Fulgusori de nov-dec 2009 (12)
Raspunsuri - Pagina 15
laviniablaga spune:
Fetele imi vine sa imi dau pumni in cap...sambata avem botezul si am aflat ca am si primul examen, deci...am o dilema...cum sa fiu si la Cluj si la Reghin in acelasi timp...normal examenele mele incepeau in 14 februarie...dar se pare ca s-au devansat datele!
Lavinia, cea mai fericita mamica de fulgusor!
MINUNEA NOASTRA
RARES CRISTIAN
NASTEREA UNUI FULGUSOR GRABIT
RARES CRESTE
dankutza spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui RamonaCopot Buna dimineata, Aseara eram sigura ca primesc porcusor(dupa ce imi arata cantarul), iar in dimineata asta, atata am stat pe , pana mi-a aratat cantarul 85,2 Ramona, MAMICA DE BROSCOI - PRINTISOR DOMINIC ANDREI |

Bai, esti mortala. Uite cum m-am inveselit eu dupa ce pana la 2 s-a urlat in continu din cauza colicilor.
Neaparat sa iti pui net.

Mami de amazoana
My Perfect Baby - poze de la 6 saptamani(nascuta in 09.12.09)www.youtube.com/watch?v=12-sti6nAwc" target="_blank">
Varul Zbuciumix ii face baita verisoarei Atomix
dankutza spune:
Vroiam sa va spun ca sora-mea nu a reusit sa slabeasca deloc pe perioada alaptarii. Ea e si genul de om care mananca putin si mai este si slaba de meserie. Ba, chiar s-a si ingrasat putin cat a alaptat. La 6 luni, cand s-a terminat lapticul, nu a inceput nici un regim. Usor, dar sigur a slabit. A redus cantitatea de paine si dulciuri. In cateva luni era ca inainte de sarcina, Acum, are chiar mai putin decat inainte de sarcina.
Betty
multumim pt info despre diversificare. Am salvat postarea ta, ca acusi se fac 5-6 luni si trebuie sa incepem sa ne diversificam.
Mami de amazoana
My Perfect Baby - poze de la 6 saptamani(nascuta in 09.12.09)
www.youtube.com/watch?v=12-sti6nAwc" target="_blank">
dankutza spune:
Am incercat sa pun linkul si nu vrea sa mearga. Asa ca pun intreg articolul. Sper sa va fie de folos.
Cresterea secretiei lactate
Cresterea secretiei lactate reprezinta o preocupare comuna a multor mamici care alapteaza.
Multe femei care alapteaza, la un moment dat, dintr-un motiv sau altul, au mai putin lapte. Scaderea secretiei lactate se poate intampla din multe cauze: stresul, reinceperea serviciului sau chiar cresterea brusca a bebelusului.
Din fericire, exista cativa pasi pe care ii poti urma pentru a preveni scaderea secretiei lactate si chiar pentru a o mari:
• Bea multa apa si hidrateaza-te pe tot parcursul zilei.
• Creste importul caloric zilnic. Femeile care alapteaza ar trebui sa consume intre 1800-2200 de calorii pe zi pentru a-si mentine nivelul de secretie lactata. Mai putin de 1500-1800 de calorii pe zi pot scade secretia lactata si pot duce la o scadere a caloriilor continute de laptele matern. Asigura-te ca mananci multe fructe, legume si alimente bogate in proteine.
• Odihneste-te si relaxeaza-te. Este mai usor de spus decat de facut, dar gaseste timp sa tragi cate un pui de somn in timpul zilei, atunci cand doarme si bebelusul tau.
• Evita suplimentarea cu lapte formula sau suc pentru ca in felul acesta bebelusul tau se va hrani mai putin de la sanul tau si secretia lactata va scadea si mai mult.
• Inainte de a alapta, incearca sa respiri adanc, sa te asezi intr-un loc confortabil, sa pui ceva muzica relaxanta si sa iti masezi sanii timp de cateva minute.
• Alapteaza sau foloseste pompa de cel putin 8-12 ori pe zi.
• Ofera-i bebelusului ambii sani de fiecare data cand alaptezi.
Cresterea secretiei lactate cu ajutorul pompei pentru san
In multe cazuri bebelusul nu poate sau nu vrea sa se hraneasca de la san. In aceste cazuri poti stimula secretia lactata cu ajutorul pompei pentru san. Folosirea unei pompe duble automate de 8-12 ori pe zi este ideala pentru a restabili nivelul de lapte.
Urmeaza sfaturile de mai jos pentru a maximiza efectele pompei:
• Actioneaza reflexul de eliberare a laptelui.
• Foloseste puterea de suctie la nivelul mediu. Nu ar trebui sa simti durere atunci cand folosesti pompa.
• Maseaza-ti sanul atunci cand folosesti pompa.
• Aloca suficient timp pentru aceasta activitate cat sa nu te simti stresata.
• Nu folosi pompa pe perioade lungi de timp. Este ideal sa o folosesti mai putin si mai des.
Cresterea secretiei lactate cu ajutorul plantelor medicinale
Studiile in domeniul plantelor medicinale care sa creasca secretia lactata nu sunt foarte concludente insa multe mame s-au declarat multumite de folosirea unor plante in acest scop, spunand ca secretia lactata a crescut semnificativ.
Mai jos sunt cateva remedii bazate pe plante medicinale pentru cresterea secretiei lactate:
• Ceaiuri medicinale pentru cresterea secretiei lactate.
• Capsule de schinduf. Ia trei capsule de trei ori pe zi pentru zece zile, ramai la doua capsule de trei ori pe zi pentru urmatoarele zece zile si apoi o capsula de trei ori pe zi pentru inca zece zile.
Mamele care au folosit capsulele de schinduf au observat o crestere a lactatiei dupa 72 de ore. Cele mai comune efecte secundare sunt transpiratia excesiva si secretii care miros a sirop de artar.
Capsulele de schinduf nu sunt recomandate femeilor care sufera de diabet (pentru ca pot scadea glicemia) sau astm (pot agrava simptomele). Consulta un medic inainte de a incepe sa iei capsulele.
Mami de amazoana
My Perfect Baby - poze de la 6 saptamani(nascuta in 09.12.09)
www.youtube.com/watch?v=12-sti6nAwc" target="_blank">
shtephy spune:
toate mamicile si puii lor
Magdaz_ina ma voi ruga pentru micutul Rares sa fie bine si pentru tine sa fii puternica in continuare si va astept curand acasa sa ne scrii ca sunteti sanatosi cu totii.
Dymomo va tin pumnii stransi sa fie bine de data asta.
Carla eu pentru nimic in lume nu as renunta la alaptat in favoarea laptelui praf!!!Daca nu te-au convins fetele de aici cu atatea sfaturi bune,te rog mult consulta alt medic!
Lili iti tin pumnii astazi ,sper sa afli ca nu este nimic in neregula cu puiul tau.
Lalu sanatate fetitei!
Krelia alunga raceala repede si hai incoace in forma maxima!
Ancutza de ce ai chiulit dumneata atata vreme?
Sper ca nu ai dus-o pe Sabinuta la baieti!![]()

revin
_
Ramona , mamica Stefaniei(20nov2006) si a lui Iustin (4 dec 2009)
Poze cu Strumfici
_
lylyana.ion spune:
abia am ajuns la zi cu cititul
va
si revin ca maraie
Lili fericita
de
Alexandru (18.11.2009)
pozicile noastre
"Cateodata uitam ca copiii abia au ajuns pe pamant. Sunt ca mici extraterestii:sub forma de energie nestavilita si potential in stare pura. Se afla aici intr-un fel de misiune exploratorie si tot ce incearca sa faca este sa inteleaga ce le trebuie sa fie oameni."
Copilul de pe Marte-Menno Meyjes
Ramonika spune:
buna fetelor,
am terminat si noi cu botezul, slava Domnului, mi-am luat de o grija. sa va povestesc pe scurt.
pentru perioadele scurte in care a trebuit sa fie expus copilul la -15 grade
cat erau sambata la ora 4, am imbracat-o destul de gros si am infasat-o intr-o patura foarte groasa, dubla. noroc ca am cumparat paturica aia cu vreo saptamana inainte. nici nu credeam ca o sa-mi fie asa utila. de la scara la masina si de la masina la biserica i-am pus patura si pe fatza, chiar daca avea si fular la nas si gura.
in biserica nu era frig, insa nici pe departe atat de cald cat ar trebui pt. a dezbraca un copil.
asa ca, bagati de seama fetelor, ce ne-a salvat pe noi au fost patura groasa si un fion. mai ales cel din urma a fost esential. popa si ceilalti cantau de zor, iar noi uscam copilul cu fionul.
bineinteles ca a urlat la imbracat, insa era de asteptat si acasa urla cand o imbrac. la dezbracat insa nu prea urla... ![]()
slujba a tinut cam o ora, sau 50 minute, cam asa, insa copilul n-a stat dezbracat foarte mult. eu zic ca a fost bine, n-a racit.
revin, ca acum ma cheama.
am pus poze pe contul fulgusori2009.
Ramonika
Ruxandra
tati
si Vladutz
shtephy spune:
Dana sanatate micutului tau ,sa ne zici cu ce vesti vii de la pediatru.
Ionela imi pare rau de situatia cu tatal tau.Curaj ,da?Il ai pe Mihnea si pe noi atunci cand va pleca sotul tau.
Monica bravo ,ma bucur ca ai trecut peste toate obstacolele si ati reusit sa ramaneti la san exclusiv. 
Monis cum? esti bolnavioara?Fir-ar sa fie!Pupici multi si sanatate multa!

Dankutza imi pare rau ca ai pierdut pisicuta ,stiu cum e ,si mie mi-a murit un motanel de nici doi ani
.
Lavinia ufff ,iar o incurcatura cu data botezului???Imi pare rau ,va doresc sa o scoateti la capat.
Diana draga noastra un buchet mare de 

pt tine.Esti o comoara!
Fain ca a scapat Teo de cruste.Cum au aparut?Vad ca lui Iustinut i se cojeste acum pielea de pe caput.E posibil ca asta sa fie debutul crustelor?
Lumi ce zice medicul de printesica ta?
_
Poze cu Strumfici
_
shtephy spune:
Ramonika sa fie intr-un ceas bun crestinarea Ruxandrei!E o minunata si o scumpa.

_
Poze cu Strumfici
_
lylyana.ion spune:
so...
am primit si noi in sfarsit rezultatul celulelor, mi-am mai luat o grija de pe cap, greutate maxima 134,2 kg 
ma pregatesc psihic pentru ziua de maine cand facem vaccinul si sper ca o sa depun si minunatia de dosar pt cic, si marea surpriza...cica o sa incasez si alocatia pt nou nascut, cei 230 de lei (dupa 2 luni de zile
)
noi suntem bine, acelasi program de masa la 3 ore inclusiv noaptea, mai dormim si in pat si in patut, dupa chef. suntem pe ultima 100 si cu boteul, sa scapam si de grija asta.
de ieri am reinceput cele 10 zile de calciu si de azi iar s-a inverzit kk, iar la pranz a facut kk si cu un "muc" mare(scuzati detaliile), ar trebui sa ma ingrijorez??
o sa intreb si maine dr.
monis,
sa te faci bine
shtephy, multumim pt comenturi la pozici cate un 

pentru fiecare
ionela, nu cred ca-si au rost cuvintele 
lavinia, tare aiurea ti-a picat examenul ala, poate se mai schimba pana la botez 
monica, ma bucur ca ai scapat de problema sanului si de LP
lumi, ceva dintisori la orizont? 
dana.n, sanatate puiului tau 
magda, ce vesti tulburatoare am citit de la tine. multa sanatate va doresc!
ramonika, sa va traiasca micuta crestina 
RamoC, clar tb sa iti pui net cumva, nu ne lasa fara posturile tale 
mamicile in actiune si rezultatele lor 
si restul fetelor fara exceptie ![]()
Lili fericita
de
Alexandru (18.11.2009)
pozicile noastre
"Cateodata uitam ca copiii abia au ajuns pe pamant. Sunt ca mici extraterestii:sub forma de energie nestavilita si potential in stare pura. Se afla aici intr-un fel de misiune exploratorie si tot ce incearca sa faca este sa inteleaga ce le trebuie sa fie oameni."
Copilul de pe Marte-Menno Meyjes

, pana mi-a aratat cantarul 85,2