Copiluti maricei de mai-iunie 2005 (7)
Raspunsuri - Pagina 3
Danelutza spune:
ma mai tineti minte, eu cam intru din an in paste... adica mai este un pic pina vine pastele.
Am lipsit motivat, da... calculatorul a inceput sa face fite simbata, astazi m-am chinuit sa mai salvez din pozele de pe calculator... Vestea buna e ca am calculator nou, iar cea proasta e ca am pierdut o gramada de poze... . Asa ca... cine are poze, e mai bine sa le copie pe CD [:)
Nelia sanatate la familion, si pe aici bintuie un virus din asta, cica incepi sa vomiti de pe la 9 seara si te mai opresti pe la 3 de dimineata
Monule sa-ti treaca buba, eu cind am cazut de pe scara am facut fizeoterapie si purtam si proteza la mina, ca aveam degetele strimbe si n-am crezut ca se vor mai indrepta.
Elisor mie deja mi-a cerut Isabella sa doarma la prietena ei, dar s-a ales doar cu o invitatie la cina. Iti dai seama, mincam cu barbatul, afara noapte si copilul in vecini... Ce spui, cam devreme, nu ?!
Votat printesa
Gabitza eu sint de partea lui Andrei , are dreptate in tot ceea ce spune
Teddy sanatate multa.
Nu mai stiu ce-am citit, ma duc sa ma culc, ca domnisoara a stat de vineri pina astazi acasa, ca a facut febra cu mucusori, tuse, iar acum am prins-o si eu in plina fata... sigur fac febra la noapte.
Va tuc si sper sa intru mai des
onixone spune:
...asa imi place cand am ce citii seara...sau chiar si peste zi.E tarziu acum dar PROMIT sa revin maine!!!PROMIT SOLEMN...
elisor spune:
Neata!
Doamne ce bine ca-i vineri, efectiv nu mai pot sa ma trezesc dimineata cand vad intuneric afara, of
Mercedes da, aia e dieta. Daca vrei sa te mobilizezi hai sa ne apucam impreuna de luni si ne motivam una pe alta Imediat e anul de la accidentul Biei, s-a recuperat foarte bine nu? Mai are nevoie de vreo operatie?
Daniela sa nu-mi spui ca ti-ar fi stricat o romance night . Si Bianca cocheteaza cu ideea de a dormi la prietena ei sau ea la noi, s-ar putea la vara sa punem in practica. Stam la un bloc distanta. Cu pozele eu sunt maniaca, n-as putea concepe sa le pierd asa ca le am pe 2 PC puse, plus ca la sfarsitul anului le pun si pe DVD, asa procedez din 2003, ii mai trimit periodic si lu' sora-mea asa ca se pot recupera daca le-as pierde din calc. Si mai nou am inceput sa scot si pe hartie cateva din ele. Partea proasta ca n-ai mai pus nici pe net in ultimele luni ca sa mai recuperezi.
Sper ca nu esti virusata si te simti bine !
VOTATI-MA
Mamisorul cu Bianca (13.06.2005) Andreas (17.08.1998)
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"
gusta spune:
Neatza.
Inca mai traiesc de citit din umbra o fac ,dar nu prea stiu ce pot spune.
Mercedes stiu ce crezi de dieta ca si eu am lucruri care nu mai imi trebuies.
Elisor stiu ca ai intrebat sunt bine,multumesc de felicitare.
Gabitza frumosi baieti mai ai.
Nelia sanatate la toti pui mici.
Androix am citit si mare dreptate mai ai de oglinzi.
Monu sanatate cu mana.
Tdi cat mai multe progrese in continuare.
Danelutza uite de asta nu fac eu poze.
La noi e ca la nimeni.Socru e rau cu multe lucruri pe langa ce avea plus ca numai merge si se pare ca o parte din creier ii este distrus.Papi nu prea face fata stresului si uneori fugim unul de altu ,in schimb Mara e bine,scoala merge bine invata litere dar nu ca la noi asa ca si eu pe langa ea incerc sa o ajut dar nu prea imi iese.Adevarata domnisoara ,fara sa se uite de 7 ori in oglinda nu iese din casa, si totul trebuie sa se potriveasca la culoare, parul nu avem voie sa il tundem ,turuie pe olandeza de imi vine sa ii mai lipesc gura.Greu este ca vine cu intrebari despre bunicasu si eu nu ii pot raspunde ca are momente cand nu stie cine suntem si ma simt rau ca nu ii pot explica copilului prea mult.Eu mami sunt bine la mansarda inca functionez normal tinand cont de situatie si am planuri mari sa mai slabesc un pic si sa ma fac bruneta.
Pup toate fetele si pui mari si sa stiti ca eu va citesc dar nu ma pot plange tot timpul de problemele mele.
Marilena si Mara Augusta
Androix spune:
HA! Onix, te-am prins! Vezi ca ai promis cu majuscule!
Elisor, asa din scurt, de luni??? Hmmm e si data rotunda 1 februarie... ce sa fac ce sa fac? Pe care o tinem varianta scurta sau aia lunga? Mie aia lunga prima faza mi se pare criminal de grea nu cred ca reusesc sa tin 2 saptamani fara carne sau lactate deloc... E un fel de post de ce n-as putea? OK, hai ca ma bag eu, neintrebata da ma bag, aia lunga sau aia scurta tu alegi.
Gusta, lume noua veche intra si tu mai des, chiar daca te plangi da macar asa la cateva saptamani o vaicareala de cateva randuri
Gabitza, asa mai avem si noi episoade de criza. De fapt acum cand sunt plecati jur ca nu-mi amintesc de ce ne crizam reciproc. In principal pentru ca nu ma asculta cu jucariile alea sa le adune. A mai avut si Filip perioade in care o batea pe Georgia degeaba dar vad ca s-a potolit, si nu numai cu ea ca trosnea si alti copii, inclusiv pe Eric. Dar in ultima perioada s-a jucat frumos.
Cloreta, la ce patinoar au instructor de patinaj? Vreau si eu sa merg duminica si cu sor-mea si nepoatele si m-as lipsi bucuroasa de o ora de patinat cu Filip intre picioare. Ca nu m-am mai suit pe patine de douaj de ani... Aaa si Filip are acum si role tot de capatat pana ii cresc picioarele lui Eric asa ca nici la vara nu mai am scapare, imi cumpar role, ii iau si fi-mii si rupem parcurile sau ne rupem noi fundurile...
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
Mercedes spune:
elisor, androix- desi nu e momentul acum sa scriu totusi nu ma abtin si spun ca e ok pe 1 febr si cred totusi ca voi incerca varianta lunga pt ca eu am multe kg de dat, apropo le vrea careva dau gratis.
Si pt ca peste cateva ore calatorim spre socri eu urez de azi un la multi ani cu sanatate monu! sa scapi repede de problemele care le aveti.
gusta-nu te bagi la dieta?
elisor- ar mai fi o operatie estetica dar mai incolo sa vedem cum va arata peste cativa anui acum dupa 2 anestezii nici nu ma gandesc. Acum ar tb sa i fac niste analize si mi groaza sa o duc sa i se recolteze sange, e foarte alba si sper sa nu fie a
nemica..
androix- eu ,,mor,, de dorul lactatelor nu e zi in care sa nu bag un pahar de lapte ori ceva branza sau sana si stiu ce spui dar...
Asa sa va povestesc ce am mai patit din cauza gimnasticii. Probabil din cauza ca am inceput in forta si n am facut de multi ani acum cand ma ridic de pe scaun cativa pasi merg parca as avea un handicap la picioare din cauza durerii genunchilor iar dupa acei cativa pasi e totul ok . Am inteles care i faza si sper sa mi treaca , sper. Incerc sa mi lungesc picioarele si sa nu ma ridic brusc numa e foarte nasol cand ma ridic de pe scaun la sedintelele care particip. .. daca m ati vedea cat ma strofoc sa nu se vada nimic din durerile pe care le am...
onixone spune:
Androix...pai daca am promis am promis, asa ca ...sunt aici.
Am vazut ca si Tdi a mai aparut si ma bucur de progresele fetei.
Nelia imi pare asa srau de Lisandru ca asa am patit eu acum 2 saptamani cred...o noapte intreaga am vomat , cu frisoase si tot tacamul.Imi imaginez cum e sa fie cu 3 copii care vomita.Sa se faca repede bine!!!Si lasa ca scoala...se poate recupera la o adica.
Am vazut Elisor ca te-ai tinut tare pe pozitii cu dc ....imi era mila de tine la un moment dat ca ai scris la greu...dar cum apucam sa citesc seara imi era greu de scris.Dar oricum....felicitari ca ai adus inapoi si alte fete.Si acum am reteta de slabit dar parca mi-e frica sa o redeschid.Si eu sunt una din aceea care vrea sa o ia la fuga..desi trebuie sa recunosc ca este de o mie de ori mai usor acum ca Alex e la scoala(reception class)
Gusta...imi pare rau prin ce treci, bine ca fata e ok.Da si aci invata altfel literele.Nu le invata A,B,C...etc.Ci A,S,T,P,N...litere cu cafre poate forma cuvinte de 3 litere foarte usor.Si citind pe internet...l-am mai intrebat una si alta despre litere si imediat a percutat si a inceput sa imi cante cate ceva din litere care le stie.
Monu....stiu ca vine ziua ta...dar nu iti spun inca la multi ani,acum am grija la conservele care vreau sa le deschid.
Daneluta: multa sanatate si sper sa nu te imbolnavesti.
Ieri seara la culcare Alex mi-a zis ca prietenul lui cel mai bun din clasa il tot striga Poo Poo head, si ma intreaba ce sa faca ca el i-a spus de cateva ori ca nu se mai joaca cu el daca nu inceteaza si nu mai e pritenul lui.Dar acum problema era alta.Alex ma intreaba pe mine ce sa faca ca desi i-a spus ca nu mai vorbeste cu el, baiatul tot il urmareste si insista ca fii-miu sa vorbeasca cu el.
Acum toata scena asta se petrecea la noi in dormitor unde eram toti trei.Eu fiind in graba ii zic: tipa si fugi de el.La care sotul: bine mai Oana, dar ce e alex, femeie?Am ras bine cu totii si am incercat sa ii dam sfaturile cele mai potrivite.
O alta intrebare a lui Alex a fost:daca ma loveste cineva, il lovesc si eu? La intreabrea asta am luat 2 secunde de pauza si eu si ta-su, dupa care i-am spus ca trebuie sa se apare si sa ii prinda mana copilului care il loveste.La care alex: deci...ii prind mana si il lovesc, da?Nu, mama....zic eu...si dai si explicai ce si cum ...
In fine ne confruntam tot mai des cu intrebari de genul asta ...si ma face sa ma gandesc la Nelia...(daca ai avea un chat online...si sa fi disponibila 24/24 de ore)
Alex ne-a spus ca mananca tot la scoala ca sa fie inalt ca tata si sa faca treaba la birou, si sa ii creasca picioarele lungi ca sa ajunga la pedale si sa conduca masina, iar eu si ta-su sa stam in spate ca sa ne duca la shop sa cumparam multe dulciuri.
Tot din repertoriul lui, ne uitam la stirile protv de la ora 5.Va dati seama la ce fel de stire s-a uitat fii-miu la un moment dat.Concluzie: Mama! Cand o sa fi tu batrana....eu o sa iau toporul de plastic si o sa iti fac sange la gat.
Ete na....zic eu...ca mi-ai aranjat si batranetile!?!?!?!
Gata fug!va pup si w-end frumos.
Si ai totusi MOnu daca nu ajung pana duminica aici....Iti urez La Multi Ani , multa fericire...si tot ce iti doresti!!!!
NewMami spune:
Si daca tot e Friday si tot n-am nici un chef de munca
sa incep ziua la o cafeluta cu voi, ca n-am mai avut luxul asta de ceva timp
intodeauna e altceva de facut
Noi suntem bine, Doamne iti multumesc, fiindca tati are o perioada incarcata, e destul de mult plecat, sunt in charge cum s-ar zice. Si din pacate asa se anunta anul asta, fiindca ii intra in productie vre-o 3 proiecte.
Asta este important e ca are de lucru, si nu ma pot plange, sa comentez fiindca atata timp cat Patrick are un program, e busy, ne intelegem destul de bine si suntem OK.
E copilul la care ii place sa fie busy, de cum il iau de la daycare deja imi spune, mami, hai sa facem un deal
si incepe sa insire schedule ptr. restul zile. Mai ajustam , dar ne punem de accord amandoi si ala stam stuck ptr. restul zilei de ambele parti.In weekend cum se scoala, cam acelasi lucru se intampla, ne bem cafeluta si facem programul zilei la care el trebuie sa contribuie of course. De fapt noi il involvam cam in orice discutie si pe el. Iar daca cumva omitem
nici o problema se baga el in vorba
caci altfel nu se poate. Aseara discutam cu sotul, cand sa mergem la ski, daca de sambata dimineata, sau numai dupamasa, iar el se uita la TV
la un moment dat foarte serios
hey guys, whatever you decided
you know I am available
de parca el e cel mai ocupat om de pe lume. Normal ca ne-a pufnit rasul pe amandoi.
Mai are si el moment de rebeliune, dar putem spune ca sunt mai rare acum
e tare figura, intr-o zi se suparase ca nu i-a convenit ceva
si eu i-am spus ca daca mai comenteaza mult, nu primeste cele 15 minute de TV inainte de culcare
la care el foarte serios
nu vezi ca sunt deja suparat?? De ce insisti sa ma superi si mai tare ?
de multe ori ma intreb cand a crescut atat de mult ??? oare asa emancipati eram si noi la 4 ½ anisori?
Cu ski-ul merge f. bine, de fapt mult peste asteptari .. in sensul ca poate sa imi dea lectii deja(http://www.dropshots.com/newmami2005#date/2010-01-23/13:20:18 ). Incercam iarna asta cat de mult ne va permite vremea sa-l ducem, fiindca ii place foarte mult, e sanatos si e in aer liber. Innot-ul merge si el bine, deja are still, innoata pe spate ca un pestisor. Ar trebui sa mearga la concurs pe February 6th, dar am hotarat sa mai amanam fiindca grupa cu care ar concur este de 6-8 anisori. Nu au grupe asa de mici, si nu vreau sa fie dezamagit
poate din toamna.
Cu progresele scolare sta bine, deja incercam sa buchisim cuvinte, mai usurel, dar incepe sa miste, stie sa scrie frumos toate literele mici si mari, sa faca diferenta intre cea mare si mica, sa inceapa cuvantul cu litera mare si apoi sa continue cu cele mici. Eu ii spell-uiesc iar el scrie. Am gasit online un site f. bun pentru pronuntie in Engleza si pentru ai ajuta sa citeasca. Cine este interesat: http://www.starfall.com/
Elisor, e tare bun si pentru Bianca daca-I place sa stea mult la calculator si mai ales daca face si la gradinita. Imbini utilul cu placutul
Eu cu Patrick incerc, sa gasesc ceva cu care sa se joace pe computer dar din care sa si invete ceva
atunci cand se poate, caci avem si jocuri ca de exemplu WII in care
in afara de indemanare si fun, nu prea e altceva
e nevoie si de asta ... dar ii limitez Wii pentru weekend, si atunci ori sambata, ori duminica, nu amandoua zilele.
Asteptam in februarie sa ne revedam cu Simona si fetele pe care nu le-am mai vazut de multicel si ne e tare dor de ele. Ne rugam sa nu se imbolnaveasca nici unul, si sa ramana planul in picioare. La inceputul lui Martie mergem la un water park cu prietenii din Toronto (cei la care am fost de Craciun), iar apoi ne gandim la ceva vacanta mai lunga prin Aprilie.
As vrea sa-I aduc pe parinti peste vara, sa ajunga inainte de ziua lui Patrick ca sa fie perezenti la eveniment plus la spectacolul de sfarsit de an de la Academia de Dance. Patrick le duce dorul, mai ales lui grandpa si isi face deja planuri de vara cu el. Ma gandesc sa il scot de la daycare 2 zile / saptamana , daca vin ei ca sa simta si el vacanta.
Per asamblu suntem busy, busy, busy dar sanatosi si fericiti
ceea ce este cel mai important.
Zilele astea am dat mobila de baby din a doua camera iar acum pregatim camera ptr. camera de zi a lui Patrick, un birou caci incepe scoala in Septembrie si un sofa pentru sleep over cand vin prietenii la el asa ca Elisor, suntem pe urmele voastre. Deosebirea e ca Patrick inca nu vrea sa mearga la nimeni sleep over, dar ii place sa aiba prieteni care vin la el.
Cand vorbiti despre micile neintelegeri dintre frati, ma gandesc ca am scapat avand numai unul, dar sunt sigura ca momentele de implinire, armonia dintre ei in cea mai mare parte a timpului va face sa treceti peste aceste mici neplaceri. Cel putin din poze
ma topesc dupa voi, cand va vad cu doi copilasi, chiar trei (nelia, cornelia)
radiati efectiv, atat parintii dar si cei mici .
Patrick n-a avut problem sa-si dea din jucarii inainte de Craciun cand am facut curat la alti copii, dar a avut o mare problema cand a plecat patutul de baby
. Adica cum ? si baby lui cand o sa vina unde va dormi? Oricat ii explicam ca nu credem ca va mai fi alt baby , nu vrea sa accepte idea
a trebuit sa-I promitem ca daca va fi nevoie o sa cumparam un crib nou mult mai frumos, ca daca va fi un al baby e fetita si cum sa doarma in crib de baietel
a trebuit sa inventam ceva caci atat de suparat nu l-am mai vazut de mult. Speram cu timpul sa se obisnuiasca si sa treaca peste
In legatura cu pozele , Elisor
ne luam de mana, nici noi nu suntem in categoria celor normali cu cate poze facem
dar imi place, ca sa am ce face la batranete Noi facem DVD-uri, un fel de scrap booking pe computer, cu filme poze, pe capitol. Iti ia ceva timp, dar e asa de frumos, atat pentur noi cat si pentru parinti.
Ma bag si eu la dieta
cu data de February 1st
Mercedez, ca si tine as avea multeeeeeeeee kg de dat jos, asa ca esti o draguta, dar nu multumesc, n-am nevoie de extra
Eu as sugera sa incepem cu forma scurta, ca sa nu ma demoralizez de la inceput
.
Tdi, ma bucur mult de tot de progresele Alyssei, bravo ei si voua parinti minunati pentru tot ceea ce faceti pentru ea , pentru puterea de care dati dovada, pentru tot suportul si iubirea nemarginita. Of, multa sanatate sotului.
Nelia, multa sanatate tuturor, sper ca macar voi cei "mari" sa fi scapat... e atat de pacatoasa viroza stomacala ... te seaca si de ulltima putere ... patrick si eu am avut doua in luna decembrie ... saracul copil a slabit ca un ogar.
Clara, am vazut si eu pozele cu micuta patinatoare, pot sa spun ca e curajoasa
si nu e nimic rau in a fi nitel precaut la inceput. Pentru prima data pe gheata, eu spun ca s-a descurcat formidabil de bine, ca-si tine echilibrul f. bine, .. merita continuat, e un sport tare frumos, mai ales pentru fetite. Ups la belele care le ai, nici prin cap sa-ti treaca sa te aventurezi pe gheata. Lasa sa aiba si tati timpul lui cu gaza mica
sa fie acel ceva special pe care-l fac impreuna.
OanaEnglezoaica, birrr, nu stiu daca m-ar tine inima sa stiu ca fiu a plecat de la scoala singur
Totusi daca stati atat de aproape si ii place aventura, poate n-ar fi rau sa-l astepti in umbra, sa-l inveti sa nu intre in discutie cu nimeni, dar totusi sa fi in spatele lui. Pe mine ma ingrozeste faptul ca sunt atatea cazuri in care se fura copii. Asta ma scoate din minti
nu pot sta linistita din cauza asta, chiar si cand Patrick e in fata casei pe driveway
Ii explic sa nu intre in vorba cu nimeni, sa nu plece fara sa-mi spuna, il las, pentru ca nu pot sa-l ingradesc la nesfarsit
ii dau impresia ca e pe cont propriu
dar sunt acolo
in spatele geamului, intre jaluzele
nu pot, poate sunt paranoica
dar nu-mi iasa din cap faptul ca se fura copii
daca trece o masina, deschide usa si-l inhata
Nu ca pleaca el de acolo, dar faptul ca cineva il urmareste
ca il ia si nu vede nimeni nimic ???
Intre timp ai mai postat ... citit si revenit Pai sa scrii mai des ... ce-i sugerezi copilului ... mie mi-e groaza de bullying intre copii, sunt sigura ca vor aparea cazurile ... odata ce ajunge la scoala. La daycare sunt sub control, dar la scoala ... unde va fi in clasa cu copii proveniti din diferite medii ... vor aparea, si nu vreau sa sufere ... chiar daca e parte din societatea in care traim
Site-ul de mai sus, exact cum spui si tu, ma ajuta si pe mine, caci la fel literele le invata dupa pronuntie cand vine vorba de citit, scris ... nu dupa alfabet ... dar cand vine vorba de spelling ... trec la alfabet, asa am observat ... asa ca saracii copii, ba e una, ba e alta ... trebuie sa faca diferenta in functie de activitatea care-o fac ...ce sa-i faci asta-i engleza
Sa vezi cand acum fiu mai baga si cuvinte din germana in context ... iar eu trebuie sa inteleg
Monu, recuperare
cat mai usoara, chiar daca va fi de durata, sa te recuperezi 100%.
La Multi ANi! cu sanatate, fericire, bucurii , noroc si tot ce-ti doresti tu sa ti se implineasca, sa fi iubita si sa ai o zi cat mai frumoasa alaturi de toti cei dragi tie.
Gata mi-am gatat cafeluta, ma cheama datoria. Va doresc un weekend placut, cat mai frumos si relaxant
onixone spune:
NewMami: super dragut site-ul...m-am jucat si eu pe el.Ce gasisem eu era fara joculete.Am sa il pun pe Alex sa stea sa se joace la el.Pai ce spui tu de Patrick... e avansat rau de tot.Alex nici numele nu il poate scrie bine.Il face pe A si E cu L are probleme si un fel de X pe care mai mult il deseneaza.
Nu imi vine sa cred ca trebuie sa ma ocup de fii-miu cu lectii si sa il invat sa citeasca.Trebuie sa imi schimb rutina de acum in colo cel putin peste w-end, numai trebuie sa o flenduresc.Deja am pierdut o sedinta cu parintii unde ne indruma cum sa ii invatam pe copii sa citesca.Dar nu ma mir...aschia nu sare departe de trunchi.In clasa I inca mergeam in discoteci prin Mamaia(Sunquest-unde imi aduc aminte perfect dansatorii de break dance) si Costinesti.La prima sedinta ii s-a spus mamei ca Oana nu isi face temele.Biata...mama nu stia ca am teme.Bine, situatia s-a schimbat si mi-am facut bastonasele de atunci in colo.
NewMami spune:
OanaEnglezoaica, ... nu le pot numi lectii, e mai mult ne jucam si invatam
Mai un joc interactiv pe computer, sa dea el cu mouse-ul dar bazat pe logica /matematica/spelling, mai confectionam ca ii place si apoi scriem cuvantul, mai un card ... de exemplu vine Valentine's Day, si-a propus sa scrie singurel numele la toti copilasii din grupa
Puzzle cu litere si format cuvinte, sau in masina ... mai ales la drum lung ne antrenam in jocuri de genul Papagal ... parca asa-i zicea... cel care incepi un cuvant si urmatorul trebuie sa spuna alt cuvant cu ultima litera a primului cuvant. Inca la varsta lor totul o luam ca pe o joaca, cat mai placut ... dar util.
Ca si timp, yep ... dupa ce ajung acasa nu prea fac ninik daca tati nu-i acasa, pana Patrick merge la nani Se mai joaca singurel, atunci iute apuc sa umplu masina de haine, sau ceva la suprafata, restul casei ramane dupa 9:30 p.m. pana la miezul noptii.
Ma bazez ca atunci cand va fi la college ... voi avea mai mult timp ...