Dovlecei de septembrie-octombrie 2009 *58*

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns delia79 spune:

Bia, e un destept si un scump puiul tau

Raluca_u, ce mult ma bucur ca e mai bine Stefanut . Iar tu esti o curajoasa sa te apuci de invatat acum, te cred ca te doare inima dupa Adinuta

ooooo, la noi incep vocalizele de seara..... si e doar 6:30, ufff

Mamy de Sofia scumpa (20 septembrie 2009)
Pozici Sofia botez
www.monitorulsv.ro/Local/2009-11-23/Primul-bebelus-botezat-in-costum-popular-bucovinean" target="_blank">Sofia bucovineanca
Photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk16 spune:

Citat:
citat din mesajul lui biaz29

Si daca tot sunteti la faza de distractie iar duoamna (copiright Techila) Raluca vrea distrata, sa va mai povestesc una de-a lui Busici:

Cu o seara in urma ne dam rotunzi la tati ce bine stim noi matematica. Si incep ei doi sa joace jocul de-a rotile masinilor. (Adica invata sa faca operatii matematice numarand roti de masini, ca mere sau pere e inadecvat pentru un pasionat de tot ce are roti, asa cum e el. Si literele le-a invatat de pe placutele de inmatriculare de la masini, dar asta e alta poveste.) Si tata zice: Daca eu am o masina si tu ai doua masini, cate orti avem in total. El fuga in sufragerie ca acolo se concentreaza mai bine si striga: 12. Buuun! Sunt deja umflata (in toate cele doua fire de par care mi-au mai ramas ) de cat de bine se descurca si merg mai departe cu demonstratia. Si ce operatie matematica ai facut? Adunare. (Mai sa plesnesc de mandrie.) Si ce semn are? Da sa zica plus si pune degetele ca sa arate, cand dintr-o data ii deraiaza mintiuca. Ii zice lui taica-sau fara sa imi raspunda: Stii ca daca faci adunare mori? Amandoi parintii ramanem perplecsi si asteptam continuarea. Nu se lasa prea mult asteptat: Da, ca plusul e o cruce.
Ei, in clipa aia chiar am plesnit.

_
Bia, mamica lui Busici (24 mai 2005) si a lui Mosorel (22 sept 2009)

Doamne, ce conexiuni fac astia micii!!! Si ce fain ai povestit

Da sa nu-ti spun ce dulce mi s-a parut sceneta, cu el fugind in sufragerie, ca acolo se concentreaza mai bine

Mami fericita de minune Alex (16 octombrie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biaz29 spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristina_ana

Biaz, cred ca tu ai putea sa-mi raspunzi la o intrebare care ma macina de ceva timp. Andrei al meu are doi ani si jumatate si inca nu vorbeste bine. Spune destule cuvinte, dar le stalceste tare de tot, adica de multe ori doar eu inteleg ce vrea sa zica. De ex. la dop zice boc, la papuc zice pacuc, la capac zice pacac si alte asemenea. Plus ca vorbeste aproape numai cu onomatopee, la caine zice ham, la pisica miau, la dormit nani, la mancare papa, si tot asa. Oare ar trebui sa-l duc la un logoped? Sotul zice ca sunt eu prea stresata si sa las copilul in pace ca o sa vorbeasca el, dar deja incep sa ma ingrijorez tare de tot. In rest nu pare sa aiba alte probleme, e foarte destept, nu-i scapa nimic, este super socabil, vesel, vorbeste pe limba lui nonstop, doar ca nu vorbeste pe intelesul nostru. Chiar nu stiu ce sa fac cu el. Sa mai astept sau nu?

Cristina, mamica de Andrei Eric (26.07.2007) si Emma Ioana (05.09.2009) )
POZE

Cristina, nu cred ca trebuie sa te ingrijorezi. La varsta asta exista multi copii care nu vorbesc corect sau nu vorbesc decat foarte putine cuvinte. Cat despre logopedie, de obicei ea debuteaza mai tarziu (4-5 ani cel mai devreme). Incearca sa observi cum vorbesc cu Andrei cei din jur. La varsta asta el asimileaza si imita felul in care i se vorbeste. Merge la gradinita? Poate asa vorbesc ceilalti copii. Sau bunicii si prietenii incearca sa il alinte si ii vorbesc asa? Ceea ce poti face tu este sa vorbesti cat mai corect cu el, sa repeti corect ceea ce el spune stalcit si vei vedea ca va face progrese mari.
De exemplu, daca el spune: "Ham-ham nani." Tu repeta: Da, catelusul doarme acum. In plus, incearca sa-i citesti cat mai mult literatura pentru copii. Asa isi va dezvolta limbajul.
Din exemplele pe care le dai tu, papuc si capac sunt cuvinte grele de pronuntat pe care multi copii le stalcesc.

Pupam nazdravanul scumpic pe care l-am vazut tare ochios in poze.
Si nu stiu daca ti-am spus dar puiuta ta are niste ochi superbi pe care i-a mostenit de la o mamica la fel.

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iulika29 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ralucapaun

Citat:
citat din mesajul lui delia79

Merci fetele , asta era acum 9 ani si aveam cu fix 10 kg mai putin. Nu voi mai avea 45 kg niciodata, stiu eu sigur. Dupa cum spuneam, calitatea pozelor lasa de dorit......

Mamy de Sofia scumpa (20 septembrie 2009)
Pozici Sofia botez
www.monitorulsv.ro/Local/2009-11-23/Primul-bebelus-botezat-in-costum-popular-bucovinean" target="_blank">Sofia bucovineanca
Photos

45 kg din clasa a 4-a cred ca n-am mai avut atatea...

de Natalia (03.09.09)

Esti bestialå!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fragutza spune:

Cristina, imi dau si eu cu parerea ref Andrei..stii ca toata lumea se pricepe la crescut copii, politica si fotbal

Stiu ca Andrei merge la gradi..contactul cu alti copii ii va fi benefic la dezvoltarea limbajului, imita mult si asa va incepe sa vb corect. Incearca sa urmaresti si daca inlocuieste anumite sunete, de ex m cu b etc.
As zice sa mai ai rabdare un pic, ar trebui sa-si dea drumul la vorbit bine.

de Natalia (03.09.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_ana spune:

Raluca, ma bucur mult ca Stefanut este bine! Scumpul de el, si acum imi aduc aminte cum radea el la toata lumea si ce copilas vesel este! De Adinuta mi se rupe inima, a stat atita fara tine in ultimul timp, dar lasa ca recuperati voi! Bafta cu facultatea!
Raluk, mancarea asta de la Hipp si Nestle sigur nu contine zahar, sare sau conservanti. In Turcia am citit si eu pe forum ca sunt unele hoteluri care au mancare speciala de bebelusi, adica piureuri si tot ce mai trebuie. Unde am fost eu anul trecut, in Marmaris, nu era, dar in Antalya sunt mai avansati si ofera conditii mai bune pe toate planurile.

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk16 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Raluca_u

buna seara dragelor,

intru asa pe super fuga sa va pup dulce ca imi e tare tare dor de voi, dar timpul asta bata-l focul...

noi suntem bine, asa si sper sa ramanem in mult timp - Stefan are 3 sapt fara antibiotic.
in schimb mami are dureri de inima ca nu are unul dintre puiuti langa ea, aka adina - plecata la bunici ca mami sa poata invata, face proiecte. asta se intampla pt ca aceeasi mami s-a gandit sa schimbe macazul si a luat de coada o alta facultate care trebuie si terminata... si acum ii mananca zilele si noptile.

vad ca sunt doar cateva pagini in capitolul asta asa ca incerc si eu sa recuperez putin si apoi sa fug la nani ca maine e o noua zi cu alte proiecte de terminat...

pupici la gagici si la bebici

Raluca mamica fericita de Stefan Alexandru (20.08.2009) si Adina Andreea (12.11.2006)

Copiii sunt cei care ne arata încotro merge lumea, fiindca pentru asta au venit aici, ca sa faca lumea sa mearga mai departe.

Ma bucur tare mult pentru Stefan

Si tinem pumnii la mamica noastra curajoasa!

Mami fericita de minune Alex (16 octombrie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biaz29 spune:

Delia, subscriu si eu la lista admiratorelor care isi rod unghiile ca niciodata n-au aratat asa (45 de kg am avut prin clasa a 7-a) si nici nu vor arata in veci. Am zis! (copiright Ioana)
Vedeti ca respect intru totul drepturile de autor de pe forum.

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana15 spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristina_ana

Biaz, cred ca tu ai putea sa-mi raspunzi la o intrebare care ma macina de ceva timp. Andrei al meu are doi ani si jumatate si inca nu vorbeste bine. Spune destule cuvinte, dar le stalceste tare de tot, adica de multe ori doar eu inteleg ce vrea sa zica. De ex. la dop zice boc, la papuc zice pacuc, la capac zice pacac si alte asemenea. Plus ca vorbeste aproape numai cu onomatopee, la caine zice ham, la pisica miau, la dormit nani, la mancare papa, si tot asa. Oare ar trebui sa-l duc la un logoped? Sotul zice ca sunt eu prea stresata si sa las copilul in pace ca o sa vorbeasca el, dar deja incep sa ma ingrijorez tare de tot. In rest nu pare sa aiba alte probleme, e foarte destept, nu-i scapa nimic, este super socabil, vesel, vorbeste pe limba lui nonstop, doar ca nu vorbeste pe intelesul nostru. Chiar nu stiu ce sa fac cu el. Sa mai astept sau nu?

POZE

Cristina eu nu am sfat competent de dat, dar am dat replay ca sa ne asiguram ca vad mesajul mamicile cu experienta

nu pot sa zic decat ca am mai vazut copilasi in situatia lui Andrei si totul a evoluta frumos, de la sine (intr-unul din cazuri...spectaculos, dupa ce copilul a intrat in colectivitate)

Mamica de minune scumpa Ana Elisa -16.octombrie.2009

Thank God I'm a woman!

www.flickr.com/photos/38426629@N04" target="_blank">Noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana15 spune:

vad ca au vazut deja

Mamica de minune scumpa Ana Elisa -16.octombrie.2009

Thank God I'm a woman!

www.flickr.com/photos/38426629@N04" target="_blank">Noi

Mergi la inceput