Romanii din Marea Britanie (22)
Raspunsuri - Pagina 9
rory76 spune:
Buna!
Ne cautam apartamnt de inchiriat in londra - in suburbii mai bine zis, pentru ca in Londra e cam scump...care este cea mai apropiata suburbie de centrul Londrei, dar sa nu fie nici scumpa ? Am gasit ceva prin Berkshire, Prin Kent, dar parca mi se par departe...adica daca fac zilnic drumul ala...ma gandeam asa la o jumatate de ora de Londra exista ceva? O chirie in Berkshire pentru ap. cu 2 camere la 700 de euro pe luna eu zic ca e bine,nu?
Alta chestie: exista chestii pe care nu avem voie sa le luam cu noi in avion?
"Trust no one!"
motanik spune:
Rory,
Londra e imensa. Cand zici la jumatate de ora de Londra...ce punct din Londra sa luam ca reper? Centrul? Caci daca luam centrul (zona Holborn-Oxford Circus), atunci o jumatate de ora de jur imprejur tot in Londra esti.
Si cand zici 2 camere, te referi la 1 dormitor + 1 sufragerie? Caci daca da, asta inseamna aici 1 bedroom flat, asta trebuie sa cauti, sufrageria nu se numara. Pt 1 bedroom flat poti gasi lejer cu 650-700 pe luna in Londra. Nu ai ce cauta in Kent daca vrei sa muncesti in centrul Londrei. Trebuie sa cauti zone in nord, est sau sud Londra (vestul e mai scump)
www.rightmove.co.uk
si
www.findaproperty.com
Cauta pe siteurile astea la Property to rent - London si apoi alege zonele care te intereseaza ( repet, vestul si nord vestul sunt ceva mai scumpe decat restul zonelor, evident exceptand centrul care e cel mai scump)ca sa gasesti case si apartamente.
Sper sa iti fie de folos. Mult succes!
--------------------
Andra si bebe Theodora
Angels wanted to do the moonwalk so God sent one to bring Michael Jackson
rory76 spune:
Multumesc pentru sugestii!
Uite, am gasit pe rightmove un apartament, cica e pe Brook Drive, Kennington in LOndra, are 2 bedrooms flat si zice ca vrea 600 lire "pcm"-asta inseamna chiria pe o luna,nu? Este buna locatia asta? Agentul asta care are ap. zice ca poate sa ne trimita cheile prin curier??! si noi sa ii facem plata prin banca...voi ce ziceti? Ar fi mai usor pentru noi asa, ca la hotel nu pot sa ma cazez cu toate bagajoaiele cu care vin din RO...Astia vad ca vor referinte de pe unde am mai stat, dar daca eu am fost proprietar in RO, ce sa le dau?
Alta problema, de unde putem sa luam o masina in Londra? Una la mana a doua, nu conteaza, sa mearga...putem sa o luam prezentand pasaportul sau cum?
Deci, cu avionul avem voie sa luam orice cu noi?
"Trust no one!"
motanik spune:
Da, Pcm inseamna per calendar month, pe luna.
Zona e sud est, doar ca mi se pare cam putin pt 2 bedrooms.
Da-mi te rog detaliile agentului sau pune link catre proprietate direct ca eu nu am gasit-o, suna cam ciudat sa iti trimita cheile prin curier si tu sa ii trimiti banii cand nu v-ati vazut, nu ti-a cerut referinte...
Cu siguranta NU ii trimite nimic.
Ce anume vrei sa iei in avion si nu stii daca e permis?
Nu ai voie teoretic mai mult de 2 cartuse de tigari si cred ca alcool nu ai voie deloc. In rest, in bagajul de mana nu ai voie la lichide decat sub 100ml si trebuie impachetate separat in pungute cu fermuar, nu ai voie forfecute sau alte obiecte de genul asta, nu cutite, nu brichete samd.
O masina poti cumpara de la saloane second hand sau direct de la proprietari, uite un site unde poti verifica preturi si chiar gasi ceva, altfel cand veniti mergeti prin zona unde veti sta ca e imposibil sa nu gasiti cateva garaje.
http://www.autotrader.co.uk/
--------------------
Andra si bebe Theodora
rory76 spune:
Da, si mie mi sa- parut cam dubioasa chestia cu trimite-mi banii si iti trimit cheia! Cine stie ce teapa imi iau! O sa caut linkul era al unei agentii imobiliare...
Intrema daca avema voie sa luam cosmetice, sampoane, parfumuri, sapun, din astea, trusa de manichiura, scule de constructii, dar cred ca nu...tigari si alcool- nu bem nu fumam.
Mai gasisem ceva in Grays, e la 38 de km de Londra, sau in Southend on Sea...
"Trust no one!"
motanik spune:
Rory, poti sa iei ce ai enumerat cu conditia sa fie la bagajul de cala si sa nu depaseasca greutatea permisa de compania aeriana cu care zburati.
Southend e departe, f greu sa faci naveta zilnica in Londra.
--------------------
Andra si bebe Theodora
Luna1 spune:
Rory eu stau in Watford, in nord vestul Londrei, este foarte usor pentru comute, adica cu trenul rapid faci 20 min pana in centru. Acum depinde si de voi, daca veti lucra tu sau sotul exact in centrul Londrei eu cunosc f putine persoane care conduc pana in centru chiar locuind in Londra, majoritatea merg cu metroul/trenul/bus-ul. Traficul in Londra e criminal, plus ca se plateste congestion charge pana in ora 6 pm in anumite zone din centru.
Sunt foarte multi romani care locuiesc in Watford tocmai datorita accesului usor, cu masina pana in Wembley faci 15 minute, pana in Kensington 40 min, ai acces imediat pe M1 (autostrada care te duce in Londra sau in nord) si M25 (autostrada in jurul Londrei, inconjoara practic Londra). Preturile sunt mai ok decat in Londra. La fel St Albans, Borehamwood, Rickmansworth sunt suburbii in nord vestul Londrei cu acces usor catre Londra. Repet insa, depinde de unde veti lucra in Londra, daca veti lucra in sud de ex, aceste zone sunt departe si iti ia mult sa traversezi Londra.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
rory76 spune:
In ultima zi am gast un apartament in South Kensington, la 150 lire pe saptamana...arata foarte bine, e dotat cu tot ce trebe, si persoana cu care am vb zice ca in chiria asta intra si bills si council tax...cum vi se pare? Numai ca vrea sa ii dau un 1000 de lire in caz de "damage" si ea mi-i da inapoi dupa o luna...mi se pare cam ciudat, se practica chestia asta pe acolo? Adica ea zice ca nu ne cunoaste, nu stie cine suntem...si de asta vrea depositul asta. Ce sa ii zic ca sa aiba incredere in noi? Ea zice sa ii puna de exemplu sora-mea prin western union, pe numele meu si sa ii scot tot eu la londra, numai ca sa vada ea ca noi avem banii astia si ca vrem apartamentul...Imi place mult unde este plasat, cum e dotat, cica are si scoli bune prin jur, sfatuiti-ma si voi ce sa fac? Noi plecam vineri de aici si tipei cu apartamentul trebe sa ii dau un raspuns maine...multumesc!
"Trust no one!"
motanik spune:
Rory, eu repet ce am scris deja, te sfatuiesc sa nu dai nici un ban nimanui inainte de a semna niste acte. Agentiile intr-adevar cer un depozit de 4-6 saptamani la semnarea contractului, dar totul apare si scris pe hartie si depozitul se recupereaza la plecarea din casa respectiva, in nici un caz dupa o luna de stat acolo.
Din cate imi amintesc, South Kensington se afla in sud vestul Londrei si este o zona scumpa, m-as mira sa fie un apartament la 600-650 pe luna cu council si toate cheltuielile incluse, suna prea bine ca sa poata fi adevarat.
Decizia iti apartine, ai insa mare grija sa nu pierzi banii.
--------------------
Andra si bebe Theodora
lutoniana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui rory76 In ultima zi am gast un apartament in South Kensington, la 150 lire pe saptamana...arata foarte bine, e dotat cu tot ce trebe, si persoana cu care am vb zice ca in chiria asta intra si bills si council tax...cum vi se pare? Numai ca vrea sa ii dau un 1000 de lire in caz de "damage" si ea mi-i da inapoi dupa o luna...mi se pare cam ciudat, se practica chestia asta pe acolo? Adica ea zice ca nu ne cunoaste, nu stie cine suntem...si de asta vrea depositul asta. Ce sa ii zic ca sa aiba incredere in noi? Ea zice sa ii puna de exemplu sora-mea prin western union, pe numele meu si sa ii scot tot eu la londra, numai ca sa vada ea ca noi avem banii astia si ca vrem apartamentul...Imi place mult unde este plasat, cum e dotat, cica are si scoli bune prin jur, sfatuiti-ma si voi ce sa fac? Noi plecam vineri de aici si tipei cu apartamentul trebe sa ii dau un raspuns maine...multumesc! "Trust no one!" |
Am incercat sa ma abtin cat am putut dar simt nevoia sa intervin.
Vroiam sa mai adaug la cele spuse de Motanika mai sus ca nici animale vii nu ai voie sa iei in avion.
In primul rand fiecare companie aeriana are un site unde poti citi cate kg de bagaje ai voie, ce pot sa cuprinda ele, daca ai voie cu umbrela in mana sau cu carutul copilului in cala...etc.
In al doilea rand e foarte greu chiar imposibil sa inchiriezi ceva asa ca ai vazut niste poze pe net.....Pot si eu sa postez poze cu apartamentul nostru si sa-ti cer banii in avans ...
Nu vreau sa fiu rea dar pui niste intrebari copilaresti.
Faza cu WesternUnion este o teapa deja cunoscuta despre care am citit aici. Se desfasoara cu deosebit succes si pe Gumtree, un site pe atat de bun pe atat de periculos.
Iti vor cere sa trimiti pe mail sau pe fax acea dovada ca ai trimis banii surorii, sau sora tie.....vor vedea acel cod secret, numar, si vor merge in secunda a doua cu un ID fals sa scoata banii.
Te rog ai grija mare si nu trimite nimanui bani sau nu plati nimic fara sa vezi o proprietate, fara sa intri in sediul unei agentii fara sa ai o carte de vizita a unui agent.
Mult succes !
Lucia, mami de David 13 Septembrie 2009