Mamici si viitoare mamici de gemeni & tripleti(44)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dalina2x2 spune:

larisel, ti-am admirat comorile... Doamne, ce dulci sunt!...
Scria la un moment dat "avem falcute" sau ceva de genul. Stai sa vezi ce ineluse vor avea pe picioruse pe la 5-6-7 lunitze...
Oricum, arata atat de bine.. se vede ca sunt bine ingrijite!

In legatura cu Trixera de la Avene, sa stii ca la noi a fost frectie la picior de lemn. In afara de faptul ca e potrivita pentru pielea sensibila a bebeilor (adica nu e atat de "full" de parfum si chimicale!), nu vindeca; maxim hidrateaza bine... Am avut-o si noi pe Anita cu dermatita atopica pe la 8 luni, ne-a dat si noua dermatologul Trixera si stiu cum e.. Am fost pe la vreo patru dermatologi si ultima, care are de fapt specializarea in dermatologie pedriatica, ne-a dat tratamentul cel mai bun: o cremita intr-un flaconel mic si galben - Locoid Crelo, care se da numai pe partile afectate ale pielii, nu peste tot, ca Avene. Si-a facut foarte bine treaba. Si incearca sa nu mai folosesti balsam dinasta obisnuit la hainutele lor, dar si la ale voastre... eu zic ca si asta-i de vina...

Multi pupici si sa cresteti mari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

dalina, larisel vorbea de dermatita de contact, care e cu totul altceva decat dermatita atopica-DA. din pacate, chiar stiu despre ce vorbesc, noi avem DA confirmat de vreo 3 dermatologi si urmam tratament.
Trixera este intr-adevar o crema hidratanta si atat, dar este suficient in cazul dermatitei de contact. si oricum, in 2 zile m-as fi mirat sa se vada o schimbare totala, cel mult o usoara ameliorare.

larisel, incearca sa le speli hainutele cu un detergent pentru bebelusi, daca nu faci asta deja. la noi a mers f bine DERMALIN. de asemenea, le poti clati de 2 ori, la fel si hainele voastre, pentru mai multa siguranta. Insista cu Trixera, nu te astepta sa le treaca imediat. Daca totusi nu esti multumita de crema, poti incerca si Exomega, de la A-derma, tot scumpa e si face cam acelasi lucru.
Un sfat: daca iritatia persista mai mult de 3 luni, ar fi cazul sa mergi sa le vada un specialist, sa fii sigura ca nu e dermatita atopica, care daca n-o iei din pripa, se poate agrava. oricum, e clar ca fetitele tale au o sensibiliate si trebuie sa ai grija la asta.

speranta, hunii mei au avut diferenta de 60gr la nastere. Aceasta diferenta s-a marit in timp la maximum 100gr, pana pe la 1 an si 2 luni. Acum e de 300gr si 1 cm in inaltime. Sunt relativ la fel de activi si de mancaciosi/mofturosi.

Luminita si voinicii Edi si Robi - 26.09.2008

"Nu te certa niciodata cu un prost. Te va aduce la nivelul lui si te va bate cu experienta!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza21 spune:

Fetelor, voi cum ati stat la capitolul lungimea colului pe la 32 de saptamani?
Vin de la doctora si colul meu s-a mai scurtat in ultimele 2 saptamani. Acum il am de 2,5 cm. A stat putin pe ganduri daca sa ma opresca sau nu in spital.
Sarcina este joasa. Presiunea care se creeaza la partea de jos a burtii s-a accentuat iar miscarile bebeilor le simt pana in osul pelvian.
Sunt cumintica la pat cu perna sub fund pana la urmatorul control de peste 2 saptamani. Sper sa nu se intample ceva intre timp mai ales ca doctora mea lipseste o perioada.

32 + : Dragos & Denisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larisel spune:

dalina, luminita Si eu folosesc doar dermalin fara nici un balsam de rufe si le clatesc de 2 ori, dar doar la hainele lor, ale noastre le spal cu ariel+balsam.Problema e ca dupa 2 zile de tratament cu Trixera se pare ca Alenei ii prieste dar Nataliei i s-a extins iritatzia si e si mai roshie. Cred ca o sa incerc si cu Exomega (am o mostra). Tocmai de dermatita atopica ma temeam si eu si m-am bucurat cand mi-a zis ca nu e, dar totushi nu am fost la un specialist dermatolog si acum iarashi am indoieli...off.


din 09.12.2009 mami de Katya Natalia si Sofia Alena


album bb-lushe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

La noi e o adevarata nebunie. Poate ca am eu prea multe pretentii si ele sunt inca prea mici.
Azi Irina a facut figuri la pireutul de fructe si nu am fortat-o. Am zis ca mananca mai bine la pranz ca o sa fie satula. La pranz a luat 3 lingurite si iar figuri in capul ei. Ii era somn si am luat-o de la masa si am pus-o in patut. A adormit, dar am dus-o si pe Laura in camera dupa ce a mancat si a trezit-o pe Irina. La un moment dat urlau amandoua. Am luat-o pe Laura in brate si a tacut instantaneu. Cand am vazut ca nu are nicio pb am pus-o inapoi si iarasi plans. Acum e liniste la ele in camera. Sper sa doarma minim 2 ore.
Pana la ora asta Irina a facut greva foamei. Sunt curioasa daca la ora 18 o sa manance.
Oricum Irina are cu 400 gr mai mult decat Laura, si s-a nascut cu 300 mai putin. Prin urmare a pus 700 gr mai mult decat Laura. Si culmea ca ea e cea miscacioasa si activa.


de Laura Ioana Irina Maria(26 iulie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dalina2x2 spune:

Citat:
citat din mesajul lui luminita2008

dalina, larisel vorbea de dermatita de contact, care e cu totul altceva decat dermatita atopica-DA.


Da, Luminita, stiu ca e altceva.. eu insa i-am povestit cazul nostru... recunosc, n-am delimitat clar discutia...

In fine...
Voi ce tratament ati primit pentru dermatita atopica? Si ce manifestari are? (pentru ca am vazut ca nu se manifesta intotdeauna la fel).



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dalina2x2 spune:

Moniland, n-ar fi posibil sa o doara gatutul pe Irina? Sau sa aiba altceva.. eu stiu.. sa nu fie deranjata de ceva... in general cand au cate-o "hiba" de ordin fizic se manifesta mofturile astea cateva mese consecutive... (chiar zile la rand, daca e mai grav).
La noi, cand suntem cu gatutul rosu, nu papam bine vreo trei zile...

Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

dalina, la ora 18 a mancat si supica de la pranz si lapte. Asa ca tind sa cred ca nu are nimic. Dar o sa fiu atenta si la ce ai spus, ce-i drept nu m-am gandit la asta.
Maine mergem la dr cu Irina. Isi arcuieste spatele, iar dr. de familie mi-a spus ca e bine sa o vada un specialist psiho-neuro-motor, sau cam asa ceva. Prin urmare maine ne intalnim cu specialistul ca sa verificam treaba cu spatele. Sper sa nu fie probleme.

de Laura Ioana Irina Maria(26 iulie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

dalina.
in prima faza am primit Exomega. nicio ameliorare dupa 3 luni. acum suntem pe: Fucicort (10 zile/luna) si Cicabio (curativ), si LipoBase Repair (preventiv) si asta din urma neaparat pe toata durata perioadei reci, sa nu iesim afara fara sa ne dam cu crema asta... asa am primit indicatii. Tratamentul dureaza 2 luni, mai putin partea preventiva, care trebuie sustinuta mereu. + Exomega din nou, pentru hidratare, dupa ce se vindeca. O sa le iau Trixera de data asta, poate prinde mai bine.
De 3 zile am inceput tratamentul si deja se vad semnele.
Noi avem o forma usoara de DA, doar pe obrajori, la Robi mai mult, dar doar iritatie, nu rani sau altceva, nu ii deranjeaza, nu se scarpina... abia astept vara, sa scapam de tot, caci DA prinde o forma mai grava toamna-iarna.

moni, nu te ingrijora, toti copiii au perioade de greva a foamei... va manca mai bine intr-o zi, doua. de asemenea, cum spunea Dalina, rosu in gat ar putea fi o cauza sau un dintisor, sau vreo afta in gurita.

Luminita si voinicii Edi si Robi - 26.09.2008

"Nu te certa niciodata cu un prost. Te va aduce la nivelul lui si te va bate cu experienta!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

Citat:
citat din mesajul lui larisel

ariadna33 Cum aratau bubitzele si pe unde apareau? Si fetitzelor mele le-au aparut bubitze pe fatza si am fost cu Natalia la neonatolog (la Alena sunt pe trecute) care a diagnosticat-o cu dermatita de contact (probabil de la manushile pe care si le tine non-stop pe fatza sau de la hainele noastre) si ne-a dat ca tratament o crema cam scumpa de la Avene (Trixera). De 2 zile le ung si nici un rezultat...ce-i drept ca au fost si niste zile mai agitate (cu botezul si prima impartashanie).


din 09.12.2009 mami de Katya Natalia si Sofia Alena


album bb-lushe


bubitele erau la emi ca acneea, cosuri mici care se ingalbeneau, iar la dragos au aparut cam la 2 sapt dupa si erau rosii, pe obrajiori in jurul gurii si erau iritati amandoi si pe partea de sus a spatelui si pe umeri...

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

mamy de gemenasi dragalasi

Mergi la inceput