Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 *141*

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Raaluca spune:

Va salut fete dragi!

Am intrat si eu rapid sa anunt ca facem renovari in baie si in bucatarie motiv pentru care suntem sinistrati in sufragerie
Nu era in plan dar acum au avut timp liber baietii care ne ajuta asa ca ne-am lansat intr-o mica actiune de igenizare.
Sunt in urma cu 2 sau 3 capitole dar promit sa recuperez in weekend.
Nu stiu daca va mai intalniti pe 29 la verde cafe dar doi nu o sa putem ajunge


Monique, sa ne tii la curent!
Olga , te sunasem sa mai vb si sa spun ca suntem suspendati si rupti de realitate , din cauza de curatenie.

Sper sa revin cat mai curand!

P.S. DODO-PUI, scrie-mi si mie un PM cand poti sa trimiti. Nu ma grabesc deloc! Asteapta sa mai treaca gerul si cred ca pe saptamana viitoare o sa fie mai bine, o sa putem ajunge si noi si voi la posta.


Revenim!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petrean spune:

Ce-mi place de voi cum va amagiti..ca "nu va fi asa". Poate nu va fi chiar isteric..insa orice copil..normal..face contrar spuselor parintilor la un moment dat...adik tu ii spui sa taca..el vorbeste..tu aii spui sa stea cuminte..el...cotrobaite si e agitat..asta e o faza a vietii de copil. Un om mare nu e capabil sa asculte..si sa respecte reguli tot timpul..dar mai un copil..de 3 anicine-l vrea pe Andrei sa vada cum e un copil la 3 ani???pentru sa sti la ce sa va asteptati?



Vlad si Catalin-17.03.2009
Andrei Luca -15.12.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyana27 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.
Tufete, am ramas ultima fara Mosh Craciun?...Si-s ultima care alapteaza " ca pe vremuri", tot la 3 ore zi si noapte?...In legatura cu asta tre sa pun niste intrebari fetelor care alapteaza, dar nu chiar amu ca m-am lungit.

nu esti ultima, sunt si eu pe metereze; si asta in conditiile in care de aproape o luna doarme mutzu cam 6-8 ore legate noaptea; sigur, cu exceptiile de rigoare, de ex azinoapte cand m-a chemat la apel de vreo 4 ori; dar cum ziceam, banuiesc niste dintisori care fac nazuri; si la cei de jos cand au iesit a fost problema mai mare cu plansete cu vreo 3 saptamani inainte, si maraiala fara plansete cand au spart;

ne-am reglat si noi cat de cat cu kk, adica mai are cate o pauza de o zi-doua cand se screme si face un stropulet doar, dar macar cand face acuma... face nene; am aruncat deja 2 body-uri... ca n-avea rost sa incerc sa le curat, si oricum nu le mai purta de multe ori ca erau fixe; aseara m-am speriat cat a putut sa faca, si azi dimineatza la fel; recupereaza, recupereaza; din pacate vad ca seamana cu mine la capitolul asta ca si eu.... m-as arunca pe geam uneori; acuma am inceput sa iau ColonHelp, o combinatie de seminte si plante, nu stiu eu cat e de indicata in alaptare, cica trebuie intrebat medicul... pai pe cine sa intreb???? are in el asa: tarate de psyllium (habar nu am ce e asta si mai sunt si biolog care a mancat botanica sistematica pe paine), seminte de in, chimen, coriandru, oregano, patrunjel si argila; daca va sare vreun ingredient interzis in alaptare in ochi... spuneti-mi si mie, sa nu fac vreo balarie; oricum il iau de vreo 4 zile, si mutzu nu a avut vreun semn ca l-ar deranja la gustul lapticului sau la burtica; oricum ii dau si lui lass baby care si-a facut treaba bine... si poate contribuie putin si astea luate de mine... oricum nu mai e constipat si nu-i mai ies ochisorii din cap pana face; acuma face pe muteste... noroc ca ne muta nasul; si evident cere schimbat in secunda doi, nici gand sa se simta ud


diana mami super fericit de mutunel incredibil David Gabriel 1 aprilie 2009

mutzunel minune la 9 luni
PRIMUL CRACIUN
cum am venit pe lume

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

petrean, legat de confuzii baiat/fata.
cand am fost la petrecerea de 3 ani la gradinita lui andrei, era acolo un copil tare frumusel, tuns scurt si cu niste trasaturi tare finute. nu mi-am putut da seama daca e baiat sau fetita. cand l-au strigat pe nume am aflat ca e baiat. restul se vedea ca sunt baieti, ca aveau trasaturi mai masculine, iar pe fetite deja le stiam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyana27 spune:

si am ramas datoare cu un raspuns la "problema" ridicata de anca cu uitatul copilului... a fi femeie sau mama...
eu zic ca sunt cea mai fericita femeie din lume de cand am devenit mama; ma simt implinita si daca sunt ciufulita, si daca nu am timp de shopping; sunt mai fericita decat mi-as fi putut imagina vreodata; si da, imi lipsesc uneori iesirile in doi, plimbatul aiurea prin magazine.... dar astea o sa le fac din nou in scurt timp; si zic scurt pentru ca timpul trece extraordinar de repede, mutzu creste vazand cu ochii, devine din ce in ce mai independent, si in curand o sa pot sa-l las in grija bunicilor si eu sa plec; eu ma consider in continuare FEMEIE, dar la mine asta inseamna in primul rand MAMA; nu vad cum as putea sa sepat notiunile, pentru ca EU ma iubesc pentru ce am devenit; eu, cea de acum sunt de mii de ori mai buna decat eram inainte, mai calda, mai iubitoare, mai blanda... capabila de sentimente explozive asa cum nu credeam vreodata, capabila sa-mi iubesc sotul de mii de ori mai mult decat inainte cand il vad cum rade cu mutzu, cand ne tinem in brate toti 3 strans si mutzu rade cu caputul intre fetele noastre si se uita crucis incercand sa ne vada pe amandoi odata
acum apreciez ceea ce fac pentru mine, apreciez cand am timp de munca printre reprizele de joaca ale mutzunelului... ma apreciez mai mult pentru ambitia de a slabi, de a ma descurca singura cu casa si copilul, de a ramane relaxata oricata treaba as avea; si sigur ca ma simt depasita uneori, si ma intreb cu groaza daca o sa fac fata la doi copii odata.... si-mi iau "perlele" de la cei din jur, ca ce vreau asa repede inca unul, de mine nu ma mai ocup????????
ba ma ocup foarte bine de mine, si-mi dau seama ca sunt etape din viatza, si nici o zi nu e ca alta.... si nici o persoana nu e ca alta, si nu o sa ma condamn pentru faptul ca ador sa fiu MAMA si ca nu simt nevoia de independenta; sincer eu sunt dependenta de mutzu ca de aer.... mai mult decat el de mine, dar nu am nici o urma de regret
si in plus, va am pe voi, si-mi dau seama ca faptul ca suntem diferite este bestial, faptul ca abordam lucrurile uneori diferit este o lectie de viatza ... si cand avem sentimente contradictorii in noi nu trebuie sa ne simtim vinovate, pentru ca fiecare este un "EU" prefect asa cum e si cum simte


diana mami super fericit de mutunel incredibil David Gabriel 1 aprilie 2009

mutzunel minune la 9 luni
PRIMUL CRACIUN
cum am venit pe lume

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Tufete, petrean are dreptate: acuma ce credeti, c-o sa avem niste robotei perfecti care vor executa toate comenzile noastre si nu ne vor face niciodata "de ras"?...
Chatonel, Ramona, tufete, sa va expun io teoria mea cu privire la "domni Goe" (am vazut si eu unul recent in farmacie, am crezut ca am halucinatii:))): acesti copii mereu nevricosi/artzagosi/isterici, care nu inteleg sau nu vor sa inteleaga nimic din ce le zici provin tocmai din bebelusii/copilasii cu care parintii s-au comportat inconstant: ba era prilej de amuzament si mangaieri pe cap ca stie copilul sa injure, ba era prilej de cearta; ba o data era dragalit non-stop, ba lasat toata noaptea/ziua sa planga etc. Cred ca ajung asa tocmai fiindca au fost tratati cu indiferentza, au acumulat multe frustrari spunandu-li-se mereu "nu", nu le-au fost bagate in seama dorintele, sentimentele etc. Asta e teoria mea si se confirma cu multe ce le-am vazut in practica.
Sa nu credeti ca eu propovaduiesc copilul lasat sa faca absolut ce vrea, caruia i se da tot ce cere etc. Normal ca daca bebelusul te vede cu furculitza si cutzitul in mana si le vrea, n-o sa i le dai!
Cred ca trebuie ori sa faci in asa fel incat sa nu te vada cu obiecte primejdioase (cam greu!) ori in clipa in care le doreste sa le faci sa dispara din peisaj si sa-l atragi cu altceva. Doar n-o sa zici:"ce bebe rau, umbla la priza/ aragaz etc, obraznicul" cand tu esti responsabil de sigurantza lui.
N-o sa ma convinga nimeni ca e bine si "pedagogic" sa lasi un bebe/ copilas sa urle si sa planga pana se invinetzeste si "invata sa nu mai fie rasfatzat/ obraznc". Ala va fi un bebe nesigur pe sine si pe iubirea parintilor, parerea mea.
Cum zice si AP-ul: nu tre sa-l faci centrul atentiei dar sa-l faci sa se simta iubit si dorit!! Credeti ca eu stau toata ziua cu ea in bratze? De ex. acum se rostogoleste prin spatele meu cu o sticla de plastic de sana si din cand in cand merge la marginea patului sa-l admire pe Manole. Chiar acum si-a pornit o prostie care canta si danseaza(are o manie cu dansatul asta:))). Nu-i vorbesc, nu-i cant, n-o mangai (ca tastez!!) dar ei ii e suficient ca-s cu ea in camera si din cand in cand ma intorc la ea si-i zambesc iar ea imi raspunde cu un zambet de 2 ori mai larg. Daca ei de la 7 luni nu-i mai place sastea singura in camera, de ce s-o dresez eu sa stea? Da' ce-are c-o aducem in mijlocul nostru?
Eu v-am zis, n-o mai suspectez in veci de "rasfatz" de cand m-am enervat ca miorlaia in orice pozitie o puneam si orice faceam si m-am gandit:"la dracu', ce fitze poate sa aiba!!!" si apoi mi-a vomat in valuri de 3 ori:(.
Iar aruncatul jucariilor sa zici ca-i rasfatz? Va zic drept ca asa credeam si eu pe vremuri: mi-a ramas intiparita imaginea unei mame cu un copilas in carucior care din cand in cand arunca o jucarie, mama i-o ridica si i-o dadea cu calm si tot asa. M-am gandit:"moaaama, ce fraiera, aia-i lobotomizata?! Ce l-as zgaltzai pe razgaiatul ala in locul ei si nu i-as mai da nicio jucarie!"
Da, asa gandeam, recunosc
Acum pot sa inteleg ca asta e o distractie absolut ne-rautacioasa pentru ei, descopera si ei legea gravitatiei etc. Sophiphi nu e la faza asta, dar daca va ajunge ne vom distra impreuna
Iar m-am lungit la nesfarsit, sper sa nu credeti ca fac pe sfatoasa sau ma tzin tare "bazata", astea-s ideile clocite de tartacutza mea


mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
8luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

deci pana la urma ne intalnim pe 29? de la ce ora?
vad ca verde cafe e deschis de la 13.
cine vine? deschid lista.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petrean spune:

Ilinca..te admir pentru cum gandesti(si scrii..evident ce gandesti). Imi aduc aminte..cum ma mai amuz eu cu Andrei....(daca m-ar vedea cineva..sigur ar zice ca sunt deplasata). Intr-o zi..Andrei vine ca a invatat Alunelu.si s-a pus sa-l cante..iar eu..foarte binedispusa..si cu talente muzicale..i l-am cantat in ritm de rock..s-a amuzat copilu meu de numa...Mai am si eu iesiri"copilaresti"..pe care andrei le adora..si astea ma aduc in lumea lui. Sau..intr-o zi..am descoperit ce fain e sa fugi in 4 labe prin casa dupa copiii tai(3 bucati)...si ei sa se prapadeasca de ras...ca tu te faci ca nu poti sa-i prinzi...Eu zic ca asta face parte din farmecul cresterii unui copil..si nu sa fim sobri..stricti...si cat mai exigenti



Vlad si Catalin-17.03.2009
Andrei Luca -15.12.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.
Chatonel, la doaga germana te referi? Eu am vazut-o in poze...Cat a trait? Cum a murit, a suferit? Of, niciodata nu esti pregatit pentru asa ceva Sper s-o mai duca Manole mult si bine.
In blocul vecin e o doaga germana de 11 ani! Vai, dar toata a incaruntit, din neagra acum are capul/burta/labele albe, umbla ca si impaiata, mi-e mila de ea de moooor Si-mi amintesc cum zburdau ea si Manu impreuna, ca doua camioane...Of, batranetea asta:(((


Mosh Toto are aproape 15 ani... e drept ca e de talie mik si astia traiesc mai mult, dar s-a cam rablagit si e saracul...

Denisa-Madalina fericita de Adela-Marisa ( 5 aprilie 2009 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui chatonel
Ilinca, da, de doaga germana e vorba. Am gasit si eu o poza cind era spre sfirsit, dar io vroiam sa vi-l arat in toata splendoarea lui, cind era tinar si nelinistit Onix il chema si l-am luat din ro, vroiam neaparat un dog albastru si doar in ro am gasit, si ala era cel mai mic catel , ca deh, restul se dadusera. Si era mic si prapadit... o jucarie!
A fost pentru mine un prieten, asa de tare m-a durut cind a murit!!! Nu pot spune ca a suferit f tare. Citeva zile, doua sau trei, era slabit si abia se mai misca, nu mai vroia sa manince..... de durut nu il durea nimic, doar ca a imbatrinit deodata iremediabil si a murit la 7 ani. In ultima seara m-am intins pe podea linga el, atunci incepuse sa sufere, si am plins amindoi, ne-am luat ramas bun. A murit in camera mea, intins linga, pat, a facut stop cardiac. Timp de 3 ani n-am mai avut alt animal, nu puteam sa ma gindesc sa mai iau, la cita suferinta este cind se duce. Si apoi m-a agatat o pisica (un motan, de fapt) la Craiova, eram la o matusa. Si s-a tinut motanul de capul meu si l-am adus aici E un dulce si un frumos, iubaret nevoie mare.




Denisa-Madalina fericita de Adela-Marisa ( 5 aprilie 2009 )

Mergi la inceput