Clasa a patra, anul scolar 2009-2010 (2)
Raspunsuri - Pagina 5
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lala_D/Lala_D.jpg)
Lala_D spune:
Citat: |
citat din mesajul lui helbi Cristina (cge), vacanta placuta lui Victor si tzie mini-concediu placut! Noi am fost azi si am vizitat gimnasiul care-l aveam pe locul 1 si........asa va ramine! Au fost f bine organizati, au luat copii de clasa a 4-a (cca 180 de copii) si, la fiecare 2 copii de a 4-a le-au "dat" 2 copii de clasa a 5-a care sa le arate scoala, sa le raspunda la intrebari, in timp ce noi, parintzii am fost "condusi" prin scoala de catre elevii de clasa a 11-a. Scoala ofera f multe posibilitatzi: bilingual mathe, biologie, pictura, sport. Apoi, teatru, cor, orchestra, band, caiac-canoe, tenis, infomatica,schimb de copii cu Australia, Franta si Peru. Speram acum sa obtina si loc acolo (sanse sunt). WE placut tuturor! PS ce-i cu April si Ana?! Andreia |
Ce bine suna!!
Tinem pumnii sa se califice sunt convinsa ca va putea.
Pentru doamnele ce doresc subiecte gen olimpiada la romana, matematica si alte materii va recomand un site :
http://www.evaluareineducatie.ro/home.php
Intrati pe materia ce va intereseaza si gasiti subiecte si bareme din concursurile anterioare.
Foarte utile pentru pregatire.
Vacanta placuta pentru scolarii aflati in pauza si bafta la scoala celor din Ro.
O zi excelenta !
Lala.
![](cavaler.gif)
![](bonjovi.gif)
My hobby
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
helbi spune:
Lala,multumim mult. Pb nue ca nu poate, ci ca nu se uita nimeni pe note. Se depun formularele de inscriere si cei de la gimnasiu decid pe cine vor sa ia in urma recomandarii invataoarei (care scrie doar: potrivit/nepotrivit pt gimnasiu). Apoi, se mai ia in calcul cdaca ai sau ai avut frati in scoala, daca "apartii" la scoala primara si locuinta de acest gimnasiu (noi apartinem) si apoi, ce scrii la "special": de ex, in cazul nostru ca joaca de 4 ani tenis si vrea sa continue. Sau ca a facut un curs de teatru si are interes mai departe in asa ceva.........etc............E cumva o "loterie". Insa, daca la sfarsit, prin absurd,nu obtineloc, pot depune reclamatie la minister si acolo arat notele si cer explicatie cum un copil cu 1 pe linie, nu a fost admis. Nu cred ca vom ajunge la asa ceva insa!
Multumim pt site-ul indicat!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alina71/alina71.jpg)
P&ANA spune:
Va salut !
Am avut sedinta , in cadrul careia ne-au fost prezentati profesorii care vor preda la gimnaziu - profa de lb.romana ne-a placut in mod deosebit ,parintii au fost incantati si ca atare , am primit si dosarelul de inscriere in cl a V-a si mergem mai departe cam in aceeasi formatie , doar ca se schimba locatia scolii .
programul ramane acelasi -8-18 si vor avea saptamanal ,8 ore de mate , 8 de lb. romana, 7 engleza, 2 franceza, 2 istorie, 2 geografie,2 biologie ,IT si tehnologie ,cite una -ora insemnand 45 min. a, si sport 10 ore ,adica ,cate 2/zi.
prea incarcat dupa parerea mea , util si normal dupa parerea altor parinti ,linistiti ca de fapt ca temele su le vor face acolo.
Ieri a participat la etapa a 2-a la lb. romana pt. evaluare in educatie ! mi-a spus ca a facut corect "in mare" dar era prea ocupata cu gestiunea martisoarelor ca sa-mi dea detalii
Sarim coarda (tot familionul) cam de 2 sapt. si am o febra musculara de toata durerea ...
andreia , tinem pumnii sa fie cum doriti voi
si ,nu in ultimul rand , va doresc tuturor, o primvara insorita !
![](images/user_woman.png)
april spune:
O primavara insorita si plina de bucurii!
Andreia, felicitari Biancai pentru perseverenta ei! O stimez si o pup dulce. Sunt sigura ca va reusi la gimnaziul pe care-l doreste. E isteata, desteapta si foarte muncitoare. Are toate atuurile pentru a reusi ceea ce-si propune in viata. Succes.
Alina, mie mi se par extrem de mult 8-9 ore pe zi la clasa a V a....asa reise din ce ai prezentat, 43 de ore pe saptamana, wow, enorm.
Noi inca nu stim nimic despre profesorii claselor a V a, mai intai avem examene, din 6 clase se face una de mate si una de engleza, restul la gramada.....incercam sa mergem pe engleza, desi concurenta e mare. Nu stim nici nr de ore la clasele speciale nici la celelalte.
Lala, felicitari lui Bogdan pentru rezultate si pt faptul ca participa la atatea competitii cu mari succese.
cge, vacanta placuta voua si copiilor si distractie pe masura. Sa va odihniti.
Ramona, lasa cupilu' sa fie dezghetat ;)
Vic, felicitari pentru talentul muzical al lui MIhai.
CristinaT, ii place Oanei Harry Potter? a mea nici nu vrea sa auda, zice ca ii e frica :D
Mercedes, v-ati hotarat unde mergeti intr-a Va?
Succes scolareilor!
Ramona J spune:
Cit am lipsit iarasi!
Cristina si Alexandru citeste Harry Potter acum. E la cartea a sasea, vad ca-i place.
Andreia, bafta sa reusiti la scoala pe care v-o doriti.
Lala, multumesc mult pentru link. Mai, mie imi trebuie cheie de raspunsuri acolo. M-am uitat la evaluarea la mate, nu stiu cit ar putea sa raspunda Alexandru acolo. Mi se par foarte grele exercitiile, nu stiu cite ar rezolva el de acolo.
Alina, nu-i prea mult timp petrecut la scoala? Cind mai fac copiii altceva?
April, astia s-au invatat unul cu altul, ca vad ca-l tine in continuare la catedra. Ii place si lui, a devenit loc de onoare si ceilalti copii vor si ei acolo.
P&ANA spune:
si voua vi se pare mult,nu? practic acelasi program il are si acum..
revin maine cu oraru'exact sau diseara ,daca am loc la tastatura
Mercedes spune:
alina-cred ca nu gresesc dar copilul tau e privat asai? sunt f multe ore e drept dar multe zic eu sunt spre folosul copilului. Engleza vad ca ai scris ca face 7 ore asta insemnand m multe ore pe zi , nu e foarte greu?
april-ramane la scoala veche dupa multe argumente pro si contra. Ideea e ca aici unde e din 4 clase vor ramane doar trei si probabil prima va fi cea mai cu pretentii(probabil profi mai buni) .. ramanand ca la sf. anului scolar sa se dea test la mate si romana si in functie de asta sa i repartizeze pe clase.
Clase speciale de engleza ori mate cum spuneai tu la noi nu mai exista sunt interzise in mod oficial din toamna conform noilor metodologii cel putin asa e la stat probabil vor fi m multe ore pe seama optionalelor ma gandesc.
lala_D - multumim pentru site.
Bafta in alegerea scolilor! aici in ro termenul de alegere a scolilor din anul acesta e 10 martie, in functie de ce si cati copii raman la scoli probabil vor urma reducerile de personal in invatamant.
Bafta la concursuri!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
helbi spune:
Alina, si mie mi se pare incarcat programul pe care-l va avea Meli. (sau pe care-l are acum). Bianca are doar intr-o zi 6 ore, in rest cite 5. Intr-a 5-a va avea 6 ore zilnic, de la 7,45-13. Daca vrea optionale, atunci alea sunt dupa amiaza de la ora 14. Ei intr-a 5-a vor avea 5 ore de engleza pe sapt.
Anto, bafta multa Andradei! E un copil f bun si eu cred ca va reusi si ea in ce isi propune (doar sunt aceeasi zodie, nu?)
Mercedes, bafta si lui Cristi!
Ramona, cred si eu ca Alexandru e indiviat acum de colegi, pt locul lui Acolo unde e, e linistit, atent si probabil cacolegii au seiszat si rezultatele lui. A mai avut vreun proiect interesant?
Sastii ca nici Bianca nu cred ca ar fi facut prea mult de pe site-ul dat de Lala. La noi se merge in alt ritm. De ex. prietena Biancai e in clasa a 5-a si n-au inceput nici acum fractiile. Aici intra rau inei de pe la a 6-7-a. Pina acum 5 ani aici se invata 13 ani. De atunci au bagat 12 ani, clasa a 10 au "dizolvat-o" si materia au impartit-o intre a 9-a si a 11-a. F greu pt copii....vor avea 9 ore de scoala pe zi(fara optionale)
P&ANA spune:
rectific orele de sport: sunt 5/sapt, adica o ora/zi .
fata de truchiul comun , mai are 4 de mate, 4 de romana si daca nu ma-nsel , geografia,istoria si biologia sunt dublate .
si printre astea ,sunt prevazute si niste optionale ,gen sah,bune maniere , pictura, pian, cerc foto, actorie ,junior achievement si club de jurnalism din care putem alege doar vreo 3.
Ramona , nu mai are timp de altceva si oricum in Bucuresti ar fi imposibil sa mergi la activitati gen pian etc.. datorita traficului , asa ca , aici imbina utilul cu placutul
mercedes , da, asa este ! mai faceti fotbal?
april, nici Meli nu citeste Harry Potter !
Am inceput sa le citesc eu din Ciulinii Baraganului si le-a busit plansul de nu le mai opream la fel s-a intamplat si la "Singur pe lume"...
a luat 79 de puncte (din 100)la evaluarea de lb.romana ! a pirdut puncte din neatentie asa ca nu-i bai.
andreia , da, acelasi program il are si acum (evident ca si Deni),dar culmea e ca le place , nu se plang.
daca ar veni acasa la pranz , ar sta ori pe club pinguin ori la desene
Mercedes spune:
alina-felicitari pentru punctele obtinute, sigur ca data viitoare va fi mai atent.
Da, a renuntat si la fotbal, karate , pian, baschet si innot.Nu stiu unde am mai putea merge cu el adica imi tot spune ca el vrea sa mearga inapoi la fotbal dar la alta echipa, alt antrenor .Deocamdata a ramas doar cu engleza in particular.
Deocamdata se pregateste pentru cangur la mate, la smart la engleza si ceva de cultura generala cred ca tot la smart. Anul acesta sare testul cambridge n am priceput de ce probabil va fi la anul din nou cel putin am inteles ca in scoala nu se organizeaza anul acesta.