Sezatoarea canadiana (169)
Raspunsuri - Pagina 17
Diana2007 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui codritu Diana, eu stiu ce de vreo 2 ani exista lege in Quebec ca si gradinitele private sunt obligate sa-ti dea loc de 7 dolari. Directoarea de la gradi mi-a spus asta cand am resemnat contractul ca cica sunt obligati sa-ti spuna si sa te lase sa alegi daca vrei sa treci la 7 sau ramai cum ai fost si deduci la impozite. La 7$ diferenta e ca nu iti intra nici o activitate care o fac ei extra si platesti destul de mult in plus(exemplu orele de muzica, de dans, iesirile care le fac, etc) si in plus programul este pana la 4.30, daca il lasi in plus e mult, isi scot ei diferenta de bani. Daca vrei intreaba la tine. Fratii si surorile au priorotate, deci nu ar trebui sa ai probleme cu Sonia, mai ales ca intra la Nurserie, deci grupa acuma se formeaza. si |
Codritu, ce spui tu e interesant, adica se leaga cu fragmente din experienta mea. Pe mine cand m-au chemat ca au loc mi-au spus clar ca pretul e 18 dolari fara optiune de 7, dar mi-au spus ca activitatile sunt incluse, si ca gradi e deschisa pana la 18.30 lucru care ma interesa la acel moment (acum nu mai e cazul).
Acum, cei care platesc 7 dolari pentru colega lui Victor, m-au intrebat la inceputul anului care e treaba cu "luatul copilului pana la 16.30" ? Eu fara sa stiu povestea cu cat platesc ei, le-am spus ca nu stiu de asa ceva, ca doar programul e pana la 18.30 si ca au educatoare destule de fiecare data.
Iar chestia cu activitatile cum e ? Ca doar sunt in aceeasi grupa, ii duce doar pe cei ce platesc supliment si ailalti stau in clasa ?
Ei au yoga class (ei da, chiar au asa ceva, cand il intreb pe Victor ce face se pune in pozitia aia cu fundul in sus ) si muzica cu diferite instrumente, in fiecare saptamana.
Acum nu mai deschid nici o discutie cu parintii fetitei ca m-am lecuit sa mi-o iau pe carca de la orisicine, cu directoarea mai astept pana la semnarea contractului care o sa fie acum in primavara.
Stiu ca Sonia are prioritate, directoarea mi-a spus ca 90% am loc, dar daca vin eu cu intrebari din astea incomode, poate ma baga la coada cozii, nu cred ca dau socoteala cuiva cum isi aleg copiii, nu ?
A, si inca o chestie, de anul trecut de prin noiembrie au facut niste liste cu fiecare copil, la ce ora il aduci si la ce ora il iei, la sfarsit de saptamana trebuie semnat, acum ma gandesc ca asta ar fi motivul, ca sunt amesetecati, unii de platesc 18, altii 7 si de fapt primesc aceleasi servicii
Diana mama lui Victor Christian, 24 Iulie 2007 si Sonia Theodora 15 Septembrie 2009
"Life's a journey, not a destination"
Diana2007 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ankalaura Donia - am mai gasit o modealitate de transport - prin Cargo tarom, se poate transporta cu 1,75 euro / kg, doar ca trebuie mers la Otopeni. La 4 euro per kg, cu cei din Timisoara, vin ei si iti ridica de acasa coletele. Daca vrei, iti aduc eu ibric |
Intrebare: formalitatile vamale sunt incluse in pretul asta ? Eu am lucrat in expeditie in Ro si stiu ca declaratia vamala era destul de scumpa si nu era inclusa in cotatia pe kg de marfa. Iar dupa cum ii stiu pe cei de la Tarom, nu scapa ocazia sa mai ciupeasca pe ici pe colo de la client, mai ales cand coletul e deja la ei si nu mai ai loc de intors.
Diana mama lui Victor Christian, 24 Iulie 2007 si Sonia Theodora 15 Septembrie 2009
"Life's a journey, not a destination"
ankalaura spune:
Diana, uite ca asta am uitat sa intreb. Oricum, un DVE nu era mai mult de 13 euro parca, acum vreo 3 ani, dar o sa aflu. Cred insa ca mi-ar fi zis nenea ala...
Mi-au spus insa ca se poate plati in lei sau valuta, bineinteles ca expedierea nu poarta TVA, si fiind persoana fizica cu expediere de bunuri personale nu as plati taxe nici aici si nici la destinatie, in baza declaratiei de la aeroport la Mtl, cum ca mai avem bunuri de adus.
Mi-au spus ca nu trebuie incluse obiecte periculoase sau de patrimoniu, de-astea...
Oricum, pretul este foarte bun. De cand am aflat cat costa o saltea in Canada, ma bate gandul sa imi comand una aici si sa o transport Glumesc, desigur, dar ca si rentabilitate, n-ar rezulta rau deloc, aici iti poti face o super saltea, pe comanda la ce dimensiune vrei, cu maxim 200 de euro daca e pat mare. A fie-mii a costat 100 de euro, lunga de 190 cm si lata de 90 ... Mie mi s-a parut scump, dar aici banii au alta dimensiune
Cu scoala - am reperat scoala de care am apartine, si le voi da un telefon in curand, vad ca inscrierile pentru toamna incep deja. Intr-adevar, sa o duc pe cea mare la scoala, inca de cand ajungem, este o idee foarte buna. Voi studia chestiunea. Daca insa nu au accueil aici, va trebui sa vad daca este o idee buna sa mearga 2 luni la accueil la o alta scoala si apoi sa vina aici...
Pentru ca un copil sa fie admis la scoala se fac si evaluari? Vreun interviu cu copilul? Vreo sedinta?
cge spune:
AnkaLaura, ma bucur ca ti-au fost de folos informatiile legate de scoala printesei mari.
La scolile private se mai poarta evaluarile astea, dar la cele publice nu.
Iti va trebui une "preuve d'adresse", o factura de lumina sau bail-ul de inchiriere.
Daca merge la scoala in Ro fetita ta, sa ii aduci foaia matricola.
In rest, probabil, te-ai gandit deja, dar iti amintesc totusi sa nu uiti carnetele de vaccinuri ale fetitelor.
Eu am incercat sa le fac cat mai multe din vaccinurile care sunt obligatorii in Ca, chiar daca le-am cumparat in Ro.
Ana, bine ca ai ajuns la scoala la Tudor.
Casandra, tinem pumnii.
Nelia, la multi ani lui Octav!
Sanatate lui Lisandru si lui Stéphanie si lui Maru !!
O zi buna,
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
mamaana spune:
buna dimineata
iar am dormit din bucati stephanie cu mine la inceput, apoi spre dimineata a venit isabelle; cand s-au trezit se certau ca fiecare zicea ca EA a dormit cu mami
macar stephanie nu mai are febra, dar nici nu poate manca din cauza secretiilor nazale ff groase; anyway, e pe penicilina, deci ii trece
nelia spune:
Buna dimineata! Am fost pina la urma la Urgente cu Lisandru pentru ca nu se mai oprea din vomat si nici nu mai avea ce, se forta micutul si deja tremura pe picioare. Am stat si a vomat la spital, ca altceva nu i-au facut. Dar mi-a spus sa stam ca sa-i faca test pentru infectie urinara, l-a palpat sa vada daca nu e apendicele umflat, ii luau din ora in ora semnele vitale... El voma si ridea, voma si ridea... Nu stiu de ce era micutul asa vesel, dar il distra toata lumea pe acolo. De la 10 la 11 nu a mai vomat dupa linguritele de apa pe care i le dadeam si ne-a zis sa mergem acasa, sa doarma si sa venim dimineata daca vomita in continuare la fel sau sa ne intoarcem in timpul noptii daca incepe din nou sa vomite, ca sa-i puna perfuzii. Nu stim ce are, dar e viral totusi, pentru ca nu i-a iesit nici in urina, nici in singele luat din degetel vreo infectie... poate fi stomacal virusul, dar poate fi si de altfel, sa ne asteptam ori sa faca diaree, ori sa inceapa sa tuseasca, ori amindoua. Ea crede ca e un virus respirator, dar care a facut aceste ravagii din cauza virusului stomacal avut, dupa care inca nu-si revenise, in sensul ca nu minca bine si era mai plingacios.
Pe cel stomacal l-a luat de la gradinita sigur, ca l-au avut multi copii, dar pe acesta cred ca l-a luat de la piscina, pentru ca vineri ei nu au fost, duminica am fost cu ei la inot si luni dimineata erau amindoi bolnaviori, dupa ochi i-am cunoscut. Tudora le duce mai bine pe picioare de cind o stiu, dar Lisandru fiind si sensibilizat de primul virus si mai micut, l-a doborit de data asta. Acum sta micutul in brate la mine, nu arata deloc bine, dar nu a mai vomat de la 7, desi ii tot dau lingurite cu apa, ca sa nu se deshidrateze. Sper sa se opreasca aici, astept cu emotii sa vad cum evolueaza.
Mai citesc si mai revin, ca nu prea pot sa stau decit cu el in brate, ca nu vrea sa-l las jos... asa ca trece timpul mai usor cu calculatorul... poate adoarme un pic, sa se mai intremeze.
nelia spune:
Sanatate multa lui Maru si fetitelor lui Mamaana! Adica sper sa nu ia si Isabelle...
Ankalaura, nu stiu cum este la comisia scolara din Laval, dar la cea din Montreal inscrierile pentru clasa de Accueil nu se fac la scoala, aceasta nu are nici o putere de decizie, comisia scolara este cea care hotaraste numarul de locuri, scolile unde se formeaza aceste clase de accueil si unde va merge copilul tau. Tu poti sa suni la scoala, dar probabil ca iti va spune acelasi lucru, sa suni la comisia scolara, iar acolo cind suni, spune unde veti locui si iti vor spune ei unde va merge copilul, poate ti-l si inscrie, ca sa fii sigura ca primeste locul cel mai aproape de casa, nu unde mai ramin.
Diana, inteleg ca nu este un CPE gradinita lui Victor, ci una privata. Daca da, atunci cred ca trebuie sa fii eligibil la aceste locuri de 7 dolari, adica sa ai venitul sub un anumit plafon. Poate ca romanii lucreaza amindoi, dar daca au venit mic sau nu au declarat tot, adica mai lucreaza si la negru, poate ca au fost eligibili. Eu refuz sa cred ca si aici se fac magarii (adica stiu ca se fac, dar nu la nivelul nostru, ci muuult mai sus). Daca e mediu familial, poate ca atunci totul e altfel, dar daca e privata, cred ca ar trebui sa functioneze dupa aceleasi reguli, doar ca la cele subventionate se pot inscrie doar cei eligibili. La gradinita noastra nu exista decit locuri de 7 dolari, programul e de 10 ore maximum, daca sta copilul mai mult, plateste parintele. Dar aceste 10 ore sint stabilite printr-un regulament pentru CPE-uri, ca am citit si semnat cind s-a bagat chestia asta, deci gradinita este deschisa la 7 dolari pe zi de la 7 parca la 18, daca sta copilul toate aceste ore, o ora o plateste parintele in plus, dar nu stiu cit. Nu inteleg cum e 16.30 la voi, dar probabil ca exista exceptii la regulament. Singurul lucru care poti sa-l faci este sa te duci la directoare si asa, cu zimbetul pe buze si cu un ton care cere o favoare, sa-i spui ca, fiind in maternitate, ti s-a redus in pic venitul fata de anul trecut, oare acum nu ai fi eligibila la un loc de 7 dolari, ca ai avea mare nevoie. Sau si mai mult, unde ai putea afla daca esti sau nu...
Si la noi se plateau activitatile in plus (yoga, mai n-auzi!), dar anul aceste fac doar muzica si franceza la greu, dar nu mai platim pentru ca au un educator care le face el pe toate, ca e si muzician si stie si franceza la perfectie... v-am spus ca nu mai pot de dragul lui, nu!?! Nu are decit 30 de ani, dar e cel mai bun educator pe care l-am cunoscut vreodata de cind am copii sau inainte. Tudora si-a dat drumul la franceza din septembrie pina acum de nu-mi vine sa cred, aproape ca poarta conversatii cu Agata. Iar daca nu stie ce sa spuna, zice prima fraza invatata: est-ce que je peux avoir ..., svp? - cerind diverse chestii invatate.?
A adormit Lisandru, sper ca greul a trecut! Va pup, ma duc... nici nu stiu de ce sa ma apuc mai intii.
nelia spune:
Casandra, ah, stiam eu ca am uitat ceva din ce am citit. Multa, multa bafta la scoala, sa-ti spuna ca merge de la foarte bine la excelent! Nu spun o noutate, dar ce repede trece timpul asta: erau niste pitici de 3-4 ani cind ne-am intilnit si acum sint in clasa a III-a si a IV-a... la Agata si la Calin ma refer, ca ceilalti nici in proiect nu existau.
Ana, sper ca intratul in directoare sa aduca si ceva rezultate, ca macar sa nu-ti para rau degeaba. Adica mai degraba sa-ti para rau ca ai fost tu mai cateogorica, decit sa continue situatia la fel.
cge spune:
Nelia, eu pe Victor l-am inscris la clasa de Accueil la scoala.
Tot timpul si in Montreal si in Laval, noi l-am inscris la scoala de care apartinem de drept, ei au trimis dosarul la celelalte scoli.
Oricum, cu un telefon sau doua (si la scoala si la Comisia Scolara), AnkaLaura se va lamuri ce si cum.
Casandra, avem baieti mari de aceeasi varsta.
Si Victor este tot in clasa a-4-a.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005