Pepenasi de iulie-august 2008 (168)
Raspunsuri - Pagina 19
MissJJ spune:
Buna fetele!
Slava Domnului ca nus singura.
Iriss sigur Dav si Ami nus rude, mai frate zici cas trasi la indigo, in casa mai e cum mai e oricum si in casa se lasa cu paruiala, adik ea ii smulge parul/scoate ochii lui Ari, pe care nu ai voie sa o iubesti sa o tii in bratze sa o pupi etc, da na si in casa urla si face circ, dar afara e jale frate jaleeee.
Si is numai cu ea ca Ari e la scoala si ma chinui sa termin treburile, exemplu de azi:
mergem la banca sa rezolv o pb ca nu reuseam nik cu telefonul si online, buuunn, a stat ok cateva minute si apoi ca vrea pe jos, ea nu merge ma joc cu ea ii dau ceva hartie vb cu femeie aia care tot dadea telefoane, incepe a mea sa urle ca din gura de sarpe ca ea vrea jos o iau in bratze aaa nuu se smucea de numa, bun o pun pe jos na liniste se duce se plimba pe acolo asta imi da sa vb eu la telefon cu nu stiu cine sa ii confirm detaliile mele, Ami o ia cu viteza spre usa care usa e din aia automata si mai ca pleca in strada, las telefonu' ii zic lu aia sa astepte fug iau copilul in bratze apai dai si urla mai frate in urechea mea plus ca na tot intra lumea iesea din banca navem cum, termin de vb cu aia la telefon intr-o mana telefonu in alta copilu' urlator care se zbatea ca un peste pe uscat, termin de vb aia de la banca avea saraca o fatza da na ce sa ii fac daca a meu copil e urlator, o pun in carutz cu chiu cu vai ca sa plecam, dai si mai tare ii zic Ami tre sa plecam etc nik frate. Bun intru le tesco se linisteste ma chinui cu chiu cu vai cu carutz si copil si trolley sa fac cumparaturile bine ca deja era plin de toate babele din sat care se plimbau si ocupau tot spatiul si avea 2 kkturi pe fundu cosului, da na cu sorry scuze etc ma chinui fac cumparaturile , ajung la plata se juca cu poarta de la casa aia care o trag cand einchisa casa ei frate si na misc carutzul sa merg sa platesc si sal incarc cu shoppingul ei frate daca nu a urlat ca de ce am luat-o de acolo pana am terminat de imp[achetat si platit, se uitau toti ca la circ da na asta e ce sa fac.
Alt exemplu ieri la medic am fost pt mine s-a jucat in sala de asteptare cu cateva jucarii apoi nu a mai vrut o iau in bratze de plimbam admiram tablouri nici asta nu a mai vrut si na apare numele meu, merg inauntru intram in cabinet ei si de atunci frate pana am terminat de vb cu medicul si na m-a controlat etc a tinut-o intr-un zbiarat pe jos nu aveam cum s-o pun in cabinet ca na e plin de ustensile cosurile alea cu chestii sharp etc, avea jucarii nu le-a vrut nici una, saracu' om incerca sa ne auzim peste urletele matzei, well si asa a tinut-o pana acasa, care nu e la vreo 7 min de cabinet da totusi.
Didi cu strainii noi avem pb asta cu Ari ea vb cu toata lumea, a trecut de faza cu te las si plec vii cu mama sau nu si ea zicea bye, a tinut-o si pe ea o perioada faza asta si na o luam o puneam in carutz , da ea protesta oleaca si apoi gata, well Ami nu e asa ea urla non stop pana te tampeste, da acuma ii explic sa nu vb cu strainii si ea vb cu toata lumea si eu mor.
Anka si la noi gelozia e mareeee, in carutzul dublu Ari nu are voie, o iubeste pe Ari da nu are voie, mai ca nu ii scoate ochii.
Plus Ari saraca face ca si Eliza spera sa doarma sora-sa cat mai mult, fac teme cu Ari vrea si Ami, na o las ii dau si ei ceva de facut nu e bine ea rea exactce face Ari si tot asa. De la jucarii mereu iese cu scandal, eu incerc sa nu ma bag intre ele prea mult, sa le las sa se descurce da Ari de multe ori tot cedeaza in favoarea lui Urlatzica si na nu e corect.
Si la noi Ari a fost ingeras in comparatie cu Urlatzica serios, nu ca ma asteptam sa fie la fel si nu ca le compar da ma gandesc ca na Ari e ingeras pe langa madam asta mica.
Biri eu incerc cu explicatiile da merg la ea sa ii explic si intoarce spatele si urla si mai tare sau te si pocneste daca se poate, iti scapa una rapid peste ochi.
Si incerc sa ii zic din timp ce si cum se petrece, da eu ii explic mergem dupa Ari trebuie sa ne imbracam etc totu e bine si frumos cum iesim pe usa gata urla ca ea nu vrea in carutz ca vrea pe jos ii zic ca ploua pun copertina mai ca no rupe jos nu ii place si tot asa.
Aaa si am uitat sa precizez ca in restul timpului e ca o pisica bralnda si iubitoare si dragastoasa, copii astia is Jekyll and Hyde serios.
Mina cu placere, oricum stiu ca e f scumpa da e si extrem de buna.
Caprioara ufff maii, multa sanatate si multi pupici la puiul mic, cu mancarea nu are rost sa insisti daca ea nu vrea, da-i lichide cate poate bea ea si cate vrea. Insanatosire grabnica.
Kimmy lasa cititul din urma, incearca sa tii pasul de acum inainte ca e greu sa recuperezi tot la cat s-a scris.
Na asta ce am citit asa in fuga revin.
_
Just living is not enough. One must have sunshine, freedom and a little flower.
Mami de A
& A 
oanasm spune:
capri sanatate muuulta Ilincai...offf...ca beelele atea se tin lant
didi si Raul cand e afara vrea numai singur
..inca din fericire nu am avut parte de crize asa cum povestesti tu acolo..la noi buba mare e cu mancatul...nu e prea curios..mai e careva asa? o auzeam pe strulu cu Bogdanelu' ei ca se aseaza la masa ..baloteaza in 10 min si gata......mm..o fi asa rau ce fac
?? si face o tona de figuri la textura mancarii..la culoarea ei...uof...
xeno nu ma uita
ce fain ninge la noi..abia astept sa iesim un pic acum ca ne-au cam trecut bubele
edit: mada esti totala cum poveseti de matza urlatoare![]()

si inca un edit: as vrea si io ID si parola pepenasi
MissJJ spune:
Oana la noi mancarea a fost mereu pb.
Ari si acuma aia e prea orange, aia e prea dry,aia e prea patrata si tot asa.
Ami acuma e f mofturoasa ca e intre, nici de bebe nici de copii, uneori vrea uneori nu uneori ii dai trei feluri si ti le scuipa intre ochi, asa ca o las eu ii dau vrea bine nu nu, eu tot astept ziua aia sa vina cand o sa stea la masa amandoua o sa fie in stare sa ceara ce vor exact si pun la toti acelasi fel de mancare si daca vor bine daca nu nu, ca deja is mega satula la subiectul asta de mofturi.
_
Mami de A
& A 
moni_or spune:
Ce discutii interesante fetelor, am dat copy paste si la sot, ca el totdeauna crede ca noi avem copilul cel mai indaratnic si mai dificil din lume, de parca ar fi crescut 10 copii pana acum si are experienta
Eh, iacata ca nu numai al nostru e asa (inca noi nici n-am ajuns la faze asa nasoale cum povestesc Iriss si Mada), e pur si simplu varsta. Mie mi se pare tare greu cand au crize de astea pentru ca inca sunt prea mici ca sa aplici pedepse si recompense si sunt chiar prea mici ca sa respecte reguli, asa ca ne cam batem gura degeaba. Eu abia astept sa vorbeasca Luca, sa ne intelegem mai bine, ca asa suntem de multe ori amandoi frustrati cand el vrea ceva dar nu se poate face inteles. Oricum, clar cu copiii astia trebuie sa devii un monument de rabdare ca sa razbesti si cum pe mine niciodata nu m-a caracterizat rabdarea, dimpotriva mereu am fost o apucata, imi e foarte foarte greu uneori sa ma adaptez.
MAI3, ai dreptate, chiar vorbeam zilele trecute cu maica-mea de homeopatie, ca ma bate gandul sa merg la un homeopat din oradea care am auzit ca e bun si ea tocmai asta spunea, ca a auzit si ea de el si ca te tine un secol si tre' sa-i zici tot istoricul familiei, inclusiv ce mancai la un an si de astea. Dar mie imi plac medicii astia, care nu fac totul pe banda rulanta, si am citit si eu ca in homeopatie e vitala simptomatologia pentru ca sa-ti dea remediul potrivit, asa ca normal ca trebuie sa te intrebe multe. Dar oare daca vreau sa-mi recomande anumite chestii pt. Luca pot sa ma duc fara el si sa-i povestesc cate in luna si in stele despre el sau trebuie neaparat sa-l vada la fata? Ca Luca sigur nu va avea rabdare sa stea pana imi povestesc eu viata si o povestesc si pe a lui. A, si pune-ne poze cu lookul nou, pleease!
ANA, super tare bancul, nu il stiam!![]()
KIMMY, voiam sa-ti zic ca si Luca, desi de 3 nopti si-a revenit cu somnul de noapte, de adormit nu mai vrea sa adoarma singur, ca inainte, ca il puneam in pat, faceam tai-tai si plecam. Tre' sa stau cu el ori pana adoarme de tot ori pana ii e atat de somn ca nu mai poate protesta cand ies. Dar nici nu incerc sa-l fortez, ca na, cine stie, au si ei perioadele lor de nesiguranta si angoasa, eu multumesc lui Dumnezeu ca e mai bine noaptea si incerc sa am rabdare seara si sa ma obisnuiesc cu noul program.
CAPRI, dragii de voi, numai belele aveti pe cap. Uite de aia urasc eu spitalele, mi-e sila si sa pun mana pe clante cand intru intr-unul, ca mi se pare ca de acolo iesi mai bolnav decat ai intrat. Multa sanatate Ilincutei si putere tie
DANA, si eu ma gandesc de multe ori cum va fi, daca nu voi face diferente intre copii, ca mie Luca mi se pare copilul perfect, il simt atat de aproape de sufletul meu, noi suntem si aceeasi zodie si regasesc in el atat de multe din mine, si n-as vrea sa-l nedreptatesc pe Alex si sa fac comparatii... Oricum, cred ca nu iti poti da seama cum va fi si cum se poate imparti iubirea decat dupa ce se naste si al doilea, asa cum nici sentimentul de mama nu poti sa il intelegi pana nu esti mama, degeaba ti-l explica cineva.
OANA, cu mancatul nici Luca nu e curios, e foarte conservator, are cateva feluri de mancare pe care le-ar manca la nesfarsit, paine prajita cu unt, vinete, piure de cartofi,daca ii fac alte legume nu vrea, daca ii fac paste nu vrea, carne fff putina, nu pot deloc sa experimentez lucruri noi. Si si pe astea le mananca mai mult in picioare, umbland prin camera cu mine dupa el. In scaun doar supa si cerealele, ca na, alea fiind mai lichide n-am innebunit sa alerg si cu alea prin casa. Dar si cand sta in scaun sta in picioare, ca sa imi stea mie inima in loc nu cumva sa pice de acolo.
Maine mergem in Ungaria la morfofetala, abia astept, insa pe aici a nins mult si arata ninsori si pe maine, sper sa nu ne inzapezim
Monica, mami de
Luca Andrei (17.07.2008) si
22+ cu
Alexandru Matei
Doamne, ai grija de minunea din burtica mea!
"Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmu ieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de neleguire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata." (1 Corinteni 13)
oanasm spune:
mada
pt parola...super prompta as usual![]()
ptfuoi...deci mai sunt copchii cu figuri la masa...m-am linistit...si mada cum face Ari la gradi? acolo mananca..sau?
moni eu ii dau jucarii si asa sta in scaunul lui de masa (pe care intentionat l-am luat fara jucarii..ca deh..la masa mancam si punct-vise de gravida
) si eu ii bag in gura..sinbur nu e prea curios doar chestiile de luat asa la mana gen biscuite
ruxule noi tot asa stam cu situatiunea AIA ca pe vremuri
and u?
MissJJ spune:
Dara ms.
Mai experienta am da nu cu copii gen Urlatzica. Ari ca si Eliza pui mic pe langa teroistele astea mici.
E bine daca poate sa va ajute mama ta.
Andreaa
felicitari
sarcina usoara si bebe sanatos si papacios,poate mai pui poze cu familionul.
Mai3 ale mele oricat de mult au plans in cel mai rau caz au vomat, dar atata tot. Pupici si sa treaca cat mai repede faza asta.
Bobita a fost o poza cu profa' si cu merisoarele ei in bluza mulata si acu eapretinde cas nasturi nus merisoare si ca noi toate care am vazut poza, ca i-a aratat-o lui Xena ca cica sa vada ce culoare de par si tunsoare merge da ochii ti se duceau la merisoare nu la par
, si de atunci ea zice ca noi deliram si suntem nebune.
Moni asa si noi am putea sa o aducem pe mama, da atunci linistea si armonia din casa s-ar duce asa ca mai bine ne chinuim decat sa traim numai in scandal si panarama, ca ei nimic nu ii convine nimic nu e bine totul trebuie facut cum vrea ea, dezastru.
Tecky ms.
Didi belea Aida si ciorapii
, asa era ARi cu papucii de casa cand era mica, acuma nu mai vrea nimic in picioare, Ami sta fara sosete ca inca nu merge da in rest prin casa iarna stamcu sosete ca se face rece ca nu e bine izolata casa asta si in casa e cald da pe podea e cam rece.
Dana asa ma intrebam si eu, dar sa stii ca e f natural o sa simti ca e mai usor, ca deja ai trecut prin toate etapele nu mai e frica aia vai cum sa-l imbrac etc, la inceput pana se duce noutatea lui bebe in casa o sa mai stai intre ei sa ii explici la printesa mai mare ce si cum, dar dupa e destul de simplu si de iubire ce sa zic la inceput mi s-a parut ciudat dar acuma le iubesc pe amandoua enorm nici vb de impartit dragostea ci pot zice ca s-a dublat.
Dia aia ce ti-a povestit bunicul a fost la noi la tv la o reclama pt spray de nas pt adulti, merge mama in magazin cu copilul mai mare si cu bebe ala mic de apuca de urlat si trsntit pe jos, maicasa se pune si ea pejos urla si tipa si se tavaleste scandalagiul ramane mut de uimire, mami se ridica isi aseaza hainele zambeste si pleaca impreuna fericiti din magazin.![]()
Moni tinem pumnii pt maine sa nu ramaneti inzapeziti si sa fie totul ok la echo.
Oana cu placere.
Mai pai Ari merge de la 8:45 la 1:15, primele trei ore e scoala,adik nursery ceilalti copii pleaca si ea si inca cativa raman la lunch club pt care platim, unde se mai joaca papa impreuna la masa din pachetelul pus de acasa ies pe afara, e ca un fel de relaxare dupa scoala, ii place f mult la lunch club. La nursery is mai seriosi invata multe chestii deja avem teme in fiecare joi primeste doua carti si trebuie sa citim, deja recunoaste multe litere si de sapt trecuta avem si tema de scris, sapt trecuta au avut litera w de scris, sapt asta e litera z, in fiecare joi le schimba cartile, in fiecare semestru au o tema, tema de sem asta e ursii, invata despre ursi de toate, au dus fiecare cate un ursuletz la scoala, care sta acolo pana se termina cu ursii, au invatat despre ursii polari, au si facut din hartie desenat, decupat lipit fiecare cate un urs, au povestit povesti care au ursii in ele, gen goldilocks and the three bears, ne-a povestit-o ea acasa. Uite www.britishcouncil.org/kids-stories-goldilocks.htm" target="_blank">aici de la british council povestea. Merg si in excursii e f fain invata f multe lucruri, fata vecinei mele din londra deja la 6 ani scrie si citeste carti f bine scrie compuneri etc.
Am uitat sa zic ca in fiecare vineri fac si yoga, ii place si asta fac tot felul de forme si chestii funny, si se uita la documentare pe dvd despre ursi sau ce subiect studiaza ei atunci.
Ii place f mult la scoala ea abia asteapta sa stea mai mult si e incantata cand facem teme.
_
Mami de A
& A 
moni_or spune:
OANA, si noi am incercat faza cu jucariile ca sa stea in scaun, dar Luca s-a gandit ca ma-sa e cam grasa si ar trebui sa faca un pic de gimnastica asa ca singura "joaca" in scaun e ca el da cu jucariile de pamant si eu tre' sa le culeg si tot asa la nesfarsit, dar acum si cu burtoaca am zis pas la sportul asta. Mai bine un pic de jogging prin casa sa-i bag mancarea in gura decat genoflexiuni ![]()
Monica, mami de
Luca Andrei (17.07.2008) si
22+ cu
Alexandru Matei
Doamne, ai grija de minunea din burtica mea!
"Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmu ieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de neleguire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata." (1 Corinteni 13)
ariadnabr spune:
Buna fetele,
Iar is scurta ca azi is taxi.
Mada la noi accesele astea au inceput f devreme si le-am ignorat pe masura. Gelozia se manifesta atunci cand o iau pe Sonia in brate, si se catara si ea pe noi. Nu o impinge. A incercat dar am reactionat eu scurt si-am pus-o jos, i-am zis NU, clar si foarte hotarat si daca s-a tavalit am ignorat-o pur si simplu. De obicei pune bot si pleaca la ta-su
Pe Sonia o tragea de par intentionat, iara am reactionat de fiecare data. Acum vad ca se impaca si mai mult tipa aia mare desi incepe si ea sa inteleaga ca Julia e inca mica si ca nu are voie cu anumite treburi. A incercat sa se bage intre noi (mine si Mick) dar iara am indepartat-o usor si vad ca s-a mai calmat oleaca. Om vedea...sper sa nu se apuce de nebunii iara in curand! Multa rabdare ca imi inchipui cum e ... solutii magice n-am 

Capri offf offf offff ce sa spun...
Multa sanatate va dorim! 

Didi eu in carut mi-am facut un obicei. Intru si ii cumpar o punga de prostii (pufuleti de obicei) si ii dau cate unu' asa. Dupa vreo 4-5 insa se plictiseste si ii tot dau la mana ce am de cumparat. Iaurt alea alea...le studiaza, le arunca in spate
, ii dau alta. Are o belea si ii plac cutiile si incearca pe toate sa le desfaca. Cat se foieste ea eu ma plimb...
Ii plac culorile vii si noutatea na...si sta, insa o apuca nebuneala la plata, atunci e mai nasol, ca nu merge tot timpul sa ii mai dau ceva si-atunci o mai iau in brate...
dar sa stii ca eu am ANI de cand nu mi-am mai facut piata in legea mea asa linistita...am o viteza tataie...
The_andreea FELICITARI!!! sarcina usoara si bb mancacios! 

Dana sa stii ca asta m-am intrebat si eu pe toata perioada sarcinii cu Julia. Mi-au pus-o in brate si m-am indragostit.
Cel mai nasol moment a fost insa cand am vazut-o pe Sonia dupa nastere. Am simtit ca am tradat-o.
Nu am alta descriere...pur si simplu am simtit ca i-am "luat" ceva care era numai al ei. Cand am venit acasa am facut un efort sa ii dau timp one on one Soniei, iar acum continui sa fac la fel dar si sa le ofer cat mai mult timp de joaca IMPREUNA (noi cu ele amandoua). Acum iti spun cu mana pe inima, le iubesc pe amandoua la fel. Sunt atat de deosebite una de alta si atat de asemanatoare in acelasi timp. Le ador pe amandoua si nu simt ca dragostea mea s-a impartit in doua, ci ca inima mea a crescut si-a facut loc pentru inca un pui...

Ano bine ai revenit!! 
Va citesc si realizez ca eu nu prea am de ce sa ma (mai) plang. Julia a inceput sa ne pupe, vine si ne imbratiseaza, cel putin pe Sonia o adora!! E un copil plin de viata, zambeste, rade, e jucausa, plina de surprize, o dulce...
De exemplu azi dimineata, cat o imbracam eu pe Sonia, s-a bagat in pat, a tras plapuma Soniei peste ea, s-a uitat asa smechereste la noi si-a zis "na nit", a pus capul pe perna si se prefacea ca sforaie. Pai cum sa nu zambesti la o faza de genul asta. Dupa care s-a ridicat repede repede si-a venit in fuga, s-a aruncat in bratele Soniei si ale mele si ne-a pupat
Mai au, normal si momente urlatoare dar eu una le ignor si nu intevin decat daca se depaseste masura si la fel e si ta-su.... Nu le permitem nici uneia sa dea in cealalta. Niciodata! Am reactionat de la primul incident si vad ca sunt ceva rezultate.
Cu mofturile...eu am mai multe probleme cu Sonia decat cu Julia. Sonia e tare greu de convins sa incerce lucruri noi si are din pacate un meniu destul de limitat. Julia parca e mai usor de convins dar nici ea nu papa destul de variat dupa parerea mea si sunt destul de multe alimente pe care nu le-am incercat sau mi le-a refuzat. Sper sa se mai calmeze lucrurile in viitor.
Gata enough cra-cra
ma duc sa ma intind in pat un pic ca avem balet la 3 si doarme mandra mica...care mi s-o trezit la 4,20 azi dimineata si-a inceput sa ma strige "maaaaaammmmiiiiiii"
(zice "mami" de ieri dimineata
) si-a tinut-o asa pana pe la 6 juma
nu stiu domle cum dorm neintorsi Mick si Sonia, tare as vrea si io sa pot dormi asa 
V-am pupicit 
Didi81 spune:
Mada de IR, da, si noi ii dam fel de fel in carut la magazin. Dar cand i se pune pata ca vrea pe jos, nu o mai intereseaza nimic 
Bine, in rest, cum spuneam, e super dragalasa si ne imbratiseaza si vine asa cu boticul tuguiat la noi sa ne dea pupici
. E totala! Si realizez ca astea sunt fazele, nu e nimic iesit din comun, om trece si peste nervii astia si tipete si tavaleli, trebuie rabdare. Bine ca suntem sanatosi ca restul e parfum ![]()
Didi
de Aida Maria
(03.07.2008)