**Zmeurici de iulie-august 2009 (25)**
Raspunsuri - Pagina 19
ClaraJ spune:
Blanca si celelate mamicute ce va simtiti coplesite de refuzul piticilor de a papa, nu uitati ca in primul an de viata, soildele doar completeaza si nu inlocuiesc laptele de mama/ formula. Deci, bebelusii nostrii isi iau nutrientii si cele necesare tot din laptele matern/ formula.
Diversificarea/autodiversificarea trebuie privita mai mult ca o descoperire de gusturi, culori si texturi noi si in nici un caz ca un tabel in care bifam cite gr sau mg au mincat.
Cu acestea in minte, veti intra si voi in jocul lor si credeti-ma ca va veti amuza copios. La noi diminetile sunt delicioase cind ii asez lui Bryce in fata castronelul cu anumit fruct pasat (de ex. sapt asta para) iar el isi baga mina in el, imi ia lingurita din mina si si-o baga in gura, ce sa mai, o nebunie.:)) Pina acum, mi-a mincat tot ce i-am dat, da' nu l-am fortat nici o secunda, cit a vrut atit a papat, pe principiul ca formula ramine mincarea lui de baza si cu aia se satura.
ELENADA - cred, parca tu ai intrebat daca se le dai apa vs. ceai. In mod normal, si daca sunt hraniti cu formula bebelusii nu au nevoie in mod special de apa ( caci si formula contine 80% apa), insa, acum ca maninca si un pic de solide poti sa le dai un pic de apica. Din ce am citit precum si din propria experienta cu Bryce ( care tot formula maninca) ii dau ocazional doar apa, ceaiuruile pot fi inselatoare.
Cam atit am avut de spus,
Va pupam,
Clara - mami lui Bryce Mihai - un copchil nazdravan - 18.08.2009
PS. Ma bucur din suflet ca v-au placut pozicile de la ocean.
http://mylifewithbryce.blogspot.com/
badurox spune:
Neata fetele! 
Mai greu cu noi, foarte greu chiar, din cauza ca nu prea mai avem cand sa si scriem, ca de citit, de ce sa nu recunosc, mai citesc ce scrieti, chiar dk nu tot. Motive pentru care nu avem timp: iris mananca toata noaptea, nush de cate ori se trezeste, dar oricum foarte des. Ziua urmatoare dupa asa o noapte sunt chiauna de cap, da tre sa ma mobilizez, sa fac papa, curatenie, si restul de treburi de prin casa, dar sa stau in acelsi timp cu ea, care are o energie de numa numa, nush cum reuseste, pentru ca ziua nu mai doarme decat vreo 20 min atat. Si pe langa toate, m-am mai apucat si de invatat, ca m-am gandit sa ma duc sa dau examen pentru titularizare, poate am noroc si-mi iau post pentru anul viitor. Desi am auzit si variante ca nu s-ar mai da examen, io oricum invat, poate cine stie... Am terminat matematica-informatica si am lucrat inainte de concediu la o banca, dar n-as vrea sa ma intorc la programul si la stresul dintr-o astfel de institutie, de asta am zis ca mai bine ma duc undeva unde sa am timp mai mult sa ma ocup de fata, iar in ce priveste salariul, e mic intradevar, dar poate mai iese o pregatire ceva...![]()
Despre diversificarea fetii, pot sa spun ca n-am mai avansat nicaieri, abia de maine o sa incep sa-i dau supita (trebuia sa-i dau de azi, da am uitat)
Faza e ca nu ma prea grabesc, lapte Slava Domnului mai am (beau si ceai de anason si chimen) si ea a cam reactionat nasol la alimente noi: la morcov n-a dormit o saptamana, la cereale 2 saptamani, in ambele cazuri de dureri de burtica. Mai are si acum dureri, in functie de ce pap eu si o cam rezolvam cu debridat de obicei. Si are si scaunul reglat cum trebuie, face in fiecare zi si de aia nu prea-mi vine sa-i bag nik nou, dar dr a zis ca ar fi bine sa incepem.
In rest, se culca pe la 3 dimineata, se foieste toata noaptea, eu sar ca o capra pe dupa ea cu tzitzi si cam asta-i. Va pupam pe toate si va iubim, chiar dk nu scriem asa de des
DN 22.10.1984
cum s-a nascut minunea:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=143845
buburuza1979 spune:
multu fetele pt sustinere...
chance2008 problema mea a inceput cand brusc nu a mai vrut sa suga... am facut cateva greseli ca am stat in gura unora , a dat cu nasu de bibe si titi salut... sau a fost o toana care s-a transformat in obisnuinta si nu a mai vrut sa suga si pace direct de la sursa... si asa mi-a inceput calvarul. de la 4 luni ale lui pana la 5 luni jumate anticipam ora mesei si il leganam sa adoarma ca sa pot sa ii dau san ca treaz nu punea gura... si asa o luna jumate l-am hranit numai in somn si cu mari chinuieli... dup-aia a inceput sa doarma mai putin si nu a mai mers smecheria... am inceput sa bag pompa dar cum ai zis si tu pompa nu scoate cum trebuie... iese foarte putin si cum el nu vrea sa suga uite asa mi s-a dus si laptele ... mulgeam si 2 ore incontinuu si nu strangeam mai mult de 150 ml (la inceput)
usor usor a inceput sa scada productia si am ajuns sa scot la 8-10 ore 80 ml la pompa...
in momentul de fata papa san la 7 dimineata in somn (
) si mai mulg la 6 seara si ii dau la biberon dar nu scot mai mult de 80-90 ml din ambii (dupa 12 ore!!!
). in rest lapte praf ca daca mulg mai des nu am ce scoate...
cam asta e povestea... daca ar fi supt nu ramaneam fara... cat timp a supt aveam sa dau si la altii... cum nu a mai vrut si am inceput mulsul cu pompa cum a scazut si productia vazand cu ochii... si am pompat de mi-au sarit ochii in speranta ca mentin lactatia! la mine nu a mers metoda! am bagat ceai de stimulare galoane intregi, pe galafor sunt de 2 luni 2 pastile de 3 ori pe zi, dusuri fierbinti... dar daca nu e gurita lui e vax albina sau frectie la picior de lemn!
am plans, am disperat, era cat pe ce sa fac o mare depresie chiar inainte de craciun cand devenisem obsedata cu mulsul de eram cu pompa agatata de titi aproape non-stop... nu a fost sa fie!
si imi pare asa de rau
... adoram sa alaptez! si imi lipseste tare mult! dimineata cand e singura masa in care mai profit de momentul magic, ma uit la el ca in primele zile cum suge...
offf... 
acum sa va zic si mesele:
la 7 titi
nu stiu cantitatea de lapte dar cred ca e mai mult de 90 ml ca pana la masa de 12 nu chitaie de foame...
la 12-13 piure de legume + bibe cu lapte praf 150-170 ml
la 17-18 cereale cu fructe + ce reusesc eu sa mulg (80-90 ml) lapte de al meu la biberon
la 22 lapte praf 210-230 ml
nu stiu cantitatea de mancare solida ca nu i-am cantarit niciodata portiile. oricum piureul de legume mai putin - cam jumatate de borcanel de stocat laptele Avent in zilele bune, in cele proaste cateva lingurite... Blanca eu am descoperit ca daca ii pun cam jumatate de masura de lapte praf la un borcanas Avent in piure il papa mai bine si nu mai face figuri!
cerealele cu fructe le devoreaza la propriu... desi fructele le-am bagat cam la aproape 2 saptamani dupa legume este lesinat dupa cereale cu mar ras (ca deocamdata doar asta a papat)... mananca cate un bol intreg iar cantitatile sunt o aproape 2 linguri de cereale si jumatate de mar golden mare. si cand zic ca le devoreaza spun ca aceasta cantitate nu stiu daca ii ia 10 minute sa o termine... urla la propriu daca are gurita goala si sta cu ea deschisa ca vrabiuta si asteapta lingurita plina! si cand mesteca mai scoate si "mmmmmmm"! mor de el! 
la legume e cu cantec... daca e Nelly Furtado pe VH1 mananca (ca ii place de moare si topaie pe muzica si uita de gustul naspa al piureului). daca nu e nici o melodie pe gustul lui dupa 5-6 lingurite inchide gurita si salut... trecem la biberon.![]()
o sa il filmez zilele astea sa vedeti cum poate sa faca cand dau astia melodia lui preferata. uita si mama supararii si rade si topaie in bouncer! mie nu mi-a venit sa cred.. dar am testat si puneam alte melodii si erau neinteresante... cum incepea "Manos al aire" era drepti si gata de discoteca!
eu sunt multumita de cum papa si nu il fortez si nici nu ma grabesc pt ca am vazut ca a inceput sa imi ia fosrte bine in greutate...
unde de la 4 la 5 luni mi-a luat 400 grame si de la 5 la 6 luni 350 grame intr-o luna, acum in 2 saptamanai de cand am inceput sa ne diversificam mi-a luat 300 grame... probabil ca luna asta o sa avem 500 pe plus fata de luna trecuta.
gata cearceaful!
mami de pic
primul craciun in trei
De la doua liniute, la doi ochisori mari...
buburuza1979 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ClaraJ Blanca si celelate mamicute ce va simtiti coplesite de refuzul piticilor de a papa, nu uitati ca in primul an de viata, soildele doar completeaza si nu inlocuiesc laptele de mama/ formula. Deci, bebelusii nostrii isi iau nutrientii si cele necesare tot din laptele matern/ formula. Diversificarea/autodiversificarea trebuie privita mai mult ca o descoperire de gusturi, culori si texturi noi si in nici un caz ca un tabel in care bifam cite gr sau mg au mincat. |
si eu merg pe acelasi principiu... lapticul e inca sfant pana la 1 an si papica e joaca si explorare... ii place si cere, ii dau! Nu vrea, i-o pap eu ca mie imi place.
eu sunt traumatizata din copilarie cand am si luat bataie de vreo cateva ori (deh, vremurile...) ca nu vroiam sa mananc si de mica mi-am jurat ca nu fortez copilul... daca nu vrea, nu vrea si gata! de murit de foame nu moare ca cere cand nu mai poate...si daca e lapticul preferat, asta ii dau... restul cand o vrea el!

mami de picprimul craciun in trei
De la doua liniute, la doi ochisori mari...
CriPOD spune:
Hey, remember me?
Ca eu nu mai ajung sa scriu pe niciunde pe forum, abia citesc, noroc cu pepitul care ma mai aseaza la alaptat ca altfel nici asta n-as reusi. Asa ca in prag de seara... vroiam sa va mai zicem doo vorbe...
Inutsa, sper sa fie totul bine cu Bia, vai ce pacat ca ati avut asa experienta!
buburuzo, fruntea sus! Tu iti dai seama cat de norocos e Serban ca l-ai alaptat 6 luni?! Fiecare zi a fost importanta, dar te inteleg, si eu as fi necajita. Insa nu uita, e necajeala de suflet, bubu e bine, creste, e happy, nu e necajeala lui.
Romanitza, unde va mutati? Mai da un semn... Nu veniti si voi la bazin?
Alinutza, Patricia, lucialu, voi pe unde mai sunteti? Ce mai fac zmeureii?
Sanatate bolnaviorilor!
Vad ca vorbiti de scos mese de lapte la diversificare... din ce stiu eu in prima faza solidele se introduc intre mesele de lapte si mai ales: cantitatea de lapte nu trebuie inca sa scada. Solidele sunt complementare, adica in plus nu in loc de lapte. Nici un aliment nu le poate oferi atatia nutrienti in forma atat de concentrata ca laptele. 5 cents de-ai mei...
Am avut botezul si noi, n-a mai incaput copilul la imbaiat, a luat trei causuri de apa-n cap, ar mai fi vrut. Si-a urmat un party wild.
Si bunica a facut prajituri mirifice cu masina de nuca adusa in valiza din ro.
Inca mergem la aquaplay, vineri am emotii, e prima zi in care ii bagam cu capul sub apa (io l-am cam bagat de 2 ori/ora din neindemanare, si n-a plans... tare
asa ca nu ma astept la circ).
Altfel pepitu-i at his best, un smecher si un cumintel (antagonism, stiu, dar zau ca asa e).
pepit
Moniland spune:
Am lipsit zilele acestea motivat. Am fost la ski in Ucraina.
Acum sunt cu fetele acasa. Sunt tot mai active si nu prea mai am timp liber.
De ieri am scos si masa de lapte de la ora 11. Mananca pireu de piersicute. 
Mai stau un pic asa, adica
ora 8 - lapte
ora 11 - fructe
ora 14 - pireu de legume cu si fara carnita
ora 18 - lapte (deocamdata)
ora 22 - lapte
Urmeaza sa introduc cerealele la ora 18.
Corinna, nu am obs o schimbare de cand le dau Nan 2. Cred ca depinde de ce toane au. Oricum nan2 are alta consistenta decat nan1.
Elena, ce cuminti stau copilasii tai la masa. La noi, Laura se plictiseste la masa de lapte si Irina la cea cu solide si nu mai stau locului.
Uliasi, 
Va multumesc fetelor pentru vorbele frumoase adresate fetitelor mele 
LA MULTI ANI!!!! sarbatoritilor!!!
de
Laura Ioana
Irina Maria(26 iulie 2009)
Moniland spune:
Elena, eu am observat ca seara cand le faceam baita, fetitele erau tot timpul cu limbuta pe mana lor uda si lingeau apa. Asa ca dupa ce le dau pireutul de legume le dau cu lingurita apa si o beau cu placere. De cand am inceput cu apa, seara la baita nu-si mai ling manutele.
Am de gand sa le dau apa in canita cu cioc sa se obisnuiasca, ca lichidele se beau, mancarea se mananca cu lingurita, iar laptele cu biberonul.
mqqm, si eu asa stiu ca pana la 1 an laptele e alimentul de baza. Dar cum cresc cantitatea de solide, asa scade cantitatea de lapte pe care o mananca la o masa. Asa ca ori se elimina laptele, ori nu se da decat vreo 50 ml mancare solida si restul lapte. Asa ca...
Blanca, si Irina se plictiseste la masa de solide. Ma enerveaza ca trebuie sa fac tot felul de chestii ca sa o fac sa manance. Eu vreau sa constientizeze ca e ora mesei si se mananca si atat. Dar o sa experimentez odata si faza ca daca nu mananca o las flamanda. Sigur nu pateste nimic din asta, poate o fi o invatatura si va manca data viitoare. Sau sunt prea mici acum si nu are niciun rost sa fortez. Cateodata ma gandesc ca de fapt acum doar se obisnuiesc cu gusturile si normal lapticul e baza, dar si ca daca nu mananca se obisnuiesc cu mancare putina si tot nu e bine. Poate se rezolva cu timpul.
Legat de lapte intre fruct si supa, e l-am eliminat ca si pe mine ma incurca. Oricum eu lasam cel putin 1 ora intre lapte si fruct si tot asa, cel putin 1 ora dupa fruct pana ii dadeam laptele. Si asa cum zici si tu, laptele pe care il mancau era prea putin. Asa ca am decis sa scot laptele si le dau fructe la 11 si supica la 14.
Fetelor, voi cu ce cereale ati inceput? Ce biscuiti fara gluten ati gasit? Cu ce sa combin fructele de la ora 11?
Va puuuuup 
de
Laura Ioana
Irina Maria(26 iulie 2009)
Corinna1982 spune:
La multe lunite Albert Andrei de Dienutza79, Edi de Giova, Luca Andrei de Ylla2009.
Bubu, nu te mai necaji. Bine ca ai alaptat 6 luni. Eu nu am reusit decat o saptamana
. Stiu cum te simti. Bafta la diversificare! Si Maria este innebunita dupa reclama la Vodafone. Chiuie si "vorbeste" cand o vede. Restul reclamelor sunt neinteresante sau putin interesante. Nu am resit sa o inregistrez, iar acum nu se mai difuzeaza.
Giova spune:
Neatza!
la cat mai multe lunite: Albert Andrei si Luca Andrei!
La noi iar a fost o noapte ceu vreo 3 reprize de urlete...incep sa ma obisnuiesc deja.
sa vedem, poate se simte vreo ameliorare dupa tratamentul ce il dau acum.
Meleea super pozicile. tu pe unde esti, nu te-am vazut? Imi place la nebunie rochita cumnatei tale din Bucuresti.
cat a fost centrul ala de la primii pasi si de unde l-ai luat?
cat despre pitici....sunt fenomenali, doamne ce dulci sunt amandoi. aoleu ce-o fi la vara intre ei, vad ca de-acum au inceput. dar sunt mumosi tare, iar Alex are niste ochi...de vis...ca mami a lui
.
Pogos super frumosi si nazdravanii tai. frumoasa Ana pictata pe fata. a fost cuminte Tudor la party?
Clara doamne cate modele sunt la voi de chestie dintr-aia pt. papat. pacat ca la noi nu se gasesc atatea. de pe amazon.uk se poate comanda.
Moniland credeam ca acum esti la schi. cum a fost? domnisoarele au fost cumintele fara tine?
eu ii pun in piureul de fructe o lingurita cereale, dar ii dau si gol.
revin ca s-a trezit si trebuie schimbat.
_
Gio
de
Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
poze(1) www.dropshots.com/giova1" target="_blank">poze(2)
MONITZA86 spune:
Buna dimi si de la noi!!!
Tot chiaune ne gasiti si astazi nu cred ca o sa recuperez somnul asta never.Am scos-o afara si ieri putin.Cum a dat cu nasucu de frig in secunda urmatoare a si adormit la foc automat.Am stat un sfert de ora apoi am venit in casa ca era un frig.A continuat somnul inca o ora apoi s-a trezit fresh cu pofta de papa si chef joaca.
Monilandnoi am inceput cu cereale de la Milupa dar gogoasa mea nici nu le gusta .am incercat sa le combin in fructe dar parca simte gustul si inchide gurita si nu mai vrea de fel.Am auzit ca astea ar fi mai bune la gust dar acum depinde,eu le-am luat cu gust de banana.Referitor la biscuiti am gasit ceva biscuiti vrac se numesc biscuiti populari si am rugat-o pe tanti sa ne citeasca de pe cutie ingredientele si nu contin gluten.Stefaniei ii dau in manuta cate unul si roade la el o pana cand il inmoaie.
elena eu ii dau micutei apa din canita ei si asa se bucura cand vede canita ,pune si ea manutele e bucuroasa si scoate sunete e scumpa foc!Am citit undeva ca daca se invata sa bea din cana sau din pahar de micuti cand trebuie sa renunte la bibe le este foarte usor nu devin asa ahtiati de biberon si nici nu simt lipsa lui.Apropo ii dau si iaurtel din canita,am incercat mai intai cu canita cu cioc dar se loveste in gurita si am renuntat.
Giova ma bucur ca Edi este bine poate trece repede si perioada asta.Micutii tare se mai chinuie
.
Mergem sa pregatim papa .Revenim!!!
pupici tuturor!
MAMI DE
STEFANIA MARIA
mica mea comoara