Copiloiul
Raspunsuri - Pagina 4
Sabina spune:
Si eu cred la fel, ca e mai mult o problema cu baietii...totusi, la noi in familie, pe la 23 de ani cam toti si-au luat talpasita.
dar din fericire se reuneste familia destul de des.
ideea e familie mare mi se pare unul dintre cele mai frumoase lucruri , la noi se dezbate cu tot clanul cand are cineva o problema, recte se si rezolva rapid si toata lumea stie despre toata lumea tot
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
accept92 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ruxij E vorba de cultura si posibilitati financiare. De fapt din cauza lipsei posibilitatilor financiare s-a si creat aceasta cultura. Nu e numai la noi asa. Eu as prefera sa stea fi-miu cu mine decat sa ii platesc chirie, dar dc. n-o vrea el, o sa fac efortul.In general nu vor copiii sa mai stea cu parintii in timpul facultatii, mai ales pe aici unde nu se obisnuieste. Nu cred ca un job part time ii va acoperi mai mult decat banii de mancare si cate o haina. |
Fara ajutor din partea parintilor nici eu nu vad posibila independenta la 18 ani, am experimentat-o eu, dar aia nu a fost independenta responsabilizatoare, a fost de-a dreptul aventura, insa mi-a iesit. Lasand la o parte cazurile in care parintii chiar nu isi permit, problema sunt aceia care pun bete in roate copilului care vrea sa se desprinda, il descurajeaza spunandu-i ca 'nicaieri nu e mai bine ca acasa, n-ai sa te descurci, nu vezi ca nu esti in stare sa-ti faci nici o omleta, viata e grea nu e cum o visezi tu etc...'...incercand sa amane cat mai mult momentul desprinderii copilului de cuib, moment de care sunt ingroziti, pentru faptul ca de 18-20 de ani nu mai stiu sa traiasca decat pentru copil.
Sabina spune:
Nu e mereu asa. Pe mine mama m-a lasat sa plec, ce era sa faca...si totusi a avut dreptate pana la ultima vorba ca nu stiu sa tin o casa , a fost doar realista
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
pepene spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui accept92
Fara ajutor din partea parintilor nici eu nu vad posibila independenta la 18 ani, am experimentat-o eu, dar aia nu a fost independenta responsabilizatoare, a fost de-a dreptul aventura, insa mi-a iesit. Lasand la o parte cazurile in care parintii chiar nu isi permit, problema sunt aceia care pun bete in roate copilului care vrea sa se desprinda, il descurajeaza spunandu-i ca 'nicaieri nu e mai bine ca acasa, n-ai sa te descurci, nu vezi ca nu esti in stare sa-ti faci nici o omleta, viata e grea nu e cum o visezi tu etc...'...incercand sa amane cat mai mult momentul desprinderii copilului de cuib, moment de care sunt ingroziti, pentru faptul ca de 18-20 de ani nu mai stiu sa traiasca decat pentru copil. |
pai, asa e clar rau . trebuie un echilibru in toate, si ca parinte, sa incerci sa pui binele odraslei pe primul plan, chiar daca asta inseamna ca tie iti e dor de el ca ajungi sa il vezi o data pe luna.
p.s. imi place notiunea de "copiloi". o preiau.
A_Iulia spune:
Acum cred ca depinde si ce varsta au copiii si ce s-o mai schimba in tara asta pana fac ei 18 ani. Eu acum 10 ani nu cred ca m-as fi gandit in veci ca o sa am posibilitatile de acum...sau ca o sa poata lumea sa ia credit si in Romania sa-si ia casa etc.
Totusi mai avem mai bine de 10 ani pana fac copiii 18 ani cine stie, le-o da statul gratis o casa fiecaruia doar sa se angajeze undeva haha.
accept92 spune:
citat din mesajul lui pepene p.s. imi place notiunea de "copiloi". o preiau. |
Sa cauti sa vezi si filmul, e belea!
accept92 spune:
citat din mesajul lui Adina Iulia Totusi mai avem mai bine de 10 ani pana fac copiii 18 ani cine stie, le-o da statul gratis o casa fiecaruia doar sa se angajeze undeva haha. |
Dar caminul unei facultati cum ti se pare? Te intreb pentru ca multi parinti il gasesc inacceptabil. Si eu zic ca e departe de confortul de acasa, dar aduce atat de multe in plus...si bune si rele, dar toate inseamna o experienta, pe cand statul acasa nu aduce nimic la capitoul asta.
aura_m spune:
Si eu am vazut filmul Tanguy, il recomand cu placere chiar as vrea sa-l mai revad, este super, nu pot sa spun ca ma dau in vant dupa filmele frantuzesti dar acesta chiar mi-a placut. Acum, nu stiu daca este normal sa traiesti pana la adanci batraneti cu parintii, oricat de ingaduitori ar fi. eu am plecat de acasa la 22 de ani, ca asa am simtit eu, ca este vremea sa-mi iau zborul si sa infrunt si singura viata si vreau sa spun ca am regretat ca nu am facut-o mai devreme. Daca voi avea copii, am zis mereu ca ii las de mici sa se descurce singuri, sa vada care le sunt adevaratii prieteni, sa vada ca nu tot ce zboara se mananca, daca au nevoie de un sfat, ajutor, indiferent de care, cu mare placere. Nu stiu daca la 18 ani le voi spune sa-si ia zborul, dar nici nu-i voi incuraja sa stea cu mine pana la pensie.
AURA
A_Iulia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui accept92
Dar caminul unei facultati cum ti se pare? Te intreb pentru ca multi parinti il gasesc inacceptabil. Si eu zic ca e departe de confortul de acasa, dar aduce atat de multe in plus...si bune si rele, dar toate inseamna o experienta, pe cand statul acasa nu aduce nimic la capitoul asta. |
Eu la camin am stat, asa ca nu am cum sa gasesc varianta asta decat...acceptabila. Ca sa nu mai zic ca am trecut recent prin zona respectiva si ce mi-au vazut ochii? Caminele sunt renovate! Cine stie, peste 10 ani poate le construieste si o piscina ceva
Acum serios, nu am pretentia ca fii-mea sa stea in aceleasi conditii in care am stat eu, cu resou in camera la care fierbeam ciorba. Sa fim seriosi, asta e ca in povestirile maica-mii care-mi spunea ca ea facultatea a facut-o cu o singura pereche de ghetute scalciata si tocita.