Clasa a patra, anul scolar 2009-2010 (2)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Mercedes,

ma interesaza pt cineva din RO sa stiu: unde poate citi ca termenul de transfer in RO anul asta e 10 martie? Ai vreo trimitere la vreo lege, ceva............Merci mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns P&ANA spune:

Andreia n-am inteles la ce te referi

mercedes,multumesc ! inteleg ca nu a fost compatibil cu antrenorul , nu-i asa? daca isi doreste asa de mult, gasiti voi o cale..

Mergi la inceput

Citat:

aici in ro termenul de alegere a scolilor din anul acesta e 10 martie, in functie de ce si cati copii raman la scoli probabil vor urma reducerile de personal in invatamant.

Alina, uite la asta ma refeream

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

helbi-caut acum dar sigur are legatura cu H.G.1618 din 23 decembrie 2009 privind finantarea unitatilor de īnvatamānt preuniversitar de stat, finantate din bugetele locale, pe baza standardelor de cost pe elev/prescolar pentru anul 2010.
iti mai trimit pe pm imediat ce am mai gasit.

lala-ai dreptate alea erau valabile pana in 2009.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui helbi

Mercedes,

ma interesaza pt cineva din RO sa stiu: unde poate citi ca termenul de transfer in RO anul asta e 10 martie? Ai vreo trimitere la vreo lege, ceva............Merci mult!

Andreia

Nope, nu e .
Transferurile ( in scolile de stat) se fac numai in vacante intersemestriale sau in cea de vara. Deci nu se pot incheia pe 10 martie.

Asta iti pot spune sigur deoarece eu depun cerere maine si secretara mi-a spus ca oricum o fac un pic cam prea devreme dar daca vreau musai ....

In plus se face cerere la scoala unde vrei sa il transferi insa cea la care este actualmente habar nu are ca tu vei veni cu o fisa de tranfer pt copilul x la sfarsitul anului, deci ca pierde un elev.
Astfel incat scoala nu se poate contabiliza atat de repede.

Acum nu stiu cat de clara am fost in explicatii

O zi excelenta !
Lala.

Bogdan si Andrei (27.12.2007)

My hobby

Mergi la inceput

Multumesc fetelor! Dau info mai departe!

Mergi la inceput

Am mai gasit ceva Ordinul Nr. 5886 din 10 noiembrie 2009
privind Calendarul miscarii personalului didactic din īnvatamāntul preuniversitar pentru anul scolar 2010 - 2011 anexa 1 punctul II 2. are legatura cu ce am scris mai sus.

link http://www.legestart.ro/Ordinul-5886-2009-Calendarul-miscarii-personalului-didactic-invatamantul-preuniversitar-anul-scolar-2010-2011-(MzQxODg3).htm

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Mercedes

Am mai gasit ceva Ordinul Nr. 5886 din 10 noiembrie 2009
privind Calendarul miscarii personalului didactic din īnvatamāntul preuniversitar pentru anul scolar 2010 - 2011 anexa 1 punctul II 2. are legatura cu ce am scris mai sus.

link http://www.legestart.ro/Ordinul-5886-2009-Calendarul-miscarii-personalului-didactic-invatamantul-preuniversitar-anul-scolar-2010-2011-(MzQxODg3).htm

Dar asta nu ii priveste deloc pe copii. Este doar pentru "miscarea/transferul" cadrelor didactice.

O zi excelenta !
Lala.

My hobby

Mergi la inceput

lala- asa este, dar acolo unde nu sunt copii sau sunt sub 30(?) clasa nu va mai functiona si poate norma didactica a unui prof. nu se mai realizeaza si se ajunge la acest ordin ...transferari de la o scoala la alta ori reduceri.

Mergi la inceput

Posibil dar ma indoiesc sincer ca se va ajunge la asa ceva.
Poate in mediul rural sa comaseze si sa redistribuie. In mediul urban nu vad cum vor face acest lucru.
In Bucuresti cel putin este deficit de cadre didactice in conditiile in care clasele gimnaziale sunt de 25-30 de elevi.
Ordinul ministerului spune sa fie maxim 30 in 5-8 si 25 in 1-4.
Noua la sedinta ne-au explicat ca pot fi intr-o clasa 18 si in alta 30 daca numarul total al elevilor din acel an sa spunem clasa a cincea indeplineste acest criteriu .

Exemplu :
-7 clase a cincea in scoala
- nr maxim de elevi -210
- nr minim de elevi- 175

In acest caz vor ramane tot 7 clase indiferent cum sunt impartiti elevii in clase , dar nu mai mult de 30 in una.

O zi excelenta !
Lala.

My hobby

Mergi la inceput