Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 *141*
Raspunsuri - Pagina 15
Pisik06 spune:
Intrebati de mese si ce le mai dam bebeilor sa pape.
Eu la pranz deja nu mai fac piure de legume fierte sau la abur, ci incerc sa variez.
Ii fac legume la cuptor cu carnita (carnea fiarta in prealabil, apoi pusa cu legumele in tava, cu apa si putin ulei de masline si lasate pana se fac legumele); peste la cuptor cu legume; mancarica cu sos - fasole vedre pastai cu rosii; ghiveci de legume (pun un pic de ulei de masline si sos de rosii). Mancarica o pasez totusi, dar o fac un pic mai mare, adica las si bucati. O papa mai bine pasata. Ii dau doar un fel lam pranz.
Seara ii dau fie iaurt cu banana si biscuite, fie mbs, fie paste cu branza la cuptor, fie budinca de gris sau orez cu mar copt si branzica, tot la cuptor.
Dimineata fructe cu cereale si/sau branza.
Orele de mese sunt:
- la trezire (in jur de 8) - lapte (aprox 200 ml)
- pe la 10:30-11 - fructe
- pe la 14-15 - masa de pranz
- pe la 16, uneori, cam 120-140 lapte
- 18-18:30 - masa de seara
- la culcare (20-21) - lapte cu cereale in bibe (intre 180-250)
Mamica minunii Ana Bianca (20.02.2009)
Pozele noastre
Fotografii profesionale evenimente
m_monique spune:
buna seara!
despre intalnire...
pana la urma o facem pe 29. ce ora va convine?
mie dupa ora 14 (sa manance ioana acasa ciorbita, ca cu borcanelul risc sa mi-l scuipe intre ochi)
pana acum sunt pe lista:
- dodo-pui
- m_monique
- anca_nicolae
- oliska
lista e deschisa. cine se mai inscrie?
maine seara as vrea sa fac rezervare.
novus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ilinca_M. [Si acum pt. toate tufetele care alapteaza:am citit ca ati zis ca unele alaptati aproape numai dimineata si seara; cum ati facut trecerea la asa rar? Eu de ex. alaptez cand cu un san cand cu altul, deci unuia-i vine randul cam la 6-7 ore. Eeeei, daca trec mai bine de 7 ore, stangul (care din start a fost mai productiv) face figuri: se angorjaza, apar shantzuletze tari, galme...ca-n primele luni. Stiu ca si Olshka avea problema asta, vroia sa bage o masa noua dar faceau figuri sanii; ai reusit sa treci peste? Cred ca Sophiphi are cel mai saracacios meniu...Nu cred ca mai e vreun bebe sa nu fi mancat carne...poate fetele lui [b]Ilies Clara |
La mine trecerea a fost cam intr-o luna, doua de cand am inceput serviciul, la inceput venea Alexandra la alaptat la 12-13 la birou apoi cand s-a racorit vremea nu a mai venit si am scos pur si simplu masa asta
Sanii s-au reglat ei singuri adica si daca nu alaptez pana seara sunt ok, nu pleznesc
Mami lui www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)
m_monique spune:
fata mea a facut azi 2 pasi singurica.
face cate 2 pasi singura si apoi se arunca in genunchi. dar e un inceput.
a apucat-o si cocotatul. isi tot impinge cutii si se catara pe ele sa ajunga sa cotrobaie mai sus.
denisamada spune:
citat din mesajul lui aris26 in ce priveste mancarea al meu mananca asa: la 6 minim sau 8 maxim - 210ml lapte, dupa care mai baga o ora de somn la 10-11 - 100gr fructe(piure)+ un iaurt+ 200ml de suc natural la 16-17 - ce facem si pt noi in general. pui la cuptor cu cartofi, ciulama, spanac, paste, peshte, pilaf cu pui...etc la 20 - nishte cereale diluate, sau un iaurt, sau mbs somn de voie la 12 - 210ml lapte tot prin somn intre mese mai rontzaie un biscuite sau paine ciorba nu pupa decat in vizita, ca eu nu fac e mult, e putin habar nu am, dar nu pare ca ar duce lipsa de ceva 25 martie 2009 |
A, da! Am uitat sa zic ca si noi mancam mere in completare: compot de mere (bucatele), piure de mere in cereale, suc de mere. Merele rules!
Denisa-Madalina fericita de Adela-Marisa ( 5 aprilie 2009 )
Bianca2503 spune:
citat din mesajul lui m_monique fata mea a facut azi 2 pasi singurica. face cate 2 pasi singura si apoi se arunca in genunchi. dar e un inceput. a apucat-o si cocotatul. isi tot impinge cutii si se catara pe ele sa ajunga sa cotrobaie mai sus. ------------------------------------------------------------------------- mami de Andrei (16.12.2006) si Ioana (03.04.2009) |
felicitari.
fetele fac primii pasi mai repede cica. Astept si eu sa faca si piticul meu urias (mai urias e David al Olgai) primii pasi.
anamariame spune:
citat din mesajul lui aris26 georgiana - si voi lucrati impreuna??? ah, deci stii exact ce se intampla. of, si al meu are talentul sa imi puna in carca tot ce nu iti poti inchipui, de obicei vine imi arunca nishte acte in casa pe canapea si cica in capul lui, gata, nu mai sunt responsabilitatea lui, in plus ii vine f ushor sa zica: eu chestia asta nu pot sa o fac. numai eu nu pot sa zic nu pot niciodata, eu le pot pe toate. f mishto reactia ta...imi dai idei25 martie 2009 |
m_monique spune:
Ilinca_M cu redusul meselor de san am procedat asa: la inceput ii dadeam sa suga dupa fiecare masa solida. dupa ce a inceput sa manance mai bine am inceput sa scot sanul dupa masa de la ora 18, ca atunci e andrei acasa si o alerga pe ioana prin casa si uita sa mai ceara tzitzi.
dupa ce s-a obisnuit fara tzitzi dupa masa de la ora 18, am inceput sa-i scot tzitzi dupa masa de fructe.
acum suge diminetata la 7, dupa masa de pranz, seara la culcare, si odata noaptea pe la 4.
dupa ce implineste 10 luni voi scoate tzitzi dupa masa de pranz.
m_monique spune:
Bianca2503 ioana mea e mai precoce decat fratele ei. de multe ori am senzatia ca vrea sa-l copieze.
si andrei al meu a era tot in categoria grea (la 10 luni avea 11kg), si merge singur de la 10 luni jumate.
denisamada spune:
citat din mesajul lui aris26 nici al meu nu gaseste nici o jucarie interesanta prea mult timp, doar dimineatza sta si le trece pe toate in revista, asa ca pot sa imi beau si eu cafeaua linishtita, dar tot langa el, apoi se pune pe circulat si eu dupa el ca sa il iau ba de la scara(pe care a invatat sa o urce), ba de la priza, ba stau in spatele lui cand face cercetari mai periculoase. apoi ne mai jucam un pic cu jucariile(in special cele cu forme geometrice), il mai duc in brate pe ici pe colo pe unde avem treaba, ii mai deschid shifonierul si il las sa se distreze cu shosetele, ne mai ocupam timpul la masa si la schimbat scutecele(operatiune care dureaza minim 20min). timp linishtita am doar cand circula, dar si ala in reprize scurte, dar vine ea vara si o sa ii lasam la nisip si la leagane pana o sa ne saturam noi de stat pe banca la palavre olga - super tarc. sa inteleg ca ati luat doua tarcuri si le-ati conectat voi? ca eu nu am vazut varianta asta la kika cand am cautat |
O, da... si noi circulam-circulam (doar in 4 labutze insa), la prize, la manere, la sertare, la catzarat pe orice (scari nu avem), de-aia ma felicit ca nu am dat banii pe tzarc, ca nu-sh ce faceam cu el...
Denisa-Madalina fericita de Adela-Marisa ( 5 aprilie 2009 )