Orange Romania? ah, Romania...
Raspunsuri - Pagina 9
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
kay spune:
Sorry, am avut niste zile mucioase rau, apoi probleme
la stomac si azi a culminat cu voma... Le face pe Toate fiica-mea... Plus am avut ziua lui tati si tot asa.
Pana acum nimic concret, "se lucreaza" la plangere... Am sunat si azi, voi auna si maine. Maine merg la orange, sa discut cu cineva despre asta. In 4 zile mi se emite factura si daca se va intampla sa fie costul suplimentar de plata voi face sesizare la OPC. Altceva nu stiu e sa fac...
Chiar o sa uploade o poza cu costul recent sa vedeti a e pe bune ... azi undeva pe la 350 euro...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dianad/dianad.jpg)
dianad spune:
Multa sanatate Soniei si La multi ani pentru tatal ei !Daca esti la aprox 350 sa inteleg ca de vineri cand erai cam tot pe acolo nu a mai crescut? asta ar putea insemna ca au vazut problema si probabil factura va contine si o reducere de 350 de euro.DianaD & Alexandru
kay spune:
Dana, scuze, costul ieri era 391. Nu stiu ce sa zic, am sa scot pozele in calculator si o sa le urmaresc cum a crescut costul...
P.s. Multumim
gaba-rema spune:
intrebai daca a mai patit cineva cu Orange o poveste? Eu da. Mi-au incarcat factura cu minim 11 ron (acum vreo 4 luni era treaba). Am reclamat si degeaba.
Ba chiar nici n-au fost deloc cooperanti, proactivi... cum sa zic...
De aceea am renuntat fara regrete la serviciile Orange (probabil ca i-a durut la pian, dar ce conteaza). Acum am cosmote, care inca nu m-au tzepuit.
ps: am reziliat contractul, adica am plkatit mizeria aia de 11 ron, ca sa nu fiu dupa aia pisata la cap.
dar suma nu era mare la mine, e adevarat...
bafta!
mimonix spune:
Kay, citesc aici abia acum si-mi pare rau pentru patania ta. Sper ca nu e prea tarziu pentru lamuriri si nici macar nu stiu daca sunt de mare folos, dar eu iti spun tot ce stiu ca sa fii in cunostiinta de cauza. N-am lucrat la Orange niciodata dar ceva ceva despre telefonia mobila stiu pentru ca am lucrat in alte doua retele minunate
Mai intai cu contractul. Regret sa-ti spun dar contractul e f important de citit tototototot si de muli multe ori pentru ca intotdeauna acolo vei gasi surprize multe scrise cu litere marunte, imbracate in cuvinte frumoase, lucruri la care nici nu te gandesti ca te-ai putea astepta Si mai vezi tu cum sta treaba cu rezilierea tot acolo, ca nu poti cere rezilierea asa deodata, ai niste obligatii. De platit nu trebuie sa platesti in avans daca ii dai in judecata, dar asta cu datul in judecata e de durata , costa bani si timp si nervi. Pe asta si mizeaza ei, ca multi nu au timp si chef de judecati. Deci reciteste contractul cu atentie, mai ales partea cu gratuitatile (definitiile fiecrui serviciu gratuit in parte poti sa le verifici pe pagina lor web sau la telefon cu cei din call center)
Apoi reclamatia...reclamatia se face telefonic , e suficient. In call center apelurile sunt inregistrate. Daca vrei musai scris , trimite pe mail, pe fax sau un document scanat si cere-le raspuns prin posta, recomandat. Avertizeaza-i in scris ca nu vei plati factura pana nu vei primi explicatiile cerute. Pastreaza e-mailul, noteaza numele oamenilor cu care vorbesti, data si ora convorbirii. Anunta-i te rog ca vei nota toate acestea. Cere eventual la telefon sa discuti cu un supervisor sau chiar cu managerul.
In tot cazul, daca nu platesti factura sa te astepti la dezactivarea telefonului. Pe perioada dezactivarii vei fi obligata cu siguranta conform contractului sa platesti abonamentul
Masurile ce se vor lua si cat de rapid se vor lua depind in mare masura de tipul de client . Daca ai un abonament vechi si platesti lunar sume mari, nu ai avut restante la plata, pe contract sunt mai multe telefoane, etc...atunci esti client "de aur" , spiritele se vor agita repede si se vor rezolva lucrurile in favoarea ta caci se tem sa nu te piarda.
Daca esti nou nouta, ai sume mici de plata si mai faci si scandal, imediat iti "taie" telefonul ca sa te inveti minte
In ceea ce priveste informatiile pe care le primesti de la 415 referitoare la cat ai de plata, trebuie sa stii ca ele niciodata nu sunt "la zi" .Centrala face un update automat dar informatia pe care o primesti e retroactiva. Adica tu spui ca acum ai 3 euro de plata si maine 100 desi n-ai vorbit. Ei bine cei 3 respectiv 100 se refera la convorbiri consumate la o data anterioara si nu de ieri pana azi, cum poate ai crede si te juri ca n-ai vorbit. Desi data iti apare in mesaj, e data mesajului si nu data "notei de plata".
In plus nu stiu daca te mai pot lamuri cu ceva. Daca mai ai intrebari, cu drag! Nu stiu cum e cu datele, cu MMSurile...de unde stii tu ca acele costuri suplimentare se refera la date ? Ti-au zis ei? Aaaa, si mai am o banuiala desiiii...vezi ce face fetita ta cu telefonul ca aal meu e pasionat, suna, trimite mesaje, etc si toate doar din greseala, apasand aiurea pe taste ca mai mult nu stie .Deci atentie la ce se activeaza si dezactiveaza in timp ce ea se joaca
Simona,mamica de Teo (16 ani) si
Vlad Alexandru (UN AN... spre doi)
Acum un an fericirea a batut a doua oara la usa mea
kay spune:
2,700 ron.
Am amanat plata pana pe 4 martie. Pe 20 trebuie sa primesc raspuns. Daca e negativ, fac plangere la protectia consumatorului.
O sa va mai tin la curent, acum sunt la Munchen cu Sonia la control/investigatii, nu prea am acces la net.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dianad/dianad.jpg)
dianad spune:
Te asteptam in tara cu vesti bune ! Mai ales cele despre Sonia. cat despre orange... rusinica!DianaD & Alexandru
mathilda spune:
tu macar ai abonament
mie mi-a spus fratele ca am primit o citatie in judecata ca n-am platit factura de 800 000 lei. eu in viata mea nu am avut abonament la orange iar eu sunt plecata din romania de aproape 10 ani.deci se poate si mai rau.