Salutari tuturor fetelor aspirante
Am o nelamurire in legatura cu protocolul IVF pe care il urmez (long protocol cu GnRH agonist - Diphereline pe ciclu natural, fara anticonceptionale)
Am inceput down regularea pe 20.01 (UM 30.12, Z22). Astazi mi-a venit ciclul (27.01) si credeam ca trebuie sa incep (azi, miine) cu stimularea - Menopur. Asa intelesesem eu din explicatiile doctorului.
Cind am anuntat, mi-a spus ca de fapt tb sa continui cu Diphereline timp de 14 zile (in total) si apoi sa incep cu Menopur (pe 2.2).
Planul de tratament e generic, fara date. Arata cam asa
...................Per...............US
Diphereline x -> x x x x x x
Menopur...........x x x x x x
Nu se specifica exact (in plan) cind se incepe cu Diphereline (doar mi-a spus sa incep in Z22). Si nici cit dureaza (eu am inteles ca se continua pina vine ciclul urmator)
Menopur se incepe dupa ciclu (nu se specifica clar prima zi, ci doar "ciclu")
Dupa 6 zile de Menopur, ecografie.
Partea mai complicata e ca eu si dr comunicam in germana, si am avut impresia ca vorbim cam unul pe linga altul (clinica nu e Germania si dr nu e nativ german). S-a mai intimplat sa avem neintelegeri si oral si in scris.
Inainte de a cere mai multe lamuriri de la dr, as vrea sa inteleg cum arata protocolul in mod teoretic. Exista variatiuni, sau este o varianta standar?
Va multumesc pentru orice informatie suplimentara.