Copiluti maricei de mai-iunie 2005 (7)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

In continuare... Culcatul copiilor a fost pentru mine piatra de incercare in ultimii 8 ani de zile. Atit m-au chinuit cu adormitul, atit am stat linga ei, la dorinta lor, incit pentru mine a fost unul din lucrurile de care nu imi aduc aminte cu placere. Nu cred ca exista solutii, pur si simpul unii copii adorm repede, altii mai putin repede, pe unii ii poti obliga de la inceput (nu cred ca sint copii care adorm singuri cu placere, iar daca sint, acelea sint exceptii... pentru mine, cel putin, sint ingeri de-a dreptul).

Deci, in concluzie, nu am facut nimic special, am lasat lucrurile sa curga, asa cum a vrut copilul, pina la doi ani dormit linga ei, dupa doi ani in camera lor, dar tot pe linga ei... Pina acum o luna, cind am reusit sa o mutam din nou pe Tudora in camera ei (din octombrie pina dupa Anul Nou, in fiecare an, Tudora se muta cu noi din cauza Halloween-ului) si, acum ca si Agata la virsta ei, dupa ritualul de dinainte de somn - spalat, imbracat in pijamale, poveste pentru fiecare dintre fete, conform virstei - bagat in pat, invelit, pupic si noapte buna, veioze mici sau nu, in functie de copil, usa intredeschisa si gata... la somn. Adorm cind vor ele, nu au voie sa vorbeasca, sa cinte, sa se joace, sa se dea jos din pat... reguli care daca sint incalcate, pierd un privilegiu din alte momente ale zilei. De fapt, si cind dormea cu noi, Tudora tot asa adormea, iar Agata adoarme asa cam de pe la 5 ani cred. Cu Lisandru inca lucram, in sensul ca abia l-am intarcat si nu are un loc al lui, doarme cu noi. Dar, dupa ce culc fetele, daca nu adoarme el inainte (cind e prea obosit, il culc pe el cit timp fetele se uita pe carti, asteptindu-ma sa le citesc sau le citeste tati daca e acasa). Dar daca nu e adormit, atunci il pregatesc de culcare, ne uitam pe o carticica, ca nu are rabdare sa-i citesc, si apoi la nani... eu pe DC, iar el, in spatele meu, pe canapea. Si... surpriza, chiar adoarme de cele mai multe ori! Sau vine in brate, si adoarme acolo in timp ce ascultam muzica incet. Daca as avea camera si pat si pentru el, banuiesc ca as putea sa-l conving sa adoarma ca fetele, prin imitatie. Dar nu am si nici o sansa sa avem in urmatoarea perioada.

Oricum, sint muuuuuuuuult mai relaxata in privinta adormitului decit acum trei ani sa zicem, eu credeam ca pina la 20 de ani tot asta voi face, voi adormi copii. Si nu se mai trezesc noaptea, fetele - amindoua au inceput sa nu se mai trezeasca cam dupa 4 ani si ceva, Tudora rar mai cere apa, dar din ce in ce mai rar, cam o noapte din sapte. Vestea buna este ca, de cind i-am scos titzica, Lisandru doarme toata noaptea, cu o trezire sau doua de control sau niciuna... pina luna trecuta, el se trezea cam de 4-5 ori pe noapte pentru titzica lui... eram zombi de nesomn si la pamint cu oboseala.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

nelia-ce frumos vorbesti despre copii, te admir eu nu cred ca as fi in stare sa cresc inca unul pe langa cei doi pe care ii am.

elisor- din pacate te-am abandonat cu dieta, nu pot si gata mi s-a facut o scarba de fructe ca am ajuns sa nici nu pot pune mana pe ele.

Pana cel tarziu pe 5 martie termen maxim tb. sa ne hotaram unde va merge cristi dintr-a V a ori ramane unde e la scoala din cartier ori merge la un liceu in apropierea serviciului meu. Pana acum doua saptamani nici nu ne am gandit sa luam vreo hotarare in privinta asta dar intre timp noutatile din invatamant adica ca nu vor mai exista clase speciale cu predare intensiv a lb engleze ne a dat peste cap. In cartier profii sunt asa si asa iar la liceu sunt mai ok dar nu stiu daca pot cobori la nivelul claselor a 5 a. Chiar nu stiu cum va fi. Incercam pe toate caile sa aflam pareri obiective de la parintii ambelor scoli dar parerile sunt foarte impartite si nu stiu daca nu sunt si subiective. Cam asta ma roade acum...stiu ca ar mai fi solutia sa l inscriem in ambele locuri dar stiu si faptul acela ca in 10 martie au termen toate scolile sa transmita nr de copii centralizati la inspectorat si nu se poate sa figureze in ambele locuri. Voi cum ati face?

ada-am intrat pe blogul tau, esti foarte talentata felicitari,
mi-au placut mult desenele tale. Daca te hotarasti sa faci contra cost portrete sa nu ne uiti nici pe noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Mercedes eu in nici un caz nu l-as inscrie la liceu, de ce sa creasca si sa invete printre liceeni, mie mi se par doar mofturi aceste clase speciale, nu sunt cu nimic mai speciali acesti copii sau mai presus decat cei care invata pana in cls. a VIII la gimnaziu si crede-ma ca am baza de comparatie.
Nu te stresa cu dieta, daca n-o poti tine pe asta gasesti altceva care sa ti se potriveasca, eventual monti. Mie mi se potriveste foarte bine superdieta, asta nu inseamna ca o si tin ad literam, dar mi se pare cea mai in regula dintre diete. Eu vreau sa mai scap de 7 kg, as fi reusit in iarna daca nu veneau sarbatorile si atatea zile libere.

Fetelor sunt indragostita de piesa lui Shostakovicz - second waltz, e divina!!!

Noi am fost azi la un gratar la zapada , cu varul meu si familia, s-au jucat fetele pana s-au udat, a trebuit s-o dezbrac pe Bia pana la curulet si s-o acopar c-o paturica pe drumul de intoarcere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Un vals care nu te poate lasa indiferent, de la prima nota iti fura sufletul, e absolut divin!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Si eu, si eu...

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irda spune:

Buna dimineata, doamnelor!

Sunt o mamica de iulie-august 2005, care mai citeste si topicul vostru, unde am gasit de multe ori informatii interesante!

Elisor Am intrat sa-ti multumesc pentru minunea de vals......ESTE SUPERB!!!

Il ascult de vreo jumatate de ora si nu ma mai satur de el!

Multa sanatate si fericire voua si copilutilor!

Mergi la inceput

elisor-clase speciale au fost si la scoala de cartier primele doua clase pe baza notei obtinute la engleza la finalul anului scolar dar din toamna asta nu va mai fi si asta ne face sa ne orientam si in alte parti.Era atu-ul scolii sa zic asa plus ca scoala e la 5 minute de unde stam noi acum.Dar acum nici acest criteriu nu e si nici profii nu sunt straluciti( e o profa la materiile de baza f.exigenta si clar are si rezultate bune dar care se pare ca va pleca).
Din cate stiu eu in clasele speciale au fost alesi copiii cu notele mai mari la engleza, (la alte scoli se dadea si din mate), aveau 4 ore pe sapt. de engleza si profii din scoli cei mai buni, dar asta a fost.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

sufletzica, fondul clasei la noi a fost de 100 lei plus inca ceva pentru setul de carti. cred ca nu m-am ocupat eu de partea asta. cu jucarii au voie dar sa fie 1 bucata de copil. cea mica are voie sa doarma cu bb in pat. cat despre cunostinte m-am pierdut in enumerare. sincer. nu stiu cat si ce invata alexia la gradi pentru ca refuza sa ne spuna. stiu doar ca se respecta programa, am incredere in educatoare, stiu ca se descurca la lectii si acasa vad ca stie in mare de toate pentru varsta ei.

cat despre citit, este un subiect care poate naste discutii. educatoarea si o colega care a fost invatatoare au zis categoric ca nu e bine sa stie de acum sa stie sa citeasca pentru ca la scoala se vor uita pe pereti si se vor plictici si nu o sa fie atenti. doar daca o sa mearga la vreo clasa speciala unde va fi incurajata sa faca lectii conform cunostintelor, atunci da! conteaza ca acum stie sa citeasca. e discutabil!

olga am vrut sa intru la poze dar nu am cont. cand prind un moment vreau sa fac cont sa vad pozele cu voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sufletzica spune:

Nelia multumesc mult pentru raspunsul amplu.....ca de obicei esti de mare ajutor. Da...cred ca lucrul asta in joaca ii lipseste mult sarei.Pt ca si la gradi am impresia ca este unfel de fuga contra cronometru la invatat...Ca prea nu ii place Sarei acolo....
Iar Sara este si genul de copil care nu face nimc fortata. Adica se revolta cu toata fiinta ei daca incerci sa ii impui ceva.O mobilizez la betzisoare cu santaj si alte promisiuni ca altfel...uneori si cu amenintari, recunosc.
Si da, de multe ori nu am timp sa ma ocup de ea cum as vrea.Sunt mamica singura cu 2 pitici din care unul f mic si uneori chestia asta ma copleseste. Si de-abia astept sa ii vad culcati atunci, sa fie liniste in casa ca sa mi se refaca neuronul meu obosit.

Monu,multumesc si tie pt raspuns.Poti te rog sa imi spui daca de la fondul clasei ati mai dat ceva eventual pt serbarea de Craciun sau acum pt serbarea de 8 martie (daca faceti?)
Daca mai sunt mamici cu copii la gradi de stat, pliz ajutati-ma cu informatiile de genul asta.

Mercedes, eu una nu l-as da pe Cristi la clasa din liceu. Mediul in sine nu este potrivit pt un copil de varsta lui.Poate gasiti o a treia varianta, o alta sc gen, nu prea departe, care sa aiba profesori mai buni.

Ada, esti f talentata la desen. Sunt f reusite desenele cu copii. Poti face un ban cinstitla vara pe plaja desenand portretele copiilor turistilor
Si blogul celalalt mi s-a parut f interesant. M-i mai luminat si pe mine in anaumite privinte cifrice ca sa zic asa.

Androix cand ai timp, poti te rog sa ma ajuti cu niste sfaturi cu privire la targ. Este primul targ de bijuuri la care merg si mi-ar fi de folos niste sfaturi de la o veterana in domeniu

Mergi la inceput

sufletzica- cel putin la noi aprox.15-20 lei cu ocaziile care le ai enumerat pt ca suma se imparte la patru pesoane bine sunt convinsa ca nu in parti egale( 2 edu+2 ingrijitoare)dar mi se pare ok nu stiu in bucuresti cum e.

Ref la activitatile copiilor-stiu ca e greu cu 2 copii dar asa cum zicea si nelia prin joc poti ajunge sa-i canalizezi spre ce crezi tu ca e ok pentru ei.Uite de ex. bia isi doreste f mult sa se joace pe pc cu un joc cu ,,cavalerii,, ii denumeste ea nu stiu de unde a scos acest titlu, stiu ca il joaca si baiatul si sotul cand au vreme dar nu o data o fentez un pic in acel moment,, nu vrei sa te joci mai bine cu casieria tu esti vanzatoarea eu sunt clientul, ori ceva joc memo in care suntem angrenati toata familia. Jocul cu casieria o ajuta sa vb corect printre altele in propozitii ca altfel ma duc la alt magazin si un pic de mate la recunoasterea banutilor (am luat o parte din bancnote din monopoly).
Nu stie sa adune cifrele asa din cap dar daca ii spun ca are o masinuta si mai primeste inca trei de la tati si la alt exemplu va tb sa i dea fratelui o masina ajunge la rezultatul care trebuie deci doar daca e ceva palpabil.

Acum referitor la scoala mie nu neaparat de asta imi e frica la liceu ci de pedagogia profilor care predau acolo ... sa poata cobori la nivelul copiilor de a 5 a. Alta scoala generala nu am nici in apropiere nici in alta parte pt.5-8, am alt liceu pe care il vad din bucatarie asta sa va dati seama cat de aproape suntem dar ar fi ultima varianta pe care din start nu o luam in considerare.
Si cel mai important e ca nici cristi nu e decis azi vrea la liceu maine la scoala, ii este frica sa nu si poata face prieteni acolo chit ca i spun ca toti copiii sunt noi de la bun inceput.

Mergi la inceput