BRAVO Lucia, Elena! Pufi 2010! (112)
Raspunsuri - Pagina 9
Ofe_27 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui cristies
Felicitari! Eu aud cheia in broasca din cea mai indepartata camera. . Din fericire nu ma trezesc suparata, din contra. Tatal meu zice ca eu am lipsit la lectia de somn. . Cand l-am vazut pe bebe in spital cum dormea intr-un zgomot infernal (plansete, asistentele) plus o lumina orbitoare mi-a venit inima la loc - seamana cu taica-su!Cristina, de gargaritz Alexis.Povestea zilei de 6.01.2010 |
Tatal meu zicea ca pe mine or sa ma fure odata cu tot cu pat si nu o sa simt

Asta este si una din temerile mele: ca nu o sa-l aud pe bebitza cand se foieste,cand maraie etc., ca presupun ca atunci cand incepe sa urle aude si vecina de la parter, d-apoi eu
38+
Bogdan ChristianLucruri bebitza
Poze cu burtica
Ofe_27 spune:
Felicitari LUCIA! Bun venit bebe TEODOR!
Gata acum chiar ma bag in pat, ca dorm aici pe tastatura ..
38+
Bogdan Christian
Lucruri bebitza
Poze cu burtica
analessya13 spune:
citat din mesajul lui cristies
Spre rusinea mea foile le am deja cumparate, le-am scos sa se dezghete Compozitia - mere date pe razatoarea mare amestecate cu zahar, zahar vanilat, scortisoara si esenta de rom. Eu mai pun si niste pesmet sa nu fie prea moale. Cantitati nu stiu sa-ti dau, ca am mere din mai multe promotii. Eu gust si cand imi place de dulce si de aromata, atunci e gata. Cristina, de gargaritz Alexis.Povestea zilei de 6.01.2010 |
Multumesc Cristie. De ce sa iti fie rusine? Si eu folosesc o groaza de chestii congelate, dar la dulciuri nu prea am folosit. Dar chiar am sa ma uit data viitoare cand merg la cumparaturi, de fapt diseara. Am notat cum faci tu. E ca un fel de strudel, nu?
mitumac spune:
BB Iustin bine ai venit
Si mamicii Elena-Iulia....sanatate multa, refacere rapida si productie de laptic adecvata.
37+ 
sagetutza spune:
citat din mesajul lui gratiana77
Ceaiurile de la Teekane sunt preferatele mele. Bine ca ai spus ca au si anticolici. 38 si 6 zile Amaris-StefaniaAMR maxim o saptamana si ceva! poze |
dar la farmacie le gasesti. donna.
analessya13 spune:
Ofe 27, lasa mama ca vezi tu ce instinct iti vine dupa e nasti. Vei tresari la orice foiala de-a lui bebe sa vezi daca e bine. Nu adormi tu deloc bustean. Eu de-abia dupa 3 ani mi-am revenit cu somnul. Si acum nu sunt una care dorm cine stie ce.
In privinta somnului celui mic, inca de la inceput trebuie sa il obisnuim cu diferenta intre zi si noapte. Ziua atmosfera din casa trebuie sa fie cea obisnuita chiar daca el doarme, ceillati membri ai familiei vor face ceea ce faceau de obicei, nu tu mers pe varfuri sau tv inchis sau vb in soapta. Noaptea normal, tv inchis, veioza stinsa, iar daca se trezeste incercarea de a vb in soapta cu el.
Eu vb dar nu ma bagati prea mult in seama pt ca la primul copil era o zoombie si nu mai stiam eu cand e zi sau noapte, ma bagam cu el la somn de cate ori dormea, adica f rar. Se ocupa saracutzul sot cam cu de toate si normal am limitat vizitele. Acum cine stie cum va fi, sper ca experienta cu primul sa ma ajute cat de cat, mai ales ca acum chiar nu imi permit sa ma trantesc in pat la somn.
oani_2002 spune:
Neata si de la mine! Sunt in urma tare, tare cu cititul si probabil ca n-am nici o sansa de recuperare. Sunt in butoi tare de tot

Nu am putere sa fac nimic si-s panicata ca de bombe. Ma sperie tare si baietelul meu mai mare, care mi se pare ca da semne de regres 

inca inainte de aparitia fratiorului. Sotul meu zice ca-s doar hormonii mei, ca nu se poate schimba asa radical cum cred eu in 3-4 zile...dar cand il vad ca nu mai vrea sa manance singur, ca ii e frica si de umbra lui, ca a inceput sa faca pe el (nu face mult, doar cativa stropisori), ma apuca plansul instant. Daca bine imi amintesc, au mai fost si alte fete prin butoi, oare cum au reusit sa iasa? Mi-e o groza de numa numa de cum o sa ma descurc cu 2 copii. Of, de-ar veni odata mama!

Scuzati starea, nu vreau sa va indispun.
In alta ordine de idei, felicitari proaspetelor mamici, un bun venit calduros noilor pufuleti, laptic mult si multa, multa sanatate.
35 +
Lucas Gabriel + André Dragos (30.01.2006)
sagetutza spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui analessya13 Neatza fetelor dragi, mamici si burtici, Eu am dormit bine, cam ciudat, dar ma bucur, iar la micul dejun am servit doar cafea si cateva napolitane. Acusica beau laptic cu Alex. Lorex, eu am folosit pompita pt nasuc, de fapt e un aspirator nazal de la Narhinel. Mi l-au recomandat la farmacie pt ca bebe respira tare greu parca se ineca. Asa ca ii puneam picaturi cu apa de mare si ii trageam eu cu pompita. Nu va zic ce iesea, alta alternativa nu am gasit, iar cu nasul ala plin de mucisori ca de-abia respira si de-abia manca nu am vrut sa il las. Acum bine ca mi-am amintit pt ca am treaba la farmacie si o sa imi cumpar unul sa fie in casa pt asta mic atunci cand vine. O pediatra in varsta de la spital imi spusese ca ea nu e de acord cu folosirea acestuia in primul rand ca bebe devine cica nervos si are dupa tendinta sa miste capul intr-o parte si in alta ca semn de refuz si sa nu ii intre dupa in reflex, iar pe de alta parte ca ar stimula secretia de muc. Intr-adevar al meu se foia ca nu voia, dar nu s-a intamplat nimic. Eu ii curatam bine nasucul inainte de a-l pune la san ca daca nu se ineca de mama mama si dupa domea si respira foarte bine. Asa a fost timp de 1 an, el parca era mereu vesnic mucos, dupa care isi punea singurel spray cu apa de mare, iar cam de la 2 anisori si ceva nu am avut nici un fel de probleme cu nasucul. De ceva sufla singurel. Ganditi-va la voi, rezistati sa stati cu nasul infundat si plin de secretii fara sa il curatati? In plus puteti manca atunci cand aceste secretii raman in gat? Eu zic ca nu. Apropo, stiu ca aici sunt niste supozitoare pt mucisori si il ajuta pe bebe sa elimine prin kk, functioneaza, se numesc Sobrepin pt nou nascuti. Cred ca se gasesc si la noi. Acum fiecare mama va vedea pe moment cum e mai bine pt bebelusul ei. M-am intins si cred ca am fost si incoerenta. |
In legatura cu muciosorii eu am inteles de la oamenii mai experimentati sa-i bag pe nara vreo 2 picaturi de ser fiziologic si apoi extras cu pompita sau o un aspirator nazal pe baza de tras aer in piept de catre mamica. Eu am de la primii pasi luat din sensiblu. Functioneaza la marele fix. Si ce am mai inteles ca dk nu ies muciosorii oricum ii aspira ea inapoi... asta nu stiu cum vine. la mine au iesit super usor dupa ce am aplicat treaba cu serul...
valiburu spune:
Cristies si Ofe 27 multumesc mult pentru raspunsuri.Sper sa nu fie dicila procedura de declarare a copilului daca vin de la Galati sa nasc la Bucuresti,iar sotul nu poate sa stea cu mine si ma lasa in grija cumnatei mele.
analessya13 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui oani_2002 Neata si de la mine! Sunt in urma tare, tare cu cititul si probabil ca n-am nici o sansa de recuperare. Sunt in butoi tare de tot ![]() ![]() ![]() Nu am putere sa fac nimic si-s panicata ca de bombe. Ma sperie tare si baietelul meu mai mare, care mi se pare ca da semne de regres ![]() ![]() inca inainte de aparitia fratiorului. Sotul meu zice ca-s doar hormonii mei, ca nu se poate schimba asa radical cum cred eu in 3-4 zile...dar cand il vad ca nu mai vrea sa manance singur, ca ii e frica si de umbra lui, ca a inceput sa faca pe el (nu face mult, doar cativa stropisori), ma apuca plansul instant. Daca bine imi amintesc, au mai fost si alte fete prin butoi, oare cum au reusit sa iasa? Mi-e o groza de numa numa de cum o sa ma descurc cu 2 copii. Of, de-ar veni odata mama!![]() ![]() ![]() Scuzati starea, nu vreau sa va indispun. In alta ordine de idei, felicitari proaspetelor mamici, un bun venit calduros noilor pufuleti, laptic mult si multa, multa sanatate. ![]() 35 + Lucas Gabriel + André Dragos (30.01.2006) |
Oani 2002, ia si te linisteste. De ce te gandesti tu acum cum va fi dupa? Si eu sunt in situatia ta, adica mai am un copil de 3 ani f f f capricios si nu peste putin timp tb sa vina celalalt. Si sincer nu ma sperie gandul ca nu ma voi descurca, desi am tras-o la primul de ma intreaba toti cum de am avut curaj sa il mai fac si pe al doilea. In schimb, pe mine nu ma va ajuta nimeni, desi mama e aici cu noi in Italia, dar lucreaza, iar soacra nu ma pot baza pe ea si oricum e mai bine daca imi stau toti mai departe ca nu am nevoie de vizite si de sfaturi. Nu m-au ajutat la primul, la al doilea nici atat. Primul e destul de independent, nu prea am treaba cu el, sa vedem cum rezolvam cu gelozia, dar il voi implica in tot ce fac. El are viciu sa mai stea cu mana langa san si nu stiu cum va reactiona atunci cand il voi alapta pe celalalt, dar daca vrea sa stea cu manuta cat bebe papa lapte, il voi lasa ca sa nu se simta dat la o parte. Nu stim ce e in mintea lor.
In fine, tu fii tare cu copilul, pai daca el te vede in starea in care esti, atunci saracutzu cine stie de ce e speriat si are acele momente descrise de tine. Pai el ce zice ca daca mama plange se simte si el trist mai ales ca te vede speriata. Ei au nevoie de siguranta din partea parintilor, iar noi chiar daca suntem cazute in butoi pana la fund ei nu trebuie sa simta disconfortul nostru.
Eu chiar nu ma gandesc cum va fi dupa, doar nu pot prezice ce va fi. Ma gandesc doar la nastere sa fie bine si bebe sanatos ca dupa nu mai conteaza.

. Din fericire nu ma trezesc suparata, din contra. Tatal meu zice ca eu am lipsit la lectia de somn.
. Cand l-am vazut pe bebe in spital cum dormea intr-un zgomot infernal (plansete, asistentele) plus o lumina orbitoare mi-a venit inima la loc - seamana cu taica-su!
de gargaritz Alexis.