Sezatoarea canadiana (169)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nasuc spune:

Buna dimineata !

am cumparat pana la urma la Los Cabos! Multumesc DanaPodeanu, Mimitete , InaCanada !
Doua lucruri m-au convins: resortul are Kids Club si culoarea apei. O sa ne plimbam numai pe malul ei, o sa intram doar pana la genunchi (daca e asa puternic refluxul), dar o sa-mi limpezesc ochii in culoarea aia pana o sa-i am de aceeasi culoare :)

DanaMario daca mai vrei sa mergi doar cu copilul, poate ne cuplam? daca vrei iti scriu pm cu detalii.

Olga ce simpatic e baiatul tau! Voiam sa te intreb (sper sa nu te supar) unchiul sotului tau suferea de ceva? Sau a fost foarte stresat de zbor? Te intreb fiindca am vrea sa vina maica-mea pe la noi in vara, n-a mai zburat niciodata (pana acum am fost noi in fiecare an in RO) are diabet si hipertensiune si, Doamne fereste! n-as vrea sa pateasca ceva. Ei nu pare sa-i fie frica de avion, dar nu stiu daca intr-adevar chiar nu-i e, sau se da ea curajoasa...

Daca aveti experienta cu asa ceva, spuneti-mi si mie, va rog, ca sa vad la ce riscuri ne expunem.

AnkaLaura biletele de la OIM sunt exclusiv pentru cei care vin cu viza de permanent resident?

Intrebari In mexic se duc cadouri sau se lasa bani la cameriste? Ce bani sa iau cu mine: pesos, canadieni, americani? Ca sa stiu daca sa schimb sau nu. E safe sa folosim visa acolo, sau mai bine cash? Ce cadouri m-ati sfatui sa aduc/sau sa nu aduc de acolo?
de fapt sunt multumita de orice credeti voi ca mi-ar fi de folos ( sa nu zic ce emotionata sunt de fiecare data cand vad ca cineva se "apleaca" asupra nevoilor mele si-mi raspunde)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaana spune:

citat din mesajul lui Ana Stroe

hehe, o sa avem show a reaparut drakobete, amicul nostru ;

??? ce vorbiti voi acolo??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

NASUC - parca asa scria, atata doar ca nu mi-e clar daca e valabil doar o data, la primul drum, sau poti sa faci miscarea asta cat timp ai viza in pasaport... O sa sun luni ca sa aflu mai multe.
De exemplu nu mi-e clar daca poti cumpara si inainte de viza, sau numai dupa ce o ai fizic in pasaport...
Programul se numeste "Bon voyage".

DONIA / ZAVALITA - v-am trimis pm cu info.

A propos de cratite - una decenta cat costa? Eu stiam ca vreo 20 cad, dar pe net am vzut preturi MULT mai mari. Aici gasesti o cratita decenta si cu mai putin de 20.

Deci am pus pe lista si iau clar:
- un dictionar util pt scoala
- un dictionar fr-ro
- atlasul mare geografic, e pra bengos si clar mai util decat google maps
- tacamurile
- prosoape/asternuturi
- pilotele si vreo 3 perne pe care le videz, deci nu perne de fulgi sau pene sau burete...
- expresorul de cafea (cel de pus pe aragaz) ca am vazut ca la Canada sunt scumpe in draci si nimic nu inlocuieste o cafea buna dimineata
- doua tigai bune de tot
- doua cratite care "merg"
- hainele fetelor si incaltaminte selectata (mai mult pt cea mica, avem haine cat sa o imbrac in urmatorii 6 ani... )
- ceva haine si incaltari pentru noi, dar vorba voastra, ceea ce folosim efectiv si sunt mai noi. INTREBARE - chiar sa nu iau nici un costum si nici un pantalon de stofa pentru husband? Camasi sa iau?

Lista ramane deschisa. Sa iau maruntisuri de bucatarie? Prostii de-astea, clesti de desfacut conserve, tirbuson? O lingura de lemn? Un fund?

Deci clar eu trimit totul prin curier, cu noi nu o sa avem decat foarte putin. Pentru 4 euro pe kil, prefer sa dau 80 de euro la curier decat sa ma cocosez cu o valiza de 20 de kile si copil agatat de o aripa... Dar nu vreau sa trimit idiotenii...

Fug sa ma odihnesc, incredibit cat de mult te poate solicita o zi atat de incarcata de alergat prin oras - nu de alta, dar e un oras in care e imposibil sa circuli cand ninge!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

ankalaura, trimite-mi te rog si mie info despre biletele la OIM. fratele vrea sa vina in vizita si ne uitam dupa bilete mai ieftine.
multumesc1
Unde e drakobete?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaMario spune:

nasuc Deci cit ai dat in final pe bilet (1 adult + 1 copil)
Noi am vrea sa mergem pe la inceputul lui Mai ca acuma abia am avut 2 saptamani de concediu.
Da scriem pe PM.

De adus de acolo eu nu-mi aduc nimic ca nu-mi place nimic.
Sint niste tablouri frumoase dar depinde cum ai casa decorata daca ti se potrivesc.

Noi luam mereu cash de aici CDN si $ iar acolo se poate schimba la receptie in moneda locala.
Dar pare safe sa folosesti si viza depinde doar cit de confortabil te simti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

Citat:
citat din mesajul lui ankalaura

A propos de cratite - una decenta cat costa? Eu stiam ca vreo 20 cad, dar pe net am vzut preturi MULT mai mari. Aici gasesti o cratita decenta si cu mai putin de 20.

Eu mi-am adus set din Ro-il folosesc si acum si la citiva ani mi-am luat set Lagostina- vreo 7 cratiti la $350. Astea cred ca ma ingroapa si pe mine.

Deci am pus pe lista si iau clar:
- un dictionar util pt scoala
- un dictionar fr-ro
- atlasul mare geografic, e pra bengos si clar mai util decat google maps
- tacamurile
- prosoape/asternuturi
- pilotele si vreo 3 perne pe care le videz, deci nu perne de fulgi sau pene sau burete...
- expresorul de cafea (cel de pus pe aragaz) ca am vazut ca la Canada sunt scumpe in draci si nimic nu inlocuieste o cafea buna dimineata
- doua tigai bune de tot
- doua cratite care "merg"
- hainele fetelor si incaltaminte selectata (mai mult pt cea mica, avem haine cat sa o imbrac in urmatorii 6 ani... )
- ceva haine si incaltari pentru noi, dar vorba voastra, ceea ce folosim efectiv si sunt mai noi. INTREBARE - chiar sa nu iau nici un costum si nici un pantalon de stofa pentru husband? Camasi sa iau?

Bineinteles ca ii iei si lui haine bune, macar un costum/pantalon de stofa.Un revelion/nunta/petrecere de Craciun tot o sa aibe cit sa le foloseasca.
Lista ramane deschisa. Sa iau maruntisuri de bucatarie? Prostii de-astea, clesti de desfacut conserve, tirbuson? O lingura de lemn? Un fund?

Eu mi-am luat acum din Ro (am fost de craciun) linguri de lemn. Sunt si aici (sotul le prefera) dar f f lungi, ori mai mici dar nu scobite indeajuns.

Deci clar eu trimit totul prin curier, cu noi nu o sa avem decat foarte putin. Pentru 4 euro pe kil, prefer sa dau 80 de euro la curier decat sa ma cocosez cu o valiza de 20 de kile si copil agatat de o aripa... Dar nu vreau sa trimit idiotenii...

Fug sa ma odihnesc, incredibit cat de mult te poate solicita o zi atat de incarcata de alergat prin oras - nu de alta, dar e un oras in care e imposibil sa circuli cand ninge!

Ankalaura, eu nu am sa te intreb de ce pleci. In primul rind nu mai fii atit de sincera pe net,habar nu ai cine te citeste. Tine ptr tine toate detaliile financiare.

Sunt convinsa ca ai sa te descurci si aici si iti va merge la fel de bine ca si acolo. Daca ai bani nu inseamna si ca ti-e bine in Ro. (parere pur personala)

In Canada e musai sa-ti faci istorie de credit.Chiar e bine si sa folosesti cartile de credit, dar le platesti integral al scadenta si in felul asta nu ai deloc dobinda de platit. Cunosc o fam de romani, neinformati, care de cind au venit aici au cumparat totul cash, nimic pe credit. (inclusiv masina) Cash=bani din cont.
Uite ca in noiembrie au vrut sa-si ia casa si au avut probleme mari la banca, neavind absolut nici o istorie de credit.

Mergi la inceput

dana mi-ai luat vorba din gura

Mergi la inceput

tot eu. dana am vazut pozele din romania. frumoase!
ce ciudat mi s-a parut sa te vad fumand in restaurant

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Donia, unde ati fost voi in vacanta oare nu se poate emigra?

Da-mi minte sa fac voia Ta, Doamne!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimitete spune:

anca, un sfat prietenesc, nu-ti mai expune situatia financiara pe net in nici o forma. Nu stii cind se poate intoarce impotriva ta, ca se vor gasi ceva binevoitori .... nu neaparat din cele care scriu dar mai stii cine citeste?

Bineinteles ca ii iei haine si sotului, de costum are nevoie si la interviuri.

Eu sint din genul furnica care a carat totul, si inca mai am linguri de lemn, tocator de vinete, masina de tocat pt nuca si altele din astea. Ce le folosesc din an in Paste sau mai bine zis o data pe an cind vine mama e alta poveste.

Pina si definitia de oala "buna" e discutabila ca eu nu zic ca iei una buna la 20CAD decit daca prinzi reduceri foarte mari. Oalele bune se iau in set si se asteapta reducerile si iei cam cu 200CAD un set care initial era 600CAD.

Ideea de baza e simpla, adu tot ce crezi ca nu te costa transportul prea mult fata de cit ai da aici si pe care nu trebuie sa-l cumperi.

Eu mi-am adus o groaza de haine pe care nu le-am mai purtat dar cum oricum nu te repezi la refacut toalete cind ajungi caci ai alte prioritati, zic eu ca ajuta.

Este important sa te simti bine in noua casa caci este foarte important sa te simti cit mai repede "acasa" pe cit posibil.

Noi am fii ultimele care sa te intrebam de ce vrei sa pleci, who cares?, ai tu motivele tale si asta e important si nu trebuie sa dai socoteala la nimeni. Cum fiecare dintre noi a avut mai mult sau mai putin alte motive, mie imi displace profund aceasta intrebare.

Ca assistant ai nevoie sa stapinesti foarte bine limba, vorbit si scris.

Mergi la inceput