voi mai suportati kk de catel pe strazi?

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mama_ani spune:

Haideti sa iesim din Evul Mediu!

Semneaza si tu petitia pentru aplicarea Hotararii 243/2005 privind pastrarea curateniei Mun. Bucuresti de catre posesorii de animale de companie:
http://www.petitieonline.ro/ petitie-p51555047.html
(dureaza mai putin decat curatatul unui pantof de rahatel de caine).

Vrei sa afli mai mult despre aceasta campanie, atunci viziteaza:
http://strangdupacatel.wordpress.com/

ps. te rog, semneaza chiar daca esti din alt oras sau locuiesti in strainatate; poate ajungi la Bucuresti intr-o zi...
sau poate ai o ruda in nevoie :-) ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

Ani,
eu nu m-am descurcat s-o gasesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama_ani spune:

Citat:
citat din mesajul lui teo1970

Ani,
eu nu m-am descurcat s-o gasesc

a fost o mica eroare in adresa linkului (un spatiu gol din care cauza nu aparea subliniat tot linkul) ; uite mai incearca o data, te rog:

http://www.petitieonline.ro/petitie-p51555047.html

daca nici acum nu merge cu simplu click, te rog ia cu copy/paste intregul link si intra pe el;

multumesc pentru sustinere!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cinezee spune:

pe strada ca pe strada da cum e sa vezi ca trece ala pe langa curtea ta si isi lasa catelu si nu aduna ...obosesti facand scandal sa is adune mizeriile

te saturi la un moment dat sa vezi cand iesi din curte porcariile astea mereu si vorba ai am si eu caine adr nu ar facea pe strada nici moartaaa

gandirea pozitiva aduce optimismul iar rasplata va fi pe masura!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramoneloo spune:

cand strang dupa caine,rade lumea de mine.imi impun in gand sa ignor,sa ma fac ca nu vad,ca nu aud.e frustrant.
nici n-apuc bine sa scot punguta,ca trebuie sa ma apostrofeze vreunul aflat in trecere,cu chestii de genul:bine ca nu mi l-ai adus sa mi se kce in casa,aici parchez io masina,sa nu-ti mai aduci javra in gradina mea(n-aveti idee cati au gradini personale,la bloc) si etc si etc.le aud zilnic.ma exaspereaza.ma simt ca o persoana non-grata doar pt ca am un caine in lesa.un paria.o scursura a societatii.vinovata pt toate lucrurile care nu merg asa cum ar trebui in romania.
unul singur si-a cerut scuze dupa ce a vazut ca scot punga si incep sa strang.cand a facut intr-o gradina de-asta de la un bloc si am vrut sa strang,a iesit un nene si mi-a zis sa-l las acolo,ca-i bun ca ingrasamant.una a deschis geamul si a inceput sa arunce cu cartofi.alta m-a injurat de mama,tata si mi-a zis sa ma ia toti tiganii in...cenzura.e normal?
oricum lighioana mea nu face in locuri aglomerate sau la vedere,avem un teren viran unde face,plin de maidanezi,gunoaie si munti de moloz.ca strang eu kktul e apa de ploaie,dar ma vreau civilizata si responsabila.
insa eu,ca stapana de caine,de cand il am,adica de cand l-am luat de pe strada si l-am facut animal cu stapan,n-am auzit in viata mea atatea prostii,injurii si exagerari de cand ma stiu.orice as face,nu e bine.
chiar am avut un incident care m-a lasat perplexa,cand 2 insi m-au oprit pe strada sa ma anunte cum ca au fost muscati de cainele meu cu 2 seri inainte!cum vor afla ei unde stau si cum o sa vina peste mine si-o sa vad ce patesc si eu si javra mea si etc!ca nici macar n-am fost in oras o sapt,ca niciodata cainele nu este lasat liber nesupravegheat,ca le vb frumos,nu conteaza.m-am saturat.de agresiuni verbale.psihice.constante,virulente,nefondate.
pt mine alta este pr.nu kktul pe care il strang si care nu a schimbat in 3 ani mentalitati.ci faptul ca sunt stapana unui CAINE.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANDREEA11 spune:

EU NU MAI SUPORT!!!!
Eu sunt una care ma iau de stapanii patrupedelor si f rar am fost nevoita sa imi cer scuze.
Pana acum un an, ma deranjau fecalele cainilor insa de un an - de cand merge Cris si intra direct in NOROC - NU MAI SUPORT. As vrea amenzi usturatore pt asta. Nu e posibil sa iesi printre rahati. Sa se joace copilul in zapada galbena de la urina cainelui. Si asta intr-un parculet unde scrie clar ACCESUL CU CAINI INTERZIS IN ACEST PERC. De cate ori am facut observatie, stapanii au fost f refractari si dispretuitori...ei, pai si atunci cum sa nu-i bagi la origini. Nu am nimik cu cainii, dar nu imi place sa spal pantofi de rahat de caine.

Mergi la inceput

si cum se atrage atentia,hm?am citit ceva mai in urma despre un copilas care prin nevinovatia cu care a exprimat ceea ce a vazut l-a facut pe stapanul cainelui sa se simta...
in marea majoritate a cazurilor,observatiile se fac la modul urlat,eventual facand front comun cu inca 1 sau mai multe persoane,e chiar jenant sa vezi niste dne injurand birjareste,pe cuvant.
sunt eu stapana de caine,dar n-am numai obligatii.am si eu dreptul de a ma bucura de compania cainelui intr-un parc amenajat corespunzator.de ce nu un parc privat numai si numai pt detinatorii de caini in fiecare oras?!?de ce nu o plaja privata?si etc si etc.
in fiecare luna,cainele meu isi taie labele in sticle.pe langa faptul ca e destul de costisitor,este o trauma continua.sa plateasca 100ron/luna ala care a aruncat sticla unde i-a venit.asa e corect,nu?
in acelasi loc,un bunic cu nepotelul au iesit in iarna sa faca om de zapada.noroc ca le-am zis ca acolo cineva a aruncat un geam si e plin de cioburi,ca altfel...
parculetul pt copii dintre blocuri nu mai are de multa vreme nici tobogan si nici balansoare,pt ca tot copiii le-au facut praf...m-am intrebat mereu ce mananca acasa de-s asa in puteri...in fine,acum este locul in care 3 nenici isi beau vinutul de dimineata,eh,cum as putea sa tranzitez eu oare locul,fara nici un semn care sa-mi interzica asta fara sa se ia cineva de mine?
eu trebuie sa levitez pana acasa,sa nu merg pe ac trotuar cu X sau Y,cainele trebuie sa-l scot in padure si da-le naibii de mormane de moloz si gunoaie,ca mai nou,cine are dacie papuc mai intai duce la ghena tot gunoiul menajer al vecinilor!caini?Nu.gaini.capre.cai.astea da,ca-s utile la blocul si gradina colocatarului,desi ma incurc in gainat,balegar si ma doare capul cand trec pe acolo de la miros.
cand ma injura cate o lady de asta venerabila imi vine sa iau rahatul si sa i-l arunc pe geam,dar na,nu pot sa fac asa ceva desi ar merita o lectie.sau aia care imi sugereaza sa adopt un copil...ca na,mai bine cresc unul adoptat decat pe al meu,cine stie...
o cunostinta a stat in spital o sapt pt ca o fam a decis s-o stranga de gat si s-o impinga pe scari!de ce?pt ca s-a usurat cainele pe iarba!
vreau amenzi usturatoare pt toti cei care ma agreseaza verbal si psihic,ca dc e vb de chestii fizice deja ne intalnim la tribunal.
nu generalizez.dar in lumea asta exista si caini reali,care din pacate pt unii se mai si usureaza pe copaci,garduri vii si etc,caini care mai latra,care naparlesc.deci nu-s cateii aia ideali,de jucarie,da?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligeea spune:

problema e aceeasi in tot Bucurestiul Eu locuiesc in sectorul 1 si pe strada mea sunt numai case . Cainii din curti nu ies afara, oamenii fac curat in curte dupa proprii catei.Deci , daca e curtea ta , se poate , nu faci caca in ea sau il strangi ca pute si nu da bine la gazonul pus cu multi bani .Asta nu inseamna ca nu avem Kk pe strada si pe trotuare-avem din plin ca sunt vre-o 10 haite de caini care sunt hraniti de vecini si ca atare si-au ,,tras buletin "de cartier . Rahatul asta nu-l strange nimeni ca nu e al lui .Nici macar Primaria ca nu e nici al ei.
Langa Parcul Herastrau , sunt blocuri si noi si vechi. In cele noi apartamentele au costat cat o casa . Oamenii ies cu cateii afara si nu strang rahatul lor , ca nu e la ei pe gazon e pe gazonul primariei si nu platesc ei direct(indirect prin taxe da, dar e greu de calculat si da cu zecimale ).

Ce platim in sectorul 1
-o firma de curatenie
-o firma de ecarisaj
-nspe locatii ale Politiei comunitare care ,,taie frunza la caini " din mersul agale al masinii 4x4 facand slalom printre Kk , oameni si nevoile lor.
Concluzia
Platim pentru prostia noastra , taxele ni le meritam .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Ani, am semnat fara sa clipesc. Intotdeauna m-au deranjat rahatii de caine (remarc un lucru: in Franta si -mai putin- Italia lucrurile nu mi-au parut mult diferite pe strazi si acolo nu vorbim despre caini comunitari ci numai despre cei cu stapan; chestie de educatie de natie, deci...). Zilele astea insa, de cand s-a topit zapada, iesind zilnic la plimbare cu fetita mea de 2 ani pe care am invatat-o sa se uite si sa nu calce si vazand cum la fiecare pas se opreste si-mi arata "mami, kk catzel"...asta pe langa mormanele de gunoaie, de zapada neagra care ocupa trotuarele acolo unde nu-s rahati si nu-s masini parcate (incat n-ai alta solutie decat slalomul rapid cu copilul in brate pe carosabil)-m-a cuprins si pe mine disperarea. Acelasi lucru intr-un parc "amenajat" cu mare fala de primarul care este (tot in 5 stau si eu, si nu in Ferentari ci intr-o zona cu mult mai mari pretentii) si unde sunt pretutindeni placute de metal pe care scrie "Interzis accesul cainilor, amenda xyz"; cu ochii mei am vazut caini CU STAPAN facandu-si nevoile la groapa cu nisip a copiilor. Am atras atentia, dar cine m-a auzit??
Deci sa semnam petita! Sa existe un cadru legal clar si limpede cu amenzi usturatoare de care, ca inceput, sa ne putem prevala! Si apoi, nu stiu...poze, flagrante.
Amenzile, corectiile lipsesc in tara asta...

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

oameni buni,exista o legislatie in domeniu.niste hotarari locale.stapanii sunt obligati sa stranga dejectiile cainilor lor.a se cauta in dex intelesul cuv dejectie.asta pt a nu ajunge iar la pr lui pp,ca ala nu e reglementat nicaieri,ca sa evitam batutul pasului pe loc.si zice clar,tre sa ai asupra ta fie faras si maturica,fie punguta de unica folosinta.NU trebuie sa le avem pe toate asupra noastra,ci fie una,fie alta.si se specifica si locurile in care are voie sa faca amaratul de caine pp si kk si etc.sunt orase in care exista afise prin care se sensibilizeaza constiinta cetateanului sa adune mizeria dupa catel,sunt amenajate dispozitive cu pungute gratuite.sg pr este ca dispar repede,solutia este sa se scrie pe ele ca-s facute din kk de catel...
alta pr ar fi necunoasterea legilor si sanctionarea corespunzatoare.din partea detinatorului(eu n-am gasit decat o ordonanta cu caracter general,nu una locala,asa cum ma interesa),din partea celor care sunt martori la incalcarea legii si doresc sa faca o sesizare si in ultima instanta,chiar din partea organului abilitat.
sincer,mai usor o sa fie sa consum produse de la magazinele de vise in parc sau alte locuri publice decat sa-mi scot cainele la plimbare.
in fine,astea ar trebui sa fie chestii de bun simt,s-ar rezolva pr cu kk de caine si s-ar trece la urmatorul nivel:chistoace,gunoi menajer,gratarele din parcuri si muuulte altele.

Mergi la inceput