Nu ne-am nascut in locul potrivit
Raspunsuri - Pagina 7
Alizee spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Lali_mete Mie nu mi se pare ca baiatul ala spune pe undeva ca "asta este,eu ma complac in situatia de acum",din contra,spune ca a primit promisiunea candva ca in anul 2000 va fi mai bine,ca i-a fost greu cand era mic si a fost invatat sa lupte,sa-si faca un viitor. |
Exact despre asta vorbeam si eu. Mi-as dori ca fetitei mele sa-i insuflu dorinta de a se descurca singura in viata, nu sa astepte de la noi, parintii ei, sa-i oferim totul pe tava, iar dupa ce nu vom mai fi pe lumea asta, sa cada in depresie ca nu stie ce inseamna viata adevarata.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
ruxij spune:
citat din mesajul lui Dorothee e ok cantecelul cu tot cu versuri. e valabil pt un anumit segment de populatie. nu-mi starneste lacrimi si nici autocompatimire (si eu am cantat in comunism "cand in anul 2000 noi/cand nu vom mai fi copii...) pt ca eu am ales sa raman in locul potrivit in care m-am nascut, cu bune si rele. ma gandesc la un cantecel despre cei/o parte din cei care au ales sa plece din RO. cateva idei am(e loc si de mai multe): -ne simtim singuri, ne petrecem o mare parte din viata socializand...pe net. -ne incanta civilizatia, curatenia, corectitudinea, etc., dar ne ingheata oasele si sangele din vene SINGURATATEA si faptul de a fi straini mai mult sau mai putin adaptati -suntem casatorite cu persoane in varsta care ne trateaza ca pe servitori -am renuntat la credinta in care ne-am botezat si devenim peste noapte simpatizanti ai lui Mahomed, Budha, etc. -venim in tara la parinti si rude o data pe an sau vin ei pe la noi cu geamantanele de slanina, afumatura, palinca, etc. -imbatranim printre straini si ne dam seama la un moment dat ca nu am realizat nici macar ce am fi avuta sansa/datoria de a face in locul in care ne-am nascut. lista ramane deschisa si bineinteles ca acest cantecel e valabil doar pt o mica parte dintre romanii de pretutindeni. |
Cred ca ai o imagine gresita, esti neinformata. Cel putin pt. mine si altii ca mine, nu's valabile chiar niciuna dintre cele insirate mai sus. Poate altii au avut si au alte situatii. Nici macar slanina, e slanina si sunt de toate ca in Romania si aci si nici nu e voie sa treci slanina peste granita. Nici n-ai avea de ce. Imaginea cu singuratatea e gresita. Eu una mai singura eram in Romania, nu aveam prieteni. Aici chiar imi doresc o clipa de singuratate, nu's niciodata singura, la mine acasa e ca la gara. In Ro, acum 11-12 ani nu puteam sa socializez pt. ca daca cumparam intr-o duminica niste fursecuri si o sticla de Cola pt un musafir, nu mai aveam ce manca toata saptamana urmatoare, trebuia sa merg la maica-mea sa cer bani de un pui, desi aveam si eu si barbata-miu cica servicii. Si asta e purul adevar.
happiness spune:
Eu nu comentez cantecul,ca nu l-am ascultat-inca-dar ma intreb de ce va jigniti unele pe altele daca aveti pareri diferite.Daca de exemplu as scrie ca nu imi place cum gandeste autoarea topicului, m-as alege cu cel putin 4-5 idei de genul"O,ce gunoi de mesaj!"Daca as fi in tabara celei care a initiat topicul,as fi cea mai buna prietena cu ea si cei care o sustin.Nu ar trebui sa ne respectam parerile?Imi cer scuze ca ma bag in vorba,dar nu ma pot abtine.Sper ca nu va suparati,si daca va suparati o sa va treaca.Fiti un picut mai tolerante,locul potrivit cred ca este acela in care esti fericit si implinit,nu are rost sa ne judecam unii pe altii.pentru toata lumea!
gabriela42 spune:
intelept ar fi sa nu judecam noi ce fac ceilalti,de bun simt ar fi sa nu generalizam situatiile,morala ar fi incercarea de-ai ajuta pe cei care gresesc!pt cei care nu au auzit nici macar o data cuvintul respect este momentul sa o faca.eu din nefericire nu m-am nascut in locul potrivit dar am un minim confort si citiva prieteni minunati si o situatie ca nu pot pleca.mai stau minim 1 an.apoi....vedem.nu plec la vre-o secta mos sau mai stiu ce fis mai zici mataD.daca am fi fost ficar putin mai buni mai seriosi alta era viata noastra.asa suntem cam varza.melodia ma amuza,ieri am cinat si jucat hora uniri !oamenii veseli au mari sperante de virfuri de fericire
Chuny spune:
Hapiness, tu ai citit putin mesajele?Dar "gunoiul" despre care vorbeam, l-ai citit? pt ca este un gunoi de mesaj, citeste-l daca nu crezi.
Si nu inteleg in ce sens sa nu fi de acord cu mine : adica nu esti de acord cu faptul ca-mi place o melodie sau .... aaah, poate din punctul tau de vedere exista protectie sociala in Ro, iar la Sanatate totul merge bine ! Am inteles!
Oare la subiectul cu forumistii care schimba becul, cam cati apar care nu citesc topicul, dar "instiga" la toleranta indiferent de continut?
PS: Sirimie m-a dat gata cand a spus ca exista protectie sociala pt ca STIE EA O FEMEIE CARE A PRIMIT O LOCUINTA PE CRTITERII SOCIALE.
sirimie spune:
citat din mesajul lui Sibylle PS: Sirimie m-a dat gata cand a spus ca exista protectie sociala pt ca STIE EA O FEMEIE CARE A PRIMIT O LOCUINTA PE CRTITERII SOCIALE. |
Sper ca e de bine, ca "te-am dat gata". Nu ca te-ai fi indoit vreun minut ca e adevarat...
Am scris aici pe forum pe vremea aia. Era o femeie cu o fetita mica de 6 luni. Am scris eu pe aici cit de revoltata sint ca traieste intr-un canal. A ajutat adrianangi - care nu mai e activa pe forum, sa apara un articol despre ea, si protectia copilului i-a asigurat o locuinta. Erau pe vremea aia 2 femei cu copii mici, am sunat la protectia copilului si mi-au spus ca ele nu vor sa mearga la adapost nu ca nu li s-ar fi oferit ocazia.
Nu traim in cea mai bogata tara din lume dar sint si pe aici cazuri fericite.
M-am gindit la copilasii bolnavi si oamenii bolnavi care ar avea mai multe sanse daca s-ar fi nascut in alta tara. E foarte adevarat. Ei nu s-au nascut in locul potrivit. Desi si in tari bogate sint multi copii care au nevoie de bani pentru a accede la serviciile medicale necesare. Exista multa nedreptate pe lumea asta.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Am blog
Dorothee spune:
Sibylle, la inceput nu am inteles de ce esti atat de indignata si frustrata incat sa ai o astfel de reactie disproportionata la mesajul meu. intre timp am inteles ca ai fost un caz social in RO si in prezent ai un puiut mai special.
imi pare rau ca ai inteles gresit mesajul meu!
eu nu am afirmat nicio secunda ca toti cei care pleaca din RO au probleme de genul celor enumerate de mine, ci ca sunt si astfel de cazuri. nu generalizam asadar, dar putem auzi/compune cantecele si despre ele.
ai spus in gura mare ca ai FURAT ca sa poti supravietui. eu as fi preferat sa aud ca ai muncit pe branci/din greu ca sa poti supravietui. Uite prietena mea, E. a fost abandonata de mama(caci tata nu se cunoaste) la orfelinat, acum e economist are 38 ani si doi copii, in timpul facultatii muncea in fabrica in schimburi. faptul ca ai afirmat ca ai FURAT pt a supravieti m-a dus cu gandul la blocurile sociale pline printre alti napastuiti si de tot felul de paraziti care fura pt a supravietui. (am inteles, NU ESTE CAZUL TAU).
Vauva, am "ghicit" cu ajutorul unor cazuri concrete pe care le cunosc personal.
LauraNicole, te cred pe cuvant.
Natasa, mesajele tale sunt pline de frustrari si lipsa de ocupatie.
cat despre cartonasul rosu primit, e pur si simplu un exemplu de , total nejustificat. (nu va spun ce cantec rap era sa compun cand l-am vazut. )
numai bine!
Chuny spune:
Dorothee, prietena ta a muncit in timpul facultatii, asa am facut si eu. Dar cat am fost copil nu am muncit si mai bine asa, ca macar am avut timp sa invat la scoala, singura chestie pe care am facut-o a fost sa supravietuiesc. Daca eram un geniu, poate iesea ceva din mine, asa am fost doar un copil mediocru, cu o foarte mare rezistenta la foamete si frig.
Acu' sa nu crezi ca intindeam eu firele pe-acolo, erau vecinii solidari: mai primeam cate un resou din ala de caramida, mai un fir cu curent ... ce vremuri ... acu se ridica parul pe mine cand ma gandesc ce bomba era cladirea aia, oricand putea izbucni un incendiu sau sa explodeze vreo butelie.
Sa nu te superi, dar cartonasul e pe bune. Cred ca daca eram hoatza de profesie nu strigam asa in gura mare ... rar se intampla ca un hot sa se laude cu asta ... deci era clar ca povestea e mai complicata de atat.
Dorothee spune:
Sibylle, te rog frumos sa ma ierti pt acel mesaj dur, a fost o neintelegere de fapt. uneori ma exprim mai abrupt.
asadar, numai bine
p.s. am modificat putin mesajul