Clasa a patra, anul scolar 2009-2010 (2)
Raspunsuri - Pagina 4
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
helbi spune:
CristinaT si nu vedem si noi ceva poze de la cele 2 petreceri?
Cristina (cge) nu-mi vine sa cred ca Ana s-a facut fetitza de scoala. Parca acum ii cautai loc la gradi.......Doamne, ce repede a trecut timpul!!!!
La noi la mathe au facut metru si subunitatile lui si acum sunt la corpuri geometrice. Bianca a declarat ca geometria e mai frumoasa decat adunari si scaderi
La germana au facut complementele, au dat test ieri si a luat nota 1. Ma bucur ca le-a inteles, ca stiu ca nu e f usoara tema asta.
La cunoasterea mediului au vizionat un film despre "Animale iarna" si au de facut un referat. Apoi, trec la tema despre "sexualitate" Am emotzii cu tema asta, pt ca Bianca pina acum nu a pus absolut nici o intrebare.
La engleza dau luni testare si, asa cum vad eu, au cam la fiecare 10 zile (maxim) o testare la cite o materie.
Simbata viitoare mergem sa vizitam si celalalt gimnasiu si apoi, sa decidem in ce ordine le trecem pe formularul de inscriere (se pot trece pina la 3 scoli).
Unde-s restul de fete?! Liliana, Anto, Oana, Vic, Alina.........scuze daca am mai uitat pe cineva.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
CristinaT spune:
Andreia, abia mi-am revenit. Ma straduiesc saa le descarc in week-end.
Ma bucur pentru voi ca luati note bune in continuare, fata ta este super. Tu ce ai facut cu scoala? Termini acum?
Noi se pare ca vom avea in curand cangurul - matematica. Stiti cumva cand este?
Oana a terminat vol 1 Harry Potter, acum citeste volumul 2. Trebuie sa le caut pe urmatoarele prin librarii.
CristinaT spune:
Bafta la engleza Andreia.
Spre care gimnaziu inclini? Ce va alege sa studieze mai departe?
Va doresc o zi buna!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lala_D/Lala_D.jpg)
Lala_D spune:
Citat: |
citat din mesajul lui CristinaT Andreia, abia mi-am revenit. Ma straduiesc saa le descarc in week-end. ![]() Ma bucur pentru voi ca luati note bune in continuare, fata ta este super. Tu ce ai facut cu scoala? Termini acum? Noi se pare ca vom avea in curand cangurul - matematica. Stiti cumva cand este? Oana a terminat vol 1 Harry Potter, acum citeste volumul 2. Trebuie sa le caut pe urmatoarele prin librarii. am fetita de 10 ani! si :) |
La multi ani !
Cangurul este pe 19 martie, cel putin eu asa stiu ca e imediat dupa olimpiada la mate de pe 18.
O zi excelenta !
Lala.
![](cavaler.gif)
![](bonjovi.gif)
My hobby
Vic spune:
Buna!
Felicitari copiilor pentru notele bune.
Anul asta e prima data in 6 ani cand nu ma mai plang de lipsa temelor pentru acasa la primary school. Mihai nu a avut teme primele 2 saptamani de scoala, dar in a 3-a a avut. Acum are cate o coloana cu vreo 20 de exercitii si probleme pe zi la mate, si vreo 20-30 de cuvinte de repetat la spelling, scris, plus o anumita regula de spelling si inca o activitate care sa includa o parte din acele cuvinte din lista. Cuvintele din lista trebuie sa le scrie macar o data in fiecare zi. Mai are si de citit in fiecare zi. Si de repetat tabla inmultirii pentru a putea raspunde automat. La fel si cu adunarile si scaderile pana la 20. Deci un minim de 30 minute pe zi sunt dedicate regulat temelor.
Am avut "teacher-parent-child" interview si acolo ni s-a explicat care e cerinta pentru teme. Faptul ca Mihai a fost prezent a contat enorm, caci nu a mai piscuit cand i-am zis "acum e timpul de tema". Inainte mai avea ceva tendinte sa mai amane sau sa se grabeasca, sa scape mai repede.
Mihai a reanceput lectiile de chitara si mai nou s-a inscris si la clubul de recorder (un fel de fluier). Daca nu le are cu sportul, sigur nu se da inapoi cand e vorba de muzica.
In rest, la noi continua vara, caldura...
Numai bine!
helbi spune:
CristinaT, si eu am vazut ca in RO Cangurul e pe 19 martie. Aici e pe 18 martie. Desi citisem ca subiectele sunt unice si in acelasi timp in toate tarile, vad ca, de fapt, nu e asa. M-am uitat pe ce s-a dat in RO anul trecut si era alt subiect decat aici. Probabil ca sunt unice pe tara respectiva...........
Bianca are o prietena care a citit de cel putzin 5 ori fiecare volum din Harry Poter. Unul din volume i-l citeste acum a......18 -a oara!!!!!! Pe a mea nu o incinta, a incercat si a zis ca a avut cosmaruri noaptea. Am avut ocazia sa-i imprumut CD-urile si le-a refuzat pe acelasi motiv. Ea citeste alt gen de carti, mai "usurele" si distractive.
Cu gymnasiu ne vom decide la sf. saptaminii viitoare cind, vom merge sa-l vada si pe cel pe care i-l avem ca prima optiune. Cred ca, totusi la asta raminem pt ca ofera f multe optionale, iar Bianca e genul care azi ar incerca ceva, maine altceva..........Plus ca, acolo ar avea posibilitatea de a continua si cu tenisul. Sa vedem........
Lala, voi participatzi si la olimpiada de RO si Mathe, dar si al Cangurul, nu? Mult succes si sunt sigura ca Bogdan va face iar o figura f buna.
Vik, bafta multa in clasa a 4-a. Si aici tot spre 30 pina la 45 min trebuie sa dureze temele de acasa. Nu ne trimitzi si noua un pic de soare? Ca sincer, m-am saturat de vremea asta si cred ca fetele din tara sunt de aceeasi parere.
We placut tuturor!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lala_D/Lala_D.jpg)
Lala_D spune:
Mersi mult. Da, participa la toate 3 .
Se pregateste pentru olimpiade, a stabilit ca in fiecare weekend lucreaza subiecte date in anii anteriori.
Sunt curioasa ce o sa faca
E un copil tare bun, nu ma pot plange de el.
Bafta la alegerea gimnaziului, sa fie cel mai potrivit .
O zi excelenta !
Lala.
Bogdan si
Andrei (27.12.2007)
My hobby
Ramona J spune:
Vad ca am ratat niste zile de nastere, la multi ani sarbatoritelor!
Vic, succes in noul an scolar! La fel participantilor la concursuri si olimpiada.
Alexandru a ajuns la catedra cu profesoara, cica vorbea in clasa.Pe de o parte il inteleg, ca se plictiseste, dar asta este, trebuie sa fie disciplinat.
Au inceput si ei timid cu fractiile, dar petrec mai mult timp la geometrie deocamdata.
Invata despre vreme, e fericit ca asta-i subiectul lui favorit.
La engleza au pretest de spelling lunea si cine face bine acolo primeste o lista mai grea de cuvinte. Astea trebuie cautate in dictionar, scrisa explicatia si sa le foloseasca intr-o propozitie. Vinerea au test.
Am scapat de proiecte deocamdata, sper sa nu mai fie vreunul anul asta.
S-a indreptat vremea si sper sa reinceapa tenisul. S-a apucat din nou de pian, dar e cam greu cu repetatul acasa.
In mare cam astea sint stirile.
cge spune:
De la noi, numai vesti bune, sapt. viitoare avem vacanta !!
Si ce e mai important, e ca am si eu 3 zile.
O sa se viziteze cu prietenii de la scoala actuala, de la scoala de anul trecut, o sa mergem la un loc de joaca, la un spectacol "Disney On Ice" (asta pe motiv de sora-sa). Plus citit la greu, dormit, filme si iesit in parc sa construiasca forturi in zapada.
Bafta la concursuri si Olimpiade !!
Vic, bafta in noul an scolar !!
Tot la fractii si figuri geometrice e si Victor, si tot asa anul asta e primul cu teme serioase pe care nu le poate termina luni ptr toata sapt.
Cu drag,
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
helbi spune:
Cristina (cge), vacanta placuta lui Victor si tzie mini-concediu placut!
Noi am fost azi si am vizitat gimnasiul care-l aveam pe locul 1 si........asa va ramine! Au fost f bine organizati, au luat copii de clasa a 4-a (cca 180 de copii) si, la fiecare 2 copii de a 4-a le-au "dat" 2 copii de clasa a 5-a care sa le arate scoala, sa le raspunda la intrebari, in timp ce noi, parintzii am fost "condusi" prin scoala de catre elevii de clasa a 11-a. Scoala ofera f multe posibilitatzi: bilingual mathe, biologie, pictura, sport. Apoi, teatru, cor, orchestra, band, caiac-canoe, tenis, infomatica,schimb de copii cu Australia, Franta si Peru. Speram acum sa obtina si loc acolo (sanse sunt).
WE placut tuturor!
PS ce-i cu April si Ana?!