voi mai suportati kk de catel pe strazi?

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmencitae spune:

Si eu locuiesc in sectorul 5 si este inadmisibil ce mizerie poate sa existe pe strazi si nu numai. Am zis "nu numai", deoarece in singurul parc din apropierea mea, parcul Sebastian, imediat dupa ce s-a dezghetat prima zapada, au inceput sa iasa la iveala o armata intreaga de excremente de caine. Fiind seara, nu vreti sa stiti in ce hal aratau rotile de la carutul copilului. Eram singura acasa, copilul urla ca se facuse ora de masa, iar eu trebuia sa ma impart intre a spala carutul (ca sa nu intru cu el in casa in halul in care se afla)si bebelusul meu de numai 9 luni care nu prea stie ce inseamna rabdarea. Am injurat in sinea mea pe toti cei raspunzatori de aceste lucruri, insa asta nu a ajutat la nimic. Eu zic ca nu se va rezolva niciodata nimic pana nu se vor da niste amenzi care sa-i sece la buzunar pe proprietarii de animale, care nu respecta niste reguli nescrise de bun simt si bineinteles, pe toti cei care au o problema cu curatenia la modul general

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

Rolii25, NU umplu strazile de kkt, nu stiu de unde ai scos-o. Am zis clar ca al meu caine nu se kk pe asfalt, poate are mai mult bun-simt ca unii oameni. Uite ca noi avem in cartier un teren (inca) nerevendicat de nimeni, unde scoatem cainii, ei se joaca in centru si pe margine sunt niste balarii unde se kk (atat ei cat si probabil multi aurolaci; nu e un teren amenajat pentru copii, e ceva semi-salbatic). En fin.
Ce m-ar interesa pe mine (dar stiu ca n-o voi afla niciodata) este CATI dintre cei care acum nu au caine si sar cu gura ca e o asaaa maaaare nesimtire sa nu duci kk cainelui inapoi in casa ar face asta DACA ar avea caine. Ca asa, cu teoria, e tare usor, e simplu sa trambitzezi sus si tare niste principii cand stii ca n-o sa le pui niciodata in practica pentru simplul motiv ca iti lipseste...cainele.
Da, de cei care au caine si au zis ca strang dupa ei, ma rusinez. Recunosc ca sunt cu cel putin o clasa peste mine, imi sunt superiori. Dar restul, mai luati o pauza cu morala. De teorii sunt satula. Imi inchipui ca voi nu suportati cainii si nu va trece prin cap sa va luati unul; dar poate copiii vostri isi vor dori foarte mult, poate le veti ceda. Va astept atunci sa veniti sa povestiti cat de vajnici sunteti ca umblati cu pungutza dupa voi.

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
9luni

Mai, io zic, ca deocamdata NOI avem caini si NOI tre' sa stringem.
Ce-o fi mai incolo si pe la altii ... asta este, de unde nu e, nici D-zeu nu cere.

Sa stii ca pe mine nu ma incalzeste ca Gigeta de la 8 isi arunca si ea prezervativu' folosit pe geam in fata blocului, ca daca o intrebi ar zice ca in opinia ei prezervativu' se asorteaza cu kktul catzelului meu si poti sa zici ca n-are dreptate ?!

Printre altele, locul ala de care zici tu e viran si neingrijit si pt ca toti stapinii de caini se kk, de fapt, pe el, lasindu-si cainii sa faca lucrul asta.

In fine, hai ca discutam discutii.

Si, da, pe mine ma calca pe nervii ailalti care au caini si nu strang dupa ei si ajung sa le urasc si cainii, desi saracii nu au nicio vina.

sa stii ca metoda de stringere a kk de catei nu-mi apartine, da' io cind mai ies p-afara nu ies doar ca sa stau coishpe ore la Luvru si dup-aia sa ma fandosesc ce duamna mi-s si ce culturalizata sunt , ma mai uit si ce mai fac aia p-acolo, poate mai invat si altceva

deci : se ia o punga de gunoi (de-aia de 20 L, de-aia neagra/gri, se preteaza mai bine la "scop") si o tragi pe mina stanga, ca pe o manusa fara degete; apuci "obiectul" cu mina "inmanusata" si dupe aia dai punga "peste cap"; o legi la gura de vreo 2 ori, ca sa nu se raspindeasca miresmele si, daca vrei sa ambalezi "coletul" si mai bine, o mai dai o data peste cap si o innozi din nou. Banuiesc ca toata lumea p-aici a schimbat un pampers si stiti cum se ambaleaza si se arunca la ghena lucrurile "mirositoare".

cam asta este; si recomandare din experienta personala: e bine sa ai la tine vreo 2 pungi, ca se mai intimpla si accidente si daca stai si mai mult cu cainele afara, se poate "produce" de mai multe ori si e bine sa fim consecventi si sa stringem de fiecare data (si chiar daca nu ne vede cineva)

in alta ordinde de idei, io imi tin cainele in lesa (cu exceptia zonelor special amenajate pt caini; si sa stii, Ilinca, ccc ca strang si de-acolo kk), da' presupun ca deja asta e o alta (mare) discutie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.
la fel de lipsita de educatie ai fost si tu [roli25]. Si, pana la proba contrarie (cand vei aveaalt caine dupa care sa strangi) inca esti.

In concluzie, cine nu are caine nu este educat.

Ai incercat tu sa compui un silogism, dar ti-a iesit nevalid.
Ca sa fac o paralela, ar fi ceva gen:
- io fac cu ou si cu otzet milionarii care nu doneaza copiilor cu probleme. Io-s o parlita care abia poate asigura pampersi la copil. Da' strig in gura mare ca iooo...dac-as aveaaa...multe fapte bune as faceaaa (n-am gasit alta rima:P). Si tot flutur sloganul ca aia-s meschini si io-s super generoasa. Singura problema e ca io nu-s milionara. Si-atunci nu mai bine tac, daca tot nu-mi pot dovedi generozitatea asta pe care mi-as dori-o la altii?...

9luni

Mergi la inceput

Si hai ca deja o dati in SF cu prezumtiile, auzi, terenul ala e viran fiindca mergem noi cu cainii care fac kk acolo...Nu c-ar avea o relevantza pentru tema discutata, dar terenul ala e asa de cand il stiu, respectiv de prin '84 cand noi, copiii cartierului, multi si energici, ne jucam acolo. Diferentza era ca atunci pe teren cresteau papadii, buruieni etc. care noua ni se pareau imense, asa ne simteam ca-n jungla, era super palpitant. Nu prea erau oameni cu caini de rasa pe-atunci. Dar noi, copiii, adoptam maidanezi, da, de-aia jegosi, care mai cotrobaiu si prin gunoaie. Si le-aduceam mancare, si le aruncam batzu' si-i dragaleam. Bine-nteles ca parintii ne certau, c-o sa luam boli. Si oamenii ne priveau chioras. Si cineva inspirat a facut o fapta buna, pana la urma, i-a otravit pe cei 3 caini pe care deja-i "cresteam" de 2 ani (noi, copiii cu varste intre 7 si 14 ani). Au murit in chinuri sub ochii nostri. Dar lumea a scapat de kk si de boli, adultii s-au simtit impacati ca au facut ceva grozav, ceva care sa faca lumea mai buna si mai civilizata. Ce conteaza ca niste mucosi au plans zile intregi si au visat nopti la rand cum se zvarcolesc in chinuri Cutzi, Leo si Rex.

9luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

am zis SI pentru ca ... in caz ca ai uitat sunt si eu stapina de caine, dar, ma rog ...

participarea mea la acest subiect a fost adresata celor care nu au caini si care, pe buna dreptate, sunt exasperati de prezenta kkteilor in viata lor: am vrut sa le transmit un mesaj de empatie si sa le arat ca mai exista, totusi, o speranta !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama_ani spune:

Am muncit mult, am cam neglijat copiii si sotul dar am mai facut un progres pt cauza pe care o sustin: am facut blogul!!!

http://strangdupacatel.wordpress.com/

Invit pe toata lumea care vrea sa se implice in campania mea sa-l viziteze. E ceva de facut pt toata lumea: puteti veni cu o idee, cu un sfat, sau puteti printa si lipi un afis in scara blocului, sau sa semnati o petitie etc.

Am discutat ce-am discutat, haideti sa si facem ceva!
Pana acum s-a pus foarte bine punctul pe I, eu nici n-as fi putut sa exprim asa de bine niste idei. Bravo! Multumesc!

Si sper sa nu ramana nimeni cu resentimente! Imi plac cainii. Inteleg circumstantele atenuante. Nimeni nu e perfect, incepand cu mine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencitae spune:

Bineinteles ca asa suntem noi romanii si ca trebuie ca la fiecare subiect abordat sa ne impartim in doua tabere. In cazul de fata: cei care au caini versus cei care nu au!
Eu zic ca nu are absolut nici o importanta de unde provine respectiva mizerie, important este cine este raspunzator sa curete sau sa pastreze curatenia.
Ce-ar fi daca baietelul meu s-ar opri in mijlocul trotoarului si ar face o mare "turta"? Sincer va spun, ca m-as jena de mizeria pe care a facut-o si n-as pleca nici in ruptul capului de acolo fara sa curat. Chiar daca nu as avea pungi la mine, tot as gasi o hartie pe strada (ca din astea sunt destule!)...
Asadar, nu conteaza ca e caine, copil, maimuta, dinozaur, ci este foarte important cat de mult bun simt ai tu si bineinteles ca aici intervin si cei 7 ani de acasa.
Multi considera o rusine sa curete o asa "mizerie", insa va asigur ca este de 1000 de ori mai mare rusine sa lasi acea "mizerie" in urma ta. Asa cum ti-ai luat angajamentul sa ai grija de un animal, asa trebuie sa raspunzi pentru tot ceea ce face el, exact ca si cu un copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabidaniela spune:

kk = biodegradabil
punga = nebiodegradabila

Deci cum ai da-o tot nu e bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama_ani spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabidaniela

kk = biodegradabil
punga = nebiodegradabila

Deci cum ai da-o tot nu e bine

Buna observatia!
Pai nu numai ca e biodegradabil dar cred ca ar fi un ingrasamnat excelent. Nu se gandeste nimeni sa-l adune si sa-l comercializeze... ce rezolvare simpla.
Cum zicea sotul meu: daca s-ar descoperi un medicament din kk de catel ce repede s-ar face curatenie :-))!

Da, apropo de asta cu nebiodegradabilul, stiti pe cienva care nu mai pune punga in cosul de gunoi (d-aia de care se pune ca sa nu-l murdaresti)? Sau care foloseste doar sticle de sticla si nu are PET-uri in casa?
Sa nu dam in fatarnicie!

Mergi la inceput

Daca va spun ce-am facut acum vreo ora, n-o sa ma credeti (dar nici nu conteaza): am strans cacatonele lu' Manole al meu. Chiar ca-i simplu, nu-i nicio filosofie.
Bun si topicul asta la ceva...asa de tare m-au suparat condescendentza si atitudinea de "eu-sunt-Alba-ca-Zapada" unora de aici ca am zis ca asa nu se mai poate:)))
Intr-adevar, acum ma simt mai buna, dar fatza de mine, nu fatza de ceilalti. Important e ca mi-am vazut paiul din ochi. Poate-si vor vedea si altii barna.

9luni

Mergi la inceput