Pepenasi de iulie-august 2008 (168)
Raspunsuri - Pagina 17
SunSmile spune:
Nu stau mult ca mor de somn...
Vroiam sa zic asa:
Ana-Maria stiu ca si Sofia Marinei (pe unde o fi?) avea asa ceva, si Boti stia un baietel...poate te ajuta ele cu ceva sfaturi! Va dorim sa treceti peste asta, imi imaginez ca e groaznic!
Moni nu stiu cu dependenta, se poate sa aiba si sotul dreptatea lui! Si dintii da, stii ca fac si pauze de crescut/durut...e cu schepsis, nu stiu! Da, cu camera foto are o relatie de iubire totala T, de aia video e dezinteresata doar daca nu ma observa cu ea sau e fff concentrata pe altceva...altfel, se opreste si vine sa verifice. Ar fi fost hazliu sa va arat cum s-a caznit astazi sa curete un cartof si-un morcov si le zicea "tai tofu" "tai mocu", atunci cand ii sareau din mana!
Ana...sunteti su-per-beeee! Asa cum ne-ai obisnuit de cand te stim, esti o frumusete de femeie si ai o frumusete de copila! Dementiale pozele profi! Cu spalatul...faceti totul un joc, mai intai pe uscat, apoi cu apa, apoi cu pasta; spalati-va reciproc, alea alea!
Bobitule saru'mana! Daca zici tu asa cu prietenul tau, imi dai sperante! Multu' tare!
Mai cate soacre varsator avem....si cata iubire dupa anumite discutii![]()
Ce tare Aidel, ciorapholica!![]()
Vaz ca a fost ziua schimbarii de semnatura, va innoirati toate! Bravos natiune!
Nu mai judec (big news!) asa ca-mi iau oasele si ma insir langa barbat! Pupa'v-as!
Mamica unui MIRACOL
Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá
maitreyi spune:
moni taica-miu a fost homeopatul familiei de prin '70 pana prin 90' si ceva. dar de ala cu sticlute, cu dilutii, cu mers noaptea prin botanica dupa diverse plante
remediile homeopate reale sunt cele date dupa o anamneza amanuntita si nu cele facute en-gros gen oscilo, stodal, etc. alea isi pierd din proprietati fiind facute "la cazan". remediile homeopate nu dau dependenta iar ca efectul sa fie vizibil trebuie luate cel putin 3 luni si nu 2-3 zile pt ca ele lucreaza la nivel de structura energetica si nu fizica. homeopatie cu cap nu fac multi medici. gasiti unul calumea, daca va intereseaza domeniul, si mergeti si vb amanuntit cu el. ca idee un interviu de genul asta dureaza intre 30 min si 1 h si contine intrebari inclusiv despre partea preferata pe care dormi.
carliontatul!
-------
mamica fericita de
Alexandra
-------
Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca... 
Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008
--------
UN COPIL ARE NEVOIE DE AJUTOR 
maitreyi spune:
multumesc pt raspunsuri legate de plans 
-------
mamica fericita de
Alexandra
-------
Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca... 
Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008
--------
UN COPIL ARE NEVOIE DE AJUTOR 
katalyna spune:
mai3 stiu s eu o fetita care cand plange iti sta inima in loc si maica-sa mai ca incepe sa planga de frica si am mai citit si eu si se pare ca nu fac spasmele decat cu persoane care stiu ca sunt 'slabe' ca sa obtina ce vor, cel putin asa era in cazul tipei. si ea tot asa proceda, ii sufla in gura si chiar si asa isi revenea destul de greu.
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Scrisori pt Mos Craciun&page=1" target="_blank">k1.jpg
maitreyi spune:
kata eu nu ma pierd la faze de genul asta ca nu imi permit. m-am gandit si eu la faza sa nu se prinda ca ne oprim din a face ce nu ii convine cand face asa, pt ca nu ai cum sa nu te opresti, si sa mai faca...nu o face des, azi a fost a 2-a oara, prima fiind acum vreo 3 saptamani. poate e doar o intamplare. dupa ce s-a linistit i-am dat si cu niste otet de mere pe la nas si i-a revenit culoarea in obraji. ea nu e un bebe plangacios sau santajist chiar deloc. dupa 1 saptamana aproape de bagat aspiratorul in nas o inteleg.
nu m-am putut abtine nici eu de la schimbarea de look
planuiam de mai demult da' acu' ca is fresh si la freza hai sa fiu fresh si la semnatura ![]()
a aruncat husbandu' buzduganu' asa ca ma retrag. 
-----
Are mami o MINUNE DE LA DOAMNE-DOAMNE 
-----
Ruby eekyaa.
Ehla xana, ehla xana kondamou
Ehla bruwee, maydeenabee
Seesu samee ahkeeraa
Ruby ruby kree
iriss27 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui maitreyi moni taica-miu a fost homeopatul familiei de prin '70 pana prin 90' si ceva. dar de ala cu sticlute, cu dilutii, cu mers noaptea prin botanica dupa diverse plante carliontatul!------- mamica fericita de Alexandra ------- Cine-ti saruta genele-n somn ? Si cine-i acolo cand ingerii dorm ? Toate zanele bune sa te ocroteasca... Toate florile campului sa te infloreasca... ![]() Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008 -------- UN COPIL ARE NEVOIE DE AJUTOR ![]() |
Eu am fost cu ai mei la o homeopata pediatra, mi-a pus intrebari legate de bolile lor, de ce am mancat de cand s-au nascut, daca au somnul agitat, dar nu prea multe intrebari care sa mi se para ciudate. Ma rog, ai vreo idee de carte misto si pe intelesul prostului despre homeopatie? Eu as vrea sa studiez mai multe, dar mi-am cumparat niste chestii care m-au bagat in ceata, cred ca erau pentru avansati :)).
Biribu spune:
Mada acu ca am un pic te timp uite sa-ti impartasesc din vasta mea experienta. Un lucru de retinut e ca unii copii sunt din start mai dificili si nu trebuie sub nici o forma sa o compari cu sora-sa. La mine asa a fost si inca mai e Anna. Are si acum ca e mai mare momente cind nu te poti intelege cu ea, e drept ca sunt legate de oboseala, foame, vreo schimbare prin program. Dar cind era mica ca Ami cam asa imi facea, si ne cam pliam noi dupa ea, insa daca mai aveam unul atunci ar fi fost dificil. Una din chestii ar fi ca nu mai e bebe,trebuie sa adaptezi si continutul si tonul explicatiilor, pt ca uneori cu surprindere am constatat ca daca ii explic inainte cam ce urmeaza sa se intimple coopereaza mult mai usor, si cu tony e la fel. Apoi distragerea atentiei e de baza dar nu e chiar asa de simpla, cu uite avionul ca ei nu mai sunt asa de fraieri, si nu se lasa. Eu tot pe povesti merg, cu uite ce vom face si ce va fi si incalecam pe cal etc etc. Cu ignore la mine nu a mers, Anna se ambitiona si era in stare sa urle ore-n sir, am lasat-o si am vazut. mai curind mergea sa ma duc imediat la ea si sa o iscodesc ce are si ce vrea. e o perioda dificila si pt ei, cind inteleg absolut totul si de comunicat nu prea pot, ca sa se face intelesi exact, si ii inteleg ca e f frustrant. la noi clar e mult mai usor cind vin cu fraze gen mama stie ca esti obosita/ plictisita/ vrei la joaca etc, daaar.. facem asta intii, si apoi...
un exemplu cit de bine inteleg: azi dupamasa am avut deosebita placere sa trebuiasca sa merg cu Anna in ER, isi bagase o bomboana (jelly bean) in nas si nu mai puteam sa o scot, si o durea, normal, urlete, asa ca la spital cu noi. in general sa-i imbrac rapid e un vis frumos, dar cumva tony a priceput ca e ceva grav si a venit cu botinele ei si ale lui linga mine si a asteptat cuminte sa-l imbrac, nu fugareala ca de obicei. m-a surprins f tare.
si o ultima idee - cu cit las frustrarea sa mearga mai departe cu atit parca nemultumirea creste si data urmatoare e mai greu de controlat. mai usor e cind sting focul rapid si incerc sa-l previn, dupa o perioda mai lunga de calm parca altfel te intelegi cu copilul.
Mami de doi
mici
"If you believe everything that you read, better not read"
alexa_teo spune:
Neata.
am pregatit o cafelutza pt toate mamicile si un laptic cu cereale pt pitici.
ultima pozna ale mandrelor...aseara au prins fuxul si Teo forma numere si Alexa asculta la receptor,le-am luat oadata si ele tot acolo insa a doua oara au ineversat rolurile si ce distractie pe ele,asa ce radeau:)))![]()
ankalaura spune:
Salutare - eu, ca de obicei in ultima vreme, n-am timp.. Si probabil ca nu voi avea curand, pana nu ne potolim cu stiti voi ce...
Mada, vad ca a zis si Biri ca nu mai merge ignoratul, si in ultima vreme am vazut ca treaba asta cu ignorarea este una demodata. Cand apari online, anunta-ma, sa incerc sa iti trimit niste fisiere, sper sa se poata, sunt mari tare, dar incercam.
La noi, vazand-o acum pe Erika, trag concluzia ca Eliza a fost cel mai cuminte copil din lume! Cand citeam sau auzeam de terrible twos, de tantrumuri si altele ,ziceam "ei ash, astia sunt cu cornite puse de vreun bunic ..." Eliza n-a lovit, nu s-a tavalit, nu a urlat, nu si-a cerut drepturile (sau fitzele) in mod zgomotos.
Erika insa, zici ca are spirt in fund! pe orice pune Eliza mana, vrea si ea, si tipa. Orice vrea sa faca Eliza, hop si Erika, o deranjeaza, ii smulge din mana Eliza saraca isi programeaza diverse activitati pentru "cand doarme Erika". Si pe masura ce trece "ora de dormit" ma intreaba daca mai are... sper sa mai aiba de dormit.... si tot asa...
Bineinteles, ma preseaza. Nu mancam decat in bucatarie, pe scaunel. Totusi, face semne disperata si incearca sa ma atraga spre alte camere, cu iaurt cu tot, sau ce am eu in castron. Nu ii dau, ii zic pa si pusi, dupa vreo 5 incercari vine la scaunel, dar NUMAI daca ii e foame tare. Altfel, imi intoarce spatele sau incepe sa tipe. Se mai tavaleste, nu vrea nimic in picioare (iar eu, a propos de discutia cu sosetele sau papucii) eu tin sa aiba ceva in picioare pentru ca e chiar rece pe jos, si n-am chef sa le apuce vreo durere de burta ceva...
A invatat sa zica AU din orice, uneori uita, dar alteori, cum o atingi zice AU si se incrunta la tine.
Sta in fata televizorului ca sa nu mai vada nimeni nimic
Iti inchide calculatorul, se urca pe spatarul canapelei, a invatat sa se plim,be cu ladita sau scaunelul prin casa, si le aseaza unde vrea sa ajunga, se inalta si ajunge... Isi ia in felul asta tacamuri din dulap, paine de pe blat (care are 90 cm inaltime...), samd.
Face numai ce vrea ea, e geloasa, ma impinge pe mine de pe tati, pe Eliza de pe mine, vrea numai ea si ea, elocul ei si are parere ca toate drepturile sunt ale ei.
Deci lucram intens la astea, dar nu cu ignore ca nu are rezultat...
Dar cel mai tare si mai tare ma supara ca au inceput sa se certe, ele doua, Erika e rautacioasa si Eliza tot lasa de la ea, dar na, nici asa nu e corect, iar eu nu pot sa stau agatata de ele mereu, si tot asa... Si tipa si zbiara si se cearta.... de imi vine uneori sa le scot la licitatie.
Uite acum, habar n-am cum m-am trezit cu ele amandoua in pat. Eria este acum toata gramada peste Eliza,s trei sferturi de pat este gol Eliza saraca einghesuita intr-un colt de mi-e sa nu cada, si Erika sta ca o boieroiaica, jumate intinsa peste Eliza si jumate rasfirata pe pat. Si restul gol.... 
ana_a spune:
neatza!!
incredibil!
este 9.20 si nu am nici un copil in zona....dorm!!! amandoi!
mada, intru si eu in clubul vostru!La mine merge cu rabdare(din partea mea) si cu intelegere. Il descifrez tot mai greu, are tot mai multe pretentii...si cum nu vorbeste... tzipa si se uita urat la mine.
hai sa va scriu un banc haios, probabil majoritatea il stie...dar e bine sa-l mai recitim din cand in cand:
Un copil, la gradinita, incearca sa isi incalte cizmulitele. Pentru ca nu se descurca, a cerut ajutorul educatoarei. Cu tot trasul si impinsul, cizmulitele nu voiau nicidecum sa intre. Pana cand a reusit totusi sa il incalte, educatoarei i-au aparut broboane de transpiratie pe frunte. De aceea aproape ca i-au dat lacrimile cand copilul i-a zis:
-Doamna, dal sunt puse invels…
Intr-adevar, erau puse gresit… Nu a fost cu nimic mai usor sa ii scoata cizmulitele decat sa i le puna, totusi a reusit sa isi pastreze calmul pana cand cizmulitele au fost iar incaltate, tot cu sudoare pe frunte, dar de data aceasta asa cum trebuia. Insa atunci baietelul a zis:
-Cizmulitele astea nu sunt ale mele!!!
In loc sa tipe la el “De ce nu mi-ai spus?”, educatoarea si-a muscat buza si inca o data s-a chinuit sã il descalte. Cand s-a terminat chinul descaltatului, baietelul i-a spus:
-Sunt cizmulitele flatelui meu. Mama mi-a zis sa le incalt pe astea azi.
Acum ea nu mai stia ce sa faca… Sa planga sau sa rada? A reusit totusi sa stranga suficienta rabdare pentru a se lupta din nou cu cizmulitele. Cand, in sfarsit, l-a incaltat, inainte de a-l trimite afara la joaca, l-a intrebat:
-Si acum, unde iti sunt manusile? Trebuie sa ti le pun in maini ca sa poti pleca afara!
-Le-am bagat in cizmulite ca sa nu le pield…
ah, sa trezit un pui ![]()
va
si sunt pe aici.....
proud mummy