Copiluti maricei de mai-iunie 2005 (7)
Raspunsuri - Pagina 11
omustata spune:
La multi ani, Adina! Sa fii fericita si sa ai parte numai de bucurii de la frumusica ta.
Ema-Bine ai venit printre noi. Daca ar fi dupa cat de mult scriu eu si subiectul nostru ar fi pe duca. Noroc ca il tin altii in viata . Sora mea este innebunita dupa Irlanda, chiar vrea sa mearga la Dublin in concediu vara asta. Iar cumnatul meu si familia lui (fratele sotului) traiesc la Cork. Dar ei nu sunr prea incantati.
Nelia-mi-a placut foarte numarul numarul de patinaj al Agatei. Tudora s-a facut asa de frumoasa, iar Lisandru ii seamana foarte bine.
ChrisDun-
OlgaT-ce faceti? Cum sunteti? Da si tu un semn de viata daca poti.
Vad ca voi aveti un an cu iarna grea. La noi este exact pe invers decat la voi. De obicei avem ierni foarte grele, dar iarna asta este cea mai usoara iarna in 5 ani de cand sunt in Michigan.
Ai vostri copii ce greutate si inaltime mai au? Nu-mi dau seama cum este Maya. Eu nu-i mai cumpar de mult haine de varsta ei ci numai de la 6 ani in sus la bluze si rochite. Numai la pantaloni ii vin OK aia de 5 ani. Iar daca imi trimte soacra haine din Romania, alea de 6 ani ii sunt la limita. Am observat ca in Europa marimile sunt mai mici decat aici. Maya cred ca are cam 110 cm (nu sunt sigura ca am masura-o foarte bine) si are 21.5 kg.
Va las acum ca v-am dat tema .
Noapte buna!
gabitzam spune:
Olga, eu ii iau lui Andrei haine de 5-6 ani de acum, ca e destul de inalt. Are 115cm si 20kg. E destul de slabut, dar prefer sa fie asa, ca eu am fost un copil grasut si nu mi-a fost bine deloc.
Alaturi de SEBI
mikka spune:
Am postat azi un mesaj dar vaz ca a disparut, reiau.
Adina
Chris, multam de incurajari! Pana una-alta ma bucur de matza pe care o am acuma...
Olga, Gabitza, mai, ma speriati... copila mea e ca o scoaba, are 105 cm si max 15 kile, deci cand va aud pe voi cu 21 de kg ma apuca plansul. E sanatoasa, f activa, mananca de toate, probabil o sa fie ca taica-su, cu 62 de kile la 1.80m.
nelia spune:
Mikka, stai linistita, ca si Tudora e la fel, daca nu maninca o zi sau doua si ea mai are si din astea, ajunge la 14 imediat. Si are tot asa, unu si 1.07, atit avea ultima data, dar s-ar putea sa se mai fi inaltat, ca vad dupa pantaloni...
Olga, in schimb Agata era ca Maya, la 5 ani avea 21-22 kg si mai lunga decit media pentru virsta ei. Nu stiu cum arata Maya, ca nu am mai vazut-o de cind era Alba-ca-Zapada, dar Agata era bine atunci, poate un pic mai plinuta, cum e si acum, dar nu-i statea rau si nici acum nu-i sta... asta e corpul ei. Cum nici Tudorei nu-i sta rau si nu o vad slaba (desi asa pare la prima vedere), mie mi se pare ca este exact cum trebuie pentru constructia ei fizica. Spre deosebire de Agata, Tudora are totul mic: oase, fund, bust... dar picioare lungi. Probabil ca si Maya ta este genul de atleta, mai bine facuta, ca Agata. Eu cind ma uit la fata mea, o vad jucatoare de tenis, cred ca dintre toate sporturile este cel care i se potriveste cel mai bine din multe puncte de vedere, inclusiv constructie fizica. Dar nu l-a inceput inca, e prea costitisitor pentru noi acum in perioada asta...
Eu sint la cafea si mi-am promis ca intru macar citeva minute ca m-au speriat fetele care se pling ca le moare subiectul... nu vreau sa se intimple asta si aici. Hai, fetelor, scoateti nasul si dati o tasta aici, e pacat... va dati seama ca sintem impreuna de aproape 6 ani?
saryta spune:
Salutare ... am intrat sa mai tastez si eu un pic ... Sara mea e tot pitica are 1,06 si vreo 18 kg se incadreaza in limite.
Eu tocmai ce am schimbat prefixul si am avut o mica petrecere ... am pus cateva poze.
In rest toate bune si sanatoase, imi caut job - sper sa si gasesc .. daca nu mai stau cu iedutele si cu Farmvile(Gabitza am citit ca tu joci si am intrat si eu si acum nu mai scap).
Sanatate tuturor!
Mariana - mamicuta de 3 - ANDRA('99), SARA('05) si ANTONIA(nov.'06)
gabitzam spune:
Mariana, cauta-ma sau zi-mi cum esti tu pe Facebook, sa te pun vecina
Costi al meu e stresat ca e prea slab baiatul I-am zis ca are el o problema, baiatul e foarte bine asa cum e. Ia sa ma duc sa vad cum mai sta in graficul de crestere.
Alaturi de SEBI
monu spune:
raportam alexia 104 cm si 15 kg si ceva sute de grame. mie mi se par cam putine kg dar mai astept.
robotzica cucului spune:
Raportam si noi: Maria are 110 cm si aproape 19 kg. Ne-am chinuit muuult sa depasim pragul de 18 kg ca sa o putem muta, legal, in car seat de big kid, in care sta legata cu centura de la masina, nu cu toate hamurile scaunului.
OlgaM, si Maria poarta inca pantaloni marimea 5, si bluze deja 6, iar jachete sau veste chiar 7 - cred ca e si moda cam asa, sa fie toate scurte, de ajunge mereu cu burtica sau spatele la vedere. O tampenie, la haine de iarna chiar nu vad hazul!
Revenind la kilograme: aveti vreo metoda de convins copilutii sa guste ceva ce nu au mai binevoit sa guste inainte? Cred ca imi ajung cele 10 degete de la maini (si imi si raman!) ca sa numar ce mananca Maria. Si nu ma roade ca nu e mai grea, ci ca mananca foarte putin variat. M-asteptam sa devina mai cooperanta cu trecerea timpului, dar nu vad nici o imbunatatire. (apropos, se scrie "nicio" acuma?)
Cornelia spune:
Mariana, la multi ani!
Ca tot se face recensamantul kg-lor : Stefan are 110 cm si vreo 19-20 kg. Poarta exact haine de 4-5 ani, adica marimea 110, (Mariei mereu i-am luat haine mult peste varsta eai, acum am trecut la unele marci la 9-10 ani ).
Si acum si eu cu oful meu (unul dintre ele mai exact ) : Nu stiu din ce traieste si mai arata si ok, adica in nici un caz nu pare slab.
Toata lumea ma intreaba la gradi, daca macar acasa mananca . In vacanta ii tineau pe toti intr-o clasa, ca erau f. putini. Am ajuns intr-o zi sa il iau la pranz si erau in grupa Mariei. Cat am stat la usa am auzit numai: Stefan, mananca! Uite Maria a mancat tot , Stefan ia macar o lingura etc. Asta in conditiile in care era mare vedeta, ca era in clasa Mariei unde il iubesc mult si educatoarele si ingrijitoarele. CU ei erau atunci trei educatoare, trei ingrijitoare si asistenta. Ma distram la usa, ca mai iesea cate una si cum deadea cu ochii de mine imi zicea: Doamna, dar Stefan nu mananca deloc. Acasa mananca? Intr-o zi normala de gradi, \Stefan mananca micul dejun, daca nu cumva se intampla sa le dea lapte, orez cu lapte sau cine stie ce altceva ce nu serveste deloc , desertul si eventual gustarea, dar si aici mai face mofturi. Are zile in care nu se atinge decat de desert si atunci ii dau ingrijitoarele paine goala ca sa nu se crizeze de foame bang].
Acasa mai reuseste mama sa il convinga sa inghita cate ceva . Eu am capitulat. Nu suport sa stau cu lingura dupa el si nici sa se ridice de la masa de o mie de ori. Nu vrea, sa fie sanatos... Mama in schimb, de frica sa nu ii lesine puiul il mai alearga prin casa.
Concluzia: cred ca o sa ma duc iar la homeopat cu el, ca ma dispera...
iar psihologul mi-a spus ca e in cerc vicios: nu se alimenteaza bine si nu doarme bine, este agitat, motiv pt. care iar nu mananca si nu se odihneste si tot asa . Trebuie sa rezolv intai nevoile primare .
Dupa cum vedeti sunt cam in acelasi punct ca acum un an . A, si ma mai gandesc sa ii mai fac o cura de fier. Data trecuta, parca isi revenise un pic dupa ce i-am dat fier. Ca e sigur anemic. Asa i-au iesit si analizele ultima data.
Asta ca nu ma mai plansesem de mult .
onixone spune:
...sunt disperata....alex nu se mai opreste din tusit.Am facut rost de sirop de brad, poate ala merge, dar de abia maine il am.Azi am incercat mier incalzita cu ulei de masline(recomandat de cineva din Algeria).Nu stiu ce sa mai fac.Am facut ceai de ceapa, siropuri am schimbat vreo 2.Poate o sa ma ajute siropul de brad.
Edit: maine il masor si eu.Are 20kg, slabise vreo 400gr in prima saptamana de scoala(deh...stresul) dar a revenit la 20kg repede.
Mariana: dar ce tort smecher ai avut.LA multi ani ca eu nu cred ca te-am urat!