Calendarul gradinarului vesel (de) 10 :))
Raspunsuri - Pagina 6
Ramona J spune:
Asta am eu, creste inalt (cit il lasi, eu am vazut si de vreo 4 m) si e verde tot timpul anului. Nu-i pretentios deloc, nu facem altceva decit sa-l tundem:
http://www.nzplantpics.com/pics_shrubs/photinia_red_robin.htm
olympia spune:
Aura, cum e patrunjelul zaharat, ca citind lista ta de legume mi s-a facut foame ?
Pene colorate... cate putin din toate!
album
gradina
daniela_b spune:
Noi, anul asta, ne apucam cu si mai mult spor de gradina! Am inceput sa stringem seminte. De rasaduri inca nu stiu nimic.
Dezavantajul, atunci cind ai ajutor la treaba, e ca "ajutorul" tinde sa monopolizeze cu ideile sale cam tot ce misca prin gradina.
Va trebui sa ma gindesc la o solutie ca... am si eu ceva imaginatie prin bibilica asta a mea.
Acu sintem la stadiul in care eu iar desenez cercuri si alei pe proiectul 2010 iar "ajutorul" viseaza numai legume, zacusti, muraturi si porumb pentru gaini.
“If you have to say you are, you aren’t” –Margaret Thatcher
Tala spune:
Canuta, da, photinia creste si la noi cu succes. Tot la recomandarea Ramonei m-am interesat si eu, se gaseste relatic usor pe la sere si e f frumos. Poate creste ca si gard viu sau ca si copac.
mamica de sef mic (08.09.2006)
Bucurie!
Ramona J spune:
Da, e cum a zis Tala. Daca il lasi sa fie pom face si niste floricele care arata cam ca si cele de cires. La noi face rar/putine flori, ca-l tundem mereu.
lbelciug spune:
leeloo, ce fel de seminte ai in pachetele? Conteaza ce planta e, din cate stiu nu toate se pun acum pt rasaduri. Eu de ex vreau sa pun ardei, rosii cherry si normale. Am de gand sa protedez asa: sa le pun in pahare de plastic gaurite pe fund si toate pahare in lazi mari de plastic unde se poate scurge apa. Le voi tine in casa la cald. Daca a mai facut cineva rasaduri de rosii poate imi spune si mie ce procedura a urmat.
RamonaJ, tu in ce luna ai pus semintele de rosii direct in gradina?
Olimpia, tu ce pui in rasadnite?
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
irinai spune:
Citat: |
citat din mesajul lui leeloo2004 [quote]citat din mesajul lui lbelciug irinai - multumesc de raspuns! As mai fi vrut sa te intreb ceva - trebuie saditi la adincime mare? Adica cam cit de adinca trebuie sa fie groapa si cam la ce distanta de gard trebuie plantati? (ma gindesc cam cum li se intind radacinile, sa nu se "loveasca" de partea de beton a gardului) |
Din cate imi amintesc eu am procedat asa: pentru ca aveam deja platat gazonul care era foarte frumos, nu am vrut sa il stric si sa sap un sant. Asa ca am udat bine pamantul, am bagat lopata iar rasadurile le-am plantat in fanta ce a ramas dupa ce am scos lopata. Sper sa intelegi ceva din ce explic eu...Am udat iar foarte bine, am incercat sa apropii marginile cu piciorul si asta a fost tot. L-am pus cam la o distanta de 50-60 cm de gard si cam 20 de cm intre rasaduri. S-au prins toate firele. Doar 2 sau 3 din 110 s-au uscat.
Este foarte rezistent.
Si nu este rotund, gen tufis. Pe tulpina ramurile sunt dispuse cumva paralel cu gardul.
olympia spune:
Eu doar rosii, castraveti, dovlecei... Dar n-am inceput, inca hibernez. Pana acum le-am pus, in ce vase am avut(pahare de smantana de plastic, gaurite la fund si cu 2-3 pietricele puse acolo)si am folosit un pamant universal unguresc. Cand le-am rarit, fiecare in vasul lui am pus tot asa plus un pic de gunoi de grajd putrezit, dar pus spre fundul paharului.
Pene colorate... cate putin din toate!
album
gradina
canuta-om-sucit spune:
Olympia - patrunjelul zaharat e ala normal ce il mancam noi, dar e un pic mai dulce si cu mai multa aroma de patrunjel si creste un pic mai mare.
Eu rosiile cirese vreau sa le pun in ghivece pe terasa, ca ele sunt foarte frumoase cand incep sa aiba roade si arata forate bine pe marginea terasei, inlocuiesc practic florile, si am sa fac si un aranjament de muscate albe. Eu nu am o suprafata mare de teren, legumele am sa le pun langa gard. Am doar 5 arii de teren.
In fata am o mica gradina in care pun numai flori si mai amestec printre flori, cimbru, busuioc, marar, coriandru, menta si alte plante aromatice, cate un cuib de fiecare si de-a lungul casei tot in fata am cam un metru latime pamant si acolo tot flori pun dar am sa ameste si acolo cateva plante aromatice. De jur imprejurul curtii am sa las cam un metru de pamant, restul gazon, si acolo am sa pun pe gard, dovlecei, castraveti, fasole, mazare, apoi rosii, vinete, ardei (gras si capia). Am sa fac bordura din salata verde pe lungime si pe latime de spanac.
Chiar langa terasa am un loc de 2 m/3 unde am sa pun ridichi, ceapa, morcovi patrunjel, usturoi, ardei iute.