Mamici si Gravidute Italia (65)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns katiapam spune:

Kemsy-cu mutatul crede-ma ca nu stiu de unde sa incep......
am atitea de adunat si apoi de aranjat
dar toate se fac,important e ca ne mutam
aici stam de 5 ani....ne-am obisnuit dar cautam alta casa ca asta e umeda aici linga mare iarna si cind ploua ne da de furca
eu o faceam pe Giulia pe cap inainte de baie cu ulei deala johnson cu vreao jumate de ora,sau ulei de corp,sa ai grija sa nu ajunga la ochi,il lasi cu uleiul apoi il piepteni incet si sa vezi ce usor vin scoartele si va scapti de ele,repeti figura daca nu au venit toate jos si gata
se inmoaie bine cu uleiul si vin usor,succes
sa-mi spui daca ai incercat metoda asta si daca a dat rezultate
apoi si noi pina nu ne luam casa cautam unde sa stam mai bine,sa ne-o permitem ca nu vreau sa stau cu nimeni.....pina atunci mai e,poate ne ajuta d-zeu sa reusim sa ne luam casa noastra

Mami de Giulia 20/06/07

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kemsy spune:

katia, l-am mai dat cu ulei de masline, la inceput, dar mai rau era. M-am exprimat gresit, el cruste nu mai are, doar datorita cremelor ce le folosesc, cred. Insa pielea capului se usuca si se irita, banuiesc ca asta e cauza scarpinatului.Si folosesc mereu crema.
Ai inteles ceva?

Da, te inteleg, nu face bine o casa umeda. Noi stam tot singuri, la tara, intr-o casa mare cu gradina!!Abia astept sa vina vara, sa pun piscina pentru copii in gradina si sa se balaceasca Loris!

Gianina, fericita de strengar Loris Stefan (02.10.2009)

Asa s-a nascut Loris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slimatei spune:

multumim de complimete
imi prind bine
geanina asa e lui stefi ii plac enorm pisicile..acum nu e ca nu as vrea sa ii iau o pisica, doar ca noi prima, de a o avea pe ea si chiar dupa ce am nascut-o am avut multe pisicute..din pacate te atasezi foarte tare de ele si destinul unora dintre ele a fost tragic... asa am decis ca: doar daca vom avea conditii pt a putea tine in siguranta o pisica ...abia atunci o sa ne mai decidem sa ne luam una a noastra ...pana atunci insa ne bucuram de cele a prietenilor nostri
si noua ne lipseste o pisicutza numai a noastra... nu mai zic ce ar face stefi cu ea dar dupa ce am plans atat dupa ele si bani bagati in sterlizat..tratamente etc..si la urma sa le gasesc moarte in strada...ca nu poti tine legata o pisica si daca noi avem starada principala langa noi..ghinionul nostru..
ma cam las pagubasa.. fac si eu ca toti ceilalti care ma indrumau..mai bine mai fac un copil

despre crosta ce sa zic...ca noi nu prea am avut mari pb cu stefi...doar ca eu o dadeam cu ulei de mandorle...cumparat de la farmacie ..si o pieptanam usor ...usor usor s-au dus.. oricum asta nu e bai ca crosta lacteea se duce ea pana la urma... sanatos sa fie el in rest!
te cred ca abia astepti cu piscinuitza... si stefi ce-i mai place si se balaceste toata vara...

ioana bafta la organizatul cu impachetarea !
multa rabdare ..usor, usor le sistemezi tu pe toate ....important e sa ai calm si buna dispozitie

un pupici la toata gasca.... numai bine!

"omul e cu atat mai puternic cu cat duce mai multe sarcini in spinare... viata e o adevarata scoala, unde dai examene zi de zi si ceas de ceas, obligat fiind sa treci prin nenumarate probe"

Stefania X2 (22.12.07) eu, broscutz :) ... , aproape 2 ani...

Nasterea unei stele...numita Stefania!
papa buuun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica2008 spune:

seara fetele
SILMATEI am vazut o printesa frumoasa foc multi pupici
KEMSY sotul lucreaza cu caii(groom se numeste mai exact meseria),face concursurii cu caii de salt obstacole,le face injectii,ii invarte la coarda si ii si calareste.la munca asta de obicei iti dau si casa si daca esti bun in domeniu esti si bine platit
KATIAPAM multumim de comlimente.
revin ..sa trezit alintatel

monica mamica fericita de denis stefan 8.07.2009
http://s603.photobucket.com/albums/tt113/monica2008_album/denis-stefan/

Mergi la inceput

'neatza!
cine vine la ?

monicamultumim mult
ce frumos tb sa fie munca sotului!
.. e drept ca tb sa fie si obositoare, dar imi imaginez ca tb sa fie adorabil, sa ai ocazia sa poti sa stai toata ziua printre caluti...
Doamne cat mi-as dori si eu sa am ocazia macar sa ma urc in saua unui calutz.. d'apoi sa stai mereu cu ei...
nustiu de ce.. dar imi imagiez ca sunt niste animale stupende...chiar daca sunt mari(nu ca un catelus de companie dar sunt mult mai inteligenti si mai intelegatori, doar ca oleaca mai mari

odata sotul meu, a muncit la o persoana care avea o herghelie de caluti..si imi promisese ca pot sa merg sa ma invete sa calaresc ..dar stefi era mica pe atunci si nu aveam cu cine sa o las..si uite asa ...am tot amanat.. a trecut timpul..si acum parca imi vine naspa sa ma duc sa ma prezint ..sa-si tina promisiunea
cine stie poate imi voi indeplini vreodata visul "de'o viata" ...

va pup pe taote si va doresc o zi frumoasa!

"omul e cu atat mai puternic cu cat duce mai multe sarcini in spinare... viata e o adevarata scoala, unde dai examene zi de zi si ceas de ceas, obligat fiind sa treci prin nenumarate probe"

papa buuun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nafi spune:

Bun gasit fetelor!

Eu mi-am baut cafelutza deja dar un pahar de vorba nu strica!
mai ales ca afara e o vreme...din aceea de numarat banii sau facut copii! copilul e pe drum iar banii i-am rasnumarat in ultima vreme ca sa vedem cat ne putem intinde ptr a cumpara un apartament. asa ca mai bine petrec un pic de timp cu voi!

Katiapam...inca nu stiu exact cum e cu epidurala.pe 19 cand merg la ginecolog o sa-l intreb , ca el lucreaza la spitalul unde trebuie sa nasc si trebuie sa stie mai bine decat decat tipa de la cursul preparto care mi-a zis ca m-ar costa 800 de euro.

Monica - nu e de mirare ca ai un sot atat de bun. se zice ca persoanele care lucreaza cu animale sunt mai relaxate, fericite si implicit mai bune si intelegatoare cu persoanele din jur.Anul trecut in noiembrie am fost la FieraCavalli aici in Verona, am lucrat 4 zile ca traducator ptr standul din Sicilia si a fost o experienta minunata. Oameni deosebiti, cai superbi...chiar mi-am incarcat bateriile in acele 4 zile si nu am simtit oboseala desi eram deja insarcinata in aproape 5 luni!

De curand am intrat in luna a 8 a si abia astept vinerea viitoare sa fac ecografia si sa-l vad pe domnisorul care ieri mi-a tras una de era sa-mi rupa coasta! I-am pregatit deja hainutele ptr spital, am comandat si prima piesa de mobila, cea care va sta in baie la inceput (bagneto/fasciatoio) de la foppapedretti. mai tarziu , cand ne vom muta in casa noua, vom lua si patutul care e in set si e f dragutz ptr ca dupa ce creste bebe poate fi transformat in canapea ptr camera copilului.

In rest...am dat o tura pe la vreo 2 banci ca sa vedem ,in termeni reali, cam cat ne putem intinde cu creditul si am obtinut urmatoarele informatii(le scriu ptr ca am vazut ca mai sunt pe aici cateva persoane interesate):
1. 145.000 euro - 25 ani - rata fixa - 850 euro/luna (tasso annuo nominale 5.007%, spread 1.09 %)
- 30 ani - rata fixa - 775 euro/luna
2. 140.000 euro - 25 ani - rata variabila cu plafon maxim ( varabila cu cap - de la Monte paschi di Siena)- 632 euro/luna ( tasso variabile 2.477% , spread 2.05 , plafonul maxim 5.5%)
- 30 ani - rata 565 euro/luna

In cazul 2 rata maxima la care se poate ajunge cand va creste Euribor-ul este de 865 euro).
E posibil ca acest nivel maxim sa fie atins destul de curand avand in vedere ca acum euriborul e la cel mai scazut nivel , vreo 0.47...dar oricum este un compromis destul de bun intre rata variabila care e f riscanta si cea fixa).
Suma calculata este sub nivelul de 80% din valoarea comerciala a imobilului. daca depaseste 80% ori banca nu-ti aproba creditul ori creditul este muuult mai scump.

Ma duc sa ma misc un pic caci asta mic imi da picioare in toate cele...

ah...sa nu uit... poate voi stiti mai bine...La nasterea copilului, avand in vedere ca nu am lucrat in Italia , deci nu am platit nicio contributie, primesc ceva de la stat, de la comune...sau nu ma incadrez la nimic? Eu am incercat sa gasesc pe net dar nu mi-a rezultat ca m-as incadra undeva!hai ca am scris un roman aici...

O zi frumoasa tuturor!

32 + Riccardo

Mergi la inceput

nafi nici eu nu am lucrat(vb vine)nicaieri ...decat la negru..si n-aveam acte...
dar m-a trecut sotul a carico suo..si asa ..am mers la comune de am intrebat si am primit 1470 de euro ...ajutor la nasterea copilului...

bafta sa gasiti casutza potrivita si la bani cat de cat rezonabil...

va pup!

papa buuun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bionda spune:

Buna ziua!Multumesc feelor pt complimente slimatei are dreptate chiar te fac sa te simti bine

Eu azi sunt o harnicuta,maine imi vine cumnatica si-a gasit de lucru aici si trebuie sa se prezinte la apuntament.Mancarica mea mai e pe foc se pare ca azi bebe o sa manace mai tarziu ca de obicei

Ne-a batut si pe noi gandul sa ne facem o rata pt casa dar munca sotului e cam nesigura si...ne mai gandim sau asteptam sa imi gasesc eu ceva de munca decat sa platim o gramada chiria mai bn platim casa noastra

Giorgi-baiatul meu e innebunit dupa zebrae jucaria lui preferata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kemsy spune:

Ola,ola!
Nafi, multumesc de detaliile cu banca...Mi se pare fain, decat sa dai chirie 5-600 euro, mai bine luam ceva pentru noi!
(dar cam ce venit trebuie sa ai ca sa iti dea, de ex., 140 mii?)
In ce priveste banii ce ii poti primi, uite aici informatii :

ASSEGNO DI MATERNITA' CONCESSO DAI COMUNI
E' una prestazione che spetta alle madri cittadine italiane, comunitarie o extracomunitarie in possesso della carta di soggiorno, residenti in Italia.
L'assegno spetta, inoltre, alle cittadine extracomunitarie con lo status di rifugiate politiche, anche se non sono in possesso della carta di soggiorno.
L'importo per il 2009 è pari a 309,11 € mensili per cinque mesi, per complessivi 1.545,55 €.
A partire dal 2 luglio 2000, spetta per ogni figlio nato (esempio: parto gemellare spettano due assegni), per ogni minore adottato o in affidamento preadottivo.

I requisiti

L'assegno spetta alla donna che:

non ha diritto ad alcuna indennità di maternità ad altro titolo (nel caso in cui fruisca di un'indennità di maternità di importo inferiore a quello dell'assegno del Comune può esserle riconosciuta la differenza);
vive in un nucleo familiare che non ha redditi superiori a determinati tetti. I redditi sono calcolati in base ai criteri stabiliti dall'Indicatore della situazione economica (ISE), il cui valore per il 2009, con riferimento ai nuclei familiari composti di tre persone, è di 32.222,66 euro.
L'assegno va chiesto al Comune di residenza, improrogabilmente entro sei mesi dalla nascita del bambino o dall'ingresso in famiglia in caso di adozione, e viene pagato dall'Inps.

Monica, super job-ul!!!!Eu am calarit o data, si mi se parea ca sunt la etajul 2, iar cand a inceput sa mearga am crezut ca a inceput un cutremur de 7 grade. Stiu, stiu....sunt o fraiera, dar taaaaare m-am bucurat cand am atins pamantul cu picioarele

Va pup!!

Gianina, fericita de strengar Loris Stefan (02.10.2009)

Asa s-a nascut Loris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nafi spune:

Slimatei & Kemsy va multumesc pentru informatii.
vad ca ptr a primi acei bani exista si o limita , acel ISE /nucleu familial si acolo s-ar putea sa depasim...asa ca ramane sa vedem care este ISE pe 2010, poate ne incadram.

La suma acordata de catre banca , se iau in calcul veniturile familiei , cate persoane sunt in nucleul familial,ce alte rate mai ai (noi mai avem 3 ani de plata la masina)...si al final rezulta cam ce-ti pot da ei. ptr 140.000 media veniturilor/familie ar fi in jur de 3000 euro.

O dupa amiaza placuta fetelor!

32 + Riccardo

Mergi la inceput