FIV 1

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cloe spune:

Monica, la clinica mea trebuie sa fie cel putin 3-4 foliculi peste 17-18 mm. Cred ca difera de la o clinica la altele.

Multumesc de urari, fetelor. Pia, sincer iti spun ca o sa ma bucur la fel de tare, orice sex ar avea bebelusii. La inceput ma gandeam ca mi-ar place daca ar fi baiat si fetita, dar pe masura ce a trecut timpul tot mai mult imi dau seama ca parca nu-mi mai doresc chiar nimic altceva, decat sa fie sanatosi amandoi.

Va pup pe toate si va doresc un weekend placut.

Cloe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabela spune:

Ancuta, asa este, suntem la 'unexplained infertility'. Sotul are o spermograma foarte buna. La mine nu au gasit un motiv destul de serios care sa poata fi cauza infertilitatii. Mai ales ca am mai avut doua sarcini cu acelasi barbatel, chiar daca au fost pierdute. Dar probabil ca nu au facut toate investigatiile necesare. Nu am avut niciodata monitorizati foliculii si nici patul de endometru! Nu mi-au facut testare de progesteron. Si cu toate astea m-au pus sa iau medicamente trei luni la rand si sa fac inseminare. Dupa cum mai spuneam intr-un mesaj, astept sa ma vad cu doctorul si sa-l intreb daca nu poate sa-mi faca testarea la progesteron si monitorizare.

Va pe toate,

Gabela

Mergi la inceput

Gabi, te rog cand ai rezultatele din ziua a 3-a pune-le aici fiindca as vrea sa compar cu ce am eu.

Gabela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Fetele,

Poate ma ajutati sa ma luminez...

Am vazut ca ati tot vorbit de bacterii sa le zic asa...

Eu acum 2 saptamani am facut analiza secretiei vaginale si a iesit bine.Sotul a facut-o saptamana asta si a iesit la CULTURA GERMENI : Gardnerella vaginalis (tratament cu metronidazol).

E curios ca la mine in analiza nu a aparut asta...

Sunt disperata, fiindca saptamana viitoare ar trebuii sa facem inseminarea....dar ce facem cu infectia asta? Afecteaza?

Si daca incepem tratamentul amandoi cu metronidazol, e posibil ca lui sa-i afecteze in rau spermograma?????

Ajutati-ma, dati-mi o idee, cum sa facem!

Poate imi raspundeti in seara asta....

AniS

Mergi la inceput

Anis, nu stiu nimic despre Gardnerella vaginalis, dar uite iti postez ceva ce am gasit pe Internet (din pacate nu in romaneste).

What is it?
Gardnerella is a bacteria that often inhabits the vagina and sometimes causes a mild vaginal infection.
What are the symptoms?
In women:
Gray, foul smelling vaginal discharge (the smell is particularly noticeable after intercourse, because semen is alkaline and reacts with the bacteria, causing the release of chemicals that produce the fishy smell)
May have vaginal itching or burning
May have burning or discomfort on urination
May have pain with sexual intercourse
In men:
May not have any symptoms
How is it treated?
Ø Specific antibiotics
Ø Vaginal cream or douches
Ø Partners may be treated
Ø Abstinence, or condoms used, while being treated
Ø Physician may elect not to treat, if no symptoms
How can it be prevented?
Good feminine hygiene
Talk to your partner about his/her state of health
Use condoms
Infections can start from forgotten tampons and other objects that are lodged in the vagina; make sure what goes in also comes out.
Should my sex partner be treated?
Sex partners may be treated in the same manner. It is possible to treat you and your partner at the same time. Although many experts do not recommend routine partner treatment, if your infection recurs after treatment, or if you suspect sexual transmission, it may be advisable to treat your partner as well.

Sanatate,

Gabela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Buna-dimineata!

Anis,eu stiu ca metronidazol se da pentru trichomonas si intr-adevar se trateaza ambii parteneri.Probabil ca este ceva apropiat.Ce analiza a facut sotul tau de i-a depistat asa ceva?
Eu am candida si echerichia coli.Fac doar eu tratament cu antibiotic si polygynax ovule.
Utrogestan sunt niste ovule vaginale care se pot lua si pe gura in functie de ce spune dr.In cazul in care iti da dr vaginal trebuie sa ai grija cum le pui.Curg f.usor.Trebuie sa stai vreo jumatate de ora in pat.Nu rezolvi nimic nici cu tampoane interne pt ca sunt absorbite de tampoane.
Analizele mele de ziua 3 arata asa:

FSH:4.17(NORMAL;1-9)
LH:4.89(NORMAL:1-12)
ESTRADIOL:20.6(NORMAL:30-120)

Deci stau rau cu estradioulul.Astept ziua de luni sa-i comunic lui Ancar rezulatele analizelor.Am inteles ca dupa 35 de ani estradiolul scade si deci si sansele de procreiere.Deja estradiolul meu scade.La anul in februarie voi implini 35 de ani.Sper sa nu fie tarziu si la stimulare sa obtin destui embrionasi pt 2 transferuri.Probabil ca imi va da puregon care face o stimulare mai puternica.Numai tin minte acum 3 ani cat aveam estradilul,eu totusi retin ca era cam tot asa.
Poate ca din cauza estradiolului mic am dus asa de greu sarcina,cine stie...

Gabela,cum au iesit ale tale de ziua 3?

sila toate!!!!!!!!!!!

Gabi si Monica 2 ani .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Anis,sa stii ca semanam!Si eu intru in panica pentru orice prostie!Daca tu nu ai infectia probabil ca nu afecteaza inseminarea.Le-am inebunit pe fete cu problemele mele.Acum de exemplu ma stresez pentru estradilul mic.La celalalt FIV am avut date peste cap toate anlizele si nu m-am stresat deloc.Eram mai nepasatoare la analize.Acum dupa ce am nascut parca sunt mai nebuna!De la problemele din timpul sarcinii trecute +infectia care banuiesc ca a declansat si nasterea prematura imi fac zeci de probleme.Nici nu ar putea fi altfel avand in vedere ca m-am chinuit cu Moni un an sa o readuc la normal.Acum suntem bine ,nu prea papam dar eu am ramas foarte panicara.
Anis iti doresc din suflet sa-ti reusaesca inseminarea!Spermograma sotului tau s-a imbunatatit?A mai fost pe forum o pacienta de-a lui Ancar care a trimis-o la FIv pt ca sotul avea oligospermie si ea s-a dus si a facut inseminare si a reusit din prima.O chema Ioana.Acum numai intra pe forum.Cred ca trebuie sa nasca curand.

Gabi si Monica 2 ani .

Mergi la inceput

Gabi....

Inca un lucru..sa stii ca noi chiar semanan.Si eu am probleme cu estradiolul, desi am doar 27 de ani, deci nu e o regula neaparat cu varsta.Mie si acum 4 luni si acum , la analizele hormonale mi-a iesit mic...si mi s-a dat oestrogel.Bine ca se rezolva cu ceva.

Si stii la ce m-ai semanam, si la trompele alea lungi..eu le zic de elefant

Sotul si-a imbunatatit spermograma, cam la 2 luni, apare 5% imbunatatire..adica daca la spermatozoizii f mobili era 25%,acum e 3o%...si acum vreo 7-8 luni(nici nu mai stiu), avea doar 15% .Eu zic ca e ceva.

Gabi, sotul si-a facut spermocultura, de i-a depistat asta,adica gardenela vaginalis(vaginita, mai bine zis.....offff acum o luna ne tratam de candida...nu m-ai scapam de ele...desi de atunci tinem o igiena foarte severa..dar cum vizitele la spital sunt frecvente....acolo e sursa..asa cum imi spunea si o asistenta azi.).CHiar daca eu, analiza secretiei am facut-o cu vreo 9-10 zile inaintea lui, dar nu la Medsana(imi era mai aproape alt loc-Medicover), la mine a iesit totul in regula.Mi se pare ciudat.

Azi m-am dus la Medsana,,,,,.....ziceai ca tu ai inebunit......nici pe departe...gandeste-te ca mie azi mi s-a sculat ca trebuie sa refac secretia ,sa stiu cum e pana la urma si sa o fac in acelasi loc ca si sotul,adica la Medsana.

Asa ca azi sambata, alergam cu masina, sa ajung pana in ora 12 ca sa-mi fac secretia.Nu sunt sanatoasa!!.Asistenta care mi-a prelevat secretia, mi-a explicat ca ar putea fi vorba de o imunitatea de a mea, in ceea ce priveste respectiva infectie, din cauza asta nu mi-a iesit mie.Sa dea Dumnezeu sa aibe dreptate!

Imi vine sa urlu....dintr-un simplu motiv....eu i-au acum stimulente...Ova-Mit , plus oestrogel+vitamine....si ar fi pacat sa nu putem face inseminarea..si sa ratez o luna, nefacand nimic....ca lunile sunt numarate atata timp cati poti lua stimulente.Mi-ar place sa pot sa imi folosesc toate sansele..adica daca tin 6 luni tratamentul (atata cat e permis)tot atatea inseminari sa fac....

Sa dea Dumnezeu sa fie bine....!

Gai, pana la urma tu faci FiV in primavara,nu?

AniS

Mergi la inceput

GABI<Am uitat sa-ti zic...ca ne-a dat sa luam MEDACTER (are in compozitie o substanta asemanatoare metronidazolului),pentru gardenela, adica infectii anaerobe.E crema..si ne dam amandoi.Asta e...eu imi dau oricum..chiar daca o am ,chiar daca nu.

Pana miercuri,cand am sa fiu in ziua a 11-a,nu pot sa dau de dr...si atunci am sa discut despre toate astea..daca o sa zica ca e in regula, nu am de ce sa ma plang....dar daca sunt probleme....nu pot decat sa regret ca ratez o sansa(fiind vorba de 6 luni de stimulente) degeaba...si imi m-ai raman 5.
Sau poate imi fac probleme degeaba...si respectiva infectie nu pericliteaza inseminarea....cine stie????

Poate vreo fata "patita", ma lumineaza si imi spune,daca se poate face inseminarea in conditiile astea sau nu?

Gabi,stii ce e ciudat......dr nu ne-a cerut analiza spermoculturii si nici mie a secretiei.Noi le-am facut din proprie initiativa...ca sa vedem daca m-ai avem candida......si am dat de gardnela....doamne nu m-ai scapam...Pana una alta el are, eu nu.Ciudat nu? Ca boala (infectia) e de vagin....si nici cum de....chiar glumeam si ii spuneam sotului ca poate are el vagin si nu stie

Voi vedea....sper sa nu innebunesc de tot...azi dupa ce am alergat la Medsana...am fost intr-o vizita...si acolo era un bebelus de 4 luni.....nu l-am putut atinge.....dar m-a pufnit plansul....si asta de fata cu toata lumea....

AniS

Mergi la inceput

Gabi, astea sunt analizele mele de ziua a treia, facute prima data in martie, apoi repetate in aprilie, din cauza ca nu iesise bine FSH-ul (prea mare). Despre ultimele din aprilie mi-a zis ca sunt bune, in limite, si ca as avea sanse cu inseminarea.

Martie:
FSH 16
E2 67
Aprilie:
FSH 7
E2 245

Vezi ce diferente mari la estradiol, la diferenta de numai un ciclu si fara sa iau nici un medicament. Dar mi-a zis ca ambele valori sunt bune.

Gabela

Mergi la inceput