Cu dragoste din Iasi (92)
Raspunsuri - Pagina 9
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/buli/buli.jpg)
buli spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui nemo
Am citit mai atent si se pare ca titlul cartii (Evreii din Tirgul Cucului de altadata) se referea la o intersectie din Iasi. Eu am presupus ca e vorba de oras. Oricum, ciudat ca unei intersectii i se zice "tirg". Aici e povestea: www.lumeacartii.ro/index.php?option=com_catalog&pid=1655&task=produs" target="_blank">http://www.lumeacartii.ro/index.php?option=com_catalog&pid=1655&task=produs. |
nu e deloc ciudat.
in zona respectiva aveau case cu magazine la parter foarte multi evrei (exista de altfel si prima sinagoga din tara), era deci o zona comerciala, de tirg
uite aici daca vrei sa afli mai multe:
http://mitican.weblog.ro/2007/11/
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
l_carmen2003 spune:
Am si eu nevoie de un sfat va rog.
Al meu copil doarme f puitn. De felul lui e asa.
Dar cum a mers mai putin la gradinita in ultimile luni chiar f putin doarme, maxim 9 ore.
Exceptand peritolul ca medicamente nu vreau sa ii dau si asat mi s-a mai recomandat, ce altceva as putea face sa doarma si el un minim de ore? Adica, nu doarme la pranz si seara se adoarme dupa ora 23, desi e in pat de la ora 21...
Sau doarme la pranz si tot mult dupa ora 23 adoarme...
Nu mananca ciocolata seara - ba nu mananca mai deloc ca nu stiu ce i-am spus ca ar contine!!- nu stiu ce sa ii mai fac. Iese cam putin afara, ce e drept... dar ieri a iesit si afara vreo 30-40 minute, era un cancer aseara de iti ingheatau toate alea!... Televizorul, pc-ul si Iphone-ul bata-le vina, e drept ca au cam intrat de cateva zile in circuit intens insa nici pana sambata cat nu avea voie sa stea de cat 30 min pe zi la tv sau iphone sau pc tot nu dormea mai mult...
In afara rosiilor asumate imi dati si ceva sfaturi please?
acvi spune:
Mersi mult de raspunsuri..imi fac curaj poate reusesc sa ajung maine (am un copil care se da greu scos din casa (Alex ) si una bucata copil(Timeea ) care e gata echipata la usacand e vorba de iesit afara.
O seara placuta si LA MULTI ANI ,sarbatoritilor !!!
Gabi
acvi spune:
Am gasit asta:
http://www.ziaruldeiasi.ro/mozaic/premiera-miine-la-teatrul-national-tinerete-fara-batrinete-si-viata-fara-de-moarte-in-varianta-moderna~ni649b
poate mai intereseaza pe cineva.
Gabi,raspandacul de serviciu
ionitza spune:
La multi ani tuturor sarbatoritilor!!!
Carmen, nu stiu ce sfat as putea sa-ti dau. la mine e un ritual bine stabilit, citim povestea si apoi la culcare, si adoarme destul de repede.
Poate are acces la tv cit sta in pat pina sa adoarma, sau alte lucruri interesante, pentru ca si Deea daca o pun in pat si o las sa se uite la desene, nu mai adoarme nici in doua ore, parca-i hipnotizata!
Gabi, ce rau imi pare ca nu-i in oras fata!!! o sa mai fie, nu? multumiri de instiintare!
GabrielaG spune:
Fetele dragutele...azi pe derdelus ne-am dat cu sacul de nylon...a fost SUUPER...mai ales ca partia nu era abrupta si mergea lin. A fost grozav, mi-a placut la nebunie, copiii s-au distrat si am mai vrea sa mergem si maine dar e departe de casa unde stam. Oricum mi-a placut mult, mult de tot desi mi-au inghetat picioarele..mai ales degetele.
Maine revenim in Iasi si speram sa mai gasim zapada si vreun derdelus prin apropiere si bineinteles sa nu fie ger.
Pupici,
Gabriela si baietii inca in vacanta
iulia-stefy spune:
Va ofer o .... Mai scriu eu cand voi fi mai bine.... Aseara am zis ca mor.... Ma doare pieptul.... de la tuse... si febra....
Stefy nu mai are febra, dar tuseste.... de mama focului.....
Carmen, seara un ceai de tei.... sau un lapte caldut.... mai moleseste si poate aadoarme mai usor... Zilele ce vin, poate imi mai aduc aminte, ca acum..... Mai sunt ceaiuri.... ca banuiesc ca vrei ceva natural....
Iasmin08 spune:
Buna dimineata tuturor scumpelor mamici din dulcele targ al Iesilor
Lacramioara, scumpa ca intotdeauna, multumim de cafea. Ai grija de tine ca vad ca te-ai procopsit cu o raceala zdravana. Puiul are tusea plina? Inca mai rupe? Si cum te descurci cu el cat esti bolnava, ca eu cand mi-e rau nu-s in stare nici sa ma ridic din pat sa ii dau sa manance.
Carmen, aceeasi problema o am si eu cu nazdravanul meu, mereu am avut-o. Cand era inca bebelus, adormeam eu inaintea lui. Taica-su statea cu el de la ora la care eu adormeam, pana adormea puiul. Eu is mai matinala de felul meu, ma trezesc de multe ori la ora 5. Dar nu am reusit sa ii impun ritmul asta si la copil. Am intrebat la medic si prima data mi-a dat fenobarbital ( ceea ce mi-a dat si in spital cand eram internata cu el, dadeau la toti de altfel). Dar o alta asistenta de pediatrie care avea fata de varsta mea mi-a recomandat sa sufar si sa nu ii dau pilule pentru asa ceva de nici un fel, pentru ca atunci cand vine pe lume copilul, el vine cu un ritm interior. Soacra-mea, Dumnezeu sa o odihneasca in pace, a fost si ea asistenta medicala 25 de ani la spitalul Sfanta Maria. Si ea la fel, era de parere ca fara din astea la copii.
Din ce am observat eu, al meu pui adoarme un pic mai repede (cam juma de ora mai devreme) si mai linistit daca bea o cana de lapte cald si daca e dupa o baie nitel mai fierbincica.
Asa cum stim toate, fiecare copil e unic (mi-a placut teribil cum avea o mamica semnatura-ca exista doar un copil extraordinar si fiecare mamica il are, parca asa ceva).
Pana la urma o sa reusesti sa ii schimbi ritmul in felul in care el il accepta. Scuze ca am indraznit sa dau sfaturi, speri sa nu te superi pe mine
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori