desculti sau incaltati in casa?
piticul meu are un an iar prin casa il tin in sosete. am cateva persoane in jur, bine intentionate, care incearca cu toate puterile sa ma convinga sa il incalt cu niste 'ghetute subtiri' care sa 'ii tina calcaiul bine'. va rog spuneti-mi cum ii tineti voi, si de ce...
Raspunsuri
crisspy spune:
Delia eu am fost sfatuita din contra sa tin piciul incaltat numai in sosete, daca se poate chiar descult, ca sa poata pasi mai bine si sa poata simti mai bine.
Eu il tin in sosete, sau cand e prea frig ii pun nishte botosei dar din material textil, nicidecum "ghete"
roxy spune:
buna, pe mine doctorita m-a invatat ca in casa copilul sta descult, incaltat doar in sosete din alea cu antiderapant pe talpa, si cu nimic gen sa-i tina glezna sau talpa tare, pentru ca imagineaza-ti ca esti incaltata cu ghete stranse pe picior si te asezi sa te joci pe covor cu niste cuburi sa zicem, nu cred ca ti-e foarte usor si sa-ti indoi piciorul .Asa si copii care majoritatea timpului cand nu alearga se joaca pe covor.Nu e nevoie de nici o incaltare,in casa, iar pana nu merge pe jos pe afara, nici acolo.Piciorul daca nu are nici o problema ortopedica, se poate sustine si singur fara ajutor si e mai bine ca i se intaresc muschii nu stau lenesi sustinuti de ghete.
Asa ca spune si tu binevoitorilor ca doctorul ortoped ti-a spus sa nu-i dai nimic in picioare in casa.Si asa ii linistesti, ca de cine esti tu sa te pui cu doctorul
Picky_toto spune:
Clar descult cu sosetute antiderapante, mai ales daca ai gresie sau parchet. Nu cred ca mai e cazul sa iti spun si eu mai ales ca Roxy ti-a explicat destul de clar.
Uite, dar poate te ajuta sa il citesti http://www.desprecopii.com/info.asp?id=821
O zi buna
Picky, mamica fericita de printesa mica!!!!!
Alessia Stefania 05/05/2009
http://b1.lilypie.com/4v3op2.png
Printesa noastraStefi, mamitu' nostruStefi...creste...Stefi, buburuza mica Primul CraciunStefi, deja fetita mare :)
anna-mama spune:
Delia, nu incaltat, e bine asa cum il tii
Ana, mami de bubulet zambaret (09.02.2009)
bb_yasmi spune:
in sosete . noi cum ne-am simti sa trebuiasca sa stam ina\caltate cu ghete prin casa????
happy mom & ladybird Iasmina Alissa 2+
astept vara...caldura...concediu...piscina...soare..eheeeeee
Alizee spune:
Copilasul trebuie lasat doar cu sosete, asa isi formeaza mersul corect. Incaltat in casa, in niciun caz...
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
Ashera spune:
Iti raspund si eu, la fel ca si celelalte fete : clar descult.
Mami de
Chris (08.08.07) )
si 38+ Patrick
Selene_Bunny spune:
delia, eu am lasat-o pe Daria in ciorapei lungi sau sosete. Sosetele si le smulge de multe ori. Faza este ca merge chiar bine acum prin toata casa. Prin urmare, i-am dat si niste sandalute, dar doar vreo ora-doua, si iti spun de ce. Incaltata nu are curaj sa paseasca, simte ca ii este mai greu piciorul si nu il ridica bine, merge impiedicat incaltata, ceea ce nu-mi prea place, noi mai iesim afara, la zapada, cu cizmulite imblanite in picioare, si face "buf" si ramane acolo... Ma gandesc ca, la vara, sa nu aiba curajul sa mearga pe afara din cauza ca simte ca greutatea papucelului, oricat de usor ar fi, o trage inapoi... Si papuceii o cam enerveaza, dar cum altfel sa o fac sa inteleaga ca sunt pentru piciorus? Doar daca ii arat ce se face cu ei, nu?
Daria Nandini
http://lb2f.lilypie.com/77K3p2.png
Am adus pe lume o minune!
Lucrusoare de daruit
http://citadelaalbastra.wblog.ro/
kitzy spune:
Eu de cand a venit iarna o tin incalcata in casa cu sandalute ca-i destul de rece la noi pe jos si ii frig numa in sosete, dar in restul anotimpurilor o tin desculta, se misca mult mai bine.
Poze Diana
Povestea nasterii
Raluca, mami de Diana (24.04.2008)
delsim spune:
descult, fara incaltari, asa se recomanda de pediatri,ortopezi, medici de recuperare pentru ca asa se formeaza corect boltile plantare, asa se dezvolta mersul, musculatura piciorului, ligamentele, inclusiv la glezna