Copiloiul

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Nu stiu daca ati remarcat dar in Bucuresti sunt multe case vechi in "dublu",adica sunt cate 2 case identice in aceeasi curte.
Se pare ca traditia aici era ca familiile copiilor sa ramana impreuna.

In alta ordine de idei, am citit undeva,nu mai stiu unde,ca in SUA s-a facut o ancheta asupra unei comunitati unde se observase ca "speranta de viata" era f. ridicata.Adica membrii acelei comunitati traiau f. mult.
S-au analizat modul de viata,alimentatia,obiceiurile,etc.Concluzia, prin comparatie cu alte comunitati, a fost ca singura explicatie este faptul ca in acele familii(erau de origine italiana)traiau impreuna mai multe generatii.Cei care paraseau comunitatea nu mai aveau o viata la fel de lunga.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Ei poftim. Pleci de-acasa, mori mai repede.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deianira

Accept, eu as fi plecat de acasa de la 18 ani, dar problema e ca eu singura deocamdata nu ma pot intretine si ei sunt muncitori, nu au cine stie ce joburi si nu isi permit sa ma ajute.
De asta ma bazez doar pe mine, pe cunostintele mele si experienta mea si nu am acceptat orice job pentru ca mi-as fi taiat sansele de a merge la alte interviuri, m-as fi plafonat la 800 de lei pe luna (ceea ce mie mi se pare bataie de joc) si cred ca as fi fost intr-o situatie aiurea de tot. Ai mei fosti colegi de liceu considera ceva normal sa lucreze fulltime pe 800 de lei (bine, nici nu au pic de experienta, deci nu pot face fite).

Explore. Dream. Discover.

Eheheheeee, Deianira , ce sa spun eu , ca atunci cand voi lucra la anu' salariul meu va avea o cifra "ametitoare" de 850 Ron , cu garzi saptamanle neplatite , congrese la care trebuie sa dau bani
Viata e roz in Romania.
Eu spre exemplu am vb cu prietenul meu sa ne mutam singuri dupa ce dau rezidentiatul. Mi se parea aiurea sa ne mutam mai devreme tinand cont de faptul ca nu aveam bani si apartamentul era o sursa de venit pt. parintii lui .
Am un prieten , rezident , care are 900 ron , e in anul 3 de rezidentiat pe specialitate chirurgicala , face in jur de 6-7 garzi pe luna GRATUIT la spital si pt. a avea bani sa se intretina mai face si garzi la o clinica privata.Eu ma tot intreb cand mai sta acasa cu prietena...
Rezidentii de la urgente lucreaza la urgente 12/24 -12/48 , au garzi pe SMURD si din lipsa de bani unii dintre ei lucreaza si la Neuromed.
Am ramas perplexa cand i-am spus unui asistent ca e cam incercanat si el mi-a raspuns ca a avut o garda de 12 ore la urgente , una de 12 ore pe smurd, atunci era la neuromed si dupa aia mergea iar la urgente.E adevarat ca mai fac schimb sau pleaca mai devreme ca se faca un dus samd , dar e trist cum lucreaza multi oameni ca sclavii pt. un salariu de toata jena din care nu se pot intretine.
Ca putini oameni isi permit sa isi ajute copiii sa stea singuri .

Plus ca in cazul studentilor mai este problema facultatii , am avut colege care au lucrat dar s-au lasat pt. ca nu puteau tine pasul cu facultatea.
La alte facultati mai poti lucra in domeniu , dar la medicina spre exemplu slabe sanse, daca mergi de bunavoie esti multumit ca te invata si te formezi ca viitor dr, altfel nu prea poti.

Si bursa e de toata jena , 220 de lei respectiv 180 si 260.

***Fur is for petting**
http://www.xfactor.ro/#tp (produse eco)
http://www.adoptiicaini.ro/adoptii-virtuale/
http://www.adoptiipisici.ro/adoptii-virtuale/

http://freecycletm.ecosapiens.ro/

http://accesoriisihaine.blogspot.com/

http://www.4animals.ro/ajuta.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deianira spune:

Xio, chiar ca salar de toata jena, scuza-mi sinceritatea .
Si prietenei mele educatoare, o sa i se scada cica 170 de lei din salar vreo 3 luni la rand ca e bugetara. Si pe langa asta mai are si 30 de copii in grupa la gradi . Si e tare dezamagita ca ea e dedicata meseriei si nu ar vrea sa se certe cu ei, dar cateodata ii este asa frica sa nu faca unul vreo minune (degete in priza sau stiu eu ce) si sta tensionata cu gura pe ei si cu ochii-n toate partile. Si vor sa mai desfinteze posturi si sa le mareasca grupele de copii...

Cat despre camine, in Tm din cate am vazut eu pe la prietene, unele sunt ok, renovate, cu o baie la doua camere (un fel de apartament cu doua camere) iar altele mizerabile. Cei cu note mari primesc locuri in alea faine, restul se descurca...

Explore. Dream. Discover.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

ioi.....crezui ca-i despre mine topicul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jesika spune:

Citat:
citat din mesajul lui copiloi

Jesika

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Problema ca si eu la fel am gandit..........iarta-ma dar am crezut ca ai patit ceva.mai bine rogi sa bage ceva in plus in titlul topicului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui copiloi

...si eu la fel...

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Si eu visez ca fii-mea va fi independenta, ba eu chiar de pe acum o pregatesc pt independenta : este la gradinita cu program prelungit, iar la scoala tot programul asta il va avea.
Problema e ca intampin greutati in a o forma in acest sens; educatoarele sunt catastrofale. Si atunci, bieninteles ca copilului ii place mai mult acasa si deloc la gradinita.
Este un drum lung pana la maturitate, si nu numai de parinti depinde de ceea ce va dori copilul de la viata. Oricate vise si sperante am avea noi in legatura cu progeniturile proprii, sa ne asteptam si la surprize...

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca74 spune:

Hmm... pe mine ma infioara numai gandul sa stau cu fata mea in casa cand o ajunge ea la 25-30 de ani. Adica cum, sa ne calcam reciproc pe nervi numai asa, in numele unei familii "mari si apropiate"? No way!

Pe de alta parte, daca pana la 25 de ani, fatuca mea nu va reusi sa se stabilizeze profesional si financiar, va trebui sa recunosc ca are o problema si o voi ajuta. Insa a locui cu ea impreuna este cam printre ultimele optiuni pe lista mea.

Punctele contra locuitului cu "copiii" de 25-30 de ani:

- eu, personal, voi fi o baba de 60 de ani pe atunci... Hence, o sa fiu groaznica cu tabieturile mele de a ma trezi la 5 dimineata, a ma culca odata cu gainile, a cere liniste in casa, a ma vaita intr-una de dureri pe nu stiu unde, a boscorodi intr-una, etc.
- fatuca mea va fi in floarea tineretei, va dori sa se distreze, sa iasa, sa cunoasca lucruri si oameni noi... De ce sa-i fiu eu o povara?

Nu, nu consider ca este bine sa stam claie peste gramada tinerii cu batranii. Fiecare in patratica lui ca-i mai bine asa. Ne vedem la o cafea, la o shueta, dar fiecare sta la casa lui.
Se evita astfel multi nervi inutili si subiecte "fierbinti" cu "scorpia de mama care face si drege si nu ma lasa sa traiesc", cu soacra care-si baga coada in relatia tanarului adult si creeaza tragedii mai mici sau mai mari in functie de IQ-ul si bunul simt al cumnatei, etc.

Mamica de Zanuta mica, Anna Laura

www.youtube.com/watch?v=ckFvoGRPiCU&feature=related/" target="_blank">Shape up, Anca!
Le meilleur moyen de réaliser ses rêves c'est de se réveiller.

Mergi la inceput