI, mami de Vlady si 20+ cu Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Mi s-a dus visul cu casutza fetelor..........
Nu avem aviz de la planificare urbana, se va constru o bretea acolo ptr o autostrada si ne vor expropia, ne-ar mai ramane un metru ....
Si cine stie cand ne vor expropria.......
Sunt super trista, tremur de nervi, al meu e daramat.....

YLARI

EVA mea

ticker

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Vai de mine, Cristina....Tocmai cand visai si voi mai frumos si voiati sa incepeti ceva!!! Ce nenorociti!

Stati ca incep capitol nou.

Alaturi de SEBI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maiiunie2008 spune:

Capitolul 143

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

Of..mai Ylari imi pare tare rau, ma bucuram asa de mult pt voi, mai ales cu ce povestisesi ieri..ufff... dar trebuie sa va reveniti si sa treceti la al plan, nu se poate.

Laura, Alysh, sa va fie de bine gaseala. Laura si eu am folosit betadina o data la o urechiusa de Robert, care avea ceva acolo, eu ii spuneam Adrianei ca in general astia se (super)asigura cand e vorba de sarcina, alaptare, copii mici, probabil ca nu prea pot testa - a se vedea si Cutaden si alte multe exemple mai sunt.

Noi am fost afara, e superb..vine, vine primavara!

Am vazut o bucata falcoasa si botoasa de Raducu, nu voia sa se uite la mine, dar mi-a dat pupic cu degetelul, totusi.

Lori, mami de Robert din 9.06.2008

Copilul nu datoreaza parintelui viata, ci cresterea (N.Iorga)

Mergi la inceput