Canadience si americance: in forma si frumoase! 4

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Ana, si la noi in casa, decat eu sunt la regim.
Si nu merge sa mancam acelasi lucru.

Eu le fac lor ce le place, si mie altceva.
De ex. aseara am facut paste cu branza si zahar, ca in Ro.
Si eu mi-am oprit paste fierte (sunt din astea italiene, din grau dur) pe care o sa pun un pic de sos de tomate.

Si legume la aburi, manancam si noi. Si crenvusti la aburi.

A, si noi tot ciorba de perisoare din carne de vita si fara smantana am avut, dar cu multe legume si bors.
Eu am mancat zeama cu legumele permise din ea + perisoarele. Pastele si cartofii i le dadeam Ancutei.
Victor isi adauga smantana din belsug, cik sa nu ii simta acritura.

Eu mai vreau retete de mancare ca vine we si trebuie gatit.
Eu planuiesc supa crema de mazare.

O zi buna,
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

ok, dupa o doza de doua zile, raportez cu Acaiu' meu ...nimic deosebit. nici macar efectul avut de fructele de padure asupra lu' maru.:-)) in schimb, niste migrene cumplite imediat dupa ce le iau. astea de la ce-or fi?

m-am razgandit, vreau reteta cu ciorba de varza, va rog frumos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimitete spune:

Nelia, vreau si eu reteta aia de supa de varza, nu trebuie sa fie exacta ca eu oricum infloresc la retete. Pot sa pun varza din aia gata taiata pt salata ca eu din aia am in frigider?

Multa sanatate la toata familia cu virusul ala stomacal. Bea mult pedialyte si tu si copiii.

Mamaliga e total interzisa de Montignac, porumbul fiind inamicul nr 1 al lui, stii ca e si contra popcorn.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Mimitete, stiu ce zice de Montignac despre mamaliga si cred ca are dreptate. Cind l-am tinut si acum cind il reincep, o voi scoate pentru mine. De fapt, merge pe acelasi principiu, ca amesteci ce nu trebuie si de aceea te ingrasi. Si cind fac supa de varza si tin Montignac, scot morcovii, de fapt nici nu-i am in reteta de mai jos, dar se pot pune daca nu puteti fara ei. Pe aceeasi reteta fac si de fasole verde, dar in loc de rosii pun iaurt frecat cu galbenus, dupa metoda descrisa mai sus, ca sa nu se taie. Este la fel de racoroasa si te scoate afara imediat. Si din legume scot morcovii... sint altele care pot fi mincate, dar ii mai rontai cruzi.

Sintem bine cu virusul, cred ca a trecut, dar am tras ceva...

Va pun doua cure de purificare, eu asa le spun, pe prima o incercam amindoi macar de doua ori pe an, iar supa se face cam la 3 luni asa, cind ni se face pofta sau simtim ca am exagerat. A doua am incercat-o pe jumatate, in sensul ca m-am apucat de ea exact in saptamina cind am aflat ca sint gravida cu Lisandru... si am intrerupt-o. Deci nu stiu cum este, dar stiu citeva persoane care o tin cam o data pe an si li se pare tare buna.

Ciorba de varza

6 cepe mari
2 cotii de rosii cojite (se pot pune si naturale, vara din astea pun)
o varza mare alba
3 ardei grasi
1 legatura de tulpina de telina
patrunjel si leustean
bors sau lamiie daca o vreti mai acra

Se taie legumele in bucati ptrivit de mari (eu le tai mici, ca pentru ciorba, dar am facut si cu ele mai mari si iese buna si asa), se pun in oala si se acopera bine cu apa (eu pun apa la fiert intii si apoi pun legumele). Le las intii sa fiarba un pic, cam 10 minute sau chiar si mai putin si apoi se ia de pe foc, se lasa oala acoperita si se lasa legumele sa se opareasca bine. Apoi pun rosiile taiate si mai fierb un pic. Se pot pune rosii intregi si taiate, dar daca aveti probleme cu semintele, se pot trece printr-o sita mai rara sau se pune suc de rosii.

Cica nu contine calorii si puteti minca cit de mult doriti timp de 7 zile, nu mai mult pentru ca te lasa fara puteri. Poate provoca gaze la inceput, dar dupa vreo trei zile dispar (la mine). Nu se maninca cu smintina sau cu iaurt si pentru ca nu are ulei, se poate minca si rece (mai ales vara este excelenta). Nu are nici un gust! Concluzia este ca trebuie sa-ti placa tare mult varza... altfel dupa trei zile de varzuiala.

Cura mai departe este asa:

Ziua 1: Pe linga supa de rigoare (cite castroane pe zi puteti), se pot minca doar fructe, in afara de banane. Pepenii verzi si cei galbeni au mai putine calorii si merg bine cu supa...
Se maninca doar supa si fructe, iar ca bautura doar ceai neindulcit sau apa, dar nu minerala. Ar fi bine sa puteti renunta la cafea in acea zi.

Ziua 2: Supa. Orice legume, proaspete, congelate, din conserva aburite, eventual cu un pic de sare, orice cantitate doriti. Dar se recomanda legumele uscate ca fasole, mazare, porumb.
Se maninca doar supa si legume (nici un fruct), seara se poate minca un cartof fiert sau copt cu un pic de unt. Se poate bea cafea, in rest tot ceai si apa.

Ziua 3: Supa, legume si fructe (din categoria celor de mai sus), orice cantitate. Dar nu si cartoful. Aceleasi lichide.

Ziua 4. Supa. Fructe si legume cit puteti. Banane si lapte degresat (eu beau normal). Se pot minca pina la 3 banane, iar dupa supa, cit mai multa apa.

Ziua 5. Supa. Carne de vaca slaba, pui sau peste... cu rosii. Se pot minca 300-400 g carne sau peste impreuna cu maxim 6 rosii (eu le fac la cuptor, cu rosiile taiate pe deasupra si puse mai spre sfirsit). Ar trebui baute in aceasta zi de la 6 la 8 pahare cu apa, este ziua cind organismul elimina surplusul de toxine. Si mai este ziua in care ar trebui sa se renunte la cafea.

Ziua 6. Supa. Carne de vaca si legume, orice cantitate. Fara cartofi, de preferat sa fie salata verde linga carne, pina la trei portii pe zi de carne (eu mincam la prinz si seara, mai mica). Aceleasi lichide (ceaiul verde e indicat).

Ziua 7. Supa. Orez integral sau chiar negru, suc de fructe neindulcit (stors in casa) si legume. Orice cantitate de legume, cel putin doua de orez, cel putin o data supa. Aceleasi lichide, daca se poate cit mai multa apa.

Alcoolul este interzis, chiar si o gura. Chiar si dupa ce se termina cura, trebuie asteptat macar o zi pina se bea alcool. Cafeaua la fel, dar eu nu pot fara, asa ca renunt la ea in prima zi si in a 5-a, in rest beau una neagra si fara zahar, dar daca se poate renunta, ar fi nemaipomenit. Apar gaze in exces in primele zile, stari de moleseala, lipsa de vlaga si de energie, dar dupa 7 zile, daca se tine corect, totul se regleaza, se pierd intre 4 si 8 kilograme, in functie de organism (eu pierd cam 5) si va veti simti tare bine, plini de energie si cu dorinta de a minca mai mica, adica va va fi foame mai rar si va veti multumi cu cantitati mai mici. Dar ceea ce ar trebui in aceasta saptamina este evitati stresul, supararile, sa ginditi pozitiv si sa dormiti mult... eventual sa luati niste magneziu, dar nu alte vitamine.

Nu o recomand ca fiind buna, ca nu stiu daca este sau nu, dar noi (si eu si Octav) am adoptat-o pentru ca ni se pare ca face minuni la nivel de eliminare de toxine si inmultit energia. Dar trebuie sa fii sanatos cind o incepi, adica sa nu ai anemie, sa nu ai alte boli, sa nu ai probleme cu stomacul, cu iesitul afara... Nu e usor de tinut, dar sint doar 7 zile, nu uitati! Si nu se repeta decit dupa vreo alte 6 luni!

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Mergi la inceput

Iar a doua este aceasta, neincercata pina la capat. Si aceasta are o supa, pe care eu o fac regulat, e tare buna (ma rog, tot fara gust):

RETETA DE SUPA DE LEGUME

Taie in bucatele mici 7 morcovi si 1 telina (radacina). Adauga 2 cani de apa si fierbe-le 15 minute. Mai adauga niste patrunjel si spanac proaspat; poti adauga si rosii, ardei sau usturoi, pentru gust. Lasa-le sa fiarba inca 10 minute, pe urma adauga sare si ceapa. Supa poate fi consumata calda sau rece. Scopul acestei supe este de a curata organismul, asa ca poti bea cat de multa in fiecare zi. Contine foarte multe minerale.

Dieta de purificare a organismului in 6 zile

MICUL DEJUN PENTRU FIECARE DIN CELE 6 ZILE

Inainte cu 15 minute de a lua micul-dejun, se stoarce o lamaie intr-un pahar de apa fierbinte si se bea cu inghitituri mici, dar cit mai repede.

Restul micului-dejun consta in 250 ml de suc natural de fructe (portocala), 5 lingurite de branza (de casa), 250 grame de fructe proaspete, exceptie facand banana si avocado. Poti sa bei o ceasca de ceai (verde), daca doresti.

Intre micul-dejun si pranz, bea cat mai multa supa de legume poti.

PRANZUL PENTRU FIECARE DIN CELE 6 ZILE:

Bea doua cani de supa de legume in timpul mesei. Prepara-ti o salata cu legume proaspete alegand din urmatoarele: asparagus, mazare, morcov, varza, conopida, castravete, telina, ardei, salata, ceapa, dovlecel, spanac, rosii.
Pentru desert, serveste fructe proaspete cu miere. Poti bea un pahar de lapte proaspat, daca doresti (se pot minca intre prinz si cina si iei doar o lingurita sau doua de miere dupa prinz).

Intre pranz si cina, bea cat mai mult suc de vegetale si mananca fructe proaspete.

CINA PENTRU FIECARE DIN CELE 6 ZILE:

Bea doua cani de supa de legume in timpul mesei.

Alege doua sau trei feluri de vegetale din lista de mai sus si prepara-le cu putin unt, la foc mic (aburite si cu unt pe deasupra sint la fel de bune). Poti manca pana te saturi. De asemenea, poti servi o felie mica de paine cu unt.

Pentru desert, o salata de fructe. Daca inca iti mai e foame, poti manca dupa cina cat de multe fructe doresti, combinate cu suc de legume.

Purificarea organismului nu este usoara, insa o data ce te-ai apucat, nu trebuie sa renunti. Deja in a treia zi rinichii si intestinele tale vor functiona mult mai bine si o mare parte din toxine se vor fi eliminat. Starea ta generala va fi vizibil imbunatatita incepand cu a 4-a si a 5-a zi.

Dupa terminarea dietei, urmeaza o alimentatie bogata in alimente integrale, fructe si legume proaspete.

Nu bag mina in foc pentru ea, dar nu vad ce rau ar putea sa faca, mai ales ca nu sint decit 6 zile si, tot asa, nu se poate repeta prea des, la 6 luni e ideal.

Pe aceea care are la baza griul sau germeni de griu nu mai stiu unde e, trebuie sa o caut. Si mai aveam una cu boabe de orez si lamie stoarsa, dar nici aia nu stiu unde este. Daca le gasesc, le postez, dar nu stiu daca sint bune sau nu, sanatoase nici atit, pentru ca nu le-am incercat niciodata, doar mi s-au parut interesante.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Mergi la inceput

Ah, problema mare la a doua cura, ca mi-am adus aminte, este ca ar trebui sa aveti acasa (eu n-am) un storcator de fructe si legume, pentru ca este indicat sa se bea mult suc de fructe si de legume facut in casa, proaspat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

nelia, suna fantastic, am sa fac si eu supa de varza.Problema mea e ca nu pot manca cu program, sunt fffff pofticioasa, nu radeti, mi se face rau, imi vine sa vomit daca nu mananc ce poftesc, ori daca mananc ceva fortat. De obicei imi iau la pachet mai multe lucruri de mancare, las in fridge la servici si de obicei mananc ce am avut ieri la pachet, nici decum ce am adus azi...

Pentru cine vrea o cura de detox usoara, ceai verde/urzica/soc neindulcit in loc de apa, toata ziua, timp de 2 saptamani, nu mai mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

Eu nu recomand cura cu ciorba de varza la cele care lucreaza cu publicul sau in colectiv mai mare

Eu am intrerupt-o dupa 2 zile, nu va pot spune cite gaze aveam

Succes anyway

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Eu mi-am facut de cap ieri in stil mare, asa ca nu mi-am permis nici sa scriu aici.
Azi m-am chinuit sa revin la mincat putin si ceva miscare, saptamina asta sper macar sa nu pun nimic.
Eu nu pot sa maninc varza fiarta nici daca-mi promite cineva ca voi fi instantaneu ca trasa prin inel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Si eu am incercat supa asta de varza acu' vreo 12 ani cand era la moda in Rom. regimul de slabit cu ea, dar nu am reusit sa mananc decat o data din ea... Chapeau pentru cine poate sa se tina de ea!

"Less is more" - Mies van der Rohe

Mergi la inceput