Cu dragoste din Iasi (92)
Raspunsuri - Pagina 10
![](images/user_woman.png)
l_carmen2003 spune:
Iasmin si Lacaramioara, multumesc de sfat am sa incerc. De fapt i-am mai dat ceai de tei si miere de albien insa nu cu mult succes... Cu baia din pacate nu a mers nici cand era bebelus... parca 'prindea aripi' vorba reclamei dupa baie!
Iasmin, eu de asta am cerut sfaturi... ca sa le primesc! Multumesc.
Eu nu i-am dat fenobarbital nici cand era mic... adica cred ca gresesc, i-am dat de 2-3 ori cand era f mic, pe la 5 saptamani tot in spital insa am refuzat dupa. Oricum la el avea efect invers, il agita, ca seamana cu mama-sa... la mine nici anestezice nu prea au efect, dupa cezariana care a inceput la 10,10 si la 10,15 a aparut copilul, eu la 10,35 eram gata, abia ma inchisesera aia... eram verde si gata de treaba, ce daca avusesem anestezie generala!?
Aseara a adormit totusi pe la 10,30 -treaz de la 6 diminineata - dar azi la 8 era in picioare... ma rog a dormit totusi aprox 10 ore.. Si ieri a avut si tenis si a fost si pe afara si s-a jucat o gramada...
Ionitza, noi din dormitor am desfiintat vizionatul televizorului... Pur si simplu nu are cablu.
Si la fel, avem un ritual de culcare, cu spalatul pe dinti, schimbat, rugaciune si citit... povestitul de rigoare dar de cateva saptamani nu mai tine nimic nimic... se foieste inca 2-3 ore dupa ce s-a asezat in pat: ca nu isi gaseset locul, ca vrea sa si faca culcus, ca il vrea pe tata, ca vrea x si y etc... dupa 'marea fatziala' ca asa ii spune el adoarme pe la 23-24... sa vedem cum va mai fi.
Daca mai aveti idei please... si multumesc inca o data.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Iasmin08 spune:
Carmen, ma gandesc: daca ai incerca sa il pui la culcare totusi in jur de ora 8? Si sa te asiguri ca se trezeste la ora 6? Poate asta l-ar face sa adoarma dupa cateva zile.
Nu e de mirare ca toti copiii ajung sa doarma mai mult diminetile dupa ce incep scoala. Efortul lor e mai mare si mai trebuie sa se si trezeasca foarte devreme.
Chiar si copiii care de obicei se trezesc devreme ajung sa doarma mai mult dimineata dupa ce incep scoala.
Ai un pic rabdare ( daca imi amintesc bine Alex merge la scoala din toamna???) si vom vedea ce se intampla peste catea luni.
uite si un link:http://yourtotalhealth.ivillage.com/sleep-disorders-children.html
si inca unul, poate iti folosesc la ceva:http://www.aafp.org/afp/2001/0115/p277.html
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/buli/buli.jpg)
buli spune:
La multi ani, sarbatoritelor, sa aveti ani multi si buni cu cei dragi pe linga voi!
Carmen, taman ce era sa-ti scriu ca sint in aceeasi situatie cu tine si n-am nici o idee, cind mi-au venit nu una, ci doua idei :D
una ar fi sa-l culci totusi la prinz, chiar daca se culca seara tirziu, macar aduna mai multe ore de somn.
si a doua are legatura cu ceva ce merge la Matei desi nici n-as fi visat: povestile de ascultat. de vreo 2-3 ori s-a intimplat sa ii pun seara cd cu povesti mp3 si de fiecare data a adormit mai devreme, uneori, chiar in timpul povestilor. insa M sta in pat si asculta f atent.
si, da, sint sigura ca are mare legatura cu timpul petrecut pe afara, insa daca e frig si mai e si racit n-ai ce face, nu poti sa-l scoti cu orele.
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
l_carmen2003 spune:
am citit cele 2 linkuri, multumesc.
pana acum cateva luni ce e drept asculta la culcare mozzart dar de un timp m-am oprit... am sa reincep sa ii pun muzica la culcare ca de cand era bebe o asculta. sa incerc si cu povestile, dar la noi e marea problema ca lui nu-i plac povestile... dar sa incerc, poate cine stie! am noroc si mai asculta si el povesti!
o zi buna si daca va mai vine in minte ceva.. please!
sa va spun ca si noi suntem zombi de cand el doarme mai mult NU?
iulia-stefy spune:
Va ofer o fierbinte si.... si atat....
Iasmin, ma descurc, aseara am facut si prajituri impreuna.... N-am ce face, trebuie... Insa aseara eram putin mai bine...
Carmen, si eu tot la muzica ma gandeam.... Cu fenobarbitalul... e si cu efecte secundare, dar la Stefy, are acelasi efect ca si la Alex, mai tare a agitat-o.... Eram in spital si avea perfuzie si plangea si alea i-au dat fenobarbital.... si mai rau au facut, ca a agitat-o atat de tare ca isi dadea cu atela in cap... La a doua incercare am spus eu nu.... ca deja stiam ce efect are....
Iasmin08 spune:
Buna dimineata!
Wow, Lacramioara, prajituri? In conditiile astea? Meriti medalie, mamico! Si ce prajituri ai facut?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/buli/buli.jpg)
buli spune:
fetele, un sfat va rog
de la laringita aia, Matei a ramas cu o tuse care nu se mai sfirseste.
instinctul meu imi zice ca nu e altceva, de altfel nici nu tuseste decit o repriza, max 2 pe zi, in general seara la culcare.
ii dau plantusin, insa nu pare sa fie de ajutor. aveti alte sugestii, va rog?
lapte cu miere bea in fiecare seara independent de raceala.
merci
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
Iasmin08 spune:
Ceai de foi de ceapa, dar e ...yuk!, nu cred ca-l poti face pe Matei sa bea asa ceva.
GabrielaG spune:
Hello...am revenit in Iasi ca acus incepe scoala si mai avem teme.
Anca, sirop de ridiche neagra i-ai facut? Eu curat ridichea de coaja, apoi tai felii, pun un strat de ridiche, unul de zahar si tot asa (intr-un borcan de 800g) si cam in 3-4 ore lasa sirpoul care e foarte bun pebtru tuse, cel putin noi l-am folosit cu succes, si eu si copiii...si le dau cam de 3 opri pe zi cate 2 linguri.
Sanatate multa la pitici si mamici!
Ne vedem sambata la profesorul trasnit?
Gabriela si baietii
PS. Edit, mi-au cazut ochii pe un articol despre ridichea neagra...ca tot veni vorba..o sa incerc s-o folosesc si la salate...
http://www.link de reclama catre alt site - avertizare/articol/Sanatate/2981/Ridichea-neagra-leacul-uitat-al-sezonului-rece.html