Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 *141*
Raspunsuri - Pagina 11
Bianca2503 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ilinca_M. Tre sa scriu inceet...zornaie tastatura ca naiba si Sophia doarme in spatele meu. Ghiciti ce a facut Manu la intoarcere de la vet, pe drum, in masina? Daaa, ditamai voma pe bancheta, dupa ce am fost ieri la spalatorie.Dar mi-am propus sa raman zen, am ras a paguba si am condus tinandu-mi respiratia. A primt si un siropel pt. incontinentza urinara (40 lei) sa vedem daca va avea efect!! Georgiana, asa shocata am fost ca ai aparut ca mi-a fost teama ca de zic ceva se rupe vraja si iar dispari. Sa stii ca tanti aia nu e AP, o fi citit si ea 3 randuri si se crede AP, n-a inteles nimic, sa lasi bebe sa pape cactusi si sa bage mana-n foc n-are nici in clin nici in maneca cu AP (asa credeam si eu pana m-am ambitionat sa citesc mai multe, ca AP= fara reguli. Nu-i asa). Plus ca daca fetitza era crescuta in spirit AP n-ar fi zis veci ca bebelsa "e rea". Maria K, floare rara, mai ceva ca Georgiana! Mi-a fost dor de tine si de blondina Casia! Chatonel, cu jucariile vorbeam la modu' general, stiu ca n-ai zis nimic de ele(de aruncat). Tot vroiam sa te intreb: cum ai intzarcat, brusc sau treptat? Ai luat ceva medicamente? Si acum pt. toate tufetele care alapteaza:am citit ca ati zis ca unele alaptati aproape numai dimineata si seara; cum ati facut trecerea la asa rar? Eu de ex. alaptez cand cu un san cand cu altul, deci unuia-i vine randul cam la 6-7 ore. Eeeei, daca trec mai bine de 7 ore, stangul (care din start a fost mai productiv) face figuri: se angorjaza, apar shantzuletze tari, galme...ca-n primele luni. Stiu ca si Olshka avea problema asta, vroia sa bage o masa noua dar faceau figuri sanii; ai reusit sa treci peste? Cred ca Sophiphi are cel mai saracacios meniu...Nu cred ca mai e vreun bebe sa nu fi mancat carne...poate fetele lui Ilies Clara...chiar, Clara: pe unde esti?! MONNVAS, clar ca l-am vazut pe Chiscutza! De fiecare data ma minunezce seamanacu tine...mai zice tac'su cae blond? mami de Sophia-Diana (Sophiphi) 8luni |
Bine ca ai readus vorba de alaptat.
Nici eu nu l-am primit pe Mosh Craciun anul trecut si nici nu mi-l doresc curand. Am si uitat cum e. Eu nu mai alaptez la 3 ore dar cam de 3 ori pe zi si de vreo 2 ori noaptea (impropriu spus alaptat ca nu e de foame ca sta max 2 min la tzatza). Dar eu iau Cerazette de la 2 luni dupa nastere si nu cred ca o sa vina MOshul curand in cazul asta.
legat de umflaturile de pe sani mi se intampla si mie cateodata. Eu ii dau de obicei din cel pe care il simt mai plin. nu mai tin cont care vine la rand.
cam atat acum. parca mai vroiam sa mai scriu ceva dar am uitat
ramona7575 spune:
Ilinca, esti o fericita ca alapetzi atat de des si chiar ai productivitate la 8 luni dupa nastere .Daca o tii asa, cred ca o sa-ti ceara tzitzi si pe la 3 ani.
Stefan iar a inceput sa zica "ma-ma" "ba-ba"... sa vedem cat dureaza minunea.
Azi i-am pus bicatele de legume pe masuta si a mancat frumos chiar daca stangaci...
http://community.webshots.com/album/571784515YijojX?start=72
sirimie spune:
citat din mesajul lui Dodo-pui am acces iar la DC..cei drept dupa 2 zile de stat pe capul celor ce-mi iau banii pe net. Joi ajungem in B...si ma incearca doua sentimente: -unul de grija,dr,diagnostice,copii, -de bucurie si curiozitate cu cine oare ma/ne vom intalni Blogul www.bogdan-andrei-speranta-moare-ultima.blogspot.com/" target="_blank">Speranta moare ultima Blogul lui Bogdan Andrei , goblenuri,BazarBogdan,Varsta lui Donu' Bodo,Varsta Isabella-Elena Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul! |
Mult succes! Veniti pentru consultul la ochi nu?
Sa imi zici si mie unde sinteti, mi-ar placea sa ne intilnim.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Am blog
Ilinca_M. spune:
Tufete, m-am dilit. Uitandu-ma iar la clipul cu Chiscutza am dat dupa aia pe un cantecel, s-o distrez pe Sophiphi, era un baietel cu tzepi in cap care canta "il gato puzzolone" si Phiphi a inceput sa tzopaie de numa si mi-au tzashnit lacrimile fara sa vreau de emotzie ca ce frumos canta baietelul si cat de dragalash e si ce frumos danseaza Sophiphi! Bai, numa cand eram bortzonela ma traznea plansul din senin, si de ma uitam 2 minute la "Din dragoste", altadata mare comedie pentru mine
Bianca, si mie-mi prescrisese doftorele cerazette dar cand am citit prospectul in farmacie n-am mai vrut sa iau. 0
Ramona, normal ca Sophiphi refuzand cu indarjire diversificarea mi-a mentinut productia de Fulga corcita cu Milka si la 9 luni (nu am reactualizat semnatura, acum sortez poze;)).
Intr-o zi nervoasa ca mi se bulbuceshte tzitza aia buclucasa am izbucnit:"da' nu se mai gata laptele asta, asa cum o sa ajung si io sa alaptez numa dimineatza si seara?!" la care maica-mea mi-a ras in nas:"tu ai supt 2 ani cand ai avut tuchef, nu numa seara si dimineatza".
Na, capra sare masa, iada sare casa...o sa merg in pauze s-o alaptez pe Sophiphi. Cum ieseam io in liceu in pauze la un Marlboro, ea va iesi la o gura de lapte
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
8luni
Maria_K spune:
in sfarsit a adormit! nu stiu care mai aveti astfel de probleme de copii rasfatati , dar casi adorme (doar la somnul de peste zi) in brate, cu capul pe umarul meu, iar eu trebuie sa-i cant "in casuta din padure". sta in pat si cand simte ca nu mai poate de somn, se catzara pe mine
seara nu avem probleme. se popa cand cu mine cand cu tata-sau, pana adoarme
apropos, de 3 zile a trebui sa o mut la noi in pat ca altfel ma striga din ora in ora. nu doarme nici ea, nici eu, plus ca e tare suparata. de cand e la noi in pat, are 2 treziri pt o gura de apa si gata
Maria, mami fericita de Maria-Casia (26.02.2009) POZE CU GONGUTZA
Pozele noastre
Gina2008 spune:
citat din mesajul lui dyana27 si am ramas datoare cu un raspuns la "problema" ridicata de anca cu uitatul copilului... a fi femeie sau mama... eu zic ca sunt cea mai fericita femeie din lume de cand am devenit mama; ma simt implinita si daca sunt ciufulita, si daca nu am timp de shopping; sunt mai fericita decat mi-as fi putut imagina vreodata; si da, imi lipsesc uneori iesirile in doi, plimbatul aiurea prin magazine.... dar astea o sa le fac din nou in scurt timp; si zic scurt pentru ca timpul trece extraordinar de repede, mutzu creste vazand cu ochii, devine din ce in ce mai independent, si in curand o sa pot sa-l las in grija bunicilor si eu sa plec; eu ma consider in continuare FEMEIE, dar la mine asta inseamna in primul rand MAMA; nu vad cum as putea sa sepat notiunile, pentru ca EU ma iubesc pentru ce am devenit; eu, cea de acum sunt de mii de ori mai buna decat eram inainte, mai calda, mai iubitoare, mai blanda... capabila de sentimente explozive asa cum nu credeam vreodata, capabila sa-mi iubesc sotul de mii de ori mai mult decat inainte cand il vad cum rade cu mutzu, cand ne tinem in brate toti 3 strans si mutzu rade cu caputul intre fetele noastre si se uita crucis incercand sa ne vada pe amandoi odata acum apreciez ceea ce fac pentru mine, apreciez cand am timp de munca printre reprizele de joaca ale mutzunelului... ma apreciez mai mult pentru ambitia de a slabi, de a ma descurca singura cu casa si copilul, de a ramane relaxata oricata treaba as avea; si sigur ca ma simt depasita uneori, si ma intreb cu groaza daca o sa fac fata la doi copii odata.... si-mi iau "perlele" de la cei din jur, ca ce vreau asa repede inca unul, de mine nu ma mai ocup???????? ba ma ocup foarte bine de mine, si-mi dau seama ca sunt etape din viatza, si nici o zi nu e ca alta.... si nici o persoana nu e ca alta, si nu o sa ma condamn pentru faptul ca ador sa fiu MAMA si ca nu simt nevoia de independenta; sincer eu sunt dependenta de mutzu ca de aer.... mai mult decat el de mine, dar nu am nici o urma de regret si in plus, va am pe voi, si-mi dau seama ca faptul ca suntem diferite este bestial, faptul ca abordam lucrurile uneori diferit este o lectie de viatza ... si cand avem sentimente contradictorii in noi nu trebuie sa ne simtim vinovate, pentru ca fiecare este un "EU" prefect asa cum e si cum simte diana mami super fericit de mutunel incredibil David Gabriel 1 aprilie 2009 mutzunel minune la 9 luni PRIMUL CRACIUN cum am venit pe lume |
DYANA! Ai descris PERFECT tot ceea ce simt si eu. Nici daca as vrea nu as avea ce sa mai adaug...
Gina2008, mami de CALIN NICHOLAS
www.picasaweb.google.ro/goodzilla2006
dyana27 spune:
citat din mesajul lui aris26 dyanna - nu stiu ce s-a inteles din postul meu subliniat de anca, dar eu cand am zis ca nu mi-am propus sa fiu "mama" in primul rand ci "eu" nu m-am gandit nici o secunda ca cele doua concepte nu se includ unul pe altul. eu sunt formata din eu sotia, eu mama, eu prietena, eu partenerul de afaceri, eu shefa, eu fica, eu sora....hohooo cate eu-ri sunt EU |
pai asta am inteles si eu de la tine; in nici un caz ca nu esti mami in primul rand; nuuuuuuuu, aoleu, doar nu asta s-a inteles din ce am scris eu; ca doar stii bine ca sunt iremediabil indragostita de vitamina si de modul cum il cresti.... si cum esti tu in general; eu voiam doar sa spun ca nu mai am "dragul" ala mare de independenta pe care-l avea inainte... si cu siguranta admir faptul ca-ti rezervi un timp si pentru tine .... pe care eu nu prea; si poate e defect in capul meu, dar cum spuneam sunt "dependenta" de copil; eu sorb toate cuvintele tale, modul lejer cum reusesti sa te "sustragi" chiar si cateva ore pe zi ... si sper sa ajung si eu sa pot sa mai plec de acasa fara sa ma simt vinovata... pentru ca deocamdata asa ma simt, chiar si pentru o ora daca plec, ma simt "vinovata" si stau cu gandul la mutzu nonstop; sigur, daca m-as fi intors la servici se schimba situatia, adica daca nu dadeau legea cu 85^% din venituri... eram de mult la servici... dar asa, cred ca devin mai dependenta de copil pe zi ce trece; azi am facut ceva treaba, vreo ora, timp in care a stat cu surioara, si ea chiar facea misto de mine cu : "mami vino sa vezi ce ma tavalesc de dorul tau!!!!!", cand el n-avea nici o treaba si radea si era perfect multumit cu ea
cred ca m-am exprimat eu aiurea, o sa ma intorc sa citesc ce dobitocenii oi fi scris eu pe acolo de m-am facut inteleasa ca naiba ; uneori stiu ca scriu tampenii, mai bine m-as abtine.... ce sa-i faci, nu m-am "oxigenat" pe afara de cand a dat frigul si n-am scos mutzunelul; e posibil sa nu fie neuronii in perfecta stare de functionare... ca nici eu nu sunt; adica nu mai am nici pofta de mancare, eu eram ahtiata dupa statul afara indiferent de vreme; sincer, si acuma imi vine sa-mi pun cojocul si sa fug afara sa stau in fund pe scara blocului, numai sa iau o gura de aer; si nici balcon nu am... ca ma duceam acolo cand dormea mutzu... asa ca... sufar de lipsa de aer
of, sper ca nu te-am suparat, ca n-am avut nicicum intentia asta
diana mami super fericit de mutunel incredibil David Gabriel 1 aprilie 2009
mutzunel minune la 9 luni
PRIMUL CRACIUN
cum am venit pe lume
chatonel spune:
citat din mesajul lui Ilinca_M. Tot vroiam sa te intreb: cum ai intzarcat, brusc sau treptat? Ai luat ceva medicamente? Si acum pt. toate tufetele care alapteaza:am citit ca ati zis ca unele alaptati aproape numai dimineata si seara; cum ati facut trecerea la asa rar? Eu de ex. alaptez cand cu un san cand cu altul, deci unuia-i vine randul cam la 6-7 ore. Eeeei, daca trec mai bine de 7 ore, stangul (care din start a fost mai productiv) face figuri: se angorjaza, apar shantzuletze tari, galme...ca-n primele luni. Stiu ca si Olshka avea problema asta, vroia sa bage o masa noua dar faceau figuri sanii; ai reusit sa treci peste? mami de Sophia-Diana (Sophiphi) 8luni |
Ilinca, si eu am avut in ultimele saptamini mese doar de seara si de dimineata. Ca sa ajung la atita doar am scos treptat cite o masa de lapte, cind dragoana era apta sa pape acea masa cu "altceva". De fapt, noi am fost si putin obligate, daca iti aduci aminte, cind am inceput serviciul ea nu a acceptat deloc bibele cu laptele meu.
Ca sa nu ma doara sinii la inceput mai mulgeam, cind erau enormi si, incet, incet, se obisnuiau sa produca mai putin.
Cit despre intarcat, a fost ca brusca trecerea, pt ca m-am intors cu sinuzita din ro si a trebuit sa iau antibio... pt mine nu era bai pt ca hotarisem oricum sa intarc dragoana, asa ca m-am tinut tare la "melancolia" de dupa, ca lapte am inca si acum si i-as putea da sa suga iar, dar ce sens mai are? E fetita mare si nu cere tzitzi, insa bibul il ia si il pupa :)
Medicamente nu am luat, dar am facut zilnic bai si ma mulgeam manual, am luat in schimb o solutie de plante, e vb de EPS d'artichaut, e preparat in farmacie.
Famille Dragoon cu Izia, 23 mars 2009
Toulouse, la ville rose
olishka spune:
Chato aici sunt
Georgiana, Maria bine ati revenit Oricum Georgiana, eu te-am urmarit din umbra pe Picassa, caci trebuia sa vad ce mai face nora mea scumpa
Ilinca eu si acum ii dau san des, desi mananca si altceva. Dar vine el singur la mine. Astazi stateam la calculator si el se juca pe covor cu jucariile, la un moment dat se apropie de scaun, se ridica in picioare si imi da la o parte bluza Am zis ca mor de ras de el.
Dodo te asteptam cu drag Imi pare rau Raalu ca nu mai puteti veni
Cine se ocupa de rezervare? Monica te ocupi tu de lista?
Olga, mamica lui David iepurasul
simplyana_m spune:
Mario-Andrei, bebe de Nikoleta20
Maria Casia, bebe de Maria_K
Sarah, bebe de Ionica
Ana-Maria, bebe de Zaizak
Razvan-Mihai, bebe de Aditapop
[b]
http://www.lucamic.blogspot.com/