Pentru mamicile anxioase [help]
![](images/user_woman.png)
Dragele mele mamici anxioase,
M-am gandit sa initiez un subiect care sper sa ajute cat mai multe mamici.
Nu sunt medic, dar voluntariez ca si counsilier de criza in Carolina de Nord. Atata vreme ca pot ajuta mamicile americane, de ce sa nu fiu de ajutor si mamicile de pe DC care sunt atat de sufletiste si care m-au ajutat enorm emotional de-alugul anilor.
Depre mine:
Eu sunt initiatorea subiectului "Durerea unei pierderi de sarcina", un subiect delicat dar de care era atat de multa nevoie.
Ca si multe dintre voi am trait cosmarul pierderii a doua sarcini. Apoi bunul Dumnezeu m-a ajutat sa pot duce pana la capat o sarcina. Acum am un baietel de 2 ani jumate si incercam pentru al doilea.
As vrea sa dau o mana de ajutor, NEPROFESIONAL, ca de la prietene la prietena mamicilor care trec prin ANXIETATE SAU DEPRESIE POST PARTUM.
Am trecut prin asta,stiu exact cat de infricosator poate sa fie, dar am avut norocul sa am un grup de suport si medici speicalizati in aceste probleme.
Din pacate in Romania (din cate stiu eu)nu exista grupuri de suport pentru femei care au anxietate sau depresie post partum, cu toate ca dupa parerea mea AR FI MARE NEVOIE.
Va astept aici, si voi face tot posibilul sa raspund (din experienta mea PERSONALA ) la intrebarile voastre legate de anxietate, depresie.
Poate cineva dintre voi ma va ajuta sa initiez un grup de support pentru mamici anxioase si depresive la Bucuresti. Pot trimite materiale, si sincer va pot da idei despre organizarea acestui grup.
Raspunsuri
Arthurana spune:
Acest grup m-a ajutat sa ies din depresia postartum in urma cu 2 ani.
http://postpartumeducationandsupport.com/
Credeti ca s-ar putea organiza ceva asemanator si in Romania? Spuneti-mi ca nu sunt visatoare...:)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bb_yasmi/bb_yasmi.jpg)
bb_yasmi spune:
si eu am trecut prin asta....fara nici un sprijin specializat...:(( noroc ca , probabil a fost o depresie usoara si mi-a revenit relativ repede! imi doresc din suflet ca la al doilea copil sa nu mai trec prin aceste sentimente si sa fac fata mai bine....sper sa pot face!
happy mom & ladybird Iasmina Alissa 2+
astept vara...caldura...concediu...piscina...soare..eheeeeee
Mindy spune:
Felicitari pt initiativa Arthurana!
ar fi bine ca subiectul asta sa devina sticky, sa nu se piarda in paginile din spate.
Ce inseamna un counselor de criza?
Eu cred ca am o oarecare anxietate, o grija exagerata de copil, ma ingrijorez prea mult, mi-ar placea sa fiu mai detasata, sa am mai multa incredere in mine ca mama, sa nu ma simt vinovata pentru toate nimicurile, inclusiv ca nu mananca suficient.
Intelegi ce zic? in cate o zi sunt plina de incredere si simt ca pot muta muntii din loc, in alta, pun la indoiala calitatiile mele de mama buna, si mi se pare atat de greu sa fii parinte.
Arthurana spune:
Fetelor,
Voi muta subiectul acesta acolo unde ESTE NEVOIE DE EL.
Sper ca administratorii si nu mi-l mute inapoi aici.
Cum poate sa devina STICKY? Poate cineva pe aici sa ma ajute?
Efectiv incerc sa ajut. Si pe mine m-au ajutat altii si atat de mult a contat.
Pupici.
Arthurana spune:
Bb Yasmi si Mindy,
Sunteti primele cititoare ale acestui subiect, si VA MULTUMESC ca ati contribuit.
Am mutat acest subiect la Cabinetul Psihologic.
Mindy, te inteleg perfect. Nici Jacob nu mananca. Picky picky picky eater, cum spun americanii...:)Poate sa bea o sapt. intreaga lapte de soya si stafide...:( sau branza si banana(care il constipa la culme)...alege el niste combinatii ciudate si nu mananca altceva chit ca este infometat.
BB Yasmi,
Ma bucur sa aud ca forma ta a fost usoara si a trecut repede. Sper sa nu mai ai probleme la a doua sarcina.
Va astept la cabinetul psi.
blackpanterro spune:
SI eu am trecut printr-o depresie post partum foarte urata, fara tratament pt ca am fost convinsa(nu stiu de ce) ca medicamentele pot afecta alaptarea. Am scapat de ea numai dupa 1 an de la nastere si singurul "beneficiu" a fost ca am scapat de cele 26kg puse in sarcina pt ca nu puteam sa mananc...
Acum sunt din nou insarcinata si una dintre cele mai mari nelinisti e aparitia unei noi depresii dupa nastere...
La prima nastere au si fost motive de depresie, sotul meu e in US Navy si a plecat pe mare imediat ce s-a nascut Aidan eu ramanand singura cu un nou nascut, fara experienta, intr-o tara straina(in EU), fara familie, fara prieteni si fara sa stapanesc bine limba la momentul respectiv.
Acum situatia nu mai e de asa natura ca el sa plece undeva, va fi aici cu mine si anul asta cand se naste bb2 va avea 70 de zile de concediu. Mama a promis ca va veni si la fel si soacra. Teoretic ar trebui sa fie ok dar tot mie teama...
Ce sanse am sa sufar din nou de depresie avand in vedere cele de mai sus?
Adriana si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier
"May the fleas of a thousand camels infest the crotch of the person who screws up your day and may their arms be too short to scratch...AMEN"